بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و دهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی چهارشنبه شب اعلام کرد که قطر به مقامهای صهیونیستی ابلاغ کرد که حماس مذاکرات در رابطه با توافق مبادله اسرا را تعلیق کرده است.
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، قطر به مقامات صهیونیستی اطلاع داده است که حماس مذاکرات در رابطه با توافق مبادله اسرا را تعلیق کرد.
این رسانه صهیونیستی جزئیات بیشتری در این باره گزارش نداده است.
پیشتر، خبرگزاری رویترز و برخی رسانههای رژیم صهیونیستی از قریب الوقوع بودن یک آتش بس یک ماهه بین این رژیم و مقاومت فلسطین خبر داده بودند.
با وجود گذشت حدود چهار ماه از حمله به غزه، رژیم صهیونیستی به اهداف اعلامی خود برای نابودی حماس و آزادی اسرا دست نیافته است.
تشدید اختلافات بین سران رژیم صهیونیستی و اوج گرفتن تظاهرات سراسری علیه کابینه نتانیاهو در سرزمینهای اشغالی، فشارها بر راستگراهای حاکم برای تسلیم شدن در مقابل مقاومت فلسطین را افزایش داده است.
در همین حال انتقادات از کابینه کنونی رژیم صهیونیستی به خاطر شکست در آزادی اسرای صهیونیست افزایش یافته و این روزها سرزمینهای اشغالی صحنه تظاهرات علیه کابینه است.
انتقاد به اهداف متناقض اسرائیل در جنگ علیه غزه به سیاستمداران صهیونیست هم رسید، به طوری که وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی از «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم به خاطر تداوم جنگ علیه غزه انتقاد کرد و خواستار برگزاری انتخابات و عزل کابینه فعلی برای خروج از بحران غزه شد.
«موشه یعلون» از تاکید کابینه رژیم اسرائیل بر تداوم جنگ و رهاکردن مذاکرات آتش بس و در اولویت قرار ندادن آزادی اسرای صهیونیست انتقاد کرد.
وی، حضور صهیونیستهای افراطی مثل «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی و «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی در کابینه را عامل شکست مذاکرات آتش بس ارزیابی کرد.
وبگاه آمریکایی پولیتیکو چهارشنبه شب از هزینه نظامی یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری آمریکا در منطقه خاورمیانه پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی خبر داد.
تقویت نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه بعد از هفت اکتبر بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار هزینه برای آمریکا ایجاد کرده است.
این رسانه آمریکایی به نقل از مقامات این کشور گزارش داد، پنتاگون نمیتواند این هزینه را به دلیل عدم تصویب بودجه توسط کنگره بپردازد.
بر اساس این گزارش، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بدون احتساب ارزش موشکهایی است که ارتش این کشور علیه یمن استفاده کرده است.
یائیر لاپید نخستوزیر پیشین و رهبر مخالفان کابینه رژیم صهیونیستی چهارشنبه شب گفت که اولویت این رژیم باید اکنون بازگشت اسرا باشد.
یائیر لاپید گفت: زمان آن رسیده که اسرای اسرائیلی بازگردانده شوند، زیرا دولت بیخیال آنها شده است.
نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی تاکید کرد که بنی گانتس و گادی آیزنکوت از اعضای کابینه جنگ در مسأله خروج از این کابینه دچار سردرگمی شدهاند.
کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی چهارشنبه شب گزارش داد، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر تماس تلفنی از سوی بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی را رد کرده است.
کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی گزارش داد، عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر تماس تلفنی از بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی را رد کرده است.
پیش تر نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواستار انجام عملیات نظامی این رژیم در گذرگاه رفح و فیلادلفیا در خط مرزی مصر و فلسطین اشغالی شده بود که با مخالفت طرف مصری روبه رو شد.
گردانهای شهید عزالدین القسام شاخه نظامی حماس اعلام کرد در چند عملیات جداگانه چهار تانک مرکاوا و یک نفربر و یک بولدوزر اشغالگران صهیونیست را در شهر خانیونس هدف قرار داده و منهدم کرده است.
