شروط آمریکا برای تحویل جنگنده‌های «اف-۱۶» به ترکیه

یک روزنامه یونانی روز یکشنبه گزارش کرد که وزارت خارجه آمریکا بندهای امنیتی را برای تحویل جنگنده‌های «اف-۱۶» به ترکیه لحاظ کرده است.
کد خبر: ۱۲۲۲۵۵۷
|
۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۶ 18 February 2024
|
8733 بازدید

 

به گزارش تابناک به نقل از فارس، وزارت خارجه آمریکا شرایطی را برای تحویل جنگنده‌های «اف-۱۶» به ترکیه اعلام کرده است.

روزنامه «کاثیمرینی» روز یکشنبه نوشت، بندهای موجود در نامه وزارت امور خارجه آمریکا به کنگره، شبکه ایمن سازی برای منافع یونان ایجاد می‌کند.

در این نامه تعلیق یا لغو تمام یا بخشی از تحویل اقلام دفاعی ارائه شده به یک متحد ناتو در صورتی که این اقلام برای مقاصد نظامی غیرمشروع استفاده شود، پیش بینی شده است.

بر اساس پیش نویس نهایی وزارت خارجه آمریکا به درخواست کنگره در چارچوب مذاکرات در نشست ناتو در «ویلنیوس»، استفاده از تجهیزات دفاعی آمریکا برای اهداف نظامی غیرمشروع می‌تواند به تعلیق یا لغو تمام یا بخشی از آن منجر شود.

تحلیلگران بر این باورند که این نامه همراه با یادداشت امنیتی که هفته گذشته توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا امضا شد، منافع یونان را امنیت می‌بخشد.

«کریاکوس میتسوتاکیس»، نخست‌وزیر یونان اخیرا دریافت نامه از «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر تایید فروش این جنگنده نسل پنجم به آتن خبر داد.

نیروی هوایی یونان جنگنده پیشرفته «رافال» ساخت فرانسه را نیز در اختیار دارد و در حال ارتقاء ۸۴ فروند جنگنده اف-۱۶ است، اما این طرح با مشکل مواجه شده است، زیرا مشکلات سازگاری بین سامانه‌های الکترونیکی هواپیما و رادارها وجود دارد.

«مسعود حکی کاشین» افسر سابق نیروی هوایی ترکیه گفته است که برتری هوایی در منطقه پس از خرید هواپیماهای جنگنده جدید به یونان خواهد رسید.

میتسوتاکیس بر اهمیت تصویب این نامه به عنوان دلیلی بر روابط مستحکم بین یونان و ایالات متحده تاکید و یونان را به عنوان عامل تثبیت کننده در منطقه معرفی کرد.

میتسوتاکیس گفت:«ما امکان خرید تا ۴۰ فروند اف-۳۵ را داریم.»

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