بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد پنجاه و هفتمین روز خود شده است که توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل تمدید نشد و حملات اسرائیل علیه مردم غزه به صورت گسترده ای آغاز شد و امروز یکشنبه با شدت بیشتری ادامه داشته است.
اسامه حمدان از رهبران جنبش حماس یکشنبه شب گفت که آمریکا شریک نسلکشی و پاکسازی نژادی رژیم صهیونیستی در غزه است.
اسامه حمدان در اظهاراتی گفت: دشمن صهیونیستی حملات و جنایات علیه ساکنان غزه، کرانه باختری و قدس را شدت بخشیده اما در نهایت شکست خواهد خورد.
وی با تاکید بر اینکه غزه همواره گورستان متجاوزان و اشغالگران بوده و خواهد بود، افزود: شیوه تعامل آمریکا با قضیه فلسطین موجب تنش و انفجار اوضاع در منطقه شده است.
عضو ارشد حماس با اشاره به اینکه دشمن آنچه را که پس از ۵۰ روز جنگ محقق نکرد حتی با طولانی شدن جنگ نیز محقق نخواهد کرد، گفت: قسام و مقاومت به پاسخ به جنایات دشمن، دفاع از مردم خود و هدف قرار دادن نظامیان و افسران اسرائیلی ادامه میدهند.
حمدان اضافه کرد: دنیا همه شاهد شیوه تعامل مبارزان قسام با اسرای اسرائیلی و شیوه تعامل دشمن صهیونیستی با اسرای فلسطینی بود.
وی تاکید تاکید کرد که تعلل و سرسختی دشمن صهیونیستی موجب شد تا مذاکرات برای تمدید آتشبس با وجود تلاشهای گسترده طرفهای واسطه شکست بخورد.
این رهبر حماس در ادامه گفت که جنایات و کشتارهای رژیم صهیونیستی در غزه تلاشی برای سرپوش نهادن بر شکست خود در برابر مبارزان مقاومت است.
حمدان همچنین خواستار تشدید تمامی شیوههای مقاومت علیه اشغالگران اسرائیلی شد و افزود: این رژیم اشغالگر بود که مفاد قرارداد مبادله اسرا و آتش بس را نقض و بمباران را آغاز کرد.
وی گفت: (رژیم) اسرائیل به قتل عام در شمال نوار غزه ادامه میدهد و مردم ما در آنجا همچنان ثابت قدم هستند.
عضو ارشد حماس اضافه کرد: ما از بلژیک و اسپانیا میخواهیم که بر مواضع خود باقی بمانند و یک حرکت اروپایی را برای بازدید از غزه برای اطلاع از جنایات اشغالگران رهبری کنند.
حمدان گفت: صحبت در مورد ورود اشغالگران به جنوب غزه و نفوذ به پدافندهای مقاومت همچنان در حد گامنه زنیهای رسانهای است.
یکی از فرماندهان گردانهای القسام خبر داد که به خاطر حملات نیروهای مقاومت و شکست عملیاتی، ۷۰ درصد از نظامیان اسرائیلی از شمال نوار غزه خارج شدند.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی امروز یکشنبه از آغاز حمله زمینی ارتش به خان یونس واقع در جنوب نوار غزه خبر داد.
خان یونس از روز جمعه گذشته هدف حملات شدید هوایی رژیم صهیونیستی قرار دارد و در همین ارتباط سخنگوی یونیسف اعلام کرد که جنوب غزه در معرض شدیدترین بمباران قرار دارد و منجر به تلفات سنگین در میان کودکان شده است.
وی به شبکه خبری الجزیره گفت: خروج از شمال نوار غزه با آتشبس آغاز شد و پس از حملات نیروهای مقاومت، در دو روز گذشته، شدت گرفته است.
این فرمانده القسام همچنین خبر داد که عملیات زمینی صهیونیستها، در جنوب نوار غزه متمرکز است و همزمان، قدرت مانور محدودی در شمال دارند.
«هرتصی هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه گفت که ارتش این رژیم عملیات زمینی خود در جنوب غزه را آغاز کرده و عملیات در بخش شمالی این باریکه نیز ادامه خواهد یافت.
