بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و پنجاه و پنجمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
یک کارشناس امور مقاومت فلسطین درباره پیامهای عملیات اخیر مقاومت در غزه و عملیاتهای روز جمعه در کرانه باختری صحبت کرد.
با نزدیک شدن ماه مبارک رمضان فرماندهی مقاومت فلسطین درخواستهای خود را برای تشدید طوفان الاقصی در تمام محورها برای دفاع از مسجدالاقصی در برابر طرحهای رژیم صهیونیستی برای یهودیسازی آن افزایش داده است.
گروههای مقاومت فلسطین از فلسطینیها در کرانه باختری و قدس درخواست کردهاند که به دفاع از غزه بپیوندند؛ گروههایی که همچنان بیش از پنج ماه است با تجاوز رژیم صهیونیستی در غزه مقابله میکنند و عملیاتهای خود را علیه رژیم صهیونیستی افزایش دادهاند که منجر به افزایش حجم تلفات در میان نیروهای رژیم صهیونیستی شده است.
هانی الدالی، کارشناس امور مقاومت فلسطین در مصاحبه با المیادین درباره پیامهای عملیات مقاومت فلسطین در غزه و عملیات روز جمعه در کرانه باختری از جمله عملیات «حومش» که منجر به زخمی شدن هفت تن از سربازان رژیم صهیونیستی شد، گفت: مقاومت فلسطین منتظر نفوذ بیشتر نیروهای اشغالگر در محورها نیست بلکه این نیروها را در خارج از دیوارهای دفاعی نوار غزه تعقیب میکند. عملیات اخیر مقاومت فلسطین نشان دهنده این مسئله بود. مقاومت فلسطین میخواهد این پیام را به مقامات رژیم اشغالگر برساند که عواقب ابقای نیروهای صهیونیست در غزه یک جنگ فرسایشی خواهد بود و رژیم اشغالگر نمیتواند هزینه این جنگ را بپردازد و تلفات مادی و انسانی سنگینی را متحمل خواهد شد.
این کارشناس گفت: همچنین باید به اهمیت سلاح خمپاره که ابزار اصلی برای قتل سربازان اسرائیلی در سال ۲۰۱۴ بود و رژیم اشغالگر را مجبور به توقف تجاوز خود در آن زمان کرد، توجه داشته باشیم.
الدالی تأکید کرد در سایه ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه، گروههای فلسطینی مشارکت خود را در طوفان الاقصی افزایش داده و عملیاتهایشان را تکرار میکنند. تمام مردم چه از طریق مقاومت و چه از طریق پایداری و ناکام گذاشتن طرحهای اشغالگران وارد این نبرد شدهاند.
الدالی درباره پیامهای مقاومت درخصوص عملیاتهایش در کرانه باختری به ویژه با توجه به عملیاتهای روز جمعه گفت: کرانه باختری روز به روز برای آغاز طوفان رمضان آمادهتر میشود. هیچ کسی نمیتواند این طوفان را متوقف کند.
وی به نقل از منابعی در مقاومت فلسطین تأکید کرد تعداد زیادی عملیات در کرانه باختری اجرا شده است که برخی از آنها هماهنگ شده بود.
الدالی گفت: تمام ملت فلسطین در طوفان رمضان شرکت خواهند کرد و کرانه باختری شاهد تحرکات مردمی خواهد بود. برخی از اعضای دستگاههای امنیتی نیز در این عملیات شرکت میکنند. مهمترین مسئله این است که آتشی که رژیم اشغالگر در غزه روشن کرده تمام میدانها در کرانه باختری، قدس و خارج از فلسطین را شعله ور خواهد کرد. تحرکات در تمام میدانها نتیجه اقدامات اشغالگران است.
رزمندگان مقاومت فلسطین جمعه ظرف ۲ ساعت ۱۰ عملیات علیه ایستهای بازرسی رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری انجام دادند.
مقاومت فلسطین جمعه با تیراندازی و انفجار یک بمب دستی در ایست بازرسی نظامی در نزدیکی شهرک «حومش» واقع در شمال کرانه باختری، دست به عملیات دوگانه زد که بر اثر آن هفت نظامی صهیونیست زخمی شدند.
گردان جنین وابسته به گردانهای قدس، شاخه نظامی جهاد اسلامی، مسئولیت عملیات دوگانه در اطراف شهرک صهیونیستنشین حومش در شمال کرانه باختری را به عهده گرفت.
رزمندگان مقاومت فلسطین همچنین در این مدت زمان، ایست بازرسی «البیرین» رژیم صهیونیستی در جنوب قلقیلیه در کرانه باختری، ایست بازرسی «سالم» در غرب شهر جنین، ایست بازرسی «صره» در جنوب غرب، ایست بازرسی «حواره» در جنوب نابلس و برخی دیگر از ایستهای وابسته به این رژیم در کرانه باختری را هدف قرار دادند.
نیروهای مقاومت یک خیابان در شهرک صهیونیستی در شمال غربی نابلس را هدف گرفتند.
