بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد بیست و پنجمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
جنبش حزب الله لبنان خبر داد که از هشتم اکتبر تا کنون، ۱۰۵ حمله علیه سیستمهای جاسوسی، ارتباطی و راداری دشمن صهیونیستی انجام داده است.
حزب الله تأکید کرد که در جریان عملیات در مرزهای جنوبی این کشور، ۱۲۰ نظامی صهیونیست، کشته و زخمی شده، ۹ تانک منهدم و یک پهپاد سرنگون شده است.
چند روز پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی، نیروهای حزب الله حملات راکتی و توپخانهای خود را به شهرها و شهرکهای اسرائیلی آغاز کردند. این حملات در حال حاضر، در حال گسترش است و حزب الله از موشکهای با بُرد بالاتر استفاده میکند.
حزب الله روز گذشته (دوشنبه) خبر داد که تجهیزات فنی و جاسوسی متعلق به نظامیان رژیم صهیونیستی را در مقر نظامی «بیاض بلیدا» هدف قرار داده است. حزب الله با بیان اینکه این حملات با سلاح مناسب صورت گرفته است، افزود که در پی این حملات، چند نظامی اسرائیلی نیز زخمی شدند.
«داگلاس مکگرگور» سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا و تحلیلگر امور نظامی «میلیتری تیوی» نیز گفت: «اگر اسرائیلیها به غزه حمله کنند، این جنگ به دو جبهه تبدیل میشود و حزب الله ۱۰۰۰۰۰ تیر موشک به سمت اسرائیل پرتاب خواهد کرد. آنوقت شما با بازیگران دیگری مواجه میشویدسوریه، ترکیه، ایران و البته روسیه. روسیه نیز به تماشای حمله به ایران نخواهد نشست.»
«تال لیو رام» از تحلیلگران برجسته نظامی رژیم صهیونیستی نیز اذعان کرد که نیروهای ارتش این رژیم به شدت از هر گونه عملیات زمینی در غزه واهمه دارند.
روزنامه «معاریو» به نقل از رام گزارش داد، ارتش صهیونیستی در جریان جنگ سال ۲۰۱۴، خلأهای امنیتی خود را نادیده گرفت و فقط مشغول مسائلی شد که از آن تحت عنوان دستاورد یاد میکرد، ولی این دستاوردها به یک سطح راهبردی کارآمد در بلندمدت نمیرسید.
سخنگوی یونیسف سهشنبه شب با وخیم دانستن اوضاع انسانی در نوار غزه گفت: روزانه ۴۲۰ کودک فلسطینی نه کشته و زخمی میشوند.
جیمز الدر سخنگوی یونیسف سه شنبه شب در گفتگو با شبکه الجزیره قطر همچنین گفت که آمارهای روزانه ما درخصوص قتل کودکان در غزه بسیار فاجعهآمیز است.
وی گفت: ترس ما این است که غیر نظامیها از جمله کودکان نتوانند خدمات اساسی را دریافت کنند.
الدر بامداد شنبه نیز وضعیت کودکان غزه هولناک و تعداد بالای کشته شدگان فاجعه بار است.
الدر خواستار تامین امنیت بیمارستانها در غزه و ایجاد کریدورهای انسانی امن شد.
وی بار دیگر هشدار داد: باید کمکهای انسان دوستانه به شکل مستمر و همیشگی به دست ساکنان نوار غزه برسد.
پیشتر مراکز بهداشتی و درمانی به کندی روند ورود کمکهای بشردوستانه به غزه انتقاد کرده بودند.
-یک مقام انصارالله یمن سهشنبه شب گفت که این گروه پیام تهدیدآمیز آمریکا را از طریق میانجیگرهای عمانی دریافت کرده است.
«محمد البخیتی» از اعضای دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در تشریح دریافت این تهدید گفت که سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله نیز تأکید کرده است یمن تا زمانی که اسرائیل به صورت زمینی در غزه دخالت میکند، در جنگ مداخله خواهد کرد.
این مقام انصارالله افزود: عملیات حمله به اسرائیل با شمار زیادی از موشکهای بالستیک و پهپاد صورت گرفت و دشمن نیز به سقوط تنها یک موشک اعتراف و درخصوص موشکهای دیگر سکوت کرده است.
البخیتی افزود: امریکا امروز در تجاوز در غزه شرکت دارد و خطوط قرمز یمن عبور کرده است.
این مقام انصارالله اضافه کرد: ما یکپارچگی ملی در یمن را با حمله به اسرائیل محقق کردیم و کسانی که به همراه ما در حال جنگ هستند، نیز اعلام میکنند که در کنار ما در این جنگ خواهند ایستاد.
البخیتی تصریح کرد: تلفات آینده ما در جنگ با اسرائیل را نمیتوان با جنگهای داخلی یمن مقایسه کرد.
وی اظهار کرد: آمریکا و اسرائیل به رهگیری یک موشک یمن اعتراف کردند، سؤالی این است که دیگر موشکهای شلیک شده ما کجا هستند؟
این مقام انصارالله اظهار کرد: اگر آمریکا و اسرائیل درباره یمن دست به حماقت بزنند، گزینههای زیادی در اختیار داریم.
البخیتی افزود ، باید روی محور مقاومت و ملل عرب و نه عربستان و امارات حساب کرد.