خان یونس در جنوب غزه از روز جمعه گذشته هدف حملات شدید هوایی رژیم صهیونیستی قرار دارد و در همین ارتباط سخنگوی یونیسف اعلام کرد که جنوب غزه در معرض شدیدترین بمباران قرار دارد و منجر به تلفات سنگین در میان کودکان شده است.
رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی که در میان نظامیان این رژیم صحبت میکرد، افزود: «صبح دیروز (شنبه) عملیات را در جنوب نوار غزه آغاز کردیم».
هالوی در ادامه سخنانش گفت: «این توانایی را داریم که به طور کامل و همانطور که با قدرت و دقت در شمال نوار غزه انجام دادیم، در جنوب نیز انجام دهیم. عملیات خود را در جنوب غزه انجام خواهیم داد و به عملیات برای تعمیق دستاوردها در شمال نوار غزه نیز ادامه میدهیم».
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه هشدار داد چالشی که این رژیم با آن مواجه بوده بسیار بزرگ بوده و باید از کابینه این رژیم حمایت شود.
وی که در دیدار با تعدادی از نظامیانی که به تازگی به ارتش رژیم صهیونیستی پیوسته بودند صحبت میکرد، افزود: «این لحظهای تاریخی بوده و باید امنیت را به شمال و جنوب بازگردانیم».
پیشتر «کتائب القسام» شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، با انتشار بیانیهای از کشته شدن حدود ۶۰ نظامی اسرائیلی خبر داد.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی امروز یکشنبه از آغاز حمله زمینی ارتش به خان یونس واقع در جنوب نوار غزه خبر داد.
خان یونس از روز جمعه گذشته هدف حملات شدید هوایی رژیم صهیونیستی قرار دارد و در همین ارتباط سخنگوی یونیسف اعلام کرد که جنوب غزه در معرض شدیدترین بمباران قرار دارد و منجر به تلفات سنگین در میان کودکان شده است.
شبکه سعودی العربیه گزارش داد که تانکهای رژیم صهیونیستی امروز یکشنبه پس از آغاز حملات زمینی در خان یونس، پایگاههایی در شمال این شهر را هدف حمله قرار دادهاند.
ارتش رژیم صهیونیستی پیشتر با پخش اعلامیههایی در مناطقی از خان یونس، این شهر را منطقه جنگی خطرناک اعلام کرده و از ساکنان این منطقه خواسته بود که آنجا را ترک کنند.
وزارت دفاع انگلیس روز یکشنبه اعلام کرد که پروازهای جاسوسی را بر فراز غزه برای کمک به یافتن اسرا در دست حماس انجام خواهد داد.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «الجزیره» ارتش رژیم اسرائیل جمعه گذشته اعلام کرد که بمباران غزه را از سرگرفته است. از سرگیری نبردها امیدها را برای آزادی سریع حدود ۱۳۰ اسیر که ارتش اسرائیل گفته است همچنان در غزه نگهداری میشوند، ناامید کرده است.
انگلیس تاکنون تائید نکرده است که چه تعداد از شهروندانش در بازداشت حماس هستند. لندن همچنین اعلام نکرده که چه زمانی پروازهای جاسوسی خود بر فراز غزه آغاز خواهد شد، اما مدعی شده که آنها غیرمسلح خواهند بود و تنها بر تلاشها برای یافتن اسرا متمرکز خواهد بود.
وزارت دفاع انگلیس در بیانیهای اعلام کرد:«در حمایت از فعالیتهای جاری، پروازهای نظارتی بر فراز مدیترانه شرقی ازجمله عملیات بر فراز اسرائیل و غزه انجام خواهد داد. هواپیماهای تجسسی غیرمسلح خواهند بود و تنها وظیفه پیدا کردن گروگانها را بر عهده خواهند داشت».
«ویکتوریا اتکینز» از مقامهای دولت انگلیس گفت که هواپیماهای مورد استفاده، پهپادهای غیرمسلح هستند.
