بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد پنجاهمین روز خود شده است که از روز گذشته توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل وارد فاز اجرایی شده است و تعدادی از اسرای دو طرف نیز آزاد شدند و قرار است در دومین روز از آتش بس چهار روزه، اسرای دیگری نیز از سوی دو طرف آزاد شوند.
منابع خبری رژیم صهیونیستی از برگزاری تظاهرات هزاران نفر در تلآویو در حمایت از خانوادههای اسرای صهیونیست خبر دادند.
تظاهراتکنندگان با سر دادن شعارهایی، خواستار آزادی اسرای صهیونیست نزد مقاومت فلسطین شدند.
تارنمای آمریکایی آکسیوس به یک منبع آگاه اعلام کرد که توافق آزادی گروگان در غزه همچنان پا برجا است و قطر در تلاش برای حل بحران بوجود آمده است.
این رسانه آمریکایی همچنین اعلام کرد: حماس و اسرائیل توافق کردند که ملاک آزادی اسرای فلسطینی مدت زمانی است که آنها در زندان بوده اند و هرکسی که مدت بیشتری در زندان بوده است و زودتر آزاد می شود. حماس روز جمعه این امر را رد کرده و می گوید که این نقض توافق است
درپی تعویق آزادی گروه دوم اسرای صهیونیستی، عضو ارشد جنبش حماس در این باره اعلام کرد که این تصمیم به دلیل نقض توافق آتشبس توسط رژیم اشغالگر اتخاذ شده است.
به گزارش شبکه المیادین، اسامه حمدان عضو ارشد جنبش حماس و نماینده این جنبش در لبنان اظهار داشت: در اجرای مفاد آتش بس از سوی اسرائیلیها تخلفاتی صورت گرفته که برخی از آنها روز گذشته رخ داد و امروز نیز تکرار شد.
وی گفت: گردانهای القسام تصمیم به تعلیق آزادی دومین گروه از اسرای صهیونیست گرفت و ما درحال تماس برای رسیدگی به این تخلفات و پایان دادن به نقضهای آن هستیم.
اسامه حمدان ادامه داد: تخلفات اشغالگران علاوه بر انجام حملات، به موضوع ورود کامیونها به غزه نیز مربوط میشود.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا گزارش داد: به گفته مقامات اسرائیل و آمریکا، آزادی دومین گروه از گروگانها در روز شنبه، به دلیل اختلاف در مورد تعداد کمکهای وارده به غزه به تعویق افتاده است.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز شنبه به وقت محلی گزارش داد: به گفته این مقامات، حماس گفته است که منتظر کامیونهای امدادی بیشتر به غزه است و سپس اسرای خود را آزاد خواهد کرد.
یک مقام مصری پیشتر گفته بود که ۳۴۰ کامیون امدادی از سمت مصر وارد گذرگاه رفح شدهاند، اما تاکنون وارد غزه نشده اند زیرا اسرائیل باید آنها را جستجو کند. سخنگوی گذرگاه مرزی رفح به سی ان ان گفت که تا امروز ۱۳۳ کامیون وارد غزه شده است.
ریچارد هشت، سخنگوی ارتش اسرائیل، در پاسخ به سوالی درباره این تاخیر، گفت که این یک "فرآیند کند" است.
هچت گفت: این کار زمان میبرد و همه ما منتظر هستیم تا این کار پیش برود.
پیش از این، یک مقام کاخ سفید اعلام کرد: انتظار نمی رود شهروندان آمریکایی بخشی از گروه دوم گروگان های آزاد شده در روز شنبه باشند.
کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع سیاسی مدعی شد که تل آویو به کلیه تعهداتش عمل کرده است و حماس باعث به دردسر افتادن خودش و طرفهای میانجی میشود.
همزمان، پایگاه خبری آمریکایی «اکسیوس» نیز به نقل از یک منبع آگاه نوشت که توافق تبادل اسرا بین رژیم صهیونیستی و حماس همچنان پابرجاست و قطر برای حل بحران تلاش خواهد کرد.
از طرفی، شبکه تلویزیونی «سی ان ان» به نقل از مقامات آمریکا و اسرائیل نوشت که بخشی از دلایل تأخیر حماس در آزادی اسرا، به اختلاف بر سر حجم کمکهای وارده به نوار غزه است و جنبش حماس اعلام کرده که قبل از انتقال اسرا، منتظر ورود کمکهای بیشتری خواهد بود.
در همین راستا، «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی تهدید کرد که نیروهای نظامی این رژیم حمله به نوار غزه را از سر خواهند گرفت.
رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در سخنانی در این باره گفت: به محض اتمام آتشبس موقت، حمله به نوار غزه به منظور بازگرداندن اسرائیلیهای ربوده شده (اسرای صهیونیست) و نابود کردن جنبش حماس را از سر میگیریم.
سازمان ملل متحد روز شنبه به وقت محلی اعلام کرد: امروز حوالی ساعت ۱۲ شب، یک گشت نیروی سازمان ملل در لبنان (یونیفل) در حوالی آیتارون در جنوب لبنان مورد اصابت گلوله نیروهای ارتش اسرائیل قرار گرفت.
سازمان ملل گفت: به نیروهای حافظ صلح آسیبی نرسید، اما خودرو آسیب دید. این حادثه در یک دوره آرامش نسبی در امتداد خط آبی رخ داد.
سازمان ملل متحد افزود: حمله به نیروهای حافظ صلح که برای کاهش تنش ها و بازگرداندن ثبات در جنوب لبنان در منطقه حضور دارند، عمیقاً نگران کننده است. ما این اقدام را محکوم میکنیم و بر مسئولیت طرفها برای حفاظت از حافظان صلح سازمان ملل، جلوگیری از ایجاد خطرات غیرضروری برای کسانی که برای برقراری ثبات تلاش می کنند، تأکید میکنیم.
سازمان ملل تصریح کرد: ما با جدیت به طرفین، تعهدات آنها را برای محافظت از نیروهای حافظ صلح و اجتناب از به خطر انداختن مردان و زنانی که برای بازگرداندن ثبات تلاش می کنند یادآوری می کنیم.
مجاهدان یمنی پیامی را خطاب به نیروهای مقاومت فلسطین برای تقدیر از پایداری و دلاوریهایشان منتشر کردند.
در این پیام آمده است: «از مجاهدان ارتش یمن به برادران مجاهدشان در غزه و هر وجب از فلسطین که سد نخست دفاع از امت است؛
سلام بر شما ای مجاهدان قهرمان که در میدانهای نبرد با شجاعت و دلاوری هرچه تمامتر، ثابت قدم هستید.
سلام بر قدمهای مستحکم شما که همچون کوه استوار است و قلبهای شما که با وجود سختیها و وحشتها، ثابت قدم است و دستان شما که به دشمنان در تمامی میدانهای نبرد ضربه میزند.
ای مجاهدان
قهرمانیهای بزرگ شما اسطوره ارتش شکستناپذیر را در هم شکست و به همراه آن رویاهای مزدوران و عادیسازان برای اهلی کردن ملتهای امت ما نسبت به دشمنان مجرم صهیونیستشان را در هم شکست.
شما با جهادتان در راه خدا زیباترین نمونهها را برای جوانان امت ما از قهرمانی و فداکاری ایجاد کردید و شعله انقلاب را در قلبهایشان روشن نمودید».
ای مجاهدان صادق،
شما با ثبات و جانفشانیتان و جهادتان درسهایی به تمام آحاد امت مظلوم ما دادید که جانفشانی در میدانهای عزت و مواضع شرافت و کرامت چگونه است. جانفشانی در میدانهای رویارویی و مجازات دشمنان است و شما با وعده خداوند بشارت داده شدید که فرموده است:
إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَی مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَیَقْتُلُونَ وَیُقْتَلُونَ وَعْدًا عَلَیْهِ حَقًّا فِی التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِیلِ وَالْقُرْآنِ وَمَنْ أَوْفَی بِعَهْدِهِ مِنَ اللَّهِ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَیْعِکُمُ الَّذِی بَایَعْتُمْ بِهِ وَذَلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ.
مسئول ارتباطات در یونیسف تاکید کرد که ارسال سوخت ه غزه باید همین الان صورت بگیرد تا کسانی که زیر آوار گیر کردهاند به خصوص کودکان خارج شوند.
وی که با شبکه خبری الجزیره مصاحبه میکرد، افزود: «آنچه کودکان به طور خاص زیر آوار و به طور کلی در نوار غزه تجربه میکنند، وحشتناک است».
این مقام یونیسف تاکید کرد: «باید خشونتهایی که در غزه شاهد آن بودیم از راه آتش بس کام متوقف شود».
وزارت بهداشت فلسطین امروز (چهار آذر) در بیانیهای اعلام کرد که طی ۵۰ روز گذشته و از ابتدای جنگ در غزه، ۲۳۲ نفر در کرانه باختری طی حملات نظامیان و شهرکنشینان اسرائیلی به شهادت رسیدهاند.