رژیم صهیونیستی با استقرار هزاران نیروی امنیتی در قدس اشغالی، هراس از انتفاضه فلسطینی ها در ماه مبارک رمضان را به نمایش گذاشت.
مجله «دکردل» درباره هراس رژیم صهیونیستی از شکل گیری انتفاضه دیگری در ماه مبارک رمضان، نوشت: هزاران پلیس در قدس (اشغالی) مستقر شده اند و تدابیر امنیتی در آستانه ماه مبارک رمضان افزایش یافته است.
این رسانه انگلیسی زبان، افزود: اسرائیل به خاطر همزمانی ماه مبارک رمضان با جنگ غزه، نگران افزایش تنش ها در طول این ماه است.
مجله دکردل، نوشت: رسانه های اسرائیلی، ماه مبارک رمضان امسال را چالش برانگیزترین ماه مبارک رمضان در تاریخ (این رژیم جعلی) می دانند.
این رسانه غربی تصریح کرد: حضور نیروهای امنیتی از جمله شینبت (سازمان جاسوسی داخلی رژیم صهیونیستی) در قدس (اشتغالی) نیز به طور کامل محسوس است و این نیروها مراقبند که اوضاع قدس از کنترل خارج نشود.
رسانههای عبری زبان از کمبود مهمات به دلیل عملیات پیچیده رژیم صهیونیستی در غزه و درگیریهای مرزی با حزبالله لبنان خبر دادند.
شبکه «کان» رژیم صهیونیستی جمعه درباره کمبود مهمات به دلیل جنگ غزه و درگیریهای مرزی با مقاومت لبنان در شمال اراضی اشغالی صحبت کرد.
کارملا مناشه، خبرنگار امور نظامی شبکه کان گفت: مسؤولان اسرائیلی که به وزارت خارجه و دفاع آمریکا میروند درباره این موضوع صحبت میکنند. ارتش اسرائیل به دلیل اوضاع شمال و جنوب با کمبود مهمات مواجه است و این مشکلی است که نهاد امنیتی و نظامی امروز با آن روبهرو است. آمریکاییها درباره قبول درخواستهای اسرائیل برای ارسال تجهیزات و مهمات با مشکلات زیادی مواجه هستند.
در ماههای اخیر ارتش رژیم صهیونیستی از تانکهای قدیمی استفاده کردهاست و در طول ۲۴ ساعت نیز تمام کارخانهها در اراضی اشغالی در حال فعالیت هستند.
به گزارش شبکه کان، ارتش رژیم صهیونیستی به صورت کافی برای جنگ آماده نشده بود.
محافل صهیونیست از آغاز جنگ درباره کمبود مهمات صحبت کردهاند. سربازان ارتش رژیم صهیونیستی نیز بارها از کمبود مهمات و کاهش آمادگی نیروها شکایت کردهاند.
موضوعی که بحران کمبود مهمات در اراضی اشغالی را وخیمتر کرده است محاصره دریایی است که رژیم صهیونیستی از سوی نیروهای مسلح یمن در دریای سرخ در معرض آن قرار گرفته است. نحشون تسوک، یکی از مسؤولان محلی حیفا در اراضی اشغالی پیشتر گفته بود این محاصره ورود مهمات به اراضی اشغالی را دشوار میکند.
رسانه آمریکایی گزارش داد ارتش رژیم صهیونیستی در حال ایجاد یک مسیر زمینی است که غزه را به ۲ بخش تقسیم میکند و تا ساحل دریای مدیترانه میرسد؛ این اقدام بخشی از طرح امنیتی رژیم صهیونیستی برای کنترل بر این منطقه برای ماهها و چه بسا سالهای آتی است.
تصاویر ماهوارهای نشان میدهد جاده شرقی-غربی که از هفتهها پیش در حال احداث است، در امتداد عرضی با حدود ۶.۵ کیلومتر از مرزهای شرقی غزه تا ساحل دریای مدیترانه در غرب است. رژیم اشغالگر تلاش میکند تا از این طریق کنترل کریدوری را که مناطق شرق را از وادی غزه جدا میکند، در دست بگیرد.
شبکه سیانان گزارش داد ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است از این جاده برای عبور نیروها و تجهیزات لجستیکی استفاده میکند و این جاده قبل از جنگ هم وجود داشته است.
«عمیحای شکلی» از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی به سیانان گفت: «این جاده به ارتش اسرائیل اجازه میدهد تا به راحتی به شمال شهر غزه و جنوب آن و مرکز نوار غزه یورش ببرد. ارتش اسرائیل دست کم برای یک سال از این جاده برای تانکهای سنگین و خودروهای زرهی و دیگر خوددروهای نظامی و تحرکات سریع استفاده خواهد کرد».
وزارت بهداشت فلسطین در تازه ترین آمار، شمار شهدای نوار غزه را ۳۰ هزار و ۹۶۰ نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری شهاب، وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، رژیم اشغالگر صهیونیستی ۱۰ مورد جنایت علیه غیرنظامیان در غزه مرتکب شد که در نتیجه آن۸۲ فلسطینی شهید و۱۲۲ نفر