بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها عمدتاً متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
نبردهای نیروهای ورماخت در جنگ جهانی دوم
«ورماخت | Wehrmacht» به معنای لغوی نیروی دفاعی، عنوان اطلاقی به نیروهای مسلح یکپارچه کشور آلمان در دوره رایش سوم از سال ۱۹۳۵ تا ۱۹۴۵ بود. پس از جنگ جهانی اول و انعقاد پیمان ورسای، آلمان وادار به محدود نگاه داشتن شمار قوای نیروی زمینی خود به صد هزار تن و نیروی دریایی خود به پانزده هزار تن شد. داشتن توپخانه سنگین برای نیروی زمینی آلمان ممنوع شده، خدمت وظیفه عمومی ملغی و نیروی هوایی این کشور نیز منحل گردید. آلمان نیروی مسلحی با نام «رایشسور» به رهبری هانس فن زکت و بهترین و خبرهترین نیروهایش تشکیل داد. بر مبنای بند ۱۶۰ پیمان ورسای، این کشور باید از رایشسور انحصارا جهت «حفظ نظم درون اراضی آلمان و به عنوان پلیس مرزی» استفاده مینمود. این تعریف از کارایی که قصد داشت، نیروی زمینی آلمان را صرفاً به یک نیروی پلیس بدل کند، هیچگاه در آلمان مورد پذیرش واقع نشد. ورماخت پس از زیر پا نهاده شدن محدودیتهای اعمال شده توسط پیمان ورسای، با استفاده از هسته و ساختار رایشسور پدید آمد و به سرعت گسترش یافت. ورماخت توسط ستادی با نام فرماندهی عالی ورماخت، هدایت و شامل هیر (نیروی زمینی)، کریگسمارینه (نیروی دریایی) و لوفتوافه (نیروی هوایی) میشد. مجموعا حدود ۱۸ میلیون تن در طول حیات آن در ورماخت خدمت کردند. تصاویر رنگی از نبردهای نیروهای ورماخت در جنگ جهانی دوم را میبینید.
چالش ترجمه در ارتباطات بین فرهنگی
عموما ترجمه نیازمند یک درک عمیق از آداب فرهنگی و اجتماعی زبان مبدا و مقصد است و صرفا مهارت زبانی برای ترجمه کافی نیست. مترجمان باید علاوه بر قواعد دستوری زبان مقصد، عادات و رفتارهای فرهنگی افرادی که به آن زبان صحبت میکنند را به خوبی بشناسند. در این ویدیو در یک سخنرانی در دانشکده اقتصاد دانشگاه استنفورد به مسائل و مشکلات ترجمه و ارتباطات بین فرهنگی پرداخته شده و با ذکر مثال های واقعی، راهکارهایی برای جلوگیری از سوءتفاهمات میان فرهنگی ارائه میشود.
زندگی جاودانه داشتن همیشه آرزوی دیرینه بشر بوده است، در حالی که هنوز دانشمندان راهی برای داشتن زندگی جاودانه کشف نکرده اند، تحقیقات روی کسانی که بیشتر از صد سال زندگی کرده اند، نشان داده با اصلاح سبک زندگی و پرورش یکسری عادات در خودمان میتوانیم طول عمرمان را به طور چشمگیری افزایش دهیم. در این ویدیو چند عادت خوب که به شما کمک میکند، زندگی سالم تر و طولانی تری داشته باشید، میبینید.
آیا با استفاده از موبایل سرطان میگیریم؟
همیشه این تصور بوده که استفاده از گوشیهای تلفن همراه باعث سرطان میشود. تحقیقات جدید دانشمندان روی گروهی از موش ها نشان داده که میتواند ارتباطی بین این دو باشد؛ ولی شواهد کافی برای اثبات آن وجود ندارد. آیا در زندگی روزمره که توسط این امواج احاطه شدهایم، باید نگرانی سلامت خویش باشیم؟ برای اطلاعات بیشتر این ویدیو را ببینید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.