وی گفت: ما با امارات و عربستان برای درهم شکستن محاصره یمن و پیروزی غزه ارتباط برقرار کردیم، اما آنها درخواست ما را رد کردند.
البخیتی مدعی شد: اطلاعات تأیید شدهای دراختیار داریم که امارات در حمله به غزه شرکت داشته است.
پت رایدر، سخنگوی پنتاگون روز سه شنبه گفت که آمریکا از حمله موشکی نیروهای حوثی (انصارالله) در یمن به اسرائیل آگاه است.
رایدر در طی یک کنفرانس مطبوعاتی ادعا کرد: ما میدانیم که حوثیها یک موشک بالستیک میانبرد یا موشک کروز به سمت اسرائیل شلیک کردند. ارتش اسرائیل آن را سرنگون کرد.
رایدر افزود که آمریکا به نظارت بر چنین حملاتی ادامه خواهد داد.
گروهانهای قدس ساعاتی پیش و در پاسخ به کشتارهای غیرنظامیان در غزه، بار دیگر شهر اشغالی تل آویو را هدف حمله موشکی قرار داد.
شهر عسقلان نیز هدف حمله راکتی قرار گرفته است.
پیش از این نیز خبرهایی از به صدا درآمدن آژیر خطر در مناطق مختلف سرزمین های اشغالی و شهرکهای صهیونیست نشین منتشر شد.
همچنین آژیر خطر در بحر المیت نیز به صدا درآمده است.
گردان های القسام نیز گزارش داد که تل آویو را در پاسخ به کشتار غیر نظامیان فلسطینی هدف قرار داده است.
در همین راستا، آژیر خطر در تل آویو، رمات هشارون،بیتح تکفا، بنی براک ورمات غانبه صدا درآمده است.
شبکه الجزیره قطر سهشنبه شب اعلام کرد که مهندس پخش دفتر این شبکه در غزه ۱۹ تن از اعضای خانواده خود را در حملات رژیم صهیونیستی از دست داده است.
محمد ابوقمصان کارمند این شبکه است که پدر، دو خواهرش را در کشتار دسته جمعی حمله به اردوگاه جبالیا از دست داده است.
الجزیره در بیانیهای بشدت بمباران شنیع و بیهدف رژیم صهیونیستی در کشتار خانواده کارمند خود را محکوم کرده و خواستار مجازات عاملان شهادت این افراد شده تا جنایتهای رژیم صهیونیستی بدون مجازات باقی نماند.
الجزیره از جامعه جهانی خواسته که فورا مانع از این گونه کشتار دسته جمعی توسط صهیونیستها شود و عدالت در خصوص خانواده شهدا و مجروجان بیگناه فلسطینی اجرا شود.
وزارت کشور تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه شمار اولیه شهدا و زخمیهای کشتار در اردوگاه جبالیا را ۴۰۰ نفر اعلام و تأکید کرد بیشتر قربانیان این جنایت را زنان و کودکان تشکیل میدهند.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرده است: رژیم صهیونیستی این منطقه را با شش بمب هر کدام به وزن یک تن بمباران کرده است که در نتیجه آن یک محله مسکونی در مرکز اردوگاه جبالیا به طور کامل ویران شده است.
سخنگوی ارتش رژیم صهیوینستی روز سهشنبه گفت که حمله به اردوگاه جبالیا در نوار غزه برای هدف قرار دادن یکی از فرماندگان ارشد حماس بوده است. وی افزود که این فرمانده، مسئول جنگ در شمال غزه، از ابتدای درگیریها بوده است.
جنگندههای رژیم صهیونیستی بعد از ظهر امروز سهشنبه اردوگاه جبالیا واقع در شمال نوار غزه را بمباران کردند و دست به کشتار جدیدی زدند. وزارت بهداشت فلسطین خبر داد که در جریان بمباران اردوگاه جبالیا، تا این لحظه بیش از ۱۰۰ نفر شهید و بیش از ۳۰۰ نفر هم زخمی شدهاند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه سخنانش گفت که این رژیم یک موشک هوا به هوا را در دریای سرخ با استفاده از سامانه «حیتس» سرنگون کرده است.
وی اضافه کرد: «نیروهای خود را در دریا و هوا تقویت کرده تا بتوانیم از تمام مناطق خود حمایت کنیم».
این مقام نظامی رژیم صهیونیستی گفت: «حوثیها به دنبال منحرف کردن توجه ما از جنگ در غزه هستند».
وی مدعی شد: «حوثیها دارای تواناییهایی هستند که مورد حمایت ایران بوده و ما توانایی مقابله با آن را داریم».
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب (سهشنبه) نهم آبان ماه حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی به اردوگاه جبالیا در نوار غزه که صدها شهید و زخمی برجای گذاشت را با قویترین عبارات محکوم کرد.
به گزاذش فارس، جنگندههای رژیم صهیونیستی امروز اردوگاه جبالیا واقع در شمال نوار غزه را بمباران کردند که تاکنون دست کم ۱۰۰ نفر به شهادت رسیدهاند.
کنعانی افزود: این اقدام لکه ننگ دیگری بر فهرست بلند جنایات جنگی رژیم صهیونیستی افزود.
وی از جامعه بینالمللی بویژه سازمان ملل متحد و شورای امنیت این سازمان خواست فورا به مسؤولیت بینالمللی خود در توقف ماشین کشتار رژیم نژادپرست صهیونیستی عمل کند.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه شامگاه سهشنبه به شدت از جنایتهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه انتقاد کرد.
