به گزارش تابناک، ورود دوربین به کلاس درس و بلاگری توسط برخی معلمان، پدیده جدی قابل تاملی است که به تدریج در حال پررنگ شدن است.
اگر چه ورود موبایل به داخل کلاس درس برای دانشآموزان ممنوع است، اما در حال حاضر این ممنوعیت برای معلمان وجود ندارد! و برخی از آنها دانشآموزان را دستمایه تهیه فیلمهای خود میکنند، موضوعی که در اغلب موارد به نقص حریم خصوصی کودکان و نوجوانان منجر میشود.
به تازگی نیز شاهد انتشار فیلمی در فضای مجازی بودیم که معلم با گرفتن گوشی به سمت دانشآموز و ضبط فیلم، او را در جمع سایر همکلاسیها تحقیر میکند آن هم به این دلیل که چرا به مدیر مدرسه گفته معلم با تاخیر به کلاس درس آمده است!
اگرچه عنوان «معلم» باید برای افراد مسئولیتی بهویژه برای فعالیت در فضای مجازی ایجاد کند، اما این روزها که فضای مجازی بخش زیادی از زندگی افراد را تحت تأثیر قرار داده است، معلمی و کلاس درس هم تحت تأثیر قرار گرفته است، از این رو وضع قوانین مشخص برای ممنوعیت فعالیت معلم بلاگرها ضروری است و در این زمینه آموزش و پرورش باید ورود جدی داشته باشد.
در همین ارتباط مسعود بهرامی؛ مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران درباره انتشار فیلم دانشآموزان توسط معلمان در فضای مجازی و نقض حریم خصوصی دانشآموزان و خانوادهها گفت: حریم خصوصی نه فقط در مدرسه و کلاس درس بلکه در تمام ابعاد زندگی شهروندان باید مورد توجه قرار گیرد به عنوان مثال وقتی شما وارد یک ساختمان میشوید با نوشتههایی به شما اطلاع میدهند که ساختمان مجهز به دوربین مداربسته است، چون ضبط فیلم و صدا بدون اطلاع فرد، قانونی نیست.
وی افزود: ضبط صدا و تصویر افراد بدون اجازه و اطلاع آنها به لحاظ شرعی و قانونی تخلف است؛ گاهی مشاهده میکنیم یک معلم تخلفی انجام داده است و در بین ۴۰ هزار معلم شهرستانهای استان تهران ممکن است تعداد محدودی مثلاً ۴ نفر چنین تخلفی را مرتکب شوند که برخورد با آنها مسیر خود را دارد یعنی پرونده برای تعیین تکلیف به هیئت تخلفات اداری ارسال میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران ادامه داد: اگر مطلع شویم معلمی در کلاس درس این اقدامات را انجام میدهد، حتماً با آن برخورد میکنیم.
بهرامی در پاسخ به این پرسش که آیا دستورالعملی را برای ممنوعیت ضبط فیلم یا گرفتن عکس از دانشآموزان توسط معلمان در کلاس درس به مدارس ابلاغ کردهاید؟ گفت: حراست در اینباره دستورالعمل دارد که در اختیار مدارس است؛ هر گونه ورود به حریم خصوصی دانشآموزان ممنوع است مگر آنکه در مدرسه جشنی برگزار شده باشد و کادر مدرسه و خانوادهها در جریان باشند؛ در چنین شرایطی اجازه فیلمبرداری وجود دارد.
وی در پایان گفت: اگر والدین با این موضوع مواجه شدند در سامانه شکایات آموزش و پرورش به آدرس shekayat.medu.ir درخواست خود را ثبت کنند یا به واحد ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات منطقه خود مراجعه کنند.
پیش از این پلیس فتا اعلام کرده بود: اگر در انتشار این فیلمها حقوق کودکان و حریم خصوصی دانشآموزان رعایت نشود، خانواده دانشآموزان میتوانند از آن معلم شکایت کنند و موضوع را از طرف پلیس فتا پیگیری کنند.
منبع: تسنیم
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.