رسانهها اخیرا گزارش کردند که هواپیماهای جاسوسی آمریکا مستقردر پایگاه نظامی انگلیس در قبرس با پرواز بر فراز لبنان و غزه اطلاعات دریافت شده را در اختیار رژیم اسرائیل قرار میدهند.
به گزارش منابع خبری، یک مقام انگلیس گفت، دادههای اطلاعاتی به حکومتهای ثالث انتقال یافته است.
پایگاه قبرس به مرکزی برای حمایت نظامی بینالمللی از حملات رژیم اسرائیل در بمباران غزه تبدیل شده است. گفته میشود که سیا (سازمان جاسوسی آمریکا) از پایگاه نظامی «آکروتری» برای ماموریتهای جاسوسی استفاده میکند.
این مقام انگلیسی افزود:«حساسیتهایی با دولت قبرس در مورد استفاده از پایگاه انگلیس برای ماموریتهای جاسوسی آمریکا وجود دارد».
وزارت دفاع انگلیس از شفاف سازی در مورد اینکه آیا اطلاعات جمع آوری شده در قبرس با رژیم اسرائیل به اشتراک گذاشته میشود یا خیرخودداری کرده است.
ستنگوی وزارت بهداشت غزه از افزایش شمار شهدای جنایات رژیم صهیونیستی به این باریکه از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تاکنون به ۱۵ هزار و ۵۲۳ نفر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «سما»، «اشرف القدره» عصر یکشنبه اعلام کرد: رژیم اشغالگر اسرائیل طی ساعات گذشته کشتارهای هولناک و بزرگی را مرتکب شد که صدها شهید و مجروح بر جای گذاشت، اما تنها ۳۱۶ شهید و ۶۶۴ زخمی از زیر ویرانهها و آوار بیرون آورده و به بیمارستانها منتقل شدند و بیشتر قربانیان همچنان زیر آوار هستند.
وی گزارش داد: بدین ترتیب آمار کلی شهدا از زمان آغاز تجاوزات اسرائیل از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) تاکنون به ۱۵ هزار و ۵۲۳ نفر رسیده است.
القدره همچنین شمار کلی مجروحان تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه را ۴۱ هزار و ۳۱۶ نفر اعلام کرد.
وی گفت که ۷۰ درصد قربانیان تجاوزات رژیم صهیونیستی را کودکان و زنان تشکیل میدهند.
بر اثر بمباران محله الزیتون در شهر غزه توسط هواپیماهای رژیم صهیونیستی، ۵۰ فلسطینی به شهادت رسیدند.
بر اثر بمباران منازل متعلق به خاندان الدحدوح در مقابل مدرسه صفد – که محل استقرار شمار بسیار زیادی از آوارگان است – ۵۰ فلسطینی به شهادت رسیدند.
خبرنگار روسیا الیوم گزارش داد، تیم های امدارسان و اهالی منطقه عملیات نجات زخمی ها و خارج کردن پیکرهای شهدا از زیر خاک را آغاز کرده اند.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در غزه هم اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته با بمباران بی رحمانه مناطق مسکونی بدون هر گونه هشداری، مرتکب چندین جنایت کشتار دسته جمعی در سراسر نوار غزه شده است.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه در ادامه گزارش خود افزود: جنایات اخیر، در چارچوب جنگ و نسل کشی فلسطینی ها توسط رژیم صهیونیستی انجام می گیرد که فجیع ترین نمونه آن، بمباران ۵۰ منزل و ساختمان مسکونی بود که در نتیجه آنها صدها تن شهید و زخمی شدند و تنها بخشی از آنها به بیمارستان ها منتقل گردیدند و شمار بیشتری نیز همچنان زیر آوار هستند.
رسانه های فلسطینی روز شنبه اعلام کرده بودند بیش از ۱۰۰ فلسطینی بر اثر بمباران یک ساختمان مسکونی که به پناهگاه خانواده های آواره در اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه تبدیل شده بود، بیش از ۱۰۰ فلسطینی به شهادت رسیدند.
روسیا الیوم همچنین روز شنبه به نقل از خبرنگارش گزارش داده بود که بر اثر بمباران هوایی جنگنده هایی رژیم صهیونیستی، دهها فلسطینی در محله شجاعیه غزه به شهادت رسیدند.