وی در سخنانی گفت: «اسرائیل در حال اتکاب جنایت جنگی بوده و باید در برابر قانون بازخواست شود».
رئیس جمهور ترکیه اضافه کرد: «اسرائیل باید هر چه زودتر متوقف شود چون دیگر همانند یک دولت عمل نمیکند بلکه به عنوان یک سازمان در حال اقدام است».
اردوغان تاکید کرد: «ما تلاش خواهیم کرد تا اسرائیل را به دلیل آنچه در غزه مرتکب شده، محاکمه کنیم».
جنگندههای رژیم صهیونیستی با بمباران یک برج پنج طبقه در «النصیرات» واقع در مرکز نوار غزه، جنایت تازهای را رقم زدند.
منابع فلسطینی خبر دادند که در پی این حملات، تا کنون، ۴۵ نفر شهید و دهها نفر هم زخمی شدند.
جنگندههای رژیم صهیونیستی بعد از ظهر امروز هم اردوگاه جبالیا واقع در شمال نوار غزه را بمباران کردند و دست به کشتار جدیدی زدند. وزارت بهداشت فلسطین خبر داد که در جریان بمباران اردوگاه جبالیا، تا این لحظه بیش از ۱۰۰ نفر شهید و بیش از ۳۰۰ نفر هم زخمی شدهاند.
یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن امروز سهشنبه خبر داد که با چند موشک بالستیک و بالدار و چند پهپاد اهداف دشمن صهیونیستی را هدف قرار دادهاند.
سریع با بیان اینکه این عملیات، سومین عملیات برای کمک به برادران مظلوم فلسطینی بود، گفت: به حملات موشکی و پهپادی خود ادامه خواهیم داد تا حملات اسرائیل متوقف شود.
ارتش رژیم صهیونیستی امروز (۹ آبان) در اطلاعیهای در کانال تلگرامی خود مدعی رهگیری و انهدام چند موشک شلیک شده از جانب یمن شد.
در این اطلاعیه آمده است که برای اولین بار از زمان آغاز جنگ نیروی هوایی رژیم اسرائیل از سامانه پدافند دوربرد «ختس» (پیکان) در منطقه دریای سرخ استفاده کرده و یک موشک زمین به زمین را منهدم کرده است.
ارتش اسرائیل در ادامه ادعا کرد: «همچنین هواپیماهای ارتش اسرائیل بامداد امروز به دنبال رصد یک تهدید هوایی در منطقه دریای سرخ، اهداف متخاصم در حال پرواز را رهگیری و منهدم کردند».
سخنگوی نیروهای مسلح یمن تأکید کرد که در قبال حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی و آمریکا به غزه، یمن هم باید به وظیفه خود عمل میکرد و به یاری ملت فلسطین میرسید.
به گزارش شبکه المسیره، یحیی سریع با بیان اینکه موضع ملت یمن در قبال مسئله فلسطین، ثابت و اصولی است، تأکید کرد: ملت فلسطین به صورت کامل حق دارند از خود دفاع کنند و حقوق خود را احقاق کنند.
سخنگوی نیروهای مسلح یمن در پایان گفت که ادامه جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و نوار غزه، باعث گسترش دامنه درگیری در منطقه میشود.
عبدالعزیز بن حبتور نخستوزیر دولت نجات ملی یمن هم امروز در مصاحبهای بار دیگر تأکید کرد که یمن جزئی از محور مقاومت به شمار میرود.
بن حبتور گفت: «حماس بخش جدایی ناپذیر از مردم فلسطین است و آنها و مقاومت را نمیتوان ریشه کن کرد، بازگرداندن فلسطین به عنوان سرزمین ربوده شده به مردمش جز با مقاومت با تمامی ابزارها، میسر نیست».
نخستوزیر دولت صنعاء تأکید کرد که علیرفم بُعد مسافت اما هیچ مانعی در برابر یمن برای نقشآفرینی در نبرد با رژیم اسرائیل وجود ندارد.
خبرگزاری «اسپوتنیک» به نقل از یک منبع دیپلماتیک خبر داد که ایالات متحده از طریق قطر با رهبر جنبش مقاومت اسلامی حماس در تماس است.
اسپوتنیک همچنین در گزارش امروز خود نوشت: این موضوع پس از آن صورت گرفت که جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که واشنگتن با آتشبس در غزه مخالف است چراکه از قرار معلوم حماس از آن منفعت خواهد برد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز پیشتر گفته بود که با آتش بس در غزه موافق نیست.
حمایت غرب از رژیم اسرائیل به بهانه دفاع از خود، در عمل چراغ سبز و مجوزی برای رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار بیرحمانه کودکان و زنان فلسطینی است.
بر اساس این گزارش، موسی محمد ابومرزوق یکی از اعضای ارشد دفتر سیاسی حماس بر این باور است که ایالات متحده رهبری نبردها در غزه را پس از فروپاشی ارتش اسرائیل در رویارویی با گردان نظامی عزالدین قسام به دست گرفت.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا نیز به نقل از ۲ منبع آگاه خبر داد: آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز گذشته با شیخ محمد بن عبدالرحمن الثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر در حالی که دوحه به رهبری مذاکرات برای آزادی گروگان ها از سوی حماس ادامه میدهد، گفتوگو کرد.
