مرور روزنامه‌های دوشنبه ۱۶ بهمن

انتقاد‌های مغرضانه؛ تعریف‌های بی‌جا/پای فوتبال در زمین اقتصاد/ چراغ را خاموش نکنید

دافعه قیمت گذاری دستوری، فاز دوم تصویب افزایش تعطیلات آخر هفته، قفل بر بودجه استان ها! افزایش تعداد تأیید صلاحیت شده‌ها به ۱۴ هزار نفر، ابطال مجوز‌های بیمارستان گاندی، بود و نبود نفت ایران در بازار جهانی، واردات پهپاد ممنوع شد؟ زندگی محدود در دریاچه ارومیه و سازمان همکاری شانگ‌های و اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۴، از مواردی است که موضوع گزارش‌های خبری و تحلیلی روزنامه‌های امروز شده است.
کد خبر: ۱۲۱۹۹۰۶
|
۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۲:۰۴ 05 February 2024
|
15446 بازدید
|

به گزارش «تابناک»؛ روزنامه‌های امروز دوشنبه ۱۶ بهمن ماه در حالی چاپ و منتشر شد که ریسک امنیتی واشنگتن در خاورمیانه، بازگشت دلار آزاد به کانال ۵۵ هزار تومان، یمن زیر آتش و جزئیاتی از قانون جدید بازنشستگی در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.


در ادامه تعدادی از یادداشت‌ها و سرمقاله‌های منتشره در روزنامه‌های امروز را مرور می‌کنیم: 


چراغ را خاموش نکنید


حمزه نوذری جامعه‌شناس طی یادداشتی در شماره امروز شرق با تیتر چراغ را خاموش نکنید نوشت: به‌تازگی در خبر‌ها نقل شده معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرده چراغ ۲۱ هزار کد رشته محل‌های دوره‌های کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را خاموش کردیم و اگر رشته‌ای مجددا تقاضا از نظر شغلی داشته باشد، دوباره چراغ را روشن می‌کنیم. معنی حرف این است که همه چیز اقتصادی است و علم نیز تا آنجایی به کار می‌آید که دارای وجه اقتصادی باشد.

گویی هیچ چیز نمی‌تواند با وظایف اقتصادی رقابت کند. انگار امروزه علم هم فقط تا آنجا که به درد حرفه‌های اقتصادی بخورد، اعتبار دارد. این است که جامعه امروز ما نیز مانند همه جوامع دیگر بیش از هر چیز جامعه‌ای است اساسا اقتصادی و دیگر پدیده‌ها در نسبت به آن سنجیده و ارزیابی می‌شود. بگذارید مطلب را بیشتر باز کنیم. سال‌ها است که در نهاد‌های علمی از‌جمله وزارت عتف به دنبال اصلاح دانشگاه با مفاهیمی مانند تحول در علوم انسانی یا به‌تازگی طرح آمایش آموزش عالی هستند. در کوشش اخیر برای افزایش کارآمدی دانشگاه مسئولان به سراغ حرفه و شغل رفته‌اند تا بر‌اساس‌آن کلید چراغ و روشن‌کردن علم را به دست بگیرند.

این یعنی شبیه‌کردن دانشگاه به بنگاه و شرکت. آیا دانشگاه دنباله‌رو و پیرو منطق بازار، صنعت و تجارت است؟ آیا آنچه در اقتصاد انحصاری امروز جامعه ایران می‌گذرد، می‌تواند مبنای خاموش‌کردن چراغ برخی رشته‌های دانشگاهی باشد؟ این‌گونه مواجه‌شدن با علم یعنی اینکه عقلانیت ابزاری بر علم و دانشگاه حاکم است.