گردانهای شهید عزالدین القسام تأکید کرد چهار تانک مرکاوای اشغالگران را با شلیک راکت الیاسین ۱۰۵ در غرب شهر خانیونس هدف قرار داده و منهدم کرده است.
گردان های القسام همچنین اعلام کرد یک نفربر و یک دستگاه بولدوزر نظامیان اشغالگر را در جنوب شرق شهر خان یونس با استفاده از شلیک راکت های الیاسین ۱۰۵ منهدم کرده است.
این گروه مقاومت فلسطین همچنین تأکید کرد رزمندگانش یک گروه ۱۵ نفره از نیروهای اشغالگر را که در داخل یک منزل در غرب خان یونس کمین کرده بودند با یک راکت TBG هدف قرار داده است که بر اثر آن، نیروهای مذکور کشته و زخمی شدند.
گردان های القسام در عملیات دیگری با حملات خمپارهای سنگین، تجمع نیروهای اشغالگر در شرق منطقه الفخاری در غزه را هدف قرار داد و تلفات سنگینی به دشمن صهیونیست تحمیل کرد.
«ارتش اسرائیل دیگر نمیتواند در سطح راهبردی و در غزه به دستاوردهایی دست یابد؛ ادامه جنگ به این شیوه در نهایت منجر به از دستدادن جان صدها سرباز بدون هیچ هدف مشخصی خواهد شد»، این مقدمه گزارش امروز جروزالمپست از نگرانیها درباره وضعیت جنگ بود.
جروزالمپست گریزی هم به شکست راهبردی روز دوشنبه زد و نوشت که «مشاهده کشتهشدن ۲۱ سرباز در یک حادثه این نگرانی را تقویت میکند که با کاهش حضور ارتش، تعداد کشتههای ما دو برابر شود...پیشروی ارتش رو به کاهش است و حالا به یک هدف آسان تبدیل شده است».
هدفگرفتن تیپهای نظامی ارتش اسرائیل توسط حماس
ارتش رژیم اسرائیل صبح روز گذشته، سهشنبه ۲۳ ژانویه از کشته شدن ۲۴ نظامی دیگر خود در جنوب غزه خبر داد؛ در حالی که تلآویو باهدف تقلیلدادن تلفات، این آمار را ۳ بار دستکاری کرد، رسانهها مدعی کشتههای نظامی بیشتری در خانیونس شده و درگیریهای روز دوشنبه را «بسیار سخت» توصیف کردهاند.
طبق گزارشهای عبری درباره این شکست، شلیک راکتهای RPG توسط یکی از نیروهای مقاومت به دو ساختمان در خانیونس که از قبل تلهگذاری شده بود، منجر به انفجار شد و جان سربازان اسرائیلی را گرفت؛ با اعلام این خبر، مقامات تلآویو صبح روز سهشنبه را صبحی «دردناک و غیرقابل تحمل» توصیف کردند.
جروزالمپست در بخش دیگری به تبعات سیاسی این شکست پرداخته و در انتقاد از راهبردهای جنگی تلآویو مینویسد که با وجود تعداد زیاد سربازان کشتهشده و عملیات موفق گردانهای القسام در بمباران ساختمانها و انفجار خودرو، نخستوزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو همچنان متعهد میشود که جنگ را تا دستیابی به آنچه که او، «پیروزی کامل» میخواند، ادامه دهد!
زخمیها و کشتههای ارتش اسرائیل در غزه
این روزنامه عبری شکستهای میدانی ارتش بر اعتراضات سیاسی تلآویو را بررسی کرده و مینویسد که تلفات نظامی اخیر موقعیت جناحی را که خواستار توافق فوری با حماس برای بازگرداندن اسرا، حتی بدون حذف کامل آن جنبش است، تقویت میکند؛ آن هم در شرایطی که منابعی آگاه به نقل از نتانیاهو گفتهاند مرحله سوم جنگ غزه ۶ ماه طول خواهد کشید!
حالا برخی رسانههای عبری تلاش دارند تا با توجیه این شکست، خیابانهای اسرائیل را که خواهان آتشبس هستند، ملتهبتر نکنند. یدیعوت آحارانوت نوشت که ارتش در حال پاکسازی مناطق غزه از مواد منفجره است تا شهرکنشینان بعد از جنگ به آنجا بروند؛ سربازان اسرائیلی از جمله ۲۱ سرباز کشتهشده در حال پاکسازی برای ایجاد منطقه حائل بودند.
