عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با تابناک اقتصادی؛

رفع نیاز‌های صنعت نفت و گاز و توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی از طریق تولیدات بار اول

اقداماتی که در حوزه حمایت از دانش بنیان‌ها و تولیدات بار اول انجام داده ایم، ثمربخش بوده اند. به طوری که ما الان جزو محدود کشورهایی هستیم که پالایشگاه‌های فراسرزمینی داریم. در حال حاضر در ونزوئلا پالایشگاه داریم و قرار است در عمان نیز پالایشگاهی بسازیم.
کد خبر: ۱۲۰۹۱۲۴
|
۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۱ 09 December 2023
|
2045 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ اگرچه تحریم مورد تأیید هیچ کسی نیست و از آن استقبال نمی‌کنیم. اما این موضوع واقعیت دارد که نیاز مادر ابداع است. به واسطه تحریم‌های فروش بنزین به کشورمان، به سمت خودکفایی در فرآیند صنعتی پالایشگاه‌ها و همچنین خودکفایی در تجهیزات این صنعت رفتیم و نتیجه آن خنثی کردن تحریم‌های فروش بنزین بود.

در ادامه با استفاده از این تجهیزات تولید بار اول و بومی‌سازی شده، به سمت صادرات این تجهیزات و به کارگیری در پالایشگاه‌های با ظرفیت نیمه فعال حرکت کردیم. به جای سرمایه‌گذاری نقدی در زیرساخت‌های انرژی کشور‌های همسو برای ایجاد بازار تضمینی فروش نفت به این کشورها، از طریق صادرات تجهیزات بومی‌سازی شده این صنعت و خدمات فنی مهندسی به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های انرژی اقدام کردیم.

دولت سیزدهم در مهم‌ترین اقدام خود در حوزه انرژی، اقدام به بازسازی پالایشگاه‌های نیمه‌فعال و با ظرفیت بسیار پایین‌تر از ظرفیت اسمی خود کرد و از طریق صادرات خدمات فنی و مهندسی علاوه بر بازسازی پالایشگاه کشور هدف، خوراک ورودی پالایشگاه را نیز منطبق بر نفت خام ایران تعبیه خواهد کرد. بدین ترتیب علاوه بر صادرات خدمات فنی مهندسی دانش‌بنیان، زمینه صادرات نفت خام ایران و تبدیل نفت خام به فرآورده‌های نفتی از طریق پالایشگاه‌های فراسرزمینی را فراهم می‌کنیم.

دستاورد‌هایی که در بالا توضیح دادیم، بر اثر اعتماد به توان داخلی و دانش بنیانی و حمایت از دانش بنیان‌ها ذیل طرح تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و قانون ترک تشریفات مناقصه به دست آمد.

در ادامه نظرات محمدحسن دیده ور، عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران را در خصوص استفاده از تولیدات بار اول در صنعت نفت و گاز کشور می‌خوانید.

دیده ور با اشاره به این موضوع که با استفاده از تولیدات بار اول توانسته ایم تا حد زیادی مشکلات صنعتی کشور را حل کنیم، تصریح کرد: به طور مثال، ما در زمینه بنزین و گاز ناترازی داریم. شرکت‌های دانش بنیان به تبدیل متانول به بنزین روی آورده اند که می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. این اقدام مزیت‌های زیادی دارد. از یک طرف، متانول را با قیمت بسیار ارزان به دیگران نمی‌فروشیم و از طرف دیگر، نیاز داخلی خود را به بنزین رفع می‌کنیم.

این عضو اتاق بازرگانی خاطرنشان کرد: در برخی موارد، محصولات دانش بنیان‌ها صد در صد داخلی نیست. اما حدود ۷۰ درصد از آن‌ها بومی سازی شده است و با تلاش متخصصان و اعتماد به توان داخلی می‌توانیم به بومی سازی صد در صدی آن‌ها برسیم.

دیده ور گفت: صنعت نفت و گاز کشور بیشترین استفاده را از تولیدات بار اول و دانش بنیانی داشته است. به طوری که در بخش پالایشگاهی و پتروشیمی بسیاری از نیاز‌های کشور از طریق تولیدات بار اول رفع می‌شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه دولت فعلی متوجه اهمیت صدور خدمات فنی و مهندسی برای کشور شده است. در نتیجه اعتماد به توان و تخصص داخلی و دانش بنیانی کشور در صنعت نفت و گاز به دستاورد‌هایی دست یافته ایم که می‌توانیم آن‌ها را صادر کنیم و از مزیت‌هایش بهره ببریم.

عضو اتاق بازرگانی گفت: حمایت‌هایی که دولت فعلی از دانش بنیان‌ها و تولیدات بار اول به عمل آورده است، بسیار کارساز هستند. به طور مثال، شرکت‌هایی که به ارائه خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها می‌پردازند از مرجوع ارز معاف شده اند. این طور حمایت‌ها به عنوان یک مشوق عمل می‌کند که شرکت‌ها به سمت افزایش توان فنی و مهندسی خودشان و تولید محصولات راهبردی گام بردارند.

وی ادامه داد: اقداماتی که در حوزه حمایت از دانش بنیان‌ها و تولیدات بار اول انجام داده ایم، ثمربخش بوده اند. به طوری که ما الان جزو محدود کشور‌هایی هستیم که پالایشگاه‌های فراسرزمینی داریم. در حال حاضر در ونزوئلا پالایشگاه داریم و قرار است در عمان نیز پالایشگاهی بسازیم. این دستاورد‌ها در نتیجه اعتماد به توان متخصصان داخلی حاصل شده است و تولید بار اول تجهیزات و فناوری پالایشگاهی برای اولین بار این کمک را به کرد و حالا شاهد صادرات این خدمات فنی و مهندسی در جهت بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده و سهامداری ایران در این پالایشگاه‌های فراسرزمینی هستیم.

دیده ور تأکید کرد: اجرایی شدن قرارداد‌هایی مانند آنچه اخیراً بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با شرکت ملی نفت ایران در حوزه صرفه جویی ۵۰۰ میلیارد تومانی از محل تولیدات بار اول اقلام راهبردی منعقد شد، قطعاً به رشد دانش بنیان‌ها از یک طرف و رفع نیاز‌های صنعت نفت و گاز کشور از طرف دیگر کمک می‌کند. این قرارداد‌ها از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کند و به خنثی سازی تحریم‌های صنعتی کشور کمک می‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