سخنگوی آتش نشانی و امداد رسانی در غزه بمباران ۵۰ منزل و ساختمان مسکونی در محله شجاعه در شرق غزه توسط نیروهای رژیم صهیونیستی در غزه را که منجر به شهادت حدود ۳۰۰ فلسطینی شد جنایت دانست.
همچنین بخش خدمات پزشکی وزارت کشور فلسطین در نوار غزه به الجزیره اعلام کرده است که از بامداد امروز تا این لحظه ۱۵۰ شهید به بیمارستان معمدانی در شهر غزه منتقل شدند.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در حمله موشکی حزب الله به شهرک بیت هلیل در الجلیل علیا، ۱۱ صهیونیست از جمله ۸ نظامی زخمی شدند.
همچنین گردانهای قسام شاخه نظامی حماس در بیانیهای اعلام کرد که مجاهدان این گردانها یک میدان مین را در شرق خان یونس هنگام حضور ۸ نظامی اشغالگر اسرائیلی منفجر کردند و پس از آن نیز نظامیانی را که زنده مانده بودند، از نقطه صفر هدف قرار داده و از پا درآوردند.
منابع خبری بعد از ظهر امروز (یکشنبه) از دور جدیدی از حملات وحشیانه و شدید ارتش رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی و غیرنظامیان در مناطق مختلف نوار غزه و همچنین شهادت و مجروح شدن دهها فلسطینی خبر دادند.
خبرگزاری شهاب در این باره اعلام کرد که جنگندههای رژیم صهیونیستی حملات شدیدی را به منطقه «تل زعتر» در شمال نوار غزه انجام دادند.
وزارت بهداشت نوار غزه نیز از یک جنایت وحشیانه جدید در اردوگاه «جبالیا» با دهها شهید خبر داده است.
منابع فلسطینی همچنین گزارش دادند که در حملات جنگندههای ارتش رژیم صهیونیستی به خانه خانواده «ابو جیاب» در منطقه «ابو اسکندر» در شمال شهر غزه دست کم سه فلسطینی شهید و ۲۰ تن دیگر مجروح شدند.
این منابع همچنین از حمله وحشیانه صهیونیست ها به خانیونس خبر دادند.
طبق این گزارش، در حملات به خانیونس دست کم ۳۷ فلسطینی به شهادت رسیدند.
منابع رسانهای همچنین اعلام کردند که رژیم اشغالگر یک حمله مرگبار و شدید را به محله الشجاعیه در غزه انجام داد.
یک رسانه عبری گزارش داد که وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی طرحی را به درخواست نتانیاهو آماده میکند که هدفش کاستن از شمار شهروندان فلسطینی در نوار غزه به پایینترین حد ممکن است.
روزنامه عبری «یسرائیل هیوم» جمعه گزارش داد که برنامه «رون درمر» وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی از حزب لیکود به دست بیشتر اعضای کمیته وزارتی امور امنیت داخلی نرسیده و به دلیل «حساسیت» آن در نهادهای رسمی و نهادها مورد بحث قرار نگرفته است. به نظر این روزنامه، دولت جو بایدن آن را رد میکند و نظر غالب این است که این طرح یک خیال غیرواقعی است.
این روزنامه پیشبینی کرد که طرح مذکور مورد حمایت وزیران حزب لیکود به رهبری نتانیاهو، حزب «قدرت یهود» به رهبری ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی و جنبش «صهیونیسم مذهبی» به رهبری بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل قرار بگیرد.
این روزنامه خاطرنشان کرد: علیرغم موضعگیری جامعه بینالمللی و تشکیلات نظامی در تلآویو در مورد این طرح، نتانیاهو اجرای آن را یک هدف استراتژیک برای کابینه خود میداند.