خروج نظامیان اسرائیلی از درگیریهای غزه
دیگر رسانهها البته با رد کردن این تحلیل، از فاش شدن ضعف مهندسی ارتش اسرائیل در صورت چنین اشتباهی انتقاد میکنند. روزنامه هاآرتص مینویسد که اسرائیل در حال غرقشدن در گلولای غزه است و این امر ممکن است سالها طول بکشد بدون اینکه کسی برای نجات آن بیابد؛ در حالی که خطر درگیری در کرانه باختری هم در حال افزایش است.
باوجود آنکه پایگاه خبری واینت راه در امان ماندن نظامیان اسرائیلی از تلهها و انفجارهای غزه را کمکگرفتن از نیروی هوایی معرفی کرده، رسانههای جهانی امکانات ارتش اسرائیل را در مقابل تاکتیکهای نظامی حماس و تسلط میدانی آنها در نوار غزه بیتاثیر ارزیابی میکنند.
نیروهای مقاومت فلسطین در غزه
تحلیلگر نظامی شبکه الجزیره فایز الدویری درباره قدرت نیروهای حماس تصریح میکند که ۸ تیپ از نیروهای ارتش رژیم اسرائیل همراه با ۱۰۰۰ تانک و نفربر در حمله به جنوب غزه مشارکت دارند؛ در حالی که تعداد مبارزان القسام در تیپ خانیونس نهایتا ۱۲۵۰ نفر است، یعنی هر مبارز فلسطینی با یک تانک مقابله میکند.
وزیر خارجه انگلیس قرار است به «خاورمیانه» و ترکیه سفر کند تا به سران این کشورها برای همکاری با لندن به منظور دستیابی به یک آتشبس دائمی در غزه تاکید کند.
وزارت خارجه انگلیس در بیانیهای امروز (چهارشنبه) اعلام کرد دیوید کامرون، وزیر خارجه این کشور که برای سومین بار در دو ماه گذشته به منطقه میآید، به دنبال حمایت از آزادی اسرا و دستیابی به آتشبسی دائمی در غزه است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: وزیر خارجه به ترکیه و خاورمیانه سفر میکند تا به سران منطقهای برای همکاری با انگلیس به منظور دستیابی به آتشبسی دائمی در غزه تاکید کند که بر اساس آن، فلسطینیها و اسرائیلیها بتوانند با هم آیندهای صلحآمیز ایجاد کنند.
کامرون پیش از این سفر گفت: هیچکس نمیخواهد ببیند که این درگیری یک لحظه بیشتر از حد لازم ادامه مییابد. اکنون یک وقفه فوری برای دریافت کمک و خروج اسرا ضروری است. وضعیت ناامیدکننده است.
وی افزود: در روزهای آتی در خاورمیانه هستم و با شرکای خود برای کمک به ایجاد طرحی برای حرکت از آن وقفه به یک آتشبس پایدار و دائمی بدون بازگشت به درگیریها کار میکنم.
وزیر خارجه انگلیس در ادامه خاطرنشان کرد: چنین طرحی مستلزم آن است که حماس با آزادی همه اسرا موافقت کند، حماس دیگر حملات موشکی از غزه به «اسرائیل» نداشته باشد و توافقی برای تشکیلات خودگردان فلسطین برای بازگشت به غزه در ازای حاکمیت، ارائه خدمات و به طور فزایندهای امنیت را ایجاد شود.
کامرون همچنین به اراضی اشغالی میرود تا با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر خارجه آن دیدار کند و خواستار اقدامات فوری برای ارسال کمکهای بیشتر به مردم در غزه شود.
در بیانیه وزارت خارجه انگلیس همچنین آمده است: کامرون همچنین قرار است نگرانیهای رو به رشد لندن را بابت افزایش تلفات غیرنظامیان ارائه کند. کامرون همچنین اعلام میکند که گذرگاههای بیشتری برای ارسال کمکها به غزه، از جمله بندر اشدود و گذرگاه کرم شالوم برای مدت طولانیتری باید باز باشد و آب، سوخت و برق باید وصل شوند.