به نوشته وبگاه خبری روسیا الیوم، در اطلاعیه وزارت بهداشت فلسطین آمده است که در آخرین مورد یک جوان فلسطینی در روستای «قباطیه» به شهادت رسیده و دو جوان دیگر زخمی شدهاند.
از ابتدای حملات رژیم اسرائیل در غزه، کرانه باختری نیز شاهد خیزش جوانان بود. بامداد سه شنبه هفته گذشته منابع محلی از درگیری رزمندگان فلسطینی با نظامیان اسرائیلی در منطقه «صافا» واقع در «بیت امر» در شمال کرانه باختری خبر دادند.
همزمان گروه مقاومت «کتائب شهداء الاقصی» اعلام کرد: «مجاهدان ما صهیونیستها را در پاسگاه سالم در شهر جنین با مواد منفجره بسیار قوی هدف قرار دادند».
رسانههای اسرائیلی، ظهر امروز (شنبه)، خبر دادند هیأتی از دوحه به ریاست «لؤلؤه الخاطر» وزیر مشاور وزارت خارجه قطر در امور همکاریهای بینالمللی وارد تلآویو شده است.
روزنامه «هاآرتص» به نقل از یکی از دیپلماتهای این هیأت گزارش داد هدف از این سفر هماهنگی میان طرفهای میدانی و همتایان آنها برای تضمین تداوم توافق کنونی و بحث بر سر جزئیات بیشتری از این توافق است.
جنبش مقاومت اسلامی حماس امروز (چهار آذر) در بیانیهای از مکواضع نخست وزیران بلژیک و اسپانیا در مخالفت با کشتار غیرنظامیان در غزه تقدیر کرد؛ مواضعی که به شدت خشم اسرائیل را برانگیخته است.
به نوشته خبرگزاری شهاب، در بیانیه حماس آمده است: «ما از مواضع روشن و جسورانه نخست وزیر بلژیک (الکساندر دو کرو) که بر رد ویرانی غزه و کشتار غیرنظامیان تاکید کرد و نخستوزیر اسپانیا (پدرو سانچز) که کشتار بی رویه انجام شده توسط اسرائیل را محکوم کرد، قدردانی میکنیم».
پدرو سانچز همچنین گفته بود که کشورش احتمال دارد به طور یکجانبه و حتی در صورت عدم همراهی اتحادیه اروپا، تشکیل کشور فلسطینی را به رسمیت بشناسد.
جنبش حماس در ادامه از دیگر کشورهای جهان خواست تا در کنار آرمان فلسطین و حق مردم این کشور برای تعیین سرنوشت خود و ایجاد کشوری مستقل به پایتختی بیتالمقدس بایستند و مواضع شجاعانه در پیش بگیرند.
تقدیر حماس از مواضع بلژیک و اسپانیا پس از آن است که رژیم صهیونیستی، شامگاه دیروز (جمعه)، بعد از احضار سفرای بلژیک و اسپانیا، مراتب اعتراض خود را در خصوص اظهارات نخستوزیران این دو کشور به آنها ابلاغ کرد.
«پدرو سانچز» نخستوزیر اسپانیا و «الکساندر دی کرو» نخستوزیر بلژیک که با یکدیگر در سفری کوتاه به کشور مصر سفر کرده بودند، در کنار گذرگاه رفح اقدامات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی بعد از انتشار اظهارات سانچز و دی کرو در رسانهها به این سخنان واکنش نشان داد و گفت: «من سخنان نخستوزیران بلژیک و اسپانیا را به علت مسئول ندانستن حماس در جنایتها محکوم میکنم».
پس از واکنش نتانیاهو، «پترا دو سوتر» معاون نخست وزیر بلژیک در مورد حل و فصل بحران در غرب آسیا گفت: «آتش بس و راه حل سیاسی تنها راه پیش رو است».
یک رسانه صهیونیستی به افزایش محبوبیت جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در نتیجه جنگ غزه و عملیات دلاورانه آن علیه رژیم اشغالگر اذعان کردهاست.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در این باره نوشت: اهالی نوار غزه در پاسخ به سوالی درباره محبوبیت جنبش حماس بعد از جنگ، همگی حمایت خود را از این جنبش و فرماندهانش و رهبران آن اعلام کردند.
در همین راستا، مرکز تحقیقات و توسعه جهاد عرب (اوراد) نظرسنجی را در کرانه باختری و نوار غزه در مورد جنگ فعلی انجام داد.
نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که جنگ غزه منجر به افزایش محبوبیت جنبش حماس شدهاست.