در این گزارش آمده است، نتانیاهو بدون آنکه مجبور باشد با ایالات متحده، جامعه بینالمللی و مصر که به طور قاطع با آن مخالف است، سرشاخ شود، به دنبال اجرای این طرح است. این گزارش اشاره میکند، افراد نزدیک به نتانیاهو مدعی هستند که «هدف از این طرح این نیست که فلسطینیها اخراج شوند، بلکه هدفش تلاش برای کاستن از تراکم جمعیت در نوار غزه است.»
این رسانه عبری گزارش داد که رژیم صهیونیستی «این امکان را دارد که منتقدان مصر را دور زده و برای اجرای این طرح به مردم غزه اجازه دهد تا از طریق دریا این باریکه را ترک کرده و به سمت اروپا و آفریقا بروند.»
دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی از بازگرداندن تیم موساد از قطر به دلیل به بنبست رسیدن مذاکرات درباره غزه خبر داد.
روزنامه عبری زبان «تایمز» صبح روز یکشنبه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی درهای ادامه مذاکرات با حماس را برای آزادی اسرای باقیمانده نبستهاست.
این در حالی است که دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد، به دلیل به بنبست رسیدن مذاکرات درباره آتشبس غزه و با دستور نخستوزیر، «دیوید بارنیا»، رئیس موساد به همراه تیم موساد در دوحه به اراضی اشغالی بازگشتند.
کارشناسان رژیم صهیونیستی اعلام کردند که جنبش حماس «هنوز از شکست دور و آماده جنگ برای یک دوره طولانی» است.
به گزارش سایت النشره، کارشناسان رژیم صهیونیستی به رادیو این رژیم اعلام کردند: حماس از شکست دور و آماده ادامه جنگ برای یک دوره طولانی است. یحیی السنوار، رئیس حماس در غزه همچنان کنترل امور را در دست دارد و وضعیت را او اداره میکند.
فرمانده نیروی زرهی در ارتش رژیم صهیونیستی نیز گفت: نیروهای ما آماده گسترش عملیات زمینی به مناطق دیگری از غزه هستند.
پیش از این دنیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در کنفرانس مطبوعاتی گفت: حماس از نظر اطلاعاتی بر اسرائیل برتری یافتهاست و جنگ طولانی خواهد بود. حماس مناطق نوار غزه را به خوبی میشناسد و تواناییهای پیچیدهای در زیر زمین دارد. مناطقی وجود دارند که ارتش نمیتواند وارد آنها شود.
همچنین اخیرا مرکز پژوهشهای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اعلام کرد: جنبش حماس در نهایت در جنگ دیگری بر اسرائیل پیروز شد و موفق شد با کل اسرائیل بازی کند.
این مرکز اعلام کرد، حماس بار دیگر موفق شد تا رژیم صهیونیستی را به تمسخر گرفته و در زمینه تاثیر بر مردم به دستاوردهایی برسد.
رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند که برخلاف ادعاهای اخیر ارتش این رژیم حماس همچنان کنترل قوی بر مناطق دارد و این مناطق تنها شامل مناطق جنوب نوار غزه نیست.
اسامه حمدان، از رهبران جنبش حماس تأکید کرده بود که ارتش رژیم صهیونیستی در ۸۰ درصد خاک غزه قدم نگذاشته است. حدود ۱۰۰۰ سرباز مجروح اسرائیلی در غزه هستند که از جمله آنها ۲۰۰ تن جراحتهای خطرناکی دارند.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ضمن ابراز نگرانی شدید خود از وضعیت بیماران و خدمات پزشکی در غزه، برقراری فوری آتشبس را خواستار شد.
به نوشته روزنامه القدس، تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت صبح امروز یکشنبه در حساب کاربری خود در پلتفرم ایکس نوشت، گزارشها از بمباران مستمر و خشونت علیه غزه هولناک است و همین الآن باید آتشبس برقرار شود.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در ادامه نوشت: تیم ما از بیمارستان «ناصر» (در شهر خانیونس) در جنوب نوار غزه بازدید کرد، در این بیمارستان ۱۰۰۰ بیمار یعنی سه برابر ظرفیت آن وجود داشت و علاوه بر این تعداد زیادی از مردم نیز در جستجوی پناهگاهی در بیمارستان حضور داشتند، بیماران روی زمین تحت مداوا قرار میگرفتند و از درد فریاد میزدند.
