بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و چهل و نهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
یک رسانه آمریکایی مدعی شده یک منبع مطلع در گروه حماس گفته این جنبش بدون موافقت رژیم صهیونیستی با «آتشبس دائمی» در جنگ غزه، درباره تبادل اسرا با تلآویو توافق نخواهد کرد.
یک منبع مطلع عالیرتبه در گروه حماس روز یکشنبه به یک رسانه آمریکایی گفت که بدون توافق رژیم صهیونیستی با آتشبس دائمی، این جنبش با توافق تبادل اسرا موافقت نخواهد کرد.
شبکه سیانان در این باره گزارش داد که این منبع مطلع با اشاره به این موضوع در گفتوگو با این شبکه افزود که حداقل سه مورد باید پیش از موافقت حماس با توافقی در این باره اجرایی شود؛ «آتشبس دائمی، خروج نیروهای اشغالگر از نوار غزه و بازگشت آوارگان فلسطینی از جنوب به شمال نوار غزه».
اظهارات این منبع مطع با بازگشت هیاتی از حماس به قاهره برای مذاکرات بیشتر و یک روز پس از آن مطرح میشود که یک مقام ارشد دولت «جو بایدن» به خبرنگاران گفت که رژیم صهیونیستی، پیشنهادی برای آتشبس ۶ هفتهای را « به صورت کلی پذیرفته است». پس از اظهارات این مقام رسمی دولت بایدن، هیچ اظهار نظری از سوی رژیم صهیونیستی به طور علنی انجام نشده است.
این رسانه آمریکایی در ادامه مطرح کرد: «یک منبع دیپلماتیک که در جریان این مذاکرات بوده، امروز(یکشنبه) به سیانان گفت که پیشرفتهایی انجام شده اما بسیار کند است». به گفته او «احتمال آن که در ۴۸ ساعت آتی توافقی انجام شود، بسیار کم است».
این منبع همچنین گفت که حماس بدون توافق بر آتشبسی دائمی، با آزادی اسرا موافقت نخواهد کرد و باید پیش از انجام شدن هر پیشرفتی، برای رساندن کمکهای انسانی به شمال و جنوب غزه، تضمینهایی داده شود.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین در بیانیهای ضمن محکوم کردن قتل عام آوارگان گرسنه در میدان النابلسی غزه، از سکوت جامعه بینالمللی در قبال این جنایات انتقاد کرد و آن را به «صدور مجوز قتل عام فلسطینیها» تشبیه کرد.
به گزارش خبرگزاری سما، در بیانیه جنبش جهاد اسلامی در این باره آمده است: نیروهای اشغالگر صدها شهروند را که در انتظار کامیونهای آرد برای سیر کردن کودکان گرسنه خود گردهم آمده بودند، هدف قرار دادند.
جنبش جهاد اسلامی تاکید کرد: این جنایت تجاوزکارانه جدید، شاهد دیگری بر ماهیت جنایتکارانه رفتار ارتش رژیم اشغالگر است.
در بیانیه جهاد اسلامی تاکید شده است: تجاوزات رژیم صهیونیستی سقوط مهیبی را برای به اصطلاح «جامعه بینالمللی» به ثبت رساند؛ چراکه چشمانش را بر روی این نسلکشی بسته است. جامعه بینالمللی طرفی است که مجوز کشتار را به اشغالگران داده است و مقاومت مردم ما را در برابر این تجاوز مستمر جرم انگاری کرده است.
نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی به حق فلسطینیها برای تعیین سرنوشت خود و همچنین تشکیل کشور فلسطینی اعتراف کرد.
ایهود اولمرت نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی در این باره به شبکه خبری سی.ان.ان آمریکا گفت: فلسطینیها باید کشور خود را داشته باشند و از حق تعیین سرنوشت خود استفاده کنند.
این مقام صهیونیست درباره اقدامات وزرای تندروی کابینه رژیم صهیونیستی و تحریک شهرک نشینان به حمله به فلسطینیها در کرانه باختری نیز اظهار داشت: تحریک شهرک نشینان توسط ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی و بزالل اسموتریچ وزیر دارایی تهدیدی جدی برای اسرائیل محسوب میشود.
