خباز: دولت دنبال نمایندگان مطیع است

محمدرضا خباز نماینده ادوار مجلس و الهویردی دهقانی نماینده فعلی مجلس با انتقاد از ردصلاحیتشان، نحوه چینش اعضای این هیات ها را در ردصلاحیتشان اثرگذار می دانند.
کد خبر: ۱۲۰۴۲۷۴
|
۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۵ 12 November 2023
|
3437 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، ردصلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس از سوی هیات های اجرایی همچنان با واکنش روبروست. برخی چون جلال محمودزاده که خود زیر تیغ این ردصلاحیت ها رفته است از چینش هیات های اجرایی گلایه مند است و برخی دیگر چون غلامحسین کرباسچی معتقدند که دولتی علاقه ای به پرشور شدن انتخابات ندارد.

محمدرضا خباز، عضو شاخص حزب اعتماد ملی و چهره‌های رد صلاحیت شده توسط هیأت اجرایی به خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید: «وقتی دولت و در نهایت حاکمیت تصمیم می‌گیرد که نظامی‌ها را سرکار بیاورد، انتظار هم می‌رود که آن‌ها بر مبنای نگاه خودشان تایید و رد صلاحیت‌ها را انجام دهند. یکی از بحث‌های همیشگی ما این است که: «هرکسی را بهر کاری ساختند.» نظامی‌ها باید در داخل پادگان‌ها باشند. اگر نظامیان در جایگاه سیاست‌مداران قرارگیرد نتیجه‌اش می‌شود این‌که نگاهشان به زیرمجموعه، ملت و کشور نگاه پادگانی است. نگاه آن‌ها جوری است که فکر می‌کنند افراد باید کاملا مطیع و منقاد باشند.»

الهویردی دهقانی، نماینده آذربایجان شرقی (ورزقان) نیز که در لیست ردصلاحیت شدگان حضور دارد نیز معتقد به مهندسی شدن انتخابات از سوی هیات های اجرایی است و می گوید حتما اعتراض خواهد کرد.

مشروح گفتگوی محمدرضا خباز و الهویردی دهقانی را بخوانید؛

* آقای خباز! اسم شما نیز در لیست ردصلاحیت ها آمده است، علت رد صلاحیت شما چه بود؟

رد صلاحیت من به استناد بند ۲ ماده ۳۱ بود، عدم التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی ایران.

* رد صلاحیتتان در این مرحله برای خودتان قابل پیش‌بینی بود یا ...؟

دفعه اولی نبود که من کاندیدا می‌شدم. تا به‌ امروز ۷بار کاندیدا شده‌ام و هر ۷ بار هم در حوزه انتخابیه؛ یعنی در هیئت اجرایی و هم در شورای نگهبان که دقیق‌تر عمل می‌کند تایید شده‌ام. دور اولی که کاندیدا شدم کسی را نمی‌شناختم ولی با این‌حال هیئت اجرایی شهرستان و استان مرا تایید کردند، اما این‌بار هیئت اجرایی مرا رد کرده است. یعنی جایی‌که انتظار می‌رفت دقت و اطلاعات بیشتر و وسیع‌تری داشته باشند و در گذشته مرا تایید کرده بودند.

* آقای خباز، نوع چینش اعضای هیات اجرایی تا چه میزان در این موضوع تاثیرگذار بود؟

این موضوع از قبل قابل پیش‌بینی بود. وقتی دولت تصمیم می‌گیرد که نظامی‌ها را سرکار بیاورد، انتظار هم می‌رود که آن‌ها بر مبنای نگاه خودشان تایید و رد صلاحیت‌ها را انجام دهند. یکی از بحث‌های همیشگی ما این است که: «هرکسی را بهر کاری ساختند.»
اگر نظامیان در جایگاه سیاست‌مداران قرار گیرند نتیجه‌اش می‌شود این‌که نگاهشان به زیرمجموعه، ملت و کشور نگاه پادگانی است. نگاه آن‌ها جوری است که فکر می‌کنند افراد باید کاملا مطیع باشند.

گویا آقایان از روحیه ما در دفاع از حقوق مردم بدشان می‌آید

من به‌عنوان فردی که قبل از انقلاب، در حین انقلاب، جنگ و بعد از جنگ در خدمت نظام بودم هرگاه انتقادی از دولت‌مردان داشتم صریحا بیان می‌کردم و هیچ ابایی از آن نداشتم حتی در دولت مورد علاقه خودم که بیشترین نزدیکی را به آن داشتم؛ یعنی دولت خاتمی، هم از سه وزیر ایشان سوال کردم و آن‌ها را به صحن مجلس بردم. به‌عنوان مثال علیه موسوی لاری، خرم، جهانگیری، شریعتمداری و وزیر نیرو و چند وزیر دیگر در زمان تایید صلاحیت در حضور خاتمی صحبت کردم.

ما نماینده مردم هستیم و عادت نداریم پای دفاع از حقوق مردم که پیش می‌آید دوست‌بازی و رفیق‌بازی را بر خواسته و نظر مردم ترجیح دهیم. ما چنین روحیه‌ای داریم و گویا آقایان هم از این روحیه ما بدشان می‌آید و نمایندگانی می‌خواهند که کاملا مطیع باشند و از بالا به پایین اداره شوند.

وقتی کسی نماینده مردم می‌شود طبق قانون اساسی اختیاراتی دارد و باید از آن اختیارات استفاده کند و اگر چنین نکند به ملت و کشور لطمه وارد می‌شود و چون این آقایان چنین احتمالاتی می‌دادند پس طبق آن عمل هم کردند.

ردصلاحیت های از سوی هیات اجرایی از پیش تعیین شده بود

* یعنی فکر می‌کنید که برنامه‌ای از پیش تعیین شده برای رد صلاحیت منتقدان وجود داشت؟

یقینا این‌طور است. از ابتدا آوردن این مجموعه از سوی دولت در همه استان‌ها و شهرستان‌ها نشان‌دهنده این بود که قصد دارند با نگاه ضربتی، مسئله سیاسی را اداره کنند در صورتی‌که چنین کاری اشتباه بزرگی است.

این نوع نگاه برای مسائل سیاسی و اداره کشور مفید نیست و بی دلیل نبود که امام در وصیت‌نامه سیاسی و الهی خود کشور را از بعضی چیزها بر حذر می‌داشت، خصوصا از دخالت نظامیان در مسائل سیاسی که در این باره هشدار می‌دادند که اتفاق نیفتد چون اگر اتفاق بیفتد و نظامی‌ها در مسائل سیاسی تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر باشند حتما آثار منفی بار خواهد آورد. به نظر من تصمیمات امروز از همان آثار منفی است.

می گویند در انتصابات دخالت کرده ام، پس ردصلاحیت می شوم

الهویردی دهقانی، نماینده آذربایجان شرقی (ورزقان)، از دیگر نمایندگانی است که توسط هیأت اجرایی وزارت کشور رد صلاحیت شده است. او در گفتگو با خبرآنلاین از علت رد صلاحیت خود می‌گوید.

* آقای دهقانی، علت رد صلاحیت شما چه بود؟

به من می‌گویند شما در انتصابات شهرستان دخالت داشتید.

* به نظر شما چقدر نحوه چینش هیأت اجرایی در رد صلاحیت شما تاثیر داشت؟

صددرصد، مهندسی انتخابات در تهران و شهرستان اتفاق افتاده است.

* اعتراض می‌کنید؟

بله

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