گبریسوس در ادامه نوشت: این شرایط کاملا نامناسب بوده و برای ارائه خدمات پزشکی غیر قابل تصور است و نمیتوانم کلمات مناسبی را پیدا کنم تا نگرانیمان از آنچه مشاهده کردیم، بیان کنم.
او پیشتر از سرگیری فوری ارسال کمکهای اولیه به غزه و بازگرداندن آنها به حداقل سطح کمکها در آتشبس اخیر را خواستار شده و تاکید کرده بود که آنچه در غزه مورد نیاز است، بسیار بیشتر است.
«سلامه معروف» مدیر دفتر رسانهای دولت حماس در غزه امروز (۱۲ آذر) در پنجاه و هشتمین روز جنگ گفت که طی ۲۴ ساعت گذشته طی حملات سنگین هوایی و توپخانهای رژیم صهیونیستی، بیش از ۷۰۰ نفر در غزه به شهادت رسیدهاند.
او همچنین گفت که بیش از یک میلیون ۵۰۰ هزار نفر تاکنون در غزه آواره شدهاند و هیچ جای امنی بر خلاف ادعای رژیم اشغالگر، در غزه وجود ندارد.
به گفته سلامه معروف، صهیونیستها در جای جای غزه دست به جنایت میزند و هیچ منطقهای از حملات اشغالگران در امان نیست.
وزارت کشور حماس در غزه نیز خبر داد که مناطق شرقی استان خان یونس طی تمامی ساعات شب گذشته زیر حملات هوایی و توپخانهای اسرائیل قرار داشت.
اعلام کشته شدن ۶۰ نظامی اسرائیلی از سوی حماس در غزه
«کتائب القسام» شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، با انتشار بیانیهای از کشته شدن حدود ۶۰ نظامی اسرائیلی خبر داد.
«کتائب القسام» شاخه نظامی حماس اعلام کرد رزمندگان مقاومت، سحرگاه امروز (یکشنبه)، بعد از رصد محل استقرار دهها نظامی ارتش اسرائیل (۶۰ نفر) در داخل چند چادر در شرق منطقه «جحر الدیک» در اطراف این چادر بمب کار گذاشتند.
طبق این بیانیه، ساعت ۴:۳۰ بامداد به وقت محلی بعد از انفجار بمبها، یکی از نظامیان قسام برای از پا درآوردن نظامیانی که از این عملیات جان سالم به در بردند، به محل انفجار رفته و بعد از اتمام مأموریت به موضع خود بازگشته است.
ارتش رژیم صهیونیستی -تا لحظه انتشار این گزارش- واکنشی به این بیانیه نشان نداده و کشته شدن نظامیان خود را تایید نکرده است.
ارتش اسرائیل در آخرین بیانیه خود درباره شمار تلفات نظامیان این رژیم در بعد از آغاز نبرد زمینی در غزه اعلام کرده ۷۲ نظامی خود را از دست داده است.
نبرد رزمندگان مقاومت فلسطین و نیروهای رژیم صهیونیستی بعد از ۷ روز آتشبس موقت صبح روز جمعه هفته گذشته از سر گرفته شد.
اصابت موشک در سرزمین های اشغالی و ناتوانی گنبد آهنین
ارتش رژیم صهیونیستی شب گذشته از آغاز تحقیقات درباره احتمال خرابی گنبد آهنین و سقوط یک فروند موشک در سرزمین های اشغالی به دلیل نقص فنی گنبد آهنین در رهگیری این موشک، خبر دادند.
ارتش رژیم اسرائیل در بیانیهای که توسط رسانه های صهیونیستی منتشر شد، اعلام کرد: پس از اینکه فیلمهای ویدئویی از ناکامی گنبد آهنین در رهگیری یک فروند موشک (مقاومت) و سقوط آن در داخل سرزمین های اشغالی منتشر شد، ارتش اسرائیل تحقیقات در این زمینه را آغاز کرده است.
بر اساس این گزارش، ارتش رژیم صهیونیستی احتمال وقوع این حادثه را «نقص فنی» در سامانه گنبد آهنین دانست و ادعا کرد که اصابت این موشک تلفات جانی نداشته است.