او با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز دیدار میکند و بار دیگر بر حمایت دیرینه انگلیس از راهحل دو دولتی تاکید خواهد کرد. وزارت خارجه انگلیس همچنین خاطرنشان کرد، کامرون به قطر و ترکیه هم سفر خواهد کرد.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع نوشت، رژیم صهیونیستی و جنبش حماس در حال نزدیکتر شدن به یک توافق آتشبس ۳۰ روزه در نوار غزه همراه با تبادل اسرای فلسطینی و صهیونیست هستند.
پس از آنکه پایگاه آمریکایی آکسیوس درباره پیشنهاد رژیم صهیونیستی برای یک آتشبس به مدت دو ماه در جنگ غزه به منظور آزادی همه اسرای صهیونیستی گزارش داد، منابعی به خبرگزاری رویترز گفتند رژیم صهیونیستی و حماس به یک توافق آتشبس ۳۰ روزه در غزه همراه با تبادل اسرا نزدیک شدهاند.
رویترز گزارش کرد، قطر، آمریکا و مصر از ۲۸ دسامبر به اصطلاح «دیپلماسی رفت و برگشتی» را با هدف برقراری توافق بین رژیم صهیونیستی و حماس بر سر متوقف کردن جنگ به نحوی که اجازه افزایش ورود کمک بشردوستانه به نوار غزه بدهد، اجرا کردهاند.
منابع مورد استناد رویترز گفتند دو طرف هنوز بر سر اینکه چطور به جنگ غزه به طور دائمی پایان دهند اختلاف داشته و حماس از اجرای توافق تا زمانی که این اختلاف حل شود خودداری کرده است.
ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه عملیاتش علیه نوار غزه اعلام کرده که شهر خان یونس، جایی که در آن صدها هزار فلسطینی آواره پناه گرفتهاند را محاصره کرده است.
رویترز نوشت، تانکهای رژیم صهیونیستی روز سه شنبه جاده خان یونس به سمت ساحل دریای مدیترانه را که مسیر فرار مردم غزه به سمت شهر رفح در مرز جنوبی این باریکه با مصر محسوب میشود، بستهاند.
ارتش رژیم صهیونیستی روز دوشنبه از به هلاکت رسیدن دست کم ۲۴ سرباز خود حین ادامه تجاوزگری زمینی این ارتش در نوار غزه و رقم خوردن مرگبارترین روزش در این باریکه در جنگ خبر داد.
همزمان آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت این سازمان گفت: «کل جمعیت نوار غزه در حال رنج بردن از یک تخریب در ابعاد و سرعتی بی سابقه در تاریخ معاصر هستند.»
او با محکوم کردن مخالفت رژیم صهیونیستی با مساله تشکیل کشور فلسطین بیان داشت: «هیچ چیز نمیتواند مجازات دسته جمعی مردم فلسطین را توجیه کند.»
آکسیوس هم به نقل از مقامات صهیونیستی گزارش کرد رژیم صهیونیستی پیشنهاد کرده است به منظور آزادی همه اسرای صهیونیستی جنگ غزه به مدت ۲ ماه متوقف شود.
این وبگاه خبری گزارش کرد براساس این ابتکار در مرحله اول، زنان و مردان بالای ۶۰ سال آزاد میشوند. در مرحله دوم سربازان و نظامیان بالای ۶۰ سال آزاد خواهند شد.
آکسیوس گزارش کرد: اسرائیل و حماس پیشاپیش بر سر تعداد اسیران فلسطینی که قرار است آزاد شوند به توافق خواهند رسید و سپس درباره آنها مذاکره خواهند کرد.
طبق گزارش این وبگاه خبری، رژیم صهیونیستی هرگز با پایان یافتن جنگ و آزادی همه ۶۰۰۰ زندانی فلسطینی موافقت نخواهد کرد اما در صورت موافقت حماس با ابتکار، بخش زیادی از این زندانیان را آزاد میکند.
وزیر خارجه نروژ اعلام کرد وضعیت غزه به مثابه جهنم روی زمین است.