وی همچنین در انتقاد از عملکرد کابینه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی اظهار داشت: کابینه نتانیاهو بر پایه گروهی از افراط گرایان تشکیل شده است که معتقدند کرانه باختری باید بخشی از اسرائیل باشد.
نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی پیشتر نیز گفته بود که «اسرائیل» باید به سرعت جنگ در غزه را متوقف کرده و اسرای اسرائیلی را بازگرداند.
وزرای امور خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در نشست مشترک با نمایندگان مصر، اردن و مغرب در پایان اجلاس امروز (یکشنبه) خود در ریاض با انتشار بیانیه ای خواستار توقف فوری تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و آغاز امدادرسانی به فلسطینی ها شدند.
در این بیانیه آمده است که هر گونه توجیه و بهانه ای را برای ادامه تجاوز رژیم اسرائیل به نوار غزه و تلاش ها و اقدامات این رژیم برای کوچاندن فلسطینی ها از این بخش خاک فلسطین را مردود می دانیم.
وزرای امور خارجه حاضر در این نشست همچنین تاکید کردند: رژیم اسرائیل باید احکام دیوان بین المللی دادگستری برای جلوگیری از نسل کشی فلسطینی ها را اجرا کند.
ساعاتی پیش نیز «جاسم البدیوی» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در نشست مشترک اعضای این شورا و نمایندگان مغرب، اردن و مصر گفت: ما بر ایستادگی در کنار ملت فلسطین در غزه تاکید میکنیم و خواستار توقف جنگ هستیم.
وی افزود: ما همچنین خواستار ارسال کمکهای انسانی و امدادی به نوار غزه هستیم.
رهبر کاتولیکهای جهان امروز (یکشنبه) با اشاره به «رنج مردم فلسطین»، بار دیگر خواستار پایان دادن به درگیریها در غزه شد.
پاپ فرانسیس در آیین دعای «آنجلوس» با اشاره به رنج مردم فلسطین، اظهار داشت: هر روز این درد را به دلیل خصومتهای جاری، هزاران کشته، مجروح و آواره [در غزه] در قلبم احساس میکنم.
رهبر کاتولیکهای جهان با تاکید بر پیامدهای این درگیری برای کودکان، خواستار آزادی همه اسرا از زمان حمله حماس به رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) شد.
وی با طرح این سوال که «آیا واقعا فکر میکنید که از این طریق میتوانید دنیای بهتری بسازید و به صلح خواهید رسید؟»، گفت: کافی است! [جنگ غزه را] متوقف کنید!
رهبر کاتولیکهای جهان پیشتر با بیان اینکه «مردم از جنگ خسته شدهاند»، خواستار احترام به غیرنظامیان در مناطق درگیری و پایان دادن به جنگها شده بود.
حزبالله لبنان از حمله موشکی به یک پایگاه دیگر ارتش صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
حزبالله لبنان امروز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد: در راستای حمایت از مردم مقاوم غزه و همچنین حمایت از مقاومت شجاعانه، مجاهدان ما صبح امروز ساعت ۶:۴۵ دقیقه پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی «جل العلام» را با موشک «برکان» هدف قرار دادند.
در این بیانیه آمده است که این موشک به هدف خود اصابت کرده است.
ساعاتی پیش نیز منابع خبری رژیم صهیونیستی اعلام کردند که حزبالله لبنان یک موشک از نوع «برکان» را به سمت پایگاه نظامی «دبورانیت» ارتش رژیم اسرائیل در شمال فلسطین اشغالی شلیک کرد.
خبرنگار الجزیره نیز اعلام کرد که آژیرهای خطر در دو شهرک صهیونیستنشین «بتصات» و «شلومی» در منطقه الجلیل در شمال فلسطین اشغالی به صدا در آمد.
وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی با انتقاد از عملکرد ضعیف کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم تاکید کرد که این کابینه به پایان خود رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری «المیادین»، «آویگدور لیبرمن» رهبر حزب موسوم به «اسرائیل بیتنو» به رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گفت که کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم به پایان خود رسیده و انتظار می رود که «بنی گانتس» عضو شورای جنگ رژیم اسرائیل این موضوع را اعلام کند.