نتایج این نظرسنجی نشانی میدهد که در نتیجه جنگ، حمایت از حماس علاوه بر نوار غزه در کرانه باختری در سطح بالایی قرار دارد طوری که ۹۰ درصد اعلام کردهاند حامی این جنبش هستند.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز در تایید پیروزی مقاومت فلسطین در جنگ اعلام کرد که جنبش حماس همچنان قدرتمند بوده و بر نوار غزه تسلط دارد.
این شبکه اذعان کرده است که اگر آتشبس فعلی ادامه یابد، این حماس خواهد بود که پیروز میشود.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی همچنین نوشت: کسانی که از نابودی حماس صحبت میکردند باید امروز را ببینند؛ چراکه این جنبش ثابت کرد همچنان قدرتمند است.
این رسانه صهیونیست همچنین آورده است: گردانهای القسام موفق به تحمیل آتشبس در نوار غزه شد. القسام راه اسیر کردن در زمان و مکان مشخص را میداند.
مرحله دوم تبادل اسرا میان گروه مقاومت حماس و رژیم اسرائیل امروز (شنبه) در دومین روز آتشبس موقت چهار روزه صورت میگیرد و قرار است در مجموع ۵۶ نفر از اسرای دو طرف مبادله شوند.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع امنیتی مصر خبر داد که قاهره لیست ۱۴ اسیر اسرائیلی را از حماس دریافت کرده که قرار است امروز آزاد شوند. وزارت خارجه آلمان نیز اعلام کرده چهار نفر از اسرایی که قرار است آزاد شوند، تابعیت این کشور را دارند.
رادیو ارتش اسرائیل نیز پیش از این خبر داده بود که اداره زندانهای اسرائیل لیست ۴۲ نفر از اسرای فلسطینی را برای آزادی آنها دریافت کرده است.
شبکه آمریکایی "سی ان بی سی" در گزارشی با ارائه آمار و تحلیلهای اقتصادی، جنگهای پیدر پی رژیم صهیونیستی علیه غزه و محاصره همهجانبه این منطقه را از دلایل مهم وضعیت بحرانی اقتصاد این باریکه معرفی و اقتصاد آنرا رو بهویرانی توصیف کرد.
به گزارش این شبکه خبری، با گذشت بیش از یک ماه از بمباران مناطق مختلف غزه توسط جنگندههای رژیم صهیونیستی، اقتصاد این باریکه شکنندهتر و آسیبپذیرتر از گذشته شدهاست.
این گزارش مینویسد: نرخ بیکاری در غزه نزدیک به ۱۰۰ درصد است و این منطقه عملاً برای مدت نامعلومی فعالیت اقتصادی موثری نخواهد داشت. این در حالی است که حدود ۸۰ درصد از ساکنان غزه پیش از آغاز درگیریهای اخیر نیز به کمکهای بین المللی وابسته بودند.
سازمان بینالمللی کار نیز در گزارشی در این زمینه اعلام کرد که پس از یک ماه حمله نظامی و بمباران بخش عمدهای از باریکه غزه، ۶۱ درصد از شهروندان (نیروی کار) این منطقه حداقل ۱۸۲ هزار شغل خود را از دست داده اند. برنامه توسعه سازمان ملل، پیشبینی کرده است که توسعه غزه بر اساس شاخصهای اقتصادی، بهداشتی و آموزشی بین ۱۶ تا ۱۹ سال عقب خواهد افتاد.
گفتنی است نوار غزه از سال ۲۰۰۷ و پس از اعمال محاصره هوایی، زمینی و دریایی توسط رژیم صهیونیستی، با دیوارهای سیمانی و حصارهای سیمخاردار محاصره شده و امکان هرگونه فعالیت اقتصادی مولد در آن از بین رفته است. این در حالیاست که سازمان ملل نیز (رژیم) اسرائیل را به عنوان اشغالگر سرزمینهای فلسطینی کرانه باختری و غزه میشناسد.
یک گزارش صندوق بینالمللی پول نیز حاکی است که محاصره اهالی غزه و جنگهای مکرر رژیم صهیونیستی علیه شهروندان و غیرنظامیان از سال ۲۰۰۸، اقتصاد این منطقه را از بین برده و رشد اقتصادی ضعیف آن در ۱۵ سال گذشته بسیار کمتر از کرانه باختری بوده است.
این در حالی است که ۲.۳ میلیون فلسطینی در منطقه ای با وسعت ۲۲۵ کیلومتر مربع، بین سرزمینهای اشغالی و مصر زندگی میکنند که حدود ۶۵ درصد از آنها جوان و نیروی کار کمتر از ۲۴ سال محسوب میشوند.
