کارت شرکت در آزمون دکتری (نیمهمتمرکز) «Ph.D» سال ۱۴۰۳ دانشگاهها و موسسات آموزش عالی بر روی درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت.
به گزارش «تابناک»، کارت شرکت در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳، امروز دوشنبه ۳۰ بهمن ماه بر روی درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت و داوطلبان لازم است بر اساس مشخصات شناسنامهای و مشخصات ثبتنامی شامل شماره پرونده و کد رهگیری نسبت به پرینت کارت شرکت در آزمون اقدام کنند. برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و همچنین اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه عکسدار و ارائه آن الزامی است.
داوطلبان آزمون دکتری، برای شرکت در جلسه امتحان باید در تاریخ تعیین شده به شرح فوق به درگاه اطلاعرسانی مذکور مراجعه و با وارد نمودن اطلاعات شناسنامهای (شامل نامخانوادگی و نام، کد ملی و تاریخ تولد) و یا اطلاعات ثبتنامی (شماره پرونده، شماره سریال و کد پیگیری و …) از کارت شرکت در آزمون خود یک نسخه پرینت تهیه و براساس آدرس و زمان تعیین شده بر روی کارت شرکت در آزمون، به حوزه امتحانی مربوط مراجعه نمایند.
برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و همچنین اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه عکسدار و ارائه آن الزامی است. چنانچه داوطلب به دلیل در اختیار نداشتن اطلاعات مربوط به شماره داوطلبی، شماره پرونده و یا کد پیگیری مورد نیاز، موفق به پرینت کارت شرکت در آزمون خود نمیشود، لازم است با مراجعه به سیستم پاسخگویی اینترنتی این سازمان به نشانی https://request.sanjesh.org و انتخاب نام آزمون و تعیین موضوع پیگیری نسبت به دریافت اطلاعات مربوط به شماره پرونده، شماره داوطلبی و یا کد پیگیری ثبتنام اقدام کند.
این امکان برای داوطلبانی فراهم است که در سیستم پاسخگویی عضویت داشته باشند. بنابراین داوطلبانی که به اطلاعات فوق دسترسی ندارند، لازم است با عضویت در این سیستم نسبت به بازیابی این اطلاعات اقدام نمایند.
در جلسه آزمون به همه داوطلبان به ترتیب سه بسته نایلونی داده خواهد شد: ابتدا بسته اول حاوی سؤالات آزمون زبان انگلیسی عمومی (دفترچه شماره یک) همراه با پاسخنامه شماره یک، سپس بسته دوم حاوی سؤالات آزمون دروس استعداد تحصیلی (دفترچه شماره دو) همراه با پاسخنامه شماره دو و در نهایت بسته سوم حاوی سؤالات تخصصی (دفترچه شماره سه) همراه با پاسخنامه شماره سه است که داوطلبان باید نسبت به پاسخگویی به سؤالات هریک از دفترچههای مذکور در همان پاسخنامههای مربوطه اقدام نمایند.
دفترچه شماره یک آزمون شامل سؤالات زبان انگلیسی عمومی (۴۰ سؤال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۴۰ دقیقه درخصوص پاسخگویی به آنها در پاسخنامه شماره ۱ اقدام نمایند.
دفترچه شماره دو آزمون شامل سؤالات استعداد تحصیلی (۲۵ سؤال) است که همه داوطلبان باید در مدت ۵۰ دقیقه درخصوص پاسخگویی به آنها در پاسخنامه شماره ۲ اقدام کنند. این دفترچه شامل چهار بخش است که بخشهای ۱ تا ۳ مشترک برای تمام متقاضیان گروههای امتحانی علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر، دامپزشکی و زبان است و متقاضیان صرفِنظر از اینکه در چه گروه امتحانی هستند، باید به سؤالات این سه بخش پاسخ دهند. در بخش چهارم، آزمون استعداد تحصیلی شامل دو قسمت است که قسمت اول بخش چهارم، شامل سؤالات استعداد منطقی است که متقاضیان کلیه گروههای امتحانی بهجز گروه امتحانی فنی و مهندسی باید به سؤالات این قسمت پاسخ دهند و قسمت دوم بخش چهارم، شامل سؤالات استعداد تجسمی است که فقط متقاضیان گروه امتحانی فنی و مهندسی باید به سؤالات آن پاسخ دهند. لازم به تاکید است متقاضیان گروههای امتحانی در این قسمت باید به سؤالات مخصوص به خود را پاسخ دهند.
دفترچه شماره سه آزمون شامل سؤالات دروس تخصصی مربوط به هریک از کدرشتههای امتحانی است و داوطلبان گروههای آزمایشی علوم انسانی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر، دامپزشکی و زبان در مدت زمان ۱۰۵ دقیقه و داوطلبان گروههای آزمایشی: علوم پایه و فنی و مهندسی در مدت زمان ۱۳۵ دقیقه به سؤالات اختصاصی خود در پاسخنامه شماره ۳ پاسخ خواهند داد.
متقاضیان با توجه به مجموعه امتحانی که در آن ثبتنام نمودهاند، لازم است قبل از حضور در جلسه آزمون، به دفترچه راهنمای ثبتنام آزمون دکتری ۱۴۰۳ مراجعه نموده و بر اساس رشته/ گرایشهایی که تمایل به انتخاب و تحصیل در آنها را دارند، مواد امتحانی آزمون تخصصی آن رشته / رشتهها (دفترچه شماره ۳) را تعیین نمایند و در هنگام آزمون، صرفاً به سؤالات مرتبط به آن رشته / رشتهها در دفترچه سؤال پاسخ دهند.
به عنوان مثال، متقاضی که در مجموعه امتحانی علوم جغرافیایی با کد ۲۱۰۳ (طبق نمونه ذیل) ثبتنام نموده است، چنانچه صرفاً مایل به انتخاب رشته جغرافیای سیاسی یا جغرافیای نظامی است، باید به دروس «روش تحقیق در جغرافیا»، «جغرافیای سیاسی (مبانی و ایران)» و «اصول و مفاهیم ژئوپلیتیک ـ نظریههای جغرافیای سیاسی» پاسخ دهد و متقاضی انتخاب رشته جغرافیا و برنامهریزی شهری یا برنامهریزی آمایش سرزمین باید صرفاً به سؤالات «روش تحقیق در جغرافیا»، «جغرافیای شهری (مبانی و ایران)» و «نظریهها و دیدگاههای توسعه شهری ـ تکنیکها و مدلهای برنامهریزی شهری» پاسخ دهد.
ضرورت دارد داوطلبان گرامی برای اطلاع از جزئیات دریافت کارت و برگزاری آزمون، اطلاعیههای منتشر شده در درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور را به دقت مطالعه کنند.