«اسپن بارت اید» وزیر خارجه نروژ خاطرنشان کرد: «ما باید به آتشبس دائمی در غزه، افزایش قابل توجه کمکهای بشردوستانه و راهکار تشکیل دو دولتی دست یابیم.»
براساس گزارش سایت صدی البلد، وزیر خارجه نروژ تصریح کرد: «ما میخواهیم میزبان یک کنفرانس بشردوستانه برای بازسازی غزه باشیم.»
وی در ادامه افزود: «وضعیت در غزه مانند جهنم روی زمین است.»
"محمد البخیتی" عضو دفترسیاسی جنبش انصار الله یمن امروز (چهارشنبه) گفت: ما تاکید می کنیم که حملات دریایی خود را تا زمانی که جنگ علیه غزه در جریان است، ادامه خواهیم داد.
البخیتی تاکید کرد که یمنی ها هیچگاه دست از حمایت از مردم مظلوم فلسطین بر نمی دارند.
با آغاز عملیات طوفان الاقصی در ۱۵ مهرماه و حمله همه جانبه یک روز پس از آن رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی، درمانی و آموزشی نوار غزه، سه گروه مقاومت حزب الله لبنان، ارتش یمن و انصارالله و گروه های مقاومت اسلامی عراق همپای مقاومت فلسطین برای نبرد با اشغالگران صهیونیست وارد عرصه نبرد شدند.
هر یک از سه گروه مقاومت یاد شده بر اساس تکلیف، الهی، انسانی و اسلامی خود با ورود به میدان نبرد علیه رژیم صهیونیستی تاثیرات زیاد و خوبی بر نبرد غزه گذاشتند و سران تل آویو و حامیان غربی آن بویژه آمریکا فهمیدند که فلسطینیان غزه تنها نیستند و حامیانی همچون حزب الله، ارتش یمن و انصارالله و گروه های مقاومت عراقی پشتیبان آنها هستند.
در بین گروه های مقاومت، اقدام رزمندگان یمنی با توجه به بُعد مسافت ۱۵۰۰ کیلومتری با سرزمین های اشغالی با شلیک چندین موشک دوربرد و اعزام تعداد زیادی پهپاد انتحاری به بندر "ایلات" و بندر حیفا برای نابودی زیرساخت های این دو بندر، آزادی خواهان جهان را به تحسین وا داشت.
وزیر خارجه آمریکا آنتونی بلینکن طی نشست خبری در پایتخت نیجریه ابوجا تصریح کرد که واشنگتن با هرگونه تغییر دایمی در وضعیت جغرافیایی نوار غزه مخالف است و موضع واشنگتن در خصوص حفظ تمامیت ارضی غزه مشخص است.
وبگاه شبکه الجزیره امروز چهارشنبه (۲۴ ژانویه) نوشت که وی در عین حال افزود «اگر ترتیبات انتقال و جابجایی ساکنان نوار غزه حل و فصل نزاع را امکان پذیر سازد بحث دیگری است». اما موضع واشنگتن مبنی بر مخالفت با هرگونه دستکاری در اراضی نوار غزه کاملا شفاف است.
روزنامه نیویورک تایمز پیشتر به نقل از مقامات مسوؤل اسرائیلی گزارش داده بود تلآویو به دنبال ویرانی شمار زیادی از ساختمانها در غزه در نزدیکی مرزهای فلسطین اشغالی برای ایجاد یک منطقه امن است و میخواهد یک منطقه حائل به طول یک کیلومتر در مرز غزه ایجاد کند و هدف از آن به ادعای رژیم صهیونیستی جلوگیری از تکرار حملاتی مشابه حمله ۷ اکتبر از سوی مقاومت فلسطین است.
کارشناس و تحلیلگر مسایل نظامی و راهبردی فایز الدویری نیز چند هفته پیش در گفتوگو با الجزیره گفته بود منطقه حائلی که رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد آن است نواری در طول مرزها به عمق ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر در داخل مناطق مسکونی است که اشغالگران مدتی است بر روی تخریب این مناطق متمرکز شدهاند.