در حالی که ارتش رژیم اسرائیل به محل اصابت این موشک اشاره ای نکرده است، روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» گزارش داد که این موشک از نوع تایمر در حدود ساعت ۱۰ شب به وقت محلی در پاسخ به بمباران های نوار غزه توسط اسرائیل به سمت «تل آویو» و اطراف آن شلیک شده است.
در این پیوند، چندین رسانه صهیونیستی از جمله «یدیعوت احرونوت» و «جروزالیم پست» گزارش دادند که یک موشک با عبور از گنبد آهنین در مرکز سرزمین های اشغالی سقوط کرده است.
همچنین کلیپهای ویدیویی منتشر شده در شبکههای اجتماعی و رسانههای صهیونیستی لحظه فرود و سقوط یک فروند موشک در داخل سرزمین های اشغالی را نشان میدهد.
پیشتر رادیو و تلویزیون رژیم اسرائیل نیز گزارش دادند که آژیرهای خطر برای اولین بار از زمان آغاز مجدد جنگ غزه در «تل آویو» به صدا درآمد. در همین حال گردان های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس یک کلیپ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می دهد که چندین موشک به سمت تل آویو شلیک کرده است.
این جنبش در بیانیهای کوتاه اعلام کرد: گردانهای القسام در پاسخ به کشتار وحشیانه صهیونیستها علیه غیرنظامیان در غزه، تلآویو را با موشک هدف قرارداده است.
آتش بس موقت هشت روزه بین گروه های مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل با میانجی گری قطر، مصر و آمریکا انجام شده بود صبح روز جمعه به پایان رسید.
نتانیاهو: با دولت آمریکا درباره جنگ غزه اختلافاتی داریم
نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که بدون ادامه عملیات زمینی در غزه تحقق اهداف جنگ امکانپذیر نیست.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کنفرانسی مطبوعاتی مدعی شد: «جنگ ادامه دارد و به ارتش دستور دادم که فشار نظامی را ادامه دهد و روز گذشته ۱۰۰ هدف متعلق به جنبش حماس را نابود کردیم.»
براساس گزارش الجزیره، بنیامین نتانیاهو افزود: «تا زمانی که تمامی اهدافمان محقق نشود به جنگ ادامه میدهیم و این کار بدون ادامه عملیات زمینی در غزه امکانپذیر نخواهد بود.»
نتانیاهو در ادامه گفت که مذاکرات سختی زیر آتش برای آزادی اسرا داشته و تعداد اسرایی که از غزه آزاد شدند را دو برابر کرده، اما ماموریت هنوز تمام نشدهاست.
وی افزود: «به تلاشهای خود برای بازگرداندن تمام "گروگانها" به وطن ادامه خواهیم داد.»
نتانیاهو در ادامه رجز خوانی خود اضافه کرد: «به سیاست قاطعیت در جبهه جنوبی و مقابله با حزبالله در جبهه شمالی ادامه میدهیم.»
نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت: «اسرائیل سه هدف دارد: از بین بردن حماس، بازگرداندن افراد گروگان، و اطمینان از اینکه غزه دوباره تهدیدی ایجاد نمیکند.»
وی در پایان مدعی شد: «تشکیلات خودگردان فلسطین با "تروریسم" نمیجنگد، بلکه حتی از آنها حمایت مالی میکند و این گروه قرار نیست که الان وارد غزه شود.»
نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین در واکنش به اعتراضها به نخستوزیریاش و کاهش حمایتها از او براساس نظرسنجیها گفت که از شهروندان اسرائیلی مأموریت رهبری اسرائیل را دریافت کرده و بر اساس نظرسنجیها عمل نمیکند.
بنیامین نتانیاهو افزود: اسرائیل میانجیگران را برای بهبود چارچوب توافقنامه آتشبس موقت بشردوستانه با حماس تحت فشار قرار داد و تا حد زیادی در این کار موفق شد.
وی ادعا کرد که حماس این توافق را نقض کرد و این فشار بر آن افزایش خواهد یافت.