حازم قاسم، سخنگوی جنبش حماس در اظهاراتی گفت که نیروهای صهیونیستی تانکهای خود را وارد مناطقی کرد که هیچ چیزی در آن وجود ندارد.
وی تاکید کرد که رژیم صهیونیستی تحرکات زمینی خود را آغاز کرده و بهطور عملی یک عملیات زمینی آغاز شده است اما رژیم صهیونیستی به دلیل برخی ملاحظات ویژه نمیخواهد آن را علنی کند.
حازم قاسم افزود: رژیم صهیونیستی در برخی محورها و مناطق زراعی و مناطقی که قبل از بمباران مسکونی بود، وارد شده است. این رژیم وارد مناطق کم اهمیت و بمباران شده میشود و هیچ دستاورد نظامی در آنها ندارد.
سخنگوی حماس تاکید کرد: کسی که در ضربه اول طوفان الاقصی دشمن را غافلگیر کرد، اکنون نیز غافلگیریهای زیادی دارد و گردانهای قسام در آمادگی کامل است.
بر اساس این گزارش، گردان های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس همزمان با نبردهای امروز خود با ارتش رژیم صهیونیستی در چند محور در مرز نوار غزه، تصاویری از غافلگیر کردن نظامیان صهیونیست را منتشر کرد.
گردان های القسام ظهر امروز سه شنبه تصاویری از نبرد خود با نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی را که به غرب منطقه "ایرز" در روز یکشنبه یورش برده بودند، منتشر کرد.
این تصاویر همزمان با نبرد کنونی مقاومت فلسطین با ارتش رژیم صهیونیستی در چند محور در نوار مرزی باریکه غزه منتشر شده است.
گردان های القسام بعد از ظهر امروز یک تانک رژیم صهیونیستی را که به شرق محله الزیتون غزه یورش برده بود، با راکت "الیاسین ۱۰۵" هدف قرار داده و منهدم کردند.
این مبارزان همچنین با ایجاد کمین بر سر راه یک یگان از نظامیان رژیم صهیونیستی در منطقه بیت حانون، آنها را هدف قرار داده و چند نفر را کشته و زخمی کردند و یک خودروی نظامی و یک بلدوزر را منهدم کردند.
وزارت بهداشت فلسطین ظهر امروز (سه شنبه) از شهادت ۸۵۲۵ شهروند فلسطینی از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تاکنون در نوار غزه در اثر بمباران های وحشیانه و بدون توقف رژیم صهیونیستی خبر داد و اعلام کرد که ۷۰ درصد شهدای فلسطینی زن، کودک و سالخورده هستند.
وزارت بهداشت فلسطین همچنین شمار شهدای کودک فلسطینی در غزه را ۳۵۴۲ نفر و تعداد زنان شهید شده را نیز ۲۱۸۷ نفر اعلام کرد.
وزارت بهداشت فلسطین همچنین از افزایش شمار زخمی ها خبر داد و اعلام کرد: ۲۱ هزارو ۴۸ نفر نیز تاکنون در اثر بمباران های شدید غزه توسط بمب افکن های رژیم صهیونیستی زخمی شده اند و شمار زیادی همچنان زیر آوار هستند.
رسانه های صهیونیستی بعد از ظهر امروز مدعی رهگیری یک موشک زمین به زمین شدند که به گفته آنها از سمت دریای سرخ به سمت سرزمین های اشغالی شلیک شده بود.
این رسانه ها گفتند که موشک با سامانه پدافند دور برد "حیتس" رهگیری شده است.
شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی نیز امروز مدعی شده بود که ارتش این رژیم یک پهپاد یمنی را رهگیری کرده است.
در روزهای اخیر منابع خبری چندین بار از حملات پهپادی و موشکی رزمندگان یمن به مواضع صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی خبر دادند.
دفتر "بنیامین نتانیاهو"، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بیانیه ای که در شبکه اجتماعی X منتشر شد، آورده است: ما در میانه جنگیم و برای خود هدفی روشن تعیین کرده ایم که آن نابودی توان نظامی و اداری حماس است و ما این هدف را به صورت نظام مند محقق می کنیم.
در این بیانیه آمده است: مرحله نخست تمام شده و مرحله دوم نیز با بمباران هوایی ادامه دارد و اکنون زمان ورود به مرحله سوم از طریق گسترش تهاجم زمینی به نوار غزه فرا رسیده است.
«فیلیپ لازارینی» رئیس آژانس ویژه امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هشدار داد آتشبس فوری در غزه به مسئله مرگ و زندگی برای میلیونها نفر تبدیل شده است.
به گزارش «اسکای نیوز»، او این اظهارات را بعد از آن بیان کرد که انبارهای این آژانس توسط فلسطینیهای در جستجوی غذا و کمکهای دیگر غارت شد. وی گفت «فروپاشی بیشتر نظم مدنی ادامه فعالیت آنروا را در غزه اگر نگوییم غیرممکن، بسیار دشوار میکند».
توضیحات لازارینی در شورای امنیت درباره غزه، تصویر تاریکی از وضعیت انسانی در این منطقه که زیر بمباران رژیم صهیونیستی قرار دارد را ترسیم کرد و تقریباً همه سخنرانان تاکید کردند تلآویو موظف است از غیرنظامیان و نیازهای ضروری آنها برای حیات محافظت کند.