از منظر این رویکرد، چراغ برخی علوم تا زمانی روشن است که فارغ‌التحصیلانش بتوانند در اقتصاد انحصاری امروز در جایی شاغل شوند. گروهی با تکیه بر برخی آمار‌های رصد اشتغال فارغ‌التحصیلان که در دانشگاه‌ها در حال انجام است، مسئول روشن و خاموش‌کردن چراغ رشته‌های دانشگاهی می‌شوند. اگر جای رشته‌های علمی در دانشگاه نیست پس در کجا باید رشد کنند و توسعه یابند. اگر فارغ‌التحصیلان یک رشته دانشگاهی نتوانستند در اقتصاد دچار تحریم‌های ظالمانه و غیرانسانی و انحصاری امروز ما شغل بیابند، توجیه مناسبی برای خاموش‌کردن چراغ علم است؟ جالب است که از اصطلاح خاموش‌کردن چراغ استفاده شده است. اگر چراغ است که خاموش‌کردنش روا نیست. اگر معتقد به منطق عرضه و تقاضای اقتصاد هستید که این‌گونه عمل نمی‌شود و اگر تقاضایی برای رشته علمی نبود، خود‌به‌خود کسی سراغ این رشته‌ها نمی‌رود و دیگر نیازی به خاموش‌کردنش نیست؛ یعنی تصمیم‌گیری را برعهده متقاضیان و جامعه بگذارید.

همه می‌دانیم اینکه قابلیت جذب فارغ‌التحصیل دانشگاهی کاهش یافته است، هم مربوط به اوضاع اقتصادی فعلی است و هم به افزایش خارق‌العاده صندلی‌های دانشگاهی. از طرفی هم تناقض آشکاری بین الزام‌های آموزشی و یافتن شغل وجود دارد. من نیز معتقدم این یک مسئله اساسی است که باید مورد مطالعه عمیق قرار گیرد و مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که از استادن باسابقه هستند، به چنین موضوعاتی اشراف دارند؛ اما لازم است همه وجوه و ابعاد یک پدیده واکاوی شود.

سویه دیگر مطالبه اصلاح دانشگاه، برخلاف منطق حرفه و شغل، این است که برای آزادی و تفکر مستقل اولویت قائل شویم؛ یعنی دانشگاه محلی برای آموزش نیروی کار برای صنعت و بازار نیست، بلکه محلی است برای رشد انسان‌های مستقل و آزاداندیش. این دو رویکرد الزامات جداگانه‌ای و گاه ناسازگار دارند. تلفیق منطق مفید‌بودن رشته دانشگاه برای بازار و صنعت با منطق ایجاد فضایی برای انسان خودآیین و دارای تفکر مستقل کار دشواری است؛ هرچند فکر می‌کنم با در پیش گرفتن رویکرد دومی چه‌بسا جامعه، اقتصاد و بازار پویا‌تر شود. اگر بر‌اساس شرایط موجود در بازار و صنعت، دانشگاه دست‌اندر‌کار تربیت نیروی کار باشد، بعد از مدتی با تغییر و تحولات صنعتی و حرفه‌ای، علم و رشته دانشگاهی هم قدیمی و منسوخ می‌شود؛ ولی اگر مبنا بر پرورش و توسعه تفکر آزاد و مستقل باشد، احتمالا شاهد کنشگرانی باشیم که شرایط اقتصاد و بازار را متحول می‌کنند.

هرکدام از این دو رویکرد، دروس و طرح درس‌های متفاوتی نیز طلب می‌کند. اگر نهاد‌های علم دغدغه تناسب رشته‌های دانشگاهی با بازار را دارند، پس چرا در برنامه درسی و طرح درس‌ها چنین هدفی کمتر دنبال می‌شود. چرا کماکان برخی دستورالعمل‌های آموزشی ناکارآمد اعمال می‌شوند. به‌عنوان مثال اگر دانشجوی دوره کارشناسی سر امتحان آخر ترم حاضر نشود، حتی اگر در طول ترم بر‌اساس طرح درس استاد نمره قبولی دریافت کرده باشد، باز هم نمی‌توان برای او نمره در نظر گرفت؛ یعنی آزمون نهایی وتویی است؛ حتی اگر فقط پنج نمره داشته باشد؛ حتی اگر مربوط به درسی مانند کارآفرینی باشد. لطفا چراغ علم و رشته‌های دانشگاهی را فقط براساس حرفه و شغل خاموش نکنید و اگر چراغی خاموش شده است، ببینید چرا این اتفاق افتاده و اگر از تندباد‌ها بوده است، سعی کنید دوباره چراغ را روشن کنید؛ این‌بار مقاوم در مقابل تندبادها.