نتانیاهو اظهار کرد: با دولت آمریکا درخصوص جنگ علیه غزه اختلافاتی وجود دارد، اما در بسیاری موارد موفق شدیم آنها را متقاعد کنیم.
وی همچنین گفت، با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و رسانههای تاثیرگذار در آمریکا هر روز تقریبا صحبت کرده و از آنها خواسته بر افکارعمومی تاثیر بگذارند.
از سوی دیگر، نتانیاهو، اعلام کرد که سیاست توزیع سلاح بیشتر به شهروندان صهیونیست باید ادامه یابد چرا که به نجات جان آنها کمک میکند.
این اظهارات نتانیاهو در حالی است که شنبه شب شهرکنشینان با برپایی تظاهراتی گسترده در شهر تلآویو، خواستار اعمال فشار بر کابینه نتانیاهو جهت امضای توافق مبادله اسرا با حماس و بازگرداندن اسرای صهیونیست از غزه شدند.
صالح العاروی، نائب رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در مصاحبه با الجزیره گفت که تا توقف کامل حملات و جنایات دشمن صهیونیستی علیه مردم غزه، هیچ خبری از مذاکرات در مورد آتشبس موقت و مبادله اسرا نخواهد بود.
توصیف مدیرکل صلیب سرخ از جنایات و بمبارانهای اخیر غزه
مدیرکل سازمان صلیب سرخ از سرگیری جنگ علیه نوار غزه را شدید توصیف و از بابت جنایات مداوم علیه مردم این منطقه اظهار نگرانی کرد.
این اظهارات رابرت ماردینی، مدیرکل کمیته بینالمللی صلیب سرخ پس از آن مطرح شد که رژیم صهیونیستی با پایان آتشبس موقت یک هفتهای با حماس حملات هوایی و توپخانهای خود به غزه را از سر گرفت.
مقامهای بهداشت و درمان غزه اعلام کردند، صدها فلسطینی از زمان پایان این آتشبس در حملات صهیونیستها به شهادت رسیدهاند.
ماردینی در مصاحبه با خبرگزاری رویترز در محل اجلاس اقلیمی کاپ ۲۸ در شهر دوبی گفت: «ما گزارشات دقیقی نداریم اما چیزی که میتوانم بگویم این است که از سر گیری جنگ بار دیگر شدید بوده است.»
او با هشدار درباره اینکه درگیریها کار را برای رساندن کمک بشردوستانه به غزه سخت میکند، گفت: «یک لایه جدید تخریب در حال شکل گیری روی ویرانی گستره و بی سابقه زیرساختهای حیاتی، محلهها و خانههای غیرنظامیان است.»
ماردینی وضعیت در نوار غزه را «مخروبه و مغشوش» خوانده و از فعال بودن ۱۳۰ کارمند کمیته بینالمللی صلیب سرخ در آنجا خبر داد.
ماردینی همچنین بیان داشت، مردم غزه «در ترس مداوم از مرگ خشونتآمیز زندگی میکنند» و برای زنده ماندن در ضمن کمبود غذا و آب ناشی از جنگ، نبرد میکنند و بیمارستانها نیز در آنجا با منابعی محدود فعالیت دارند.
او خاطرنشان کرد: «همه چیز در غزه به نقطه شکستن رسیده است.»
آتشبس موقت اخیر در غزه از روز ۲۴ نوامبر شروع و بعد از دو بار تمدید تا روز جمعه گذشته اجرا شد و در جریان این آتش بس حماس و رژیم صهیونیستی به تبادل اسرا پرداختند و بعد از هفت روز میانجیگران نتوانستند بر سر تمدید آتشبس برای سومین بار توافق کنند.
صلیب سرخ که یک سازمان بی طرف مستقر در کشور سوئیس است به تسهیل این تبادل اسرا از جمله با منتقل کردن آنها کمک کرد.
ماردینی خاطرنشان کرد: «ما برای تسهیل هر چه بیشتر عملیاتهای آزادی اسرا در غزه و پیوند مجدد زندانیان فلسطینی با خانوادههایشان آماده هستیم.»