این آدامس خوشبو نوجوانان را از زندگی ساقط می‌کند

ماده مخدر پان در قالب پودر، آدامس و پاستی به قیمت ارزان به فروش می‌رسد و شمار زیادی از جوانان و نوجوانان را در معرض خطر قرار می‌دهد.
کد خبر: ۱۲۰۳۹۷۰
|
۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۵ 11 November 2023
|
5929 بازدید
|
۱

به گزارش تابناک، عصر هامون نوشت: مواد مخدری که به وفور در سیستان و بلوچستان یافت می شود پان است. این ماده مخدر در بسته آلومینیومی و با تصاویری جذاب و رنگی ارائه می شود.

پان ماده ای غلیظ، سرخ رنگ و دست ساز است که از برگ درخت مخصوصی در هندوستان تهیه شده و در قالب پودر، آدامس و پاستیل، خوشبو کننده دهان با طعم های مختلف گیاهی از جمله نعناع عرضه می شود و چون ارزان به فروش می رسد شمار زیادی از جوانان و نوجوانان را در معرض خطر قرار می دهد.

پان معمولا در کارگاه های کوچک و غیر قانونی به صورت دست ساز و غیر بهداشتی تولید می شود که به منظور جلب مشتری و سودآوری بیشتر برای تولید کنندگان این ماده، ممکن است انواع مواد مخدر دیگر نیز به آن افزوده شود.

دکتر محمدرضا میرادی متخصص بیماری های داخلی گفت: پان در اشکال مختلفی وجود دارد. یک نوع این ماده مخدر ترکیبی از تنباکو (نیکوتین) و حشیش می باشد و مواد دیگری مثل آهک، خاکستر و اسانس های شیمیایی غیرمجاز و ساخارین به آن افزوده شده وبه صورت جویدنی مورد استفاده قرار می گیرد و به نام ناس وار معروف است.

دکتر محمدرضا میرادی اظهار داشت: نوع رایج دیگری از این ماده در کشور ما ترکیبی از تنباکو، آهک، خاکستر و ناس است که به صورت سیگاری می باشد. نیکوتین موجود در آن از طریق مخاط دهان جذب بدن شده و حالت های غیر طبیعی ایجاد میکند.

وی ادامه داد: نمونه دیگری از انواع این ماده مخدر که به آن اصطلاحا پان پرگ گفته می شود به صورت جویدنی مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف این ماده ابتدا در هندوستان رایج شد. در کشور های هندوستان و پاکستان بعد از جوشاندن این ماده، معمولا آن را روی برگ تازه گیاه VIN  پیچانده (که در این صورت به آن گوتکا می گویند) و مصرف کننده با جویدن، احساس لذت و سرخوشی کاذب می کند.

این متخصص بیماری های داخلی درباره عوارض مصرف پان گفت:

*وابستگی (اعتیاد)‏، احساس سبکی و گیجی در سر و از دست دادن تعادل رفتاری و حرکتی عمده عوارض مصرف پان به شمار می رود.

*سرطان دهان و حنجره‏، بد رنگ شدن و افزایش پوسیدگی دندان‌ها، تخریب استخوان های اطراف دهان، بیماری‌های لثه و سرطان لثه، سرطان روده بزرگ و بیماری‌های کلیوی (به دلیل ساخارین موجود در آن)، تغییر فشار خون، مشکلاتی برای جنین و اختلالات رفتاری از دیگر عوارض مصرف پان به شمار می رود.

*در صورت مصرف پان به عنوان خوشبو کننده دهان در نوجوانان و جوانان در سنین ‏مدرسه باعث ایجاد سرگیجه و نشئگی و به دنبال آن افت تحصیلی در دانش آموزان می‌‏گردد.

* گیجی، سردرد، تعریق و لرزش، افسردگی، اختلال در خواب، پرخاشگری و اضطراب، بیقراری، خستگی و افزایش اشتها عمده علایم قطع مصرف پان به شمار می رود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۰
قدیما بهش میگفتند ناس
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