اینروزها اهمیت حفظ کره زمین و منابع طبیعی بر هیچکس پوشیده نیست. درختان بهعنوان یکی از اصلیترین این منابع، برای تمامی موجودات زنده از جمله انسان مزیتهای بیشماری دارند. در چند دهه اخیر افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی، نتایجی مانند افزایش تعداد کارخانهها، افزایش وسایل نقلیه آلاینده و قطع بیشتر درختان را در پی داشته که باعث شده است اهمیت کاشت درخت بیش از پیش احساس میشود.
درختان بهعنوان ریههای زمین، فیلترهای طبیعی هوا هستند و در ازای جذب دیاکسید کربن، اکسیژن آزاد میکنند. علاوه بر آن، تنظیم دما و کاهش اثر جزیرههای حرارتی شهری نیز از دیگر مزایای درختان بهشمار میآید. درختان همچنین مکان زندگی و پناهگاه بسیاری از موجودات زنده محسوب شده و با ایجاد اکوسیستمهای زنده و پویا، از تنوع زیستی حمایت میکنند. ریشههای درختان خاک را تثبیت کرده و از فرسایش آن جلوگیری میکند.
علاوه بر تمامی موارد مطرح شده، درختان محیط زندگی دلپذیر و مطبوعتری را برای ما ایجاد کرده و در سلامت روان و بهطور کلی ایجاد جوامع سالمتر نقش موثری دارند. بنابراین اهمیت گرامیداشت روز درختکاری، بهعنوان نمادی از ارتباط عمیق انسان و طبیعت، یادآوری اهمیت درختان و تشویق به کاشت نهال در این روز، ضروری به نظر میرسد.
پایهگذار روز درختکاری یا Arbor Day، جولیوس استرلینگ مورتون از ایالت نبراسکای آمریکا بود. مورتون با مشاهده جنگلزدایی گسترده در ایالت نبراسکا، از کاشت درختان و حفاظت از آنها حمایت کرد. تلاشهای او در اولین روز درختکاری در ۱۰ آوریل سال ۱۸۷۲ به اوج خود رسید و در نتیجه در یک روز، حدود یک میلیون درخت کاشته شد. این ایده به سرعت مورد توجه قرار گرفته و در سراسر ایالات متحده گسترش یافت. در حال حاضر روز درختکاری در ایالت متحده آمریکا، چهارمین جمعه ماه آوریل است.
بهطور کلی روزهای پایانی زمستان بهترین زمان برای کاشت نهال محسوب میشود. در ایران هرساله 15 تا 22 اسفند ماه بهعنوان هفته منابع طبیعی و روز اول این هفته، یعنی 15 اسفند به نام روز درختکاری نامگذاری شده است. اهمیت درختکاری باعث شده که بسیاری از کشورهای جهان، یک روز را به کاشت درخت اختصاص داده و به نام روز درختکاری نامگذاری کنند. این روز در کشورهای گوناگون، با توجه به فصل بهینه برای کاشت نهال، تاریخهای گوناگونی دارد.
هر ساله فعالان حوزه محیط زیست و NGO ها در روز درختکاری، پویشهای مردمی گوناگونی با موضوع آگاهیبخشی در مورد اهمیت درختان و تشویق به کاشت نهال، تعریف و اجرا میکنند. شرکت شاتل نیز امسال در این زمینه فعال بوده و بهمناسبت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، یکی از مسئولیتهای اجتماعی خود را در قالب کمپین درختکاری تعریف کرده بود.
در این کمپین، شاتل از اعضای باشگاه مشتریان خود دعوت کرد تا با صرف حداقل 300 امتیاز از امتیازهای باشگاه مشتریان خود در این رویداد شرکت کنند. همچنین کاربرانی که تمایل داشتند مشارکت بیشتری داشته باشند میتوانستند با صرف هر 300 امتیاز، مشارکت خود را افزایش دهند. در نهایت 130 اصله نهال بهعنوان نتیجه این کمپین، با پلاک «خانواده بزرگ شاتل» کاشته شده و از طرف کاربران شاتل به زمین هدیه داده شد.
کاشت درخت شاید یکی موثرترین فعالیتهایی باشد که شرکتها و سازمانهای گوناگون میتوانند بهعنوان مسئولیت اجتماعی خود در نظر بگیرند و با این قدمهای کوچک و در عین حال ارزشمند، تاثیر بسیار بزرگی روی آینده محیط زیست داشته باشند.
انتهای رپرتاژ آگهی/
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.