به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، یکی از مهمترین موضوعات در بررسی عملکرد مالی شرکتها و سنجش عملکرد آنها، آشنایی با گزارش ماهانه شرکتهای بورسی و استفاده از گزارشات ماهانه شرکتها در تحلیل بنیادی برای بدست آوردن سود آینده میباشد.
در بورس اوراق بهادار شرکتهای پذیرش شده حاضر، موظف هستند که گزارش عملکرد خود را منتشر کنند که شامل مقدار تولید، نرخ فروش و مقدار فروش شرکت میباشد. در این مطلب سعی شده به تشریح گزارش عملکرد نمادهای خودرویی و قطعات خودرو در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۲ بپردازیم.
شرکت ایران خودرو دیزل در ۶ ماهه منتهی به شهریور سود خالصی معادل ۲۸۱۸ میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی از رشد ۲۲ درصدی سود در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل میباشد.
شرکت تولید محور خودرو در ۶ ماهه منتهی به شهریور سود خالصی معادل ۵۸ میلیارد تومان محقق نمود.
بررسی گزارش این شرکت حاکی از افزایش ۶۲۴ درصدی سود در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل میباشد.
شرکت ایران خودرو در ۶ ماهه منتهی به شهریور درآمد عملیاتی ۱۳ هزار میلیارد تومانی کسب کرد که افزایش ۴۱ درصدی را نسبت به دوره مشابه قبل به ثبت رساند.
سایر درآمدهای این شرکت با افزایش بیش از ۵ برابری همراه شد و سایر درآمدهای عملیاتی افزایش ۴۹ درصدی داشت.
ایران خودرو در شش ماهه بیش از ۲۲ همت زیان خالص کسب کرده که معادل ۷۴۴ ریال برای هر سهم است و نسبت به شش ماهه سال گذشته رشد ۶۷ درصدی دارد.
شرکت درشش ماهه حدود ۱۱۳ همت درآمد عملیاتی کسب کرده که ۴۱ درصد بیش از دوره مشابه سال گذشته است. عملکرد این دوره با ۱۳ درصد زیان ناخالص همراه بوده در حالی که در شش ماهه سال گذشته شرکت منفی ۷ درصد حاشیه سود ناخالص گزارش کرده بود.
در مقایسه با فصل بهار درآمد شرکت در تابستان ۱۰ درصد افزایش داشته است و معادل ۸ واحد درصد به حاشیه زیان ناخالص افزوده شده است. زیان خالص هر سهم از ۳۰۳ ریال در فصل بهار به ۴۴۱ ریال در فصل تابستان رسیده است.
آخرین قیمت سهم ۲۶۲۸ ریال است و در سه ماه گذشته تغییر قیمت محسوسی نداشته است...
شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو در ۶ ماهه منتهی به شهریور ۳۹ میلیارد تومان سود خالص محقق کرد که به نسبت دوره مشابه قبل کاهش ۵۸ درصدی داشت.
شرکت پارس خودرو در ۶ ماهه منتهی به شهریور زیان خالصی معادل ۴۶۱۱ میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی از رشد ۴۶ درصدی زیان در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل میباشد.
شرکت طراحی وساخت قطعات داخلی خودرو سایپا آذین در ۶ ماهه منتهی به شهریور زیانی معادل ۱۴۸ میلیارد تومان محقق نمود.
بررسی گزارش این شرکت حاکی از افزایش ۲۸ درصدی زیان در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل میباشد.
طراحی وساخت قطعات داخلی خودرو سایپا آذین به ازای هر سهم نیز زیان ۳۳۲ ریالی ساخت.
سود ناخالص نیز با کاهش ۱ درصدی همراه شد و به ۷۷ میلیارد تومان رسید. درآمدهای عملیاتی این شرکت نیز با افزایش ۷ درصدی به ۸۱۷ تومان رسید.
شرکت در ۶ ماهه منتهی به شهریور ۳۷ هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته که با افزایش ۳۹ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل همراه شده است.
سایر درامدهای این شرکت با رشد ۱۴۳ درصدی به ۱۲۸۳ میلیارد تومان بالغ گردید و درآمدهای غیر عملیاتی نیز افزایش ۷۱ درصدی داشت.