باشگاه اسیران فلسطینی و مرکز امور اسرا و آزادگان فلسطینی در بیانیه مشترکی اعلام کردند که دشمن صهیونیستی از هفتم اکتبر تاکنون ۳۱۴۵ فلسطینی را در کرانه باختری و قدس بازداشت کرده است.
باشگاه اسیران فلسطینی و مرکز امور اسرا و آزادگان فلسطینی در بیانیه مشترکی اعلام کردند که دشمن صهیونیستی از هفتم اکتبر (زمان شروع عملیات طوفان الاقصی توسط مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی) تاکنون ۳۱۴۵ فلسطینی را در کرانه باختری و قدس بازداشت کرده است. برخی از این افراد در منازلشان و برخی در ایستهای نظامی بازداشت شدهاند. برخی تحت فشار مجبور شدهاند خودشان را تحویل دهند و برخی نیز به عنوان گروگان گرفته شدهاند.
به نقل از شبکه خبری المسیره، در این بیانیه آمده است: دشمن به بازداشتها به عنوان یکی از سیاستهای ثابت خود ادامه میدهد. این سیاست دشمن صهیونیستی بعد از هفت اکتبر چه از نظر تعداد بازداشتیها و چه از نظر سطح جنایتهای دشمن در حق بازداشت شدگان و خانوادههایشان بیسابقه است.
این درحالی است که بازداشتها در کرانه باختری همچنان ادامه دارد.
نیروهای رژیم صهیونیستی صبح امروز (شنبه) به اردوگاه عسکر در شرق نابلس یورش بردند و تعدادی از جوانان فلسطینی را بازداشت کردند. همچنین یک بولدوزر رژیم صهیونیستی به تخریب مناطقی در این اردوگاه پرداخت.
رژیم صهیونیستی همچنین تجهیزاتی را به اردوگاه عقبه جبر در اریحا شرق کرانه باختری منتقل کرد. ارتش این رژیم یورشهای گستردهای را به اردوگاه عقبه جبر در اریحا انجام داد و تعدادی از فلسطینیها را بازداشت کرد.
به گفته این رسانهها نیروهای رژیم صهیونیستی مانع ورود آمبولانسها به اردوگاه عسکر در شرق نابلس برای انتقال یکی از مجروحان در حمله رژیم اشغالگر شدند. این نیروها با ۱۵ خودروی نظامی به این اردوگاه یورش برده و تعدادی را بازداشت کردند.
نیروهای این رژیم به شهر الخلیل در کرانه باختری و محله جبل الطویل در البیره نیز یورش بردند.
نیروهای رژیم منزلی در شهر قباطیه در منطقه جنین را محاصره کرده و از یک فلسطینی خواستند خود را تحویل دهد.
کمال بنی عوده، مدیر باشگاه اسیران فلسطینی در طوباس اعلام کرد که نیروهای این رژیم دو جوان را در ایست الحمرا بازداشت و خودرویشان را توقف کردند. این نیروها همچنین جوانی را در شهر قلقیلیه بازداشت کردند.
نیروهای رژیم امروز ورودی شمالی شهر الخلیل را نیز بستند و یک فلسطینی را بازداشت کردند. در روستای عرانه در شمال شرق جنین نیز یک فلسطینی بازداشت شد.
این بازداشتها درحالی صورت میگیرد که بامداد چهارشنبه و پس از چند روز مذاکره غیرمستقیم، رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین به توافق برای آتشبس موقت به مدت چهار روز و تبادل اسرا دست یافتند. آتشبس از روز جمعه اجرایی شد.
به رغم تمام نگرانیهای بین المللی تحت تاثیر بیاعتنایی رژیم صهیونیستی به جان غیرنظامیان در غزه، پنتاگون عنوان کرده که همچنان به اقدامات خود جهت ارائه گلولههای هدایتشونده توپخانه و سیستم توپخانهای ۱۵۵ میلی متری و همچنین مهمات هدایت شونده هوایی دقیق به این رژیم ادامه میدهد.
به گزارش «میدل ایست مانیتور»، در بیانیه اخیر منتشر شده از سوی پنتاگون عنوان شده است: از ذخایر نظامی مربوط به پایگاههای آمریکایی در داخل اسرائیل و از پایگاههای مناطق دیگر برای کمک نظامی به نیروهای اسرائیلی استفاده میکنیم.
بیانیه پنتاگون در حالی منتشر میشود که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا علاوه بر کمک سالانه ۳.۴ میلیارد دلاری متعهد به ارائه کمک نظامی ۱۴.۳ میلیارد دلاری به اسرائیل شده است.
