جزئیات پاسخ حماس به توافق پیشنهادی آتش‌بس

«جنبش حماس شامگاه سه‌شنبه اعلام کرد پس از رایزنی با رهبران حماس و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطین پاسخ خود را درباره این پیشنهاد به مصر و قطر ارائه کرده است.»
کد خبر: ۱۲۲۰۴۶۹
|
۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۳ 07 February 2024
|
3622 بازدید

 به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، پس از تحویل پاسخ جنبش حماس به توافق پیشنهادی نشست پاریس و اظهارات منابع مطلع درباره اصلاحات در آن، روزنامه «الاخبار» لبنان در گزارشی جزئیات کامل پاسخ حماس را منتشر کرد.
 

 جنبش حماس شامگاه سه‌شنبه اعلام کرد پس از رایزنی با رهبران حماس و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطین پاسخ خود را درباره این پیشنهاد به مصر و قطر ارائه کرده است.

مقاومت حماس اعلام کرد با طرح پیشنهادی نشست پاریس با روحیه مثبت برخورد کرده است، با این هدف که شامل آتش‌بس کامل، پایان دادن به جنگ غزه، بازسازی آن، لغو محاصره این باریکه و تبادل اسرا باشد.

پس از آن «محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» نخست‌وزیر قطر و وزیر خارجه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در دوحه اعلام کرد پاسخ حماس را برای صهیونیست‌ها ارسال کرده است.

طرف‌های آمریکایی و اسرائیلی نسخه‌ای از پاسخ حماس را دریافت کردند که شامل سه صفحه، یک اصلاحیه در سند «توافق چارچوب» پاریس و همچنین ضمیمه‌ای ویژه شامل ضمانت‌ها و خواسته‌هایی با هدف توقف تجاوز و رفع آثار آن است.

طبق پیشنهاد حماس، هدف از این توافقنامه، توقف عملیات نظامی متقابل میان طرفین، دستیابی به آرامش کامل و پایدار، تبادل اسرا میان دو طرف، پایان محاصره غزه، بازسازی، بازگرداندن ساکنان و آوارگان به خانه‌های خود و تامین سرپناه و ملزومات امدادی برای ساکنان تمام مناطق نوار غزه طی سه مرحله است.

مرحله نخست (۴۵ روز)
مرحله نخست شامل آزادی تمامی اسرای صهیونیستی در میان زنان و افراد زیر ۱۹ سال، سالمندان و بیماران، در ازای آزادی تعداد مشخصی از اسرای فلسطینی.

طبق این گزارش، این مرحله همچنین شامل تشدید ارسال و ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه، خروج نیرو‌های رژیم صهیونیستی از مناطق پرجمعیت و اجازه شروع کار بازسازی بیمارستان‌ها، خانه‌ها و تأسیسات در تمام مناطق نوار غزه است.

در مرحله نخست همچنین به سازمان ملل متحد و آژانس‌های آن اجازه داده‌خواهد شد تا خدمات بشردوستانه ارائه دهند و اردوگاه‌هایی را برای پناه دادن به اهالی غزه ایجاد کنند. در این مرحله مذاکرات غیر مستقیم درباره الزامات لازم برای بازگرداندن آرامش کامل به غزه نیز آغاز می‌شود.

ضمیمه جزئیات مرحله اول جزء لاینفک این توافقنامه است، مشروط بر اینکه جزئیات مرحله دوم و سوم در حین اجرای مرحله نخست مورد توافق قرار بگیرد.

مرحله دوم (۴۵ روز)
مذاکرات غیر مستقیم درباره الزامات لازم برای ادامه توقف عملیات نظامی متقابل و بازگشت به حالت آرامش کامل باید قبل از اجرای مرحله دوم تکمیل و نتیجه اعلام شود.

هدف از این مرحله نیز آزادی تمامی اسرای صهیونیست مرد (غیرنظامی و نظامی) در ازای آزادی تعداد معینی از اسرای فلسطینی، ادامه اقدامات بشردوستانه مرحله اول، خروج کامل نیرو‌های رژیم صهیونیستی به خارج از مرز‌های تمامی مناطق نوار غزه است.

مرحله دوم همچنین شامل آغاز کار بازسازی منازل، تأسیسات و زیرساخت‌های تخریب شده در سراسر نوار غزه طبق سازوکار‌های مشخص و توافقات صورت گرفته در مرحله اول می‌شود.

مرحله سوم (۴۵ روز)
هدف اصلی از مرحله سوم نیز تبادل اجساد کشته‌شدگان از هر دو طرف پس از شناسایی آنهاست.

در این مرحله نیز طبق روال دو مرحله قبل اقدامات بشردوستانه در نوار غزه ادامه خواهد یافت.

ضمیمه حماس
ضمیمه الحاق شده جنبش حماس به این توافق نیز شامل تضمین بند‌هایی است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها از این شرح است؛

۱ - تکمیل مراحل قانونی لازم برای اطمینان از عدم بازداشت مجدد اسرای فلسطینی به همان اتهامی که به خاطر آن بازداشت شده بودند.

۲ - بهبود شرایط اسرا در زندان‌های رژیم اشغالگر و رفع تدابیر و مجازات‌های اتخاذ شده پس از تاریخ ۲۰۲۳/۱۰/۷.

۳ - توقف تجاوزات و یورش شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجد الاقصی و بازگرداندن شرایط مسجدالاقصی به وضعیت قبل از سال ۲۰۰۲.

۴ - تشدید ورود مقادیر لازم و کافی کمک‌ها، سوخت و امثال آن به صورت روزانه.

۵ - بازگشت آوارگان به محل زندگی خود در همه مناطق نوار غزه و اطمینان از آزادی تردد جمعیت و در همه مناطق نوار غزه، به‌ویژه از جنوب به شمال.

۶ - اطمینان از بازگشایی همه گذرگاه‌ها با نوار غزه و ازسرگیری تجارت و آزادی انتقال افراد و کالا‌ها بدون موانع.

۷ - لغو هرگونه محدودیت از سوی رژیم صهیونیستی در زمینه حرکت مسافران، بیماران و مجروحان از طریق گذرگاه رفح.

۸ - ازسرگیری تجهیز نوار غزه به سوخت مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه تولید برق و پایبندی رژیم صهیونیستی به رفع نیاز برق و آب نوار غزه.

طبق پاسخ حماس، مصر و قطر به همراه تمامی طرف‌های لازم موظف هستند مدیریت و نظارت بر ضمانت عملی شدن موارد مذکور را بر عهده بگیرند و در این زمینه تلاش کنند.

طبق بیانیه دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که صبح امروز (چهارشنبه) منتشر شد، تل‌آویو پاسخ حماس به طرح پیشنهادی نشست پاریس را از میانجیگران دریافت کرده و در حال بررسی آن به همراه سازمان جاسوسی موساد است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