از سوی دیگر هماهنگ کننده روابط راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا جان کربی نیز در کنفرانس خبری در کاخ سفید گفت موضع کشورش مبنی بر «مخالفت قاطع با هرگونه کاهش مساحت نوار غزه کاملا روشن است» و در این خصوص با مقامات اسرائیلی چه در دیدارهای علنی و چه غیرعلنی صحبت شده است. ایالات متحده تغییر مرزهای غزه را تایید نمیکند. هرچند آمریکا مخالف هرگونه ایفای نقش حماس و سران آن به هر نحوی در حکومت غزه پس از جنگ نیز هست.
تحلیلگران نظامی و سیاسی میگویند آغاز تحرکات برای اجرایی کردن طرح منطقه امن، به خودی خود به معنای شکست عملیات نظامی زمینی در غزه است. زیرا اگر حماس نابود شده و غزه خلع سلاح شده بود، نیازی به تسریع در اجرای منطقه امن وجود نمیداشت.
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (آنروا) اعلام کرد که بیش از ۵۰۰ هزار نفر از اهالی غزه با "گرسنگی فاجعه بار" دستوپنجه نرم میکنند.
تارنمای شبکه تلویزیونی آمریکایی ایبیسی دیروز (۳ بهمن) بهنقل از این نهاد وابسته به سازمان ملل اعلام کرد که ۵۷۰ هزار تن از اهالی غزه با کمبود مواد غذایی و قحطی مواجهند.
اسامه حمدان، یکی از مقامهای ارشد حماس نیز در پیامی تصویری خبر داد که مردم شمال باریکه غزه با کمبود شدید مواد غذایی روبرو بوده و برای زنده ماندن وادار به صرف خوراک دام و طیور شدند.
وی از سازمان جهانی بهداشت خواست تا این باریکه را منطقه قحطی زده اعلام کند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیر دیروز در سخنرانی خود در شورای امنیت با موضوع غزه اعلام کرد که وضعیت کمکهای بشردوستانه در غزه بسیار وخیم است.
وی گفت: با شرایطی که بر فلسطینیان در غزه تحمیل شده، هیچ عملیاتی برای ارائه کمکهای بشردوستانه نمیتواند موفق شود.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: این یک رویا است که فکر کنیم ۲.۲ میلیون نفر از جمعیت غزه فقط با کمک میتوانند زنده بمانند.
اعلام وضعیت خطرناک در مرزهای لبنان با اسرائیل
یک رسانه صهیونیستی در گزارشی اوضاع در شمال سرزمینهای اشغالی را در نتیجه حملات حزبالله، «خطرناک» ارزیابی کرد.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در این باره گزارش داد: وضعیت در شمال بسیار خطرناک و جبهه داخلی در آنجا نیز در خطر است و این وضعیت در «اسرائیل» بیسابقه است.
طبق این گزارش، اگر توافق آتشبس صورت نگیرد، صلحی در کار نخواهد بود و جنگ ادامه خواهد یافت و اگر صلح نباشد، رژیم صهیونیستی گزینههای بسیار محدودی برای آینده خواهد داشت.
این شبکه گزارش داد: ارتش میگوید برای جنگ با حزبالله آماده است، اما هیچ زیرساخت غیرنظامی در شمال وجود ندارد، رئیس شورای شلومی (مرکز تجاری منطقهای برای روستاها و شهرکها در منطقه شمال) خواستار ساخت ۱۰۰۰ اتاق مستحکم در منطقه شد، اما آنها (اعضای دولت رژیم صهیونیستی) تنها ۴۰ اتاق برای او ساختند.
در ادامه این گزارش آمده است: این امر ساده محقق نشد و از این رو امروز این سوال مطرح میشود که آیا اسرائیل توانایی جنگی طولانی مدت با قدرت زیاد علیه حزبالله را دارد؟
یک روز پس از آغاز تجاوزات رژیم اشغالگر به نوار غزه از هفتم اکتبر، حزبالله لبنان اولین طرف در محور مقاومت بود که با انجام حملاتی به شمال فلسطین اشغالی، رسما به عملیات طوفان الاقصی ملحق شد و پس از آن مرزهای لبنان و سرزمینهای اشغالی فلسطین به صورت روزانه و تقریبا ۲۴ ساعته صحنه تبادل آتش میان حزبالله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی بوده است.
