به گزارش تابناک، در سالهای اخیر، یکی از بحثبرانگیزترین سوالها در حوزه پژوهش سرطان این بوده است که آیا ورزش منظم میتواند جلو برخی انواع سرطان را بگیرد.
پاسخ به این سوال دشوار و پیچیده است. اما به گزارش نیویورک تایمز، پژوهشی که اخیرا در نشریه بریتانیایی طب ورزش (Sports Medicine) منتشر شده است نگاهی دارد به اینکه فعالیت جسمی منظم چه تاثیری روی خطر ابتلا به سرطان پروستات دارد.
در این پژوهش، دادههای ۵۷ هزار و ۶۵۲ مرد سوئدی در فاصله سالهای ۱۹۸۲ تا ۲۰۱۹ جمعآوری شد. آنها در دستکم دو آزمون تندرستی شرکت کردند تا مشخص شود آیا احتمال ابتلا به سرطان در کسانی که تحرک بیشتری داشتند کمتر است یا خیر. یافتهها نشان داد که حدود یک درصد شرکتکنندگان به سرطان پروستات مبتلا شدند، و کسانی که طی سالها وضعیت تندرستیشان بهبود پیدا کرده بود ۳۵ درصد کمتر احتمال داشت که به این بیماری مبتلا شوند.
این یافتهها همسو با پژوهشهای اخیر در مورد ارتباط میان تندرستی و سرطان است. بهعنوان مثال، بر اساس پژوهشی که در سال ۲۰۲۱ انجام شد، اگر تمام بزرگسالان در آمریکا دستورالعملهای فعالیت جسمی را رعایت کنند، شمار موارد ابتلا به سرطان حدود ۳ درصد یا ۴۶ هزار مورد در سال کاهش پیدا میکند.
احتمال ابتلای مردان به سرطان پروستات پس از ۵۰ سالگی افزایش پیدا میکند؛ و به نظر میرسد ارثی باشد. بر اساس برآورد انجمن سرطان آمریکا، از هر ۸ مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا میشود.
آزمایشهای غربالگری بیشتر بهمعنای افزایش موارد تشخیص است، از جمله در مردانی که سرطان آنها هرگز پیشرفت نخواهد کرد. گاهی ممکن است سلولهای سرطانی تمام مدت عمر فرد در پروستات وجود داشته باشند و خطری ایجاد نکنند، شمار زیادی از مردان که آزمایش نمیشوند و علائمی ندارند شاید هرگز نفهمند که به سرطان پروستات مبتلا شدهاند.