این مقام سازمان ملل تاکید کرد کاروانهای کمکی که در روزهای اخیر از طریق گذرگاه رفح از مصر وارد غزه شدهاند، در مقایسه با نیازهای بیش از دو میلیون نفری که در غزه در حصر هستند، ناچیز است.
به گفته وی، سیستم موجود برای ورود کمک به غزه در مسیر شکست است، مگر اینکه اراده سیاسی برای معنادار کردن جریان تدارکات مطابق با نیازهای بشردوستانه بیسابقه وجود داشته باشد.
دفتر اطلاعرسانی دولت وابسته به حماس در غزه اعلام کرد که بیش از ۱۸ هزار تن طی 25 روز گذشته بر روی غزه ریخته شده است؛ به طوریکه سهم هر یک کیلومتر مربع ۵۰ تن میشود.
به نوشته وبگاه روسیا الیوم، در این بیانیه آمده است که بمباران غزه همچنان به شکل جنونآمیز ادامه دارد و مناطق بیت لاهیا، العطاطره، الزیتون، الشجاعیه و شمال غرب غزه به شدت بمباران شده است.
به گفته حماس در هر یک کیلومتر مربع در غزه ۵۰ تن انواع بمب و گلوله توپ اصابت کرده است؛ به شکلی که قدرت تخریب این بمبارانها بیش از بمبی است که بر روی هیروشیما و همچنین بیشتر از بمبی است که بر روی ناکازاکی در خلال جنگ جهانی دوم انداخته شد.
طبق این بیانیه، بمب اتمی که بر روی هیروشیما پرتاب شد قدرت تخریب به اندازه ۱۵ هزار تن تی ان تی و بمب اتمی ناکازاکی ۲۱ هزار تن تی ان تی قدرت داشت.
در ادامه این بیانیه آمده است: «اگرچه حجم کل بمبهای پرتاب شده بر روی نوار غزه ۱۸ هزار تن تخمین زده میشود، اما ماده منفجره مورد استفاده در ساخت آنها RDX است که قدرت انفجاری آن معادل ۱.۳۴ تا ۱.۵ قدرت انفجاری TNT است که قدرت انفجاری آن معادل با بیش از ۲۴ هزار تن TNT است».
پیش از این، روزنامه آمریکایی واشنگتن پست فاش کرد که رژیم اسرائیل در طول نزدیک به یک هفته بمباران مداوم غزه از تعداد حیرتانگیز بمب استفاده کرده است؛ نیروی هوایی اسرائیل اعتراف کرد که در هفته اول 6000 بمب در غزه پرتاب کرده است؛ معادل میزان بمبی که ایالات متحده در طول یک سال در افغانستان استفاده کرد.
یک مشاور نظامی در گفتوگو با واشنگتن پست، گفت که بیشترین تعداد بمب و مهمات پرتاب شده در یک سال در طول جنگ در افغانستان به حدود ۷۴۲۳ بمب رسید، در مورد جنگ در لیبی نیز، ناتو بیش از ۷۶۰۰ بمب و موشک پرتاب کرد.
در همین راستا روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نیز پیشتر گزارش داده بود که حملات اسرائیل به غزه از شدیدترین حملات در طول قرن جاری بوده و در عرض یک هفته از نظر شدت از حملات یک ماهه ائتلاف آمریکایی به موصل در سال ۲۰۱۷ فراتر رفته است.
سرلشکر یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن به شبکه المیادین گفت: نیروهای مسلح ما در ساعات آینده بیانیه مهمی را صادر خواهند کرد.
این اعلام درحالی صورت می گیرد که طی روزهای اخیر گزارش هایی از شلیک موشک ها و ارسال پهپادهای از مبدا یمن به سمت سرزمین های اشغالی در حمایت از مقاومت فلسطین و یاری به مردم غزه منتشر شده است.
«مشعل الاحمد الجابر الصباح» ولیعهد کویت امروز سه شنبه، ۳۱ اکتبر در جمع نمایندگان مجلس کشورش، درباره درگیریهای فلسطین گفت: ما خواستار باز شدن گذرگاهها و ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه هستیم.
طبق گزارش پایگاه خبری «الخلیج»، ولیعهد کویت تاکید کرد: ما با اهتمام وقایع خونین غزه را دنبال، و تخلفات و بمباران وحشیانه اسرائیل را محکوم میکنیم. تجاوزات وحشیانه اسرائیل و تلاشش برای آوارگی مردم غزه را رد میکنیم.
الصباح ادامه داد: ما خواستار آتشبس و اجازه ورود کمکهای بشردوستانه و امدادی هستیم؛ کویت از همه تلاشهایی که با هدف دستیابی به راهحلی جامع و عادلانه برای این موضوع مطابق با موازین بینالمللی است، حمایت میکند.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در رأس هیأتی به منظور دیدار و گفتوگو با مقامات قطری و در راستای استمرار رایزنیها درباره اوضاع جاری در غزه ساعتی قبل وارد دوحه پایتخت قطر شد، ظهر امروز (سهشنبه) نهم آبان ماه با حضور در محل دیوان امیری با «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر دیدار و گفتوگو کرد.