ژنرال «آرولدو لاتارون» فرمانده نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان درباره تبادل آتش گسترده در امتداد کمربند آبی ابراز نگرانی کرد.
از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، این رژیم حملاتی را به جنوب لبنان انجام داد که طی آن شماری از شهروندان و نیروهای حزبالله را به شهادت رساند.
ژنرال لاتارون گفت: «نگرانی خود را از تبادل آتش گسترده در امتداد کمربند آبی که منجر به کشته شدن شمار زیادی از مردم شد و خسارتهای زیادی به بار آورد، اعلام میکنم».
ژنرال لاتارون گفت: «ما به عنوان حافظان صلح، کسانی را که در امتداد کمربند آبی مبادرت به تبادل آتش میکنند، به توقف خشونت ترغیب میکنیم؛ هر گونه تشدید تنش در جنوب لبنان ممکن است پیآمدهای ویرانگری داشته باشد».
بنابر گزارش شبکه النشر، فرمانده یونیفل همچنین تأکید کرد که همه طرفها بایستی به قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل و توقف عملیاتهای خصمانه و در عین حال تلاش برای پیدا کردن راهحلهای بلندمدت جهت رفع علل اصلی درگیری، پایبند باشند.
از ۳۰ سال پیش تاکنون۶ عملیات مهم مبادله اسرا میان مقاومت و رژیم صهیونیستی انجام شده است.
به گزارش «العربی الجدید» آتش بس موقت میان مقاومت اسلامی فلسطین و رژیم صهیونیستی از ساعت ۷ صبح روز جمعه به وقت فلسطین آغاز شد و ۳۹ زن و کودک فلسطینی در مقابل نخستین گروه از اسیران صهیونیست از زندان های این رژیم آزاد شدند.
این نخستین عملیات مبادله اسرا میان مقاومت و رژیم صهیونیستی نیست و پیشتر نیز ۵ مبادله مهم انجام شده است که تاریخ یکی از آن ها به ۳۰ سال پیش بازمی گردد.
توافق سال ۱۹۸۳ (۱۳۶۲): چهار هزار و ۵۰۰ اسیر در مقابل ۶ نظامی صهیونیست
در تاریخ ۲۳ نوامبر۱۹۸۳(۲ آذر۱۳۶۲) رژیم صهیونیستی در توافق با سازمان آزادیبخش فلسطین ۴ هزار و ۵۰۰ اسیرکه بیشتر آن ها فلسطینی بودند را در قبال آزادسازی ۶ نظامی خود که یک سال پیش از آن در لبنان به دست مقاومت اسیر شده بودند آزاد کرد.
این نظامیان صهیونیست توسط جنبش فتح و در جریان حمله رژیم صهیونیستی به لبنان اسیر شده بودند.
توافق سال ۱۹۸۵ (۱۳۶۴): هزار و ۱۵۰ اسیر در مقابل ۳ نظامی اسرائیلی
در ۲۰ می۱۹۸۵(۳۰ اردیبهشت ۱۳۶۴) رژیم صهیونیستی در توافق با جبهه خلق برای آزادی فلسطین – فرماندهی کل، هزار و ۱۵۰ اسیر که اکثر آن ها فلسطینی بودند را در مقابل آزادی ۳ نظامی اسرائیلی آزاد کرد.
توافق سال ۱۹۹۷ (۱۳۷۶): آزادی شیخ احمد یاسین بنیانگذار جنبش حماس
در تاریخ اول اکتبر ۱۹۹۷(۹ مهر ۱۳۷۶) شیخ احمد یاسین بنیانگذار جنبش حماس پس از ۸ سال حبس در زندان های رژیم صهیونیستی به همراه شماری از اسیران فلسطینی و اردنی در مبادله با دو جاسوس و مزدور سری رژیم صهیونیستی آزاد شدند.
این دو مزدور در «امان» پایتخت اردن و در جریان تلاش برای ترور «خالد مشعل» از طریق تزریق سم، بازداشت شده بودند.
توافق سال ۲۰۰۴ (۱۳۸۲): ۴۳۰ اسیر فلسطینی در مقابل جنازه ۳ نظامی صهیوینست
در ۲۹ ژانویه ۲۰۰۴(۹ بهمن ۱۳۸۲) رژیم صهیونیستی در توافقی با حزب الله لبنان، ۴۰۷ اسیر از جمله ۴۰۰ فلسطینی و ۲۳ لبنانی را در مقابل تحویل جنازه ۳ نظامی اسرائیلی و یک تاجر و یک افسر که در سال ۲۰۰۰ اسیر شده بود، آزاد کرد.