رسانههای عبری گزارش دادهاند از زمان آغاز نبرد طوفان الاقصی و شلیک موشک از جنوب لبنان، چندین افسر و نظامی صهیونیست کشته و دهها پایگاه نظامی آنها توسط حزبالله هدف گرفته شده است و به همین دلیل کابینه تندرو «بنیامین نتانیاهو» مجبور به تخلیه هزاران شهرکنشین از شمال فلسطین اشغالی شده و تعدادی از شهرکنشینان هم خودشان از منطقه فرار کردهاند.
اخیرا رسانههای عبری فاش کردند که این شهرکنشینان صهیونیست حاضر به بازگشت به خانههایشان نیستند و میگویند که کابینه نتانیاهو توجهی به سرنوشت آنها نداشته و آنها را رها کرده است.
سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان نیز در سخنرانی اخیر خود گفت: «ما را با تیپهای خسته، شکستخورده و هراسان در شمال غزه تهدید میکنند؛ به شما میگوییم که خیلی خوش آمدید. کسی که باید از جنگ بترسد، اسرائیل و کابینه و شهرکنشینان آن هستند. ۹۹ روز است که ما آماده جنگ هستیم و از آن نمیترسیم و بدون سقف و محدودیت و قید و شرط مبارزه میکنیم.»
پیشتر نیز رسانههای عبری اذعان کرده بودند که حزبالله لبنان بازدارندگی را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کرده است و به همین دلیل قادر به آغاز جنگ با لبنان نیست.
«الون بن دیوید» کارشناس امور سیاسی شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی در این باره گفت که رژیم اشغالگر قادر به دور کردن حزبالله و رزمندگان تیپ نخبه «رضوان» از مرزها نیست.
کشته شدن 200 سرباز ذخیره ارتش اسرائیل
رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی تعداد کل نیروهای ذخیره کشته شده در نوار غزه را ۲۰۰ تن اعلام کرد.
مرکز رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیست گزارش داد که از زمان آغاز جنگ علیه نوار غزه، ۲۰۰ سرباز ذخیره ارتش این رژیم کشته شدند.
ارتش رژیم صهیونیستی پیشتر اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته در جریان درگیریها در نوار غزه، ۲۴ افسر و سرباز از جمله ۲۱ تن از نظامیان ذخیره بر اثر انفجار دو ساختمان در اردوگاه المغازی در مرکز نوار غزه که به دست نیروهای مقاومت فلسطین انجام شد، کشته شدند.
این ارتش در ادامه سهشنبه را خشونتبارترین روز جنگ از زمان آغاز یورش زمینی به غزه در ۲۷ اکتبر گذشته دانست.
با کشته شدن این ۲۴ تن، آمار کلی تلفات ارتش رژیم صهیونیستی تنها از زمان آغاز یورش زمینی و در نتیجه درگیریهای مستمر با مقاومت فلسطین، به ۲۲۱ نظامی افزایش یافت.
در این میان، اطلاعات مرکز ساماندهی نیروهای وزارت جنگ رژیم صهیونیستی پیشبینی کرد که تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۱۰۰ هزار تن از نیروهای ارتش این رژیم دچار معلولیت خواهند شد.
برخی رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که بیش از ۴۵۰۰ سرباز از آغاز جنگ زخمی شدند به این شکل که هر روز نزدیک به ۶۰ زخمی جدید اضافه میشوند.
مقاومت فلسطین با انتشار ویدیوهایی نشان میدهد که تعداد واقعی کشتهها و زخمیهای ارتش رژیم اشغالگر بسیار بالاتر از آن چیزی است که اعلام میکند، در واقع نهاد نظامی رژیم صهیونیستی در تلاش برای مخفی کردن حجم تلفات خود، سانسور شدیدی درباره انتشار آمار واقعی اعمال میکند.
لاوروف: باید فوراً در غزه آتشبس برقرار شود
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه بامداد چهارشنبه از شورای امنیت سازمان ملل خواست که برای برقراری آتشبس فوری در نوار غزه، اقدام کند.