این دومین سفر امیرعبداللهیان به قطر ظرف دو هفته اخیر است. رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران ۲۲ مهر ماه و در چارچوب سفرش به چهار کشور منطقه و در چهارمین مقصد این سفر به دوحه رفت و روز ۲۳ مهر ماه با امیر قطر دیدار و گفتوگو کرد.
در آن دیدار امیرعبداللهیان در دیدار با امیر قطر گفته بود که در صورت ادامه حملات رژیم صهیونیستی علیه شهروندان و مردم بی دفاع غزه، هیچکس نمیتواند کنترل اوضاع و عدم گسترش دامنه درگیریها را تضمین کند. شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر نیز در آن دیدار شرایط انسانی غزه را نگران کننده خوانده و گفته بود: اولویت ما توقف جنایات در غزه است و موضع ما در خصوص فلسطین تغییری نمیکند.
این چهارمین سفر امیرعبداللهیان به قطر بعد از تصدی وزارت امور خارجه است. مهدی شوشتری دستیار وزیر و مدیرکل غرب آسیا و شمال آفریقا و ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امیرعبداللهیان را در این سفر همراهی میکنند.
به نظر میرسد موضوع تبادل و آزادی اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی از جمله مباحث مورد گفتوگوی امیرعبداللهیان در این سفر باشد. وزیر امور خارجه اخیرا در گفتوگویی با بلومبرگ در پاسخ به پرسشی درباره آزادی اسرا عنوان کرده بود: ما با قطر در این رابطه، ارتباط و مشورتهای نزدیکی داریم. من ۱۰ روز پیش در قطر بودم. با مقامات قطر صحبت کردم. آنها ایدههایی را برای آزادی اسرای غیرنظامی داشتند. ما ایدههایمان را به اشتراک گذاشتیم. هم دوستان ما در قطر و هم ما با آقای اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس برای تسریع و کمک به آزادی اسرای غیرنظامی صحبت کردیم، اما حماس نسبت به آزادی اسرای فلسطینی هم مطالباتی دارد. مبادله نمیتواند یک طرفه باشد. حماس به ما گفت نسبت به آزادی اسرای غیرنظامی آمادگی دارد.
طبق اظهارات ارائه شده از سوی «کاترین راسل» مدیر اجرایی یونیسف، پس از گذشته بیش از سه هفته از تداوم جنگ میان حماس و رژیم صهیونیستی، آمارهای وحشتناکی از شکل گیری تخلفات گسترده و فاحش در غزه علیه کودکان منتشر میشود.
به گزارش «یونیسف» و طبق آمار وزارت بهداشت فلسطین، تاکنون بیش از ۸ هزار و ۳۰۰ نفر فلسطینی در اثر حملات رژیِم صهیونیستی جان خود را از دست داده اند. از این تعداد بیش از 3 هزار و ۴۰۰ نفر کودک بوده اند و بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ کودک دیگر هم مجروح شده اند.
طبق بررسی های انجام گرفته شده، هم اکنون روزانه بیش از ۴۲۰ کودک در غزه بر اثر حملات رژیم صهیونیستی جان خود را از دست می دهند. البته که خشونت علیه کودکان فراتر از نوار غزه بوده و این خشونت ها در کرانه باختری و بیتالمقدس هم علیه کودکان ادامه دارد.
نگرانی ها در حالی از شرایط کودکان در غزه رو به افزایش است که زیر ساخت های غیرنظامی این منطقه نیز مورد حملات شدیدی قرار گرفته اند و طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، تاکنون ۳۴ حمله علیه مراکز درمانی از جمله ۲۱ بیمارستان از سوی رژیم صهیونیستی صورت گرفته است. ضمن اینکه ۱۲ بیمارستان از ۳۵ بیمارستانی که به عنوان سرپناهی برای آوارگان استفاده می شدند، دیگر کار نمی کنند.
طبق گزارشات منتشر شده از سوی یونیسف، حداقل ۲۲۱ مدرسه و بیش از ۱۷۷ هزار واحد مسکونی هم آسیب دیده و یا ویران شده است. در عین حال میزان کمی آب شرب باقی مانده و ذخیره آب نوشیدنی هم رو به اتمام است و ۲ میلیون نفر در نیاز مبرم به آب آشامیدنی قرار دارند. این در حالی است که نزدیک به ۵۵ درصد از زیرساخت های آبی نیز آسیب دیده و نیاز به تعمیرات فوری دارد.
طبق گزارش یونیسف، فقدان آب سالم و بهداشت ناکافی غزه را در آستانه یک فاجعه بزرگ قرار داده است و تا زمانی که دسترسی به آب آشامیدنی و بهداشتی فراهم نشود، این امکان وجود دارد که تعداد بیشتری از غیرنظامیان از جمله کودکان در اثر کم آبی و بیماری های مربوط به آن بمیرند.
یونیسف در گزارش خود به تاثیرات بسیار منفی خشونت و درگیری های کنونی بر روی سلامت روان کودکان پرداخته و عنوان کرده تداوم این روند به جز به خطر انداختن جانشان می تواند، موجب ایجاد اختلالات بسیاری در رشد شناختی و فیزیکی کودکان شود.