وی افزود: باید به سمت انتخابات زودهنگام برویم، ما به کابینه ۵ ماه فرصت دادیم.
لیبرمن پیشتر نیز با اشاره به موفقیت های حزب الله لبنان در شمال فلسطین اشغالی هشدار داده بود که اگر معادله با حزبالله را تغییر ندهند، هیچیک از ساکنان در شمال سرزمین های اشغالی باقی نمیماند.
یک مقام جنبش مقاومت اسلامی (حماس) بر نپذیرفتن هیچ یک از شروط و دیکتههای آمریکا و رژیم صهیونیستی تاکید کرد و گفت که این جنبش فقط تا آغاز ماه مبارک رمضان به منظور دستیابی به آتشبس در نوار غزه و تبادل اسیران فرصت مذاکره میدهد.
این مقام جنبش حماس در گفت و گو با پایگاه خبری «العربی الجدید» تصریح کرد: آغاز ماه رمضان (۲۰ اسفند) سقف زمانی ادامه مذاکرات گروه های مقاومت برای توافق اسرا است و ما در مسیر طراحی شده بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که می خواهد با استفاده از جان فلسطینیان فشار را از کابینه خود بکاهد، قدم نمی گذاریم و ادامه مذاکرات غیرمستقیم منوط به مشاهده آمادگی طرف مقابل برای رسیدن به خواسته های ما است.
این مقام افزود: به میانجیها اطلاع دادیم که دور مذاکرهای که در قاهره برگزار میشود، آخرین فرصت قبل از ماه رمضان است و یا توافقی حاصل میشود یا این در بسته می شد و همگان با سرنوشت خود روبرو خواهد شد؛ بویژه در سایه تشدید اوضاع در قدس و کرانه باختری.
این مقام جنبش حماس که العربی الجدید به نام وی اشاره نکرد، افزود: حماس و مقاومت بدون اینکه رژیم صهونیستی بهای درد و رنج مردم غزه را پرداخت نکند و آتشبس فراگیر اجرا نشود، هیچ اطلاعاتی در مورد اسیران صهیونیست ارائه نمی کند و هر چیزی در روند مذاکرات باید بهایی داشته باشد و مطالبات روشنی از سوی حماس وجود دارد که اشغالگران باید برای آزادی اسرای خود اجرا کند.
گزارشهای رسانه های صهیونیستی حاکی از آن است که کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به مصر و قطر اطلاع داد که دور جدید مذاکرات درباره توافق آزادی اسرا را تا زمانی که حماس لیست اسرای زنده را ارائه ندهد، برگزار نخواهد کرد.
رژیم صهیونیستی معتقد است که ۱۳۴ اسیر در دست مقاومت هستند و می گوید که در میان آن ها ۳۱ جسد به اضافه ۶ اسیر دارای تابعیت آمریکایی وجود دارند.
این در حالی است که یک منبع مصری اعلام کرد: گروهی از جنبش حماس، از جمله «خلیل الحیة» معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در غزه و «زاهر جبارین» مسؤول دفتر امور شهدا، اسیران و مجروحان حماس، برای ارائه پاسخ نهایی حماس در چارچوب مذاکرات پاریس ۲ وارد قاهره خواهند شد. همزمان یک هیأت امنیتی رژیم اسرائیل از جمله «نیتسان آلون» مسؤول پرونده اسرا در ارتش رژیم صهیونیستی برای بررسی پاسخ حماس در قاهره خواهد بود.
این منبع مصری توضیح داد: هیأت صهیونیستی که به قاهره میآیند، پس از اطمینان از اینکه پاسخ مقاومت حداقلهای تعیینشده توسط کابینه صهیونیستی را برآورده میکند، صلاحیت مذاکره را پیدا می کند.
در همین راستا، «مامون ابوعامر» پژوهشگر و کارشناس در امور رژیم اسرائیل، به العربی الجدید گفت: واکنش های منفی بین المللی به کشتار رژیم صهیونیستی علیه شهروندان فلسطینی که منتظر کمک های انسانی در شمال در نوار غزه بودند، می تواند نتانیاهو را به تغییر مواضع خود در مذاکرات جاری با هدف کاهستن از خشم بینالمللی نسبت به تلآویو سوق دهد.
