تبعات افزایش سن بازنشستگی برای بیماران خاص

مدیرعامل پیشین کانون هموفیلی ایران، نسبت به تبعات افزایش سن بازنشستگی که منجر به تضییع حقوق بیماران خاص و معلولین می شود، واکنش نشان داد.
کد خبر: ۱۲۰۷۲۴۴
|
۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۸ 29 November 2023
|
4507 بازدید
|
۶

به گزارش «تابناک»، احمد قویدل، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: متأسفانه قانونگذاران در هنگام تصویب قانون فراموش می‌کنند که بخشی از شهروندان مشکلات خاص دارند و در تصویب قوانین به خصوص در حوزه‌های اشتغال، بازنشستگی و از کارافتادگی باید به این موضوعات خاص توجه نمایند.

وی افزود: قانونگذاران قاعدتاً وظیفه دارند با استثنا نمودن این دسته از شهروندان از مصوبات جدید و یا با افزودن تبصره‌های تعریف شده، نشان دهند که به حقوق این شهروندان هم توجه نموده اند.

قویدل ادامه داد: در حالی که بیماران خاص بیش از ۱۵ سال است به صورت‌های مختلف به درستی از دولت می‌خواهند که امکان بازنشستگی پیش از موعد را با توجه به ظرفیت‌های جسمی آنان فراهم نماید و پزشکان متخصص و معالج آنها نیز این مطالبه را به حق دانسته اند و یا معلولین اساساً با تعریفی که قانون از آنها نموده است انتظار دارند در تصویب هر قانونی به شرایط آنها هم توجه شود؛ به ناگهان دولت با افزایش سن بازنشستگی و سابقه کار مرتبط با آن نه تنها به مطالبه به حق این اقشار توجه نمی‌کند، بلکه شرایط را برای آنها سخت‌تر می‌کنند.

وی افزود: این قانونگذاری های یک‌سویه که فقط در صدد حل مشکلات دولت و صندوق‌های بازنشستگی مرتبط با خودش است، از صیانت از حقوق شهروندان به خصوص شهروندان آسیب پذیر غافل می‌ماند.

قویدل گفت: برای نمونه یک بیمار هموفیلی شدید اساساً توانایی بیش از ۲۰ سال خدمت را ندارد و ظرفیت‌های جسمی او اجازه تداوم یک خدمت ۳۰ ساله را نمی‌دهد. هر سال خدمت بیشتر این بیماران هزینه‌های بالاسری بسیار بیشتری برای دولت دارد. این بیماران مجبورند داروی بیشتری مصرف کنند و از خدمات توانبخشی بیشتری استفاده کنند. با توجه به گرانقیمت بودن این داروها عملاً یک مقایسه ساده بین هزینه های‌دارویی این بیمار و حقوق دریافتی اش بعد از ۲۰ سال خدمت به خوبی نشان می‌دهد بازنشستگی پیش از موعد این بیماران هم به نفع دولت است و هم به حفظ سلامت این بیماران و کاهش هزینه‌های دارویی و توانبخشی آنها کمک می‌کند.

وی افزود متأسفانه کارشناسان حوزه ریاست جمهوری و وزارت رفاه بر این تصورند که این بیماران می‌توانند از مزایای از کارافتادگی استفاده نمایند و بر این تصور هستند که خلاء قانون در این حوزه نداریم در حالی که بر اساس نص صریح قانون تأمین اجتماعی بیمه شدگان تحت پوشش این سازمان نمی‌توانند به دلیل بیماری که از ابتدای اشتغال به کار به آن مبتلا بوده اند تقاضای از کار افتادگی نمایند. تقاضاهای این بیماران در کمیسیون‌های خاص تأمین اجتماعی عملاً رد می‌شود. هیچکس توجه نمی‌کند یک بیمه شده تأمین اجتماعی مبتلا به بیماری‌های ارثی، اساساً از بدو تولد به این بیماری مبتلا است. به عبارت ساده این بیماران با همین بیماری تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند. متأسفانه در قانون تأمین اجتماعی برای این بیمه شدگان تمهیدی اندیشیده نشده است و تا این لحظه درخواست‌های بیماران و انجمن‌های حامی آنان با بی توجهی قوه مقننه و مجریه مواجه گردیده است.

قویدل در پایان تاکید کرد: وقتی همه ذی نفعان در تدوین قوانین مشارکت ندارند، قوانین درست وضع نمی‌شود. انسان‌های سالم برای معلولین و بیماران خاص قانون وضع می‌کنند و متأسفانه چون خبری از حال و روز آنان ندارند، قوانینی که وضع می‌کنند؛ نتیجه‌ای جز تضییع حقوق آنان ندارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
نظر شما بزرگوار صحیح است و بجا گفتید.سپاسگزارم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
صدا و سیما در طرح تحول آقای جبلی نیروهای ضد انقلابش را بازنشسته بکند و به جای آن نیروهای انقلابی از دانشگاه امام صادق (ع) جذب کند .
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
قانونگذاری های یک‌سویه که فقط در صدد حل مشکلات دولت و صندوق‌های بازنشستگی مرتبط با خودش است، از صیانت از حقوق شهروندان به خصوص شهروندان آسیب پذیر غافل می‌ماند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
من ی پیشنهاد داشتم برای جبران مقداری از کسری صندوق های بازنشستگی.
2-3 سالی هست که تامین اجتماعی قانونی رو وضع کرده به نام تکمیل سوابق کسری از ماه که به این صورت هستش که افرادی که از روز عقد قرارداد با بیمه بیمه شون در ماه با کسری رد میشه هزنه میگیره و کسری شون رو پر میکنه.میخواستم بگم بیان این قانون رو برای پر کردن کسری های سالهای گذشته هم بذارن و مبلغ زیادی کمک میشه به این صندوق ها چون خیلی افراد هستن که سالهای دور کسری های زیادی داشتن و بیمه بر اساس حقوق فعلی شون محاسبه پرداختی براشون انجام میده.در اینصورت هم مبلغی کمک میشه به این صندوق ها هم ی عده زیادی کمی سوابقشون تکمیل میشه.به این صورت هم بیمه پرداز راضی هستش هم خود بیمه تامین اجتماعی
h
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
در قاموس دولت و مجلس فعلی، قانون کیلویی چند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
از سنی که همه میتونن خودشون رو بیمه کنن بذارید ملت بیمه شون رو با ریختن مبلغ پر کنن کسری صندوق ها تکمیل میشه. مثلا اگه پرداخت حق بیمه هر روز را برای هر فرد دارای کسری از سنی که میتوانسته بیمه پرداخت کند و نکرده به طور میانگین روزانه 125 هزار تومان در نظر بگیریم میشود سالی 46.525.000 تومان و اگر میانگین 2 سال هر فرد کسری داشته باشد میشود 93.050.000 تومان برای تعداد 2 میلیون نفر که دارای کسری هستن در نظر بگیریم 186.100.000.000.000 تومان میشود.که اصلا نمیشود خواند.یا علی
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