توافق سال ۲۰۱۱(۱۳۹۰): توافق موسوم به شالیت
در اکتبر ۲۰۰۹(مهر۱۳۸۸) اسرائیل ۲۰ اسیر فلسطینی را در مقابل دریافت ویدیویی از «گیلعاد شالیت» نظامی اسیر خود آزاد کرد و در ۱۸ اکتبر۲۰۱۱(۲۶ مهر۱۳۹۰) این نظامی صهیونیست که از سال ۲۰۰۶(۱۳۸۵) در غزه اسیر بود در مقابل هزار و ۲۷ اسیر فلسطینی که در دو مرحله آزاد شدند، به رژیم صهیونیستی تحویل شد.
این توافق که به آزادسازی شمار زیادی از فلسطینی ها بویژه شماری از سران حماس از جمله «یحیی السنوار» منجر شد با اعتراض گسترده میان صهیونیست ها روبرو گردید و پس از آن کمیته ای به منظور تعیین خطوط قرمز در عملیات تبادل اسرا در آینده تشکیل شد.
سندیکای روزنامه نگاران و خبرنگاران فلسطین صبح امروز (شنبه) در جدیدترین آمار خود از شهادت ۶۶ خبرنگار از آغاز تجاوزگری ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه خبر داد.
گزارش رسانه آمریکایی از شباهت عجیب غزه با کره ماه
وبگاه آمریکایی پالتیکو روز جمعه (دیروز) در توصیف شرایط حاکم در غزه در نتیجه ۴۹ روز جنگ رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان نوشت که این منطقه غیر قابل سکونت است.
«املی ایروارز» مدیر سازمان حقوق بشری «ایر وارز» (مستقر در لندن) به این وبگاه گفت که در حملات اسرائیل در هفت هفته گذشته بیش از مقدار مهماتی که ایالات متحده آمریکا در یک سال علیه داعش استفاده کرد، به کار برده شد تا جایی که سازمان ملل آن را خونینترین حملات پس از جنگ جهانی دوم توصیف کرد.
در گزارش این وبگاه آمریکایی آمده است: «حمله نظامی اسرائیل بیشتر مناطق شمالی نوار غزه را به منطقهای غیرقابل سکونت تبدیل کرده است به طوریکه کل محلهها از بین رفتهاند و خانهها، مدارس و بیمارستانها در معرض بمباران هوایی قرار گرفته و یا در حملات تانکها سوختهاند. برخی از ساختمان ها هنوز پابرجا هستند، اما بیشتر آنها در اثر گلوله های توپخانه آسیب دیدهاند».
پالتیکو در گزارش خود سپس پرسید: «آنها قرار است کجا زندگی کنند؟ چه کسی غزه را در نهایت مدیریت و گرد هم خواهد آورد؟».
«یوسف هماش» از امدادگران شورای پناهندگان نروژ که در اردوگاه جبالیا در شمال غزه جان سالم به در برده است، به این رسانه آمریکایی گفت: «میخواهم به خانهام بازگردم حتی اگر مجبور باشم که در زیر آوارهها بخوابم، اما در اینجا آیندهای برای فرزندانمان نمیبینم».
در ادامه این گزارش آمده است که استفاده ارتش اسرائیل از مواد منفجره قوی در مناطق مسکونی پرجمعیت -که اسرائیل آن را به ادعا نتیجه اجتناب ناپذیر استفاده حماس از اماکن غیرنظامی به عنوان پوششی برای عملیات خود توصیف میکند - منجر به کشته شدن بیش از ۱۴۰۰۰ فلسطینی و ویرانی هولناک شده است.
محمود جمال، یک راننده تاکسی ۳۱ ساله که از زادگاهش در شمال بیت حانون به سمت جنوب غزه گریخته است نیز گفت: «هنگامی که رفتم، نتوانستم تشخیص دهم که از کدام خیابان یا چهارراه عبور میکنم، ساختمان های مسکونی شبیه پارکینگهای روباز شده است».
مخیمر ابوسعده، استاد علوم سیاسی در دانشگاه الازهر در شهر غزه نیز که هفته گذشته به مصر گریخت، به پالتیکو گفت: «شمال غزه به یک شهر ارواح بزرگ تبدیل شده است. مردم چیزی برای بازگشت ندارند».