پای فوتبال در زمین اقتصاد 


نیما غلامرضایی طی یادداشتی در شماره امروز ابتکار با عنوان پای فوتبال در زمین اقتصاد نوشت: قیمت دلار و طلا طی روز‌های گذشته با نوسان‌هایی همراه بوده است. بالا رفتن قیمت دلار همزمان با بازی‌های آسیایی پای اقتصاد را به زمین فوتبال هم باز کرد. روز شنبه در حالی که تیم ملی ایران توانست بعد از ۱۸ سال طلسم برد ژاپن را بشکند و در یک بازی چشم نواز مردم را دلشاد کند آن سوی ماجرا و بعد از این بازی رامین رضائیان بازیکن تیم ملی در مصاحبه خود از شرف بازیکنان گفت و در ادامه، اما نسبت به قیمت دلار نیز انتقاد کرد. گویی که این دو مقوله به هم ارتباط دارد که البته دارد.

واقعیت این است که اگر فوتبال را در بستر یک رخداد اجتماعی ببینیم، احساسات مردم نسبت به آن نیز تابعی از سایر روید‌ها در سپهر سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است. کمایانکه با نگاه واقع بینانه بروز شادی بعد از این پیروزی جذاب با سایر جشن‌های پیروزی در سال‌ها گذشته متفاوت بود. موضوعی که می‌تواند محل مطالعه سیاستگذاران قرار گیرد. هرچند اکثریت مردم نسبت به این رویداد خوشحال بودند، اما گلایمندی‌های مردم نسبت به وضعیت اقتصادی و... انگار مجال کمتری برای حضور پرشور در شادی جمعی ایجاد کرد. بخشی از این مساله را می‌توان از منظر اقتصادی نگاه کرد. بالا رفتن قیمت ارز همواره پیام آور کاهش قدرت خرید و گرانی همه کالا‌ها بوده و این مساله مستقیم با روان جامعه بازی می‌کند. اضطراب و نبود چشم انداز مشخص با انواع تحلیل‌های منفی مردم را دچار خمودگی و ناامیدی می‌کند.

هرچند که قیمت‌ها در بازار روز گذشته تعدیل شد، اما در مجموع نبود چشم انداز چه برای فعالان اقتصادی و چه برای مردم عادی همواره امری ناراحت کننده است. واقعیت آن است که نبود چشم‌انداز استراتژیک و برنامه‌ریزی می‌تواند اعتماد عمومی و سرمایه‌گذاران را تضعیف کند و البته این بی اعتمادی نمود‌های دیگری هم خواهد داشت. نمود آن را این روز‌ها در فوتبال و البته واکنش یک بازیکن هم دیدیم. واقعیت این است که رفتار‌های جمعی تابعی از چندین رخداد در حوزه‌های مختلف است که باید با دقت آسیب شناسی و بررسی شود. شکاف بین دولت و مردم ناشی از عدم شناخت این مناسبات است. درک مردم در شرایط سخت می‌تواند آن‌ها را در بزنگاه‌ها وادار به حرکت جمعی مثبت کند؛ مانند جشنی برای پیروزی تیم فوتبال. این مناسبات هرچه زودتر شناخته شود به طور قطع موثرتر خواهد بود.