شرکت سایپا در دوره ۶ ماهه ۱۴۰۲ زیان خالص ۷۲۳۲ میلیارد تومانی (۳۷ تومان به ازای هر سهم) محقق کرده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۴۵% بیشتر شده است.
فروش شرکت در دوره شش ماهه ۳۷۱۹۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۹% افزایش داشته و همچنین بهای تمام شده شش ماهه اخیر نسبت به سال گذشته ۶۳% افزایش داشته است. عدم افزایش نرخ محصولات متناسب با بهای تمام شده که معلول قیمت گذاری دستوری است موجب تکرار عملکرد زیانده شرکت شده است. در فصل تابستان مقدار تولید شرکت با ۱۶% افت نسبت به بهار معادل ۸۴۸۱۵ دستگاه بوده، ولی مقدار فروش به میزان ۷.۶% افزایش یافته است. همچنین زیان به ازای هر سهم در فصل بهار ۱۲ تومان بود که در تابستان ۲۵ تومان بوده است.
آخرین قیمت هر سهم برابر ۲۳۰ تومان بوده و بازدهی آن در سه ماه گذشته برابر ۴%- بوده است.
شرکت گروه بهمن در ۶ ماهه منتهی به شهریور ۲۱۲۹ میلیارد تومان سود خالص محقق کرد که به نسبت دوره مشابه قبل رشد ۲۷۸۱ درصدی داشت.
شرکت کارخانجات کمک فنر ایندامین سایپا در ۶ ماهه منتهی به شهریور سود خالصی معادل ۲ میلیارد تومان محقق نمود. این شرکت در دوره مشابه قبل ۳۸ میلیارد تومان زیان ساخته بود.
شرکت ریخته گری تراکتور سازی ایران در ۶ ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۲ سود خالصی معادل ۱۵۰ میلیارد تومان محقق نمود.
بررسی گزارش این شرکت حاکی از کاهش ۴ درصدی سود در ۶ ماهه منتهی به شهریور سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل میباشد. شرکت ریخته گری تراکتور سازی ایران به ازای هر سهم نیز سود حدود ۲۳۷ ریالی ساخت همچنین سود ناخالص نیز با افزایش ۱ درصدی همراه بود.
شرکت رینگ سازی مشهد در ۶ ماهه منتهی به شهریور سود خالصی معادل ۴۸ میلیارد تومان محقق نمود.
بررسی گزارش این شرکت حاکی از افزایش ۶۴ درصدی سود در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل میباشد.
رینگ سازی مشهد به ازای هر سهم نیز سود ۴۸۰ ریالی ساخت. سود ناخالص نیز با افزایش ۶۳ درصدی همراه شد و به ۱۲۴ میلیارد تومان رسید. درآمدهای عملیاتی این شرکت نیز با افزایش ۷۱ درصدی به ۱۹۱۸ میلیارد تومان رسید.
شرکت بهمن دیزل در ۶ ماهه منتهی به شهریور سود خالصی معادل ۱۷۰۱ میلیارد تومان محقق نمود. بررسی گزارش این شرکت حاکی از رشد ۲۳۹ درصدی سود در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل میباشد.
شرکت سازه پویش در ۶ ماهه منتهی به شهریور سود خالصی معادل ۱۴۹ میلیارد تومان محقق نمود.
بررسی گزارش این شرکت حاکی از افزایش ۱۷۲ درصدی سود در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل میباشد.
سازه پویش به ازای هر سهم نیز سود ۸۴۷ ریالی ساخت. سود ناخالص نیز با افزایش ۱۳۹ درصدی همراه شد و به ۳۷۳ میلیارد تومان رسید. درآمدهای عملیاتی این شرکت نیز با افزایش ۷۵ درصدی به ۱۹۶۷ تومان رسید.
شرکت سایپا دیزل در دوره ۶ ماهه نخست ۱۴۰۲ معادل ۲۶۰۴ میلیارد تومان درآمد از فروش محصولات خود به دست آورد.
گزارش منتشر شده در کدال بیانگر رشد ۱۰۹ درصدی فروش این شرکت در مدت ۶ ماهه منتهی به شهریور ماه میباشد.
گفتنی است فروش این شرکت در ماه جاری نیز به ۶۹۷ میلیارد تومان رسید.
شرکت ایرکا پارت صنعت در مدت ۶ ماهه منتهی به شهریور حدود ۳۳۳ میلیارد تومان درآمد از ارائه خدمات به دست آورد.