طبق گزارش این سازمان ارسال کمک های بشردوستانه برای کودکان در نوار غزه بسیار چالش برانگیز شده است و بایستی اقدامات اساسی جهت جلوگیری از قطع برق،آب و سوخت از جانب رژیم صهیونیستی صورت بگیرد تا غیرنظامیان به خدمات مورد نیاز بیشتری برای زنده ماندن در شرایط جنگی دسترسی داشته باشند.
رسانههای رژیم صهیونیستی، امروز (سهشنبه، ۳۱ اکتبر) در بیست و چهارمین نبرد «طوفان الاقصی»، از به صدا درآمدن آژیر هشدار در «ایلات» از بیم نفوذ یک فروند پهپاد به این منطقه و نه شلیک موشکهای مقاومت فلسطین خبر دادند.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی نیز ادعا کرد که یک پهپاد بر فراز آسمان ایلات رصد شده که موجب فعال شدن پدافند هوایی ارتش این رژیم شد.
رسانههای صهیونیستی سپس ادعا کردند که این پهپاد که از جانب دریای سرخ آمده، در ایلات واقع در جنوبیترین منطقه فلسطین اشغالی رهگیری و بر فراز دریای سرخ و در خارج از آسمان ایلات ساقط شده است.
رسانههای صهیونیستی ادعا میکنند که مبدأ این حمله پهپادی، به احتمال زیاد از یمن بوده است. این ادعا در حالی است که صدای آژیر در تمام بندر ایلات و شهرکهای صهیونیستنشین اطراف آن به صدا درآمده و صدای شنیده شدن انفجار نیز در این مناطق تایید شده است و منابع صهیونیستی نیز از شنیدهشدن حداقل ۳ انفجار در منطقهٔ ایلات گزارش میدهند.
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی، در صفحه ایکس خود (توئیتر سابق) مدعی شد که ارتش اشغالگر برنامه نابودی حماس را با برنامه پیش میبرد.
او پس از نشست شب گذشته کابینه خود، نوشت: «ما در اوج نبرد هستیم و برای خودمان یک هدف واحد یعنی نابودی تواناییهای نظامی و اداری حماس تعیین کردهایم و این کار را با برنامه انجام خواهیم داد».
نتانیاهو افزود: «مرحله اول به پایان رسیده و مرحله دوم که حمله هوایی است همچنان ادامه دارد و جنگ اکنون با توسعه حمله زمینی در غزه وارد مرحله سوم شده است؛ ارتش ما این مرحله را با گامهای محکم و حساب شده خواهد برداشت و به شکل برنامهریزی شده پیش خواهد رفت».
ارتش رژیم صهیونیستی صبح امروز (سه شنبه) در بیست و پنجمین روز عملیات طوفان الاقصی و در جدیدترین آمار خود اذعان کرد که ۳۱۵ نظامی این رژیم از آغاز نبرد مقاومت فلسطین، به هلاکت رسیده اند.
این درحالی است که برخی از منابع شمار تلفات ارتش رژیم صهیونیستی را بسیار بیش از این تعداد ارزیابی کرده اند.
ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز نبرد طوفان الاقصی در ۲۵ روز پیش تاکنون، آمار تلفات خود را برای حساس نشدن صهیونیست ها در داخل سرزمین های اشغالی و به راه افتادن اعتراضات به طور قطره چکانی اعلام می کند.
افزایش شهدا و زخمی های غزه به بیش از 30 هزار نفر
رسانههای فلسطینی بامداد سهشنبه به نقل از منابع حکومتی گزارش دادند که شمار قربانیان حملات جنایتکارانه رژیم موقت صهیونیستی به نوار غزه، به ۸۳۰۶ شهید شامل ۳۴۵۷ کودک و ۲۱۳۶ زن رسیده است.
به نوشته وبگاه شبکه «الجزیره»، همچنین شمار مجروحان این حملات به ۲۱ هزار و ۴۸ نفر افزایش یافته است.
از سوی دیگر کمیسر کل آژانس آوارگان فلسطینی در سازمان ملل (آنروا) گفت که یک میلیون نفر یا به عبارتی نیمی از جمعیت غزه طی سه هفته از شمال نوار غزه به سمت جنوب آواره شدند.
وی با بیان اینکه آنچه در غزه اتفاق میافتد آوارگی اجباری، محاصره تحمیلشده و مجازات دسته جمعی است، توضیح داد: «فلسطینیان در غزه در معرض آوارگی اجباری و مجازات دسته جمعی هستند».
طبق این گزارش، این مقام ارشد آنروا ضمن غیرقابل تحمل توصیف کردن رنجی که مردم غزه طی ۲۳ روز بمباران جنایتکارانه رژیم موقت صهیونیستی متحمل شدند، تصریح کرد: «بسیاری از فلسطینیها هنگام پناه گرفتن در مکانهای محافظت شده توسط قوانین بینالمللی، کشته شدند».
وی همچنین افزود: «بمباران غزه توسط اسرائیل تکاندهنده بوده و میزان تخریب آن بیسابقه است».
چین: گوش «اسرائیل» کر شده است
نماینده چین در سازمان ملل گفت که «اسرائیل» گوش خود را کر کرده و به حمله زمینی به غزه ادامه میدهد.
نماینده چین در سازمان ملل دیشب در سخنانی در نشست شورای امنیت درباره جنگ غزه گفت که «اسرائیل» گوش خود را کر کرده و به حمله زمینی به غزه ادامه میدهد و یک فاجعه انسانی بیسابقه را در غزه به بار آورده است.