لاوروف طی سخنرانی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل، گفت: «موضوع تشکیل کشور فلسطین نباید به تعویق بیافتد. ما نگران اظهارات اسرائیل درباره راهکار دو دولتی هستیم».
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی با بیان اینکه فلسطینیها باید خودشان بدون دخالت خارجی در مورد شکل کشور آینده خود تصمیم بگیرند، توضیح داد: «آوارگی اجباری فلسطینیها از غزه غیرقابل قبول است و باید به خشونتهای ارتش اسرائیل پایان داد».
وزیر خارجه روسیه ضمن اشاره به چراغ سبز آمریکا برای ادامه مجازات دسته جمعی فلسطینیها در نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: «اسرائیل به فلسطینیان در کرانه باختری حمله کرده و اماکن مقدس در اورشلیم (قدس اشغالی) را هتک حرمت میکند».
طبق این گزارش، لاوروف در واکنش به پیشنهاد آمریکا برای تشکیل کشور فلسطین بدون ارتش، اظهار داشت: «فلسطینیها خود سرنوشتشان را تعیین میکنند، اینکه چه کسی بر آنها حکومت کند و آنگونه که دموکراسی میخواهد. هرگونه تلاش برای تحمیل اراده به نام مهندسی اجتماعی غیرقابل قبول است».
وی درباره جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه گفت: «اسرائیل از ارسال دارو به شمال نوار غزه توسط سازمان جهانی بهداشت جلوگیری کرد و بیش از ۱۵۰ کارمند سازمان ملل را [در حملات به غزه] به قتل رساند».
گردانهای القسام از عملیات نیروهای خود در نوار غزه گزارش داد
گردان های القسام شاخه نظامی حماس سهشنبه شب گزارشی از عملیات مختلف نیروهای خود را منتشر و اعلام کرد که در جریان عملیات متهورانه نیروهای ما خسارت های سنگینی به رژیم صهیونیستی وارد شد.
در ۲۴ ساعت گذشته مجاهدان گردانهای القسام موفق شدند که ۱۲ خودروی زرهی رژیم صهیونیستی را به صورت کلی یا جزیی منهدم کنند.
براساس این گزارش روز سهشنبه همچنین آنها موفق به هلاکت ۲۴ نظامی و زخمی شدن ۱۷ نظامی دیگر صهیونیست شدند.
این گزارش می افزاید: همچنین مجاهدان مقاومت سه منزل را که نظامیان صهیونیستی در آن پناه گرفته بودند، منفجر کردند.
نیروهای القسام همچنین توانستند سه حمله خمپارهای به مقر فرماندهی میدانی و نیروها و ادوات جنگی دشمن انجام دهند.
در عملیاتی دیگر نیز هفت مورد درگیری شدید مجاهدان القسام با اشغالگران صهیونیست گزارش شده است.
براساس این گزارش همچنین گردانهای القسام اعلام کرد یک میدان مین شامل سه بمب ضدنفر را پس از حضور گروهی ۷ نفره از نیروهای پیاده ارتش رژیم صهیونیستی در منطقه خزاعه در شرق خانیونس در جنوب نوار غزه منفجر کرده که در پی آن این نیروها کشته و زخمی شدند.
گردانهای القسام همچنین اعلام کرد که ۲ منزل و نیروهای دشمن را با راکتهای ضدنفر هدف قرار داده است.
در پایان این گزارش همچنین آمده است که نیروهای القسام موفق شدند که ۶ کوادکوپتر رژیم صهیونیستی را به کنترل خود درآورند.
۵۰ شهید در ۲۴ ساعت جنایات اسرائیل در غزه
منابع خبری از شهادت دستکم ۵۰ شهروند فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه خبر دادند.
شبکه تلویزیونی فلسطین الیوم صبح امروز چهارشنبه گزارش دادند که ارتش رژیم صهیونیستی در طول جنایت آفرینی های خود در ۲۴ ساعت گذشته در مناطق مختلف نوار غزه دستکم ۵۰ شهروند فلسطینی را شهید کرد.
برپایه این گزارش، ۱۲۰ شهروند فلسطینی نیز در طول همین مدت زخمی شدند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.