مستمری مددجویان کمیته امداد امام خمینی برای سال آتی سی درصد افزایش خواهد یافت؛ اتفاقی که برای نهایی شدن نیازمند تایید شورای نگهبان است.
به گزارش «تابناک»، حسین خدرویسی، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) در نشستی خبری با بیان اینکه بر حسب نیاز و مشکلات نیازمندان، در حال حاضر دو میلیون و ۳۴۹ هزار خانوار با جمعیتی بالغ بر ۴ میلیون و ۹۷۰ هزار نفر تحت پوشش خدمات حمایتی کمیته امداد قرار دارند، گفت: راهبرد اصلی امداد در شرایط فعلی، از ارائه خدمات صرفا حمایتی به توانمندسازی و خروج پایدار از چرخه فقر تغییر پیدا کرده است.
وی افزود: تلاش شده علاوه بر خدمات اورژانسی و اجتماعی و رفع حوائج، به سمت خدمت برای خروج از چرخه فقر و توانمندسازی حرکت کنیم. در این راستا کمیته امداد در حوزهها و معاونتهای مختلف برنامه جامعی برای توانمندسازی مددجویان طراحی کرده است و تلاش شده متناسب با شرایط خانوادهها و در نظر گرفتن نیازها، توانمندی و ظرفیتهای بالقوه و بالفعل هر خانواده برنامه توانمندسازی خاص خانواده تامین شود.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با بیان اینکه مددجویان ما شامل دو دسته هستند، گفت: افرادی هستند که صرفا نیازمند خدمات حمایتی هستند که شامل بیماران صعبالعلاج و زمینگیر و سالمندان با جمعیتی بیش از یک میلیون و ۷۰۰ نفر، است. این دسته از مددجویان مستعد شغل نیستند و صرفا حمایتی هستند. دسته دیگر مددجویان افرادی هستند که مستعد شغلاند که متناسب با ظرفیت و استعدادهایشان برای این دسته از مددجویان برنامه توانمندسازی، اشتغال و سایر مهارتها و مشاوره شغلی، فرهنگی، آموزشی و حقوقی و... اجرا میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر برای مددجویان بیش از ۱۲۰ خدمت به تناسب نیاز آنها ارائه میشود، تصریح کرد: مددجویان ما در دو حوزه درمان و سلامت نیازمند مساعدت جدی هستند.
خدرویسی با بیان اینکه امداد امروز یک امداد هوشمند و کارآمد است، یادآور شد: همه سامانههایی که در گذشته در آن سامانهها فعالیتهای امداد انجام میشد، تجمیع شده و نرم افزار و سامانه جامع و کامل (امداد هوشمند) به کار گرفته شده است. امروز شناساییهای ما برای فقرا، علاوه بر عملیات میدانی و استفاده و بهرهگیری از سایر پایگاههای اقتصادی خانوار در دستگاههای کشور و بررسیهای مددکاری مان، شناسایی نیازمندان و ارائه خدمت، هوشمند شده و بسیاری از فعالیتها نیاز به حضور مددجویان در دفاتر کمیته امداد و ادارات اجرایی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه ۴۰۰۰ مددکار متعهد و بیش از ۳۰۰۰ مددکار در مراکز نیکوکاری در سطح کشور فعال هستند، افزود: اکنون سامانه امداد هوشمند این ظرفیت را ایجاد کرده است تا هر فرد نیازمندی در منزل، درخواست ارائه خدمت خود را ثبت کند تا به قید فوریت توسط مددکاران پیگیری شود.
معاون کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از مشکلات ما و مددجویان موضوع تامین مسکن است، اظهار کرد: کمیته امداد با هماهنگی و همکاری با سایر نهادهای انقلابی و ظرفیت دولت، یکی از سازمانهای مسکن ساز موفق در سطح کشور است و شاهدیم که تعداد قابل توجهی از مسکنهای امداد در سراسر کشور به ویژه نقاط روستایی افتتاح میشود.
وی ادامه داد: در حوزه کمک به پرداخت اجاره و ودیعه مسکن، با بهرهگیری از ظرفیت قانونی و مساعدت بانکهای عامل کشور در ۱۰ ماه گذشته، بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان ودیعه مسکن به مددجویان پرداخت کردهایم.
خدرویسی به طرح نهضت ملی مسکن اشاره و تصریح کرد: به لحاظ اینکه تعداد اقساط و آورده اولیه و پرداخت قسط برای مددجویان مقداری مشکل است، در این راستا رییس کمیته امداد مکاتبات متعددی با رییس جمهور و مجلس شورای اسلامی انجام داده است که نسخه نهضت مسکن ملی به گونهای برای محرومان تدوین شود که بتوانند از این خدمت استفاده کنند.
وی در ادامه درباره میزان پرداخت مستمری کمیته امداد به مددجویان گفت: در حال حاضر مستمری خانوار یک نفره ۷۷۰ هزار تومان، دو نفره یک میلیون و ۹۰ هزار تومان، سه نفره یک میلیون و ۵۲۵ هزار تومان و چهار نفره یک میلیون و ۹۶۰ و پنج نفره و بالاتر دو میلیون و ۴۱۰ هزار تومان است.
خدرویسی اعلام کرد: میزان افزایش مستمریها سال آینده ۳۰ درصد پیش بینی و در مجلس تصویب شده است البته این تصمیم نیازمند طی کردن مراحل نهایی در شورای نگهبان است، اما بناست تا در سال آینده مستمری مددجویان ۳۰ درصد افزایش یابد.
خدرویسی در ادامه در خصوص تامین جهیزیه مددجویان گفت: برنامهای که به فوریت دنبال آن هستیم صفر کردن پشت نوبتیهای دریافت جهیزیه تا پایان سال است. تا امروز ۶۰ هزار سری جهیزیه شامل پنج قلم کالای اساسی شامل یخچال، تلویزیون، لباسشویی، جارو برقی و اجاق گاز تحویل داده شده است. مراحل نهایی خرید ۳۰ هزار سری جهیزیه دیگر نیز طی شده و در حال ارسال به استانهاست.
وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد پشت نوبت برای دریافت خدمات امداد وجود دارد؟، اینطور توضیح داد: با حمایتهای دولت مردمی و مجلس، در حال حاضر در هیچ نقطهای از کشور، از دهک یک تا سه درآمدی هیچ پشت نوبتی نداریم. همچنین در سال جاری ۹۰ هزار و ۸۶۳ قلم کالا اعم از یخچال و لباسشویی به خانوادههای نیازمند تحویل داده شده است.
معاون کمیته امداد در ادامه با بیان اینکه بیمه پایه مددجویان، بیمه سلامت است و از پرداخت فرانشیز خدمات سرپایی و بیمارستانی طبق قوانین و بخشهای صادره معاف هستند و بعضاً حداقل درصد فرانشیز را پرداخت میکنند، گفت: در حال حاضر برنامه رفع سوءتغذیه مادران باردار و شیرده با همکاری وزارت بهداشت و تامین منابع از سوی بنیاد مستضعفان را اجرا میکنیم که در حال حاضر ماهانه کارت حمایتی ۶۰ هزار مادر دچار سوءتغذیه ۳۵۰ هزار تومان شارژ میشود.
بیمه تامین اجتماعی زنان سرپرست خانوار از دیگر خدمات است که خدرویسی آن را اعلام کرده و گفت: بیمه پردازی برای ۶۰ هزار سرپرست خانوار انجام میدهیم و سالانه حدود ۱۵ هزار نفر از این افراد بازنشسته میشوند و از حقوق و مزایای بازنشستگی استفاده میکنند.