وی تصریح کرد: از «اسرائیل» به عنوان رژیم اشغالگر میخواهیم به محاصره غزه پایان داده و طرح کوچاندن فلسطینیان را لغو کند.
به گزارش المیادین، نماینده چین افزود: امنیت از طریق مجازات دسته جمعی به دست نمیآید و پاسخ به خشونت با خشونت منجر به نفرت و تقابل میشود.
همزمان نماینده روسیه در شورای امنیت گفت که «اسرائیل» نظر اکثریت قاطع اعضای سازمان ملل در مورد پایان دادن به خشونت را نادیده می گیرد.
وی تصریح کرد: با وجود واکنشهای آشکار در جهان، «اسرائیل» اجرای طرحهایی را برای تخلیه جمعیت نوار غزه آغاز کرده است.
حملات هوایی شدید اسرائیل به غزه
منابع خبری بامداد سهشنبه گزارش دادند، در حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه دستکم ۵۶ فلسطینی شهید شدند.
در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک منزل مسکونی در منطقه الدعوه واقع در اردوگاه النصیرات در مرکز غزه، ۱۴ فلسطینی به شهادت رسیدند.
جنگندهای رژیم صهیونیستی همچنین یک منزل مسکونی در منطقه الزوایده واقع در مرکز غزه را بمباران کردند که منجر به شهادت ۱۸ فلسطینی شد.
بر اساس این گزارش، در حمله هوایی به منطقه الزیتون واقع در شرق نوار غزه هم ۱۵ فلسطینی به شهادت رسیدند.
جنگندههای رژیم صهیونیستی همچنین در حمله به شهر رفح واقع در جنوب غزه، ۹ فلسطینی را به شهادت رساندند.
لحظه بمباران خانه مقام ارشد حماس + فیلم
نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی همچنین صبح امروز به خانه صالح العاروری معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در روستای «العاروره» در نزدیکی شهر رام الله در کرانه باختری یورش برده و آن را منفجر کردند.
دیپلمات فلسطینی: غزه اکنون جهنم روی زمین است
«ریاض منصور» نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل بامداد سهشنبه طی سخنرانی در جلسه شورای امنیت گفت که هیچ جای امنیتی برای ساکنان نوار غزه وجود ندارد.
منصور با بیان اینکه اکثر جمعیت غزه به دلیل حملات رژیم موقت صهیونیستی آواره شدهاند، توضیح داد: «غزه اکنون جهنم روی زمین است».
وی با درخواست از شورای امنیت برای صدور قطعنامهای جهت اعمال آتشبس در نوار غزه، اظهار داشت: «۳۵۰۰ کودک فلسطینی کشته شدند یعنی یک کودک فلسطینی در هر ۵ دقیقه. هزاران فلسطینی [مجروح] نیز در حال مرگ هستند».
این دیپلمات فلسطینی در ادامه پرسید: «آیا مردم فلسطین حق ندارند آزادانه زندگی کنند و از خود دفاع کنند؟ چرا برخی از اعضای شورای امنیت حق اسرائیل برای دفاع از خود را بدون اشاره به فلسطینیها تایید میکنند؟»
اخراج مقام انگلیسی که خواستار آتشبس در غزه شد
نخستوزیر انگلیس یک مقام دولتی را به دلیل درخواست برای آتشبس «دائمی» در غزه برکنار کرد. لندن از درخواست برای پایان یافتن جنگ غزه خودداری کرده و تنها «توقف» محدود را پیشنهاد کرده تا کمکها به این منطقه تحتمحاصره برسد.
«پل بریستو» نماینده محافظهکار انگلیسی روز دوشنبه از سمت خود به عنوان مشاور خصوصی پارلمانی (PPS) در وزارت علوم این کشور برکنار شد. این تحولات چند روز پس از نامهنگاری او به ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس و درخواست برای آتشبس طولانی مدت میان رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطینی رخ داد.
سخنگوی دفتر نخستوزیری انگلیس با اشاره به قانونی که مقامات دولتی را ملزم میکند علنا از همه تصمیمات سیاسی کابینه حمایت کنند، گفت: «به دلیل اظهارنظرهایی که با اصول مسئولیت جمعی مطابقت نداشت، از پل بریستو خواسته شده تا پست خود را در دولت ترک کند.»
او در نامه دو صفحهای خود به نخستوزیر انگلیس استدلال کرد که «آتشبس دائمی جان انسانها را نجات میدهد و موجب تداوم کمکهای بشردوستانه میشود تا به دست افرادی که بیشتر به آن نیاز دارند، برسد.» با این حال، سوناک صراحتا از اقدام نظامی رژیم صهیونیستی علیه حماس پس از عملیات این گروه در هفتم اکتبر دفاع کرده و خواستار آتشبس کامل نشده و صرفا درخواست «توقفهای کوتاهمدت» داشته که با آتشبس متفاوت است.
پس از اخراج، پل بریستو به اسکای نیوز گفت که «کاملا تصمیم نخستوزیر را درک میکند»، اما افزود که او اکنون میتواند در مورد موضوعی که بسیاری از مردم کشورش عمیقا به آن اهمیت میدهند، صحبت کند. او ادامه داد: «من باور دارم که میتوانم این کار را از روی صندلی مجلس بهتر انجام دهم تا اینکه بخشی از دولت باشم.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.