انتقاد‌های مغرضانه تعریف‌های بی‌جا


فریدون حسن طی یادداشتی در شماره امروز روزنامه جوان با عنوان انتقاد‌های مغرضانه تعریف‌های بی‌جا نوشت: پیروزی تیم ملی فوتبال ایران مقابل ژاپن بازتاب‌های زیادی داشت. بسیاری از کارشناسان فوتبال داخلی هم در مورد آن اظهارنظر کرده‌اند، اما در این میان برخی اظهارنظر‌ها بسیار جالب توجه بود. اظهار‌نظر‌هایی که معلوم بود تعریف‌کننده‌های آن به یک‌باره از آن طرف بام افتاده‌اند. جالب بود که برخی حتی پا را از اظهارنظر معمولی هم فراتر گذاشته و ایران را با همین برد قهرمان معرفی کرده بودند.

 
جوزدگی در فوتبال ایران یک عادت قدیمی است، عادت به سقوط از بام یک روز از این‌طرف و فرداروز از آن طرف، اما حالا داستان متفاوت است. تفاوتش هم در این است که عده‌ای به اسم پیشکسوت و کارشناس تا صبح روز شنبه، یعنی روز بازی مقابل ژاپن با تمام توان مشغول کوبیدن تیم ملی و سیاه‌نمایی تمام از بازی مقابل ژاپن بودند. عده‌ای که با بی‌رحمی تمام سرمربی تیم ملی و شاگردانش را به سبب کشیده شدن بازی مقابل سوریه به وقت‌های اضافی و پنالتی محکوم به کم‌کاری می‌کردند و منتظر بودند عصر شنبه و بعد از باخت به ژاپن آن‌ها را گردن بزنند، اما نشد. 


جالب است که همان‌ها از عصر شنبه تا همین حالا با چنان حرارتی از بزرگی تیم ایران و تاکتیک بی‌نظیر سرمربی تیم تعریف می‌کنند که همه متعجب می‌مانند که چطور یک نفر می‌تواند به این سرعت رنگ عوض کند! 
این نکته بسیار ظریفی است که باید مورد توجه قرار گیرد. این جوزدگی از هر سم مهلکی، مهلک‌تر است. اینجا ما با آدم‌هایی طرف هستیم که به اسم کارشناس تمام هم و غم‌های شخصی خود را بروز می‌دهند و نان به نرخ روز می‌خورند. 


بر کسی پوشیده نیست که تیم ملی نقاط ضعف زیادی دارد که باید ترمیم شود، اما این حقیقت تلخ هم وجود دارد که بسیاری از این مثلاً پیشکسوتان و کارشناسان در قالب انتقاد مشغول عقده‌گشایی‌های شخصی خود با سرمربی تیم ملی و حتی خود تیم هستند. این نکته تلخ را هم باید خاطرنشان کرد که از ابتدای حضور قلعه‌نویی در تیم ملی، او و کادر فنی‌اش مورد بی‌رحمانه‌ترین تهاجمات قرار گرفته‌اند، حمله‌های ناجوانمردانه‌ای که همانطور که گفتیم تا صبح مسابقه با ژاپن هم ادامه داشت، اما حالا منتقدان ناگهان تبدیل به مصلح شده‌اند و با تعریف و تمجید‌های بی‌جا و اغراق‌آمیز خود سعی دارند خود را حامی تیم ملی نشان دهند. 


حالا و بعد از برتری قاطع مقابل ژاپن، وظیفه اصلی مدیران تیم ملی دور نگه داشتن کادر فنی و بازیکنان از فضای رسانه‌ای، به‌خصوص رسانه‌های مسموم است، یعنی همان رسانه‌هایی که با دادن تریبون به برخی مثلاً کارشناسان چشم‌انتظار شکست خوردن تیم هستند تا بتوانند با خیال راحت همه چیز را زیر سؤال ببرند. همان رسانه‌هایی که امروز در نقش دوستداران تیم ملی ظاهر شده‌اند دو با اغراق سعی دارند کاری کنند که تیم ملی با غروری کاذب راهی بازی نیمه‌نهایی شود. 