همچنین بر اساس تجزیه و تحلیل دادههای ماهوارهای Copernicus Sentinel-1 که توسط «کوری شر» از مرکز تحصیلات تکمیلی در دانشگاه سیتی نیویورک و «جامون ون دن هوک» از دانشگاه ایالتی اورگان انجام شده است، نزدیک به نیمی از ساختمانها در شمال غزه آسیب دیده یا ویران شدهاند.
بر اساس این تحلیل، جنوب غزه در ابتدا از بمباران سنگین در امان مانده، با این حال کمبود غذا، آب و سوخت منجر به یک بحران انسانی شد، اما بمبارانها سپس به مناطق جنوبی و جنوب خانیونس کشیده شد تا جایی که در دو هفته گذشته، داده های ماهواره ای افزایش شدید خسارت در جنوب خان یونس را نشان میدهد.
با وجود وحشت جنگ، یاسر الششتاوی استاد معماری در دانشگاه کلمبیا، امیدوار است که بازسازی فرصتی برای تبدیل اردوگاههای ویران شده پناهندگان غزه و زیرساختهای قدیمیتر رو به وخامت به «مکانی قابل زندگیتر، عادلانهتر و انسانیتر» ایجاد کند. اما فلسطینیها میگویند که این تنها زیرساختهای ویرانشده نیست که نیاز به بازسازی دارد، بلکه روان جامعه آسیبدیده نیز نیاز به بازسازی دارد.
وزیر دفاع عربستان بر لزوم توقف کامل عملیات نظامی در غزه تأکید کرد
خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان جمعه بر لزوم توقف کامل عملیات نظامی در غزه تأکید کرد.
بن سلمان این سخنان را در تماس تلفنی با "گرانت شابس"وزیر دفاع انگلیس بیان کرده است.
وزیر دفاع عربستان در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: در تماس تلفنی با خانم شابس شراکت راهبردی دفاعی و راههای تقویت آن در زمینه همکاری مشترک میان دو کشور را بررسی کردم.
وی افزود: در این تماس تلفنی همچنین آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی را بررسی کردیم، همچنین آخرین تحولات غزه نیز را نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار دادیم و تأکید کردم که باید عملیات نظامی به صورت کامل متوقف شود و از غیر نظامیان حمایت شود و کمکهای بشردوستانه نیز وارد غزه شود.
آلمان: آتشبس در غزه باید ادامه پیدا کند
آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان با استقبال از آزادی اسرا از غزه تاکید کرد که آتشبس باید ادامه پیدا کند.
بائربوک در حاشیه کنفرانس حزب سبزهای آلمان گفت: بسیار آسوده خاطر شدم وقتی ۲۴ گروگان آزاد شدند. چهار آلمانی نیز در میان آنها هستند.
وی افزود که آزادی همه اسرا «خصوصا آلمانیها جزو اولویتهای اصلی است.»
بائربوک اظهار کرد که دولت آلمان به رنج مردم غزه اذعان دارد و «اتشبس باید تا جایی که امکان دارد ادامه پیدا کند تا مردم غزه کالاهای حیایی مانند دارو، غذا، آب و کمکها را دریافت کنند.»
دیپلمات ارشد روس و مقام سازمان ملل خواستار آتشبس فوری در غزه شدند
وزارت امورخارجه روسیه در بیانیهای با اشاره به تماس تلفنی معاون این وزارتخانه با نماینده ویژه سازمان ملل در امور کودکان اعلام کرد: دو طرف خواستار آتشبس فوری و توقف کشتار در کودکان غزه توسط رژیم صهیونیستی شدند.
به گزارش خبرگزاری تاس، وزارت امورخارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد که سرگئی ورشینین معاون وزیر امور خارجه روسیه در تماس تلفنی با ویرجینیا گامبا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور کودکان، بر اهمیت توقف جنگ در نوار غزه تاکید کردند.
این وزارتخانه اعلام کرد: آنها در مورد همکاری در زمینه جلوگیری از خشونتهای گستره علیه کودکان در پی درگیریهای مسلحانه در مناطق مختلف جهان از جمله نوار غزه تبادل نظر کردند.
در این بیانیه آمده است: دو طرف خواستار آتشبس فوری و توقف مجازات جمعی و غیرانسانی کودکان و سایر گروههای آسیب پذیر شدند.
دو نماینده روسیه و سازمان ملل در تماس تلفنی یاد شده به اجلاس غیر رسمی شورای امنیت سازمان ملل نیز اشاره کردند که از سوی هیات روسی در نیویورک مورخ ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان) ترتیب داده شد. هدف این اجلاس رسیدگی به کوچ اجباری و بهره کشی غیرقانونی از کودکان اوکراینی و سایر اقلیت ها از اروپا است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.