به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، رژیم صهیونیستی درحالی وارد شصت وهشتمین روز جنگ غزه شده که بدون اغراق، نه تنها رسانههای منطقه و منابع وابسته به مقاومت، بلکه بسیاری از خودِ اسرائیلیها از جمله محافل و کارشناسان و مسئولان سابق و حتی فعلی این رژیم نیز اذعان میکنند که اسرائیل حتی یک دستاورد نظامی نیز نداشته است.
تلفات سنگین ارتش اسرائیل در درگیری با رزمندگان مقاومت
این درحالی است که ۵ لشکر ارتش اسرائیل به طور کامل در غزه در وضعیت آمادهباش هستند و از دیروز درگیریهای خونینی که در الشجاعیه در شمال غزه به راه افتاد تلفات سنگین و قابل توجهی را به نظامیان صهیونیست وارد کرده است. در شرایطی که رژیم اشغالگر وعده داده بود حماس و مقاومت غزه را به کلی در جریان این جنگ حذف کند و از بین ببرد، گردانهای عزالدین القسام (شاخه نظامی حماس) و نیز گردانهای القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) همچنان در محورهای مختلف قاطعانه با نیروهای دشمن میجنگند و تلفات جانی و مالی زیادی به آنها وارد کردهاند.
آنگونه که منابع آگاه از وضعیت مقاومت گزارش میدهند، گروههای مقاومت فلسطین تا اینجا و بعد از گذشت دو ماه، آنچه را که در نبرد با دشمن از خود به نمایش گذاشتهاند، حتی ۱۰ درصد تواناییهای واقعی آنها نیز نبوده است. در سایه این شرایط و درحالی که صهیونیستها بعد از سروصدای زیاد و ادعاهایی که درباره تحقق اهداف خود در جنگ علیه غزه داشتند، قادر به عقبنشینی علنی نیستند و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اشغالگر همچنان برای منافع شخص خود به دنبال طولانی کردن جنگ است، شواهد نشان میدهد که نیروهای اسرائیلی در تلاش برای عقبنشینی تدریجی از غزه هستند.
عقبنشینی تدریجی نظامیان صهیونیست از غزه
در همین زمینه روزنامه الاخبار در گزارشی اعلام کرد که نظامیان صهیونیست به موازات پیشروی آرام در غزه مجبور شدند بهای سنگینی را بپردازند و تلفات بزرگی متحمل شدند و به همین دلیل شروع به عقبنشینی از چند محور درگیری با نیروهای فلسطینی، چه در شمال و چه در جنوب غزه در شهر خان یونس و اردوگاههای آن کردهاند. طی روزهای گذشته نیروهای ارتش اسرائیل تلاشهای زیادی برای نفوذ به شمال غزه انجام دادند اما به محض اینکه رزمندگان مقاومت تعداد زیادی از خودروهای نظامی ارتش اسرائیل را در این منطقه منهدم و نیروهای آن را در کمین خود گرفتار کردند، نظامیان صهیونیست به سرعت درحال عقبنشینی هستند.
از سوی دیگر تداوم تجاوزات وحشیانه هوایی رژیم صهیونیستی علیه غزه نه تنها کار نیروی زمینی این رژیم را آسان نمیکند؛ بلکه وضعیت را برای آن دشوارتر نیز میسازد. به ویژه اینکه علاوه بر گروههای فلسطینی سایر گروههای مقاومت منطقه نیز در پاسخ به تجاوزات صهیونیستها علیه مردم غزه، از جهات مختلف رژیم اشغالگر را تحت فشار گذاشتهاند. در این میان حزبالله لبنان در جبهه شمالی فلسطین اشغالی همچنان حملات خود را علیه مواضع دشمن صهیونیستی شدت میبخشد که این مسئله چند گردان اصلی نیروی زمینی ارتش اسرائیل را در این جبهه مشغول میکند.
نیروی زمینی اسرائیل در غزه فلج شده است
علاوه بر آن عمده مواضع مقاومت فلسطین در غزه زیر زمین قرار دارد و ارتش اسرائیل بعد از گذشت دو ماه حمله هوایی بیوقفه نتوانسته حتی نشانهای از تونلهای مقاومت در غزه پیدا کند و ادامه حملات آن برای رسیدن به این هدف نیز بیهوده است. روند جنگ در مرحله دوم و بعد از آتشبس موقت نیز نشان میدهد که نیروی زمینی ارتش اسرائیل در محورهای مختلف غزه تقریبا فلج شده و روزانه مجبور است بعد از دریافت تلفات سنگین جانی و مالی اقدام به عقبنشینی کند.
ارتش اسرائیل تاکنون به هلاکت ۱۲۰ تن از نظامیان خود در جریان جنگ غزه اذعان کرده که اغلب آنها از افسران و فرماندهان ارشد بودند. البته منابع عبری فاش کردند که به دلیل سانسور نظامی شدیدی که ارتش اسرائیل تحمیل کرده، آمار دقیق تلفات نظامیان منتشر نمیشود اما تعداد مجروحان و کشته شدگان بسیار بیشتر از چیزی است که ارتش اعلام میکند. در نتیجه تصویر میدانی جنگ غزه بسیار متفاوتتر از چیزی است که در استودیوهای شبکههای تلویزیونی عبری پخش میشود.
شاید در اینجا ذکر این نکته کافی باشد که ۵ لشکر از ارتش اسرائیل شامل تیپهای ویژه و نخبه با اسمها و تخصصهای مختلف و همچنین یگانهای ویژه نیروی زمینی این رژیم همگی در یک نقطه جغرافیایی محدود با نیروهای مقاومت فلسطین میجنگند و همین مسئله نشان میدهد که رزمندگان مقاومت تا چه اندازه دشمن را ترساندهاند و چه میزان دستاورد نظامی در این جنگ داشتهاند.
سردرگمی صهیونیستها در مرحله دوم جنگ غزه
اما در سطح سیاسی نیز به نظر نمیرسد که اتفاق جدیدی درباره جنگ غزه رخ داده باشد؛ جز اینکه صهیونیستها سردرگمتر از مرحله اول جنگ عمل میکنند. اظهارات متناقض مقامات صهیونیست و بروز اختلافات عمیق میان آنها نشان میدهد که خود اسرائیلیها به خوبی میدانند اهدافی که در ابتدای جنگ اعلام کرده بودند غیرقابل تحقق است.
از سوی دیگر اسرائیل در شرایطی قرار دارد که احساس میکند بدون رسیدن به هیچ هدفی، نمیتواند عقبنشینی کند. موضوعی که اکثر صهیونیستها اکنون روی آن اتفاق نظر دارند این است که در هر صورت ادامه جنگ عواقب بدتری برای اسرائیل دارد تا توقف آن . به همین دلیل ارتش اسرائیل درحال کار روی همین مسئله است؛ به این امید که دست کم به یکی از اهداف تعیین شده خود در جنگ برسد و سپس عقبنشینی رسمی را آغاز کند.
راهبرد ارتش رژیم صهیونیستی در این مرحله که آمریکاییها با آن موافق هستند این است که از شدت درگیریها کاسته شود. مطرح شدن بحث ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم درباره تبادل اسرا در رسانههای عبری نیز در چارچوب همین استراتژی صهیونیستهاست. طبق آنچه که رسانههای عبری و برخی رسانههای عربی منتشر کردهاند اسرائیل در مذاکرات محرمانه با یک هیئت قطری متعهد شده که در ازای آزادی شماری از اسرای نظامی خود، ۳۰۰ اسیر فلسطینی به اضافه ۱۰ اسیر قدیمی فلسطینی از جمله «مروان البرغوثی» رهبر برجسته جنبش فتح را آزاد کند.
این درحالی است که مقاومت فلسطین قصد عقبنشینی ندارد و تاکید کرده قبل از آزادی همه اسرای فلسطینی از زندانهای دشمن، اسرای نظامی صهیونیست را آزاد نمیکند و همچنین پیش از برقراری آتشبس کامل در غزه هیچ مذاکرهای درباره تبادل اسرا انجام نمیگیرد.
دادههای میدانی نشان میدهد اسرائیل هرکاری که میتوانست برای کسب دستاورد نظامی در جنگ غزه انجام داد و اکنون در پیدا کردن راهکار سیاسی و نظامی برای خروج از این باتلاق ناکام مانده است. ناظران امور معتقدند همه شواهد حاکی از فرسایشی بودن جنگ غزه است و حتی اگر این جنگ چند ماه دیگر نیز طول بکشد تغییری در وضعیت آن ایجاد نمیکند و به نفع اسرائیل است که هرچه زودتر از این جنگ خارج شود.