باید به‌هوش بود و نه از انتقاد‌های مغرضانه ناراحت شد و نه از تعریف و تمجید‌های بیهوده به خود بالید. باید نقاط ضعف و قدرت را شناخت و با آگاهی کامل گام به میدان گذاشت، درست مانند بازی با ژاپن. تنها در این صورت است که می‌توانیم به راحتی گام به جلو برداریم و تا فتح جام ملت‌ها به پیش برویم. فراموش نکنیم که هر وقت خواسته‌ایم، توانسته‌ایم. پس امیر قلعه‌نویی و شاگردانش حواس‌شان به کار خودشان باشد تا باز هم بتوانند افتخار‌آفرینی کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
خیانت غرب زدها در کمپین خرید دلار در اون جنبشو رسوندش از ۳۴ به نزدیک های ۶۰ رو هرگز فراموش نخواهیم کرد. حتی اجازه نمیدم نسل های بعدی فراموش کنن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
غرب زده؟؟؟!! خرید دلار ؟؟!!! تا وقت سطح تحلیل عموم جامعه بهتر نشه، مطمئنن جامعه پیش رفت نمی کنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
تو از اقتصاد چه می فهمی
افزایش قیمتها از جمله ارز عمدتا ریشه اقتصادی دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
یک دور دیگر
جنگ زرگری بین ایران و آمریکا تمام شدو
دولت مرحومان کسری بودجه را با فروش دلار 60 تومنی و
انتشار اوراق 30 درصدی جبران کرد.
با تشکر ویژه از
برادر بایدن.
ناشناس
| Germany |
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
از اول انقلاب تا حالا قیمت ارز بالا رفته بی کفایتی مسئولان رو گردن مردم ننداز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
با خودت فکر کردی که اگر دلار و سکه به این سادگی بالا رفته و شما فکر می کنی در اکثریت هستی پس چرا با فروش دلار و سکه که در خونه دارید قیمتها رو پایی نمیارید؟!!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
درپاسخ به 3:51
خوبه آدم نون بازوش را بخوره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
خوب دیگه شما هم بهانه های خوبی برای عدم پذیرش مسولیت دارید.
همشهری
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
دلار هارا فقط شما ها که در تمام دنیا مال و منال دارید میخرید وگرنه مردم که نیازی به دلار ندارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
مغز یک عرزشی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
امروزه
نون
تو
غرب
ستیزیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
روزنامه شرق با گرایش لیبرالیستی سخنان سوسیالیستی می زند. در کشورهای غربی برای تحصیلات دانشگاهی مردم هزینه می پردازند و دانشی که قابل استفاده باشد را تحصیل می کنند.
در ایران طبق یک آمار بالای دویست هزار دکترای تمدن و باستان شناسی و غیره وجود دارد که نه تنها بازار کار ندارند بلکه یک کشور این‌همه متخصص بی تخصص این رشته ها را نیاز ندارد.
اموال کشور را تلف نکنیم و به تاراج ندهیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
به حرفی که زدی فکر کردی؟؟!! اگر سالی ۲۰۰ تا دانشجوی دکتری در این رشته ها بگیرند چند سال طول میکشه تا ۲۰۰هزارتا بشه!!!؟ هرچی بهت میگن زود باور نکن!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
جوزدگی فقط در فوتبال نیست سالهاست که در سیاست جو زده ایم و می خواهیم فلان کشور به زوال برود و ما بر دنیا حکومت کنیم! در حالی که اقتصادمان سامان ندارد!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
احسنت. جو زدگی در سیاست نظیر انچه در مورد دولت سیزدهم و تعریف و تمجید ها از ان می بینیم بدترین نوع جو زدگی است.
ناشناس
|
France
|
۰۷:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
روزنامه جوان: یک روز از این طرف بام می افتیم و روز دیگر از آن سوی بام
سوال: آیا این رفتار ما ایرانیها فقط در عرصه ورزشِ فوتبال است و یا اینکه در سیاست هم به همین درد دچاریم؟ به عنوان مثال شورای نگهبان در تفسیر قانون انتخابات به قدری مسیر افراط رفته که از آن سوی بام افتاده و از این تفسیر، گزینه ی "عدم احراز صلاحیت" به عنوان سومین پاسخ ممکن برای شورا به پرونده کاندیدا، به دست آمده است.
پاسخ ها
دیندامال
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
این جریده جوان که به همه سن و سالی میخوره غیراز جوان خودش معرکه گیرو بانی جو و جوزدگیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
البته وجود این همه فارغ التحصیل بیکار ویا شاغل در کارهای بی ارتباط با تخصص وتحصیلات شان ضرورت باز نگری در رشته های دانشگاهی وحذف ویا محدودیت دانشجو در بعضی از رشته ها را اجتناب ناپذیر میکند تنها نکته ای که باید مد نظر قرار بگیرد این کار باید با مطالعه دقیق وعلمی واصولی صورت بگیرد ومثل سایر امور باری بهرجهت نباشد
پاسخ ها
افرین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
اینکه بایستی رشته های تخصصی ایجاد شود ربطی به تعطیلی برخی از رشته ها ندارد . مثلا در ایران رشته های فنی که به صورت علمی نیستند بلکه به صورت تخصصی هستند و خروجی انها کارگران متخصص ان رشته را تربیت می کنند کم است این موردی است که بایستی مد نظر قرار گیرد ولی اینکه برخی از رشته های هنری و ادبی و انسانی را تعطیل کامل کنیم خیلی مغرضانه و خسارت بار است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
روزنامه هایمان چه تو دهنی استادانه ای به آمریکایی ها زدند. یک کلمه از ترقه بازی آمریکایی ها در عراق و سوریه و یمن را ننوشته اند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
همین طور سایبریها که کلا کرکره را پایین کشیدند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
مدیونید اگه فکر کنید دستورالعملی به آنها ابلاغ شده.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
متاسفانه سیاست حاکم این است که مردم ندانند! برای اینکار سایتها فیلتر می شوند و اخبار ناخوشایند آقایان هم مطرح نمی شود!!! البته غافلند که مردم معطل اطلاع رسانی ایشان نیستند!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
ای بابا شتر دیدید ندیدید هیس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
روزنامه جوان بهتر است این نصایح را ابتدا بخودت بکنی .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
تو
رو
جون
مادرت
یازده
اسفند
بیا
رای
بده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
التماس نکن
غضنفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
کدوم پرسپولیس کدوم استقلال کدوم تیم ملی........و ملتی که از هیچ چیز خوشحال نمیشود...،،,,,,؟!?:؛«&«»؟
از منظری دیگر
|
Sweden
|
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۶
روزنامه ابتکار: اکثریت مردم نسبت به این رویداد خوشحال بودند، اما برد ژاپن مجال کمتری برای حضور پرشور در شادی جمعی ایجاد کرد.
دلایل متعددند: امنیت موضوعی ذهنی است و امنیت تجمعات در ذهن جامعه مخدوش شده. فضای دو یا چند قطبی که قطب‌های مختلف نسبت به هم موضع خشم و خشونت دارند، عملاً کنار هم قرار گرفتن خودجوش افراد را مشکل کرده. سال قبل گزارشهای متعددی از تیراندازی گروهک‌ها در تجمعات اعتراضی (اغتشاشات) به صورت رسمی منتشر شد که هیچ دلیلی برای تکرار آن در شادی پس از مسابقه فوتبال وجود ندارد. درگیری های مرگبار شهروندان در موضوع امر به معروف (مورد خاص شهید الداغی) در هر زمان و مکانی امکان تکرار دارد و الخ
احساس امنیت تجمعات غیررسمی، به شدت مخدوش شده.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