خواسته ها و شرایط حماس منطقی و واقع بینانه است
ابو عامر با اشاره به دور جدید مذاکرات که امروز در قاهره برگزار می شود، گفت: مطالبات و شروط حماس در مذاکرات منطقی و واقع بینانه بوده است و آن ها درباره موضوع گرسنگی مردم غزه و لزوم باز کردن راه برای آوارگان جهت تردد صحبت می کنند و حتی دولت آمریکا در جریان مذاکرات به مرحله انتقاد از خواسته های حماس نرسیده است. آمریکایی ها گفته اند خواسته های حماس سخت است اما نگفته اند که این خواسته ها غیرممکن یا غیرمنطقی است، اما مطالبات تلآویو و کارشکنی های آن در مذاکرات، واشنگتن و غرب را ناامید شده است.
«عمار فاید» پژوهشگر علوم سیاسی و روابط بینالملل نیز درخصوص تاکید حماس مبنی بر اینکه هیچ گونه امتیازی بنا به خواست دولت آمریکا و رژیم اسرائیل در جریان مذاکرات نخواهد داد، به العربی الجدید گفت: دولت آمریکا در مذاکرات در زمین رژیم صهیونیستی بازی می کند، یعنی مذاکره برای پایان جنگ نیست، بلکه آتش بس موقت است و واشنگتن با اسرائیل موافق است که حماس باید نابود و از آینده حکومتی در غزه حذف شود.
مقاومت فلسطین همچنان منسجم است
فاید تصریح کرد: مقاومت فلسطین همچنان منسجم است و بخش عمدهای از زیرساختهای آن همچنان موجود و فعال است. درست است که آسیبهایی وارد شده است، اما هیچکس نمیتواند از گستردگی آن مطمئن باشد و معضل اکنون وضعیت انسانی نوار غزه است زیرا بیش از فشار نظامی، عامل فشار بر مقاومت به شمار می آید.
وزارت بهداشت غزه در جدیدترین آمار خود اعلام کرد که ۹۰ شهروند فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته به شهادت رسیدند و شمار شهدای غزه از آغاز جنایات صهیونیست ها از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۳۰ هزار و ۴۱۰ نفر رسید.
به گزارش پایگاه خبری «الجزیره»، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در ۹ مورد جنایت در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۹۰ شهروند فلسطینی را شهید و ۱۷۷ نفر دیگر را زخمی کرد و بدین ترتیب شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۳۰ هزار و ۴۱۰ نفر رسید.
این وزارتخانه افزود: در این مدت، ۷۱ هزار و ۷۰۰ شهروند فلسطینی نیز زخمی شده اند.
با گذشت نزدیک به ۵ ماه از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، در حالی که تلاش میانجی ها برای حل این بحران ادامه دارد، نظامیان اشغالگر همچنان به جنایت خود ادامه داده و در حال خلق یک تراژدی و فاجعه ای دیگر هستند.
رژیم صهیونیستی در کنار تجاوزهای بی وقفه خود، با محاصره و جلوگیری از ارسال کمک های بشردوستانه و مواد غذایی نیز اوضاع را فاجعه بار تر کرده است.
این در حالی است که سخنگوی ارتش مصر روز شنبه از ارسال کمکهای هوایی این کشور به شمال غزه خبر داد.
سرهنگ «غریب عبدالحافظ» سخنگوی ارتش مصر در بیانیهای گفت که قاهره به ارسال هوایی محمولههای مواد غذایی و نیازهای فوری بشردوستانه به شمال نوار غزه ادامه میدهد.
از سوی دیگر شبکه خبری قاهره روز جمعه به نقل از منابعی اعلام کرد که قرار است کمکهای بشردوستانه به وزن ۶.۷ تن با چتر توسط یک فروند هواپیمای ترابری مصری بر فراز اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه رها شود.
ارسال کمک های هوایی با واکنش برخی از شخصیت های سیاسی و نهادهای امداد رسان رو به رو شده است.
یک تحلیلگر مصری با انتقاد از ارسال هوایی کمک به ساکنان نوار غزه، این نوع کمک را توهین به بشریت دانست و خواستار رسیدن کمکها از راه زمینی شد.
«احمد السید النجار» با اشاره به ارسال هوایی کمک برای ساکنان غزه گفت: رها کردن کمک از هوا توهین به بشریت است.
وی با اشاره به روی آوردن اردن به این روش، تاکید کرد: ارسال هوایی با اجازه رژیم جنایتکار صهیونیستی انجام شده است.
این تحلیلگر مصری اضافه کرد: اقدام انسانی این است که کمک ها زمینی یا از طریق دریا به طرف محلی تحویل داده تا میان نیازمندان توزیع شود.
موافقت اسرائیل با چهارچوب توافق آتش بس غزه
شورای امنیت با صدور بیانیه ای، خواستار افزایش امدادرسانی به غزه شد
شورای امنیت سازمان ملل در بیانیهای با ابراز نگرانی نسبت به حمله اخیر نظامیان رژیم صهیونیستی به تجمع غیرنظامیان فلسطینی در محل توزیع کمکهای بشردوستانه، خواستار افزایش امدادرسانی به غزه شد.
به گزارش الجزیره، اعضای شورای امنیت سازمان ملل با صدور بیانیهای بر لزوم در نظر گرفتن تمهیدات لازم برای حمایت از غیرنظامیان فلسطینی و حفاظت از زیرساختهای نوار غزه تاکید کردند.
اعضای شورای امنیت در واکنش به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به تجمع غیرنظامیان در محل توزیع غذا که به شهادت یکصد فلسطینی انجامید، تنها به ابراز نگرانی از جنایت اخیر این رژیم و کمک رسانی بسنده کردند.
در بیانیه شورای امنیت با ابراز نگرانی شدید در مورد این که تخمین زده میشود، تمامی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار فلسطینی ساکن غزه به شدت با ناامنی حاد غذایی مواجه خواهند شد، از همه طرفهای درگیر خواسته شده تا به قوانین بشردوستانه پایبند باشند و شرایط لازم برای حمایت از غیرنظامیان و ارسال کمکهای بشردوستانه برای آنان را فراهم کنند.
شورای امنیت در این بیانیه از رژیم صهیونیستی فقط خواست که گذرگاههای ورود کمکهای انسانی به غزه را باز نگه دارد و افزایش دهد.
مادورو: جنگ غزه، حادثه فاجعهبار قرن ۲۱ است
رئیسجمهور ونزوئلا تأکید کرد که جنگ کنونی رژیم صهیونیستی علیه غزه و ملت فلسطین، یک حادثه فاجعهبار در قرن ۲۱ است.
نیکولاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا گفت: آنچه در غزه اتفاق میافتد، اولین نسلکشی است که به صورت زنده و در شبکههای اجتماعی پخش و منتشر میشود. جنگ کنونی علیه فلسطینیها در نوار غزه یک حادثه فاجعهبار و تاسفآور در قرن ۲۱ است.
وی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، تظاهرات گسترده مردم ونزوئلا در مخالفت با نسلکشی علیه مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی را ستود.
مادورو گفت: مردم ونزوئلا به خیابانها آمدهاند تا مخالفت قاطع خود را با نسلکشی مردم فلسطین به دست اسرائیل اعلام کنند؛ کشتارها بس است.
به گزارش شبکه خبری المیادین، پیش از این نیز مادورو بر موضع واضح آمریکای لاتین درباره توقف جنگ در غزه تأکید کرده بود.
یونیسف: کودکان در شمال غزه از سوء تغذیه شدید رنج میبرند
مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد بسیاری از کودکان در شمال غزه از سوء تغذیه شدید رنج میبرند.
کاترین راسل، مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد، از هر ۶ کودک زیر ۲ سال در شمال غزه، یک کودک از سوء تغذیه حاد رنج میبرد.
بر اساس گزارش الجزیره، پیشتر حسام ابوصفیه، مدیر بیمارستان «کمال عدوان» در شمال غزه اعلام کرده بود که هشت کودک به دلیل سوء تغذیه در این بیمارستان جان خود را از دست دادند.