به گزارش تابناک به نقل از شفقنا، سوخت های فسیلی، زغال سنگ، از طرف دیگر نفت و گاز، منابع تجدید ناپذیری هستند که صدها میلیون سال طول می کشد تا شکل بگیرند. با سوزاندن سوختهای فسیلی به منظور تولید انرژی، گازهای گلخانهای مضری مانند دی اکسید کربن شروع به انتشار میشوند.
تولید انرژی سبز نسبت به سوزاندن سوخت های فسیلی انتشار خیلی کمتری ایجاد می کند. تغییر از سوختهای فسیلی، به انرژیهای تجدیدپذیر برای مقابله با بحران آب و هوا کلیدی است.
حالا اما انرژی های سبز در بیشتر کشورهای جهان ارزان تر هستند و سه برابر بیشتر از سوخت های فسیلی تولید شغل می کنند.
منابع انرژی سبز یا تجدید پذیر
انرژی خورشیدی
انرژی خورشیدی غنی ترین منبع انرژی سبز است که حتی در هوای ابری نیز می توان از آن استفاده کرد. سرعت رهگیری انرژی خورشیدی توسط زمین حدود ۱۰ هزار برابر بیشتر از میزان مصرف انرژی بشر است.
تکنولوژی های خورشیدی میتوانند گرما، سرما، روشنایی طبیعی، الکتریسیته و سوخت را برای بسیاری از کاربردها ارائه دهند. فناوری های خورشیدی نور خورشید را از طریق پنل های فتوولتائیک یا از طریق آینه هایی که تشعشعات خورشیدی را متمرکز می کنند به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند.
با کاهش هزینه تولید پنل های خورشیدی در دهه گذشته این پنل ها نه تنها مقرون به صرفه بلکه اغلب ارزان ترین نوع برق را بوجود آورده است.
انرژی باد
انرژی باد، انرژی جنبشی هوای متحرک را با استفاده از توربینهای بادی بزرگ که در خشکی یا دریا و یا آب شیرین (دریایی) قرار دارند، مهار میکند. هزاران سال است کنه از انرژی باد استفاده می شود، اما فناوریهای انرژی بادی خشکی و فراساحلی در چند سال گذشته برای به حداکثر رساندن الکتریسیته تولید شده با توربینهای بلندتر و قطر روتور بزرگتر، تکامل یافتهاند.
اگرچه میانگین سرعت باد بسته به مکان بسیار متفاوت است، پتانسیل فنی جهان برای انرژی بادی از تولید جهانی برق بیشتر است و پتانسیل کافی در بیشتر مناطق جهان وجود دارد تا امکان استقرار قابل توجه انرژی بادی را فراهم کند.
انرژی زمین گرمایی
به انرژی حرارتی که در پوستهٔ جامد زمین وجود دارد، گفته میشود. گرما از مخازن زمین گرمایی با استفاده از چاه ها یا وسایل دیگر استخراج می شود.
به مخازنی که به طور طبیعی و به اندازه کافی گرم و قابل نفوذ هستند، مخازن گرمابی گفته می شود، در حالی که مخازنی که به اندازه کافی گرم هستند اما با تحریک هیدرولیکی بهبود می یابند، سیستم های زمین گرمایی تقویت شده نامیده می شوند.
فناوری تولید برق از مخازن گرمابی قابل اعتماد است و بیش از ۱۰۰ سال است که کار می کند.
برق آبی
برق آبی حرکت انرژی آب را از ارتفاعات بالاتر به پایین تر کنترل می کند. می توان آن را از مخازن و رودخانه ها تولید کرد. نیروگاه های آبی مخزنی به آب ذخیره شده در یک مخزن متکی هستند، در حالی که نیروگاه های برق آبی جریان رودخانه انرژی را از جریان موجود رودخانه مهار می کنند.
مخازن برق آبی اغلب کاربردهای متعددی دارند – تامین آب آشامیدنی، آب برای آبیاری، کنترل سیل و خشکسالی، خدمات ناوبری و همچنین تامین انرژی.
برق آبی در حال حاضر بزرگترین منبع انرژی های سبز در بخش برق است. این متکی بر الگوهای بارندگی به طور کلی پایدار است و می تواند تحت تأثیر منفی خشکسالی های ناشی از آب و هوا یا تغییرات اکوسیستم هایی باشد که بر الگوهای بارندگی تأثیر می گذارد.
انرژی اقیانوس
انرژی اقیانوس از فناوریهایی نشأت میگیرد که از انرژی جنبشی و حرارتی آب دریا (مثلاً امواج یا جریانها) برای تولید برق یا گرما استفاده میکنند.
بیوانرژی
بیوانرژی یا انرژی زیستی به برق و گازی گفته می شود که از انواع مواد آلی به نام زیست توده مانند چوب، زغال سنگ، سرگین و سایر کودهای دامی برای تولید گرما و برق و محصولات کشاورزی برای سوخت های زیستی مایع تولید می شود. بیشتر زیست توده در مناطق روستایی برای پخت و پز، روشنایی و گرمایش فضا، عموماً توسط جمعیت فقیرتر کشورهای در حال توسعه استفاده می شود.
سیستمهای زیست توده مدرن شامل محصولات زراعی یا درختان اختصاصی، بقایای کشاورزی و جنگلداری و جریانهای مختلف زبالههای آلی است.
این خبر را در وبگاه un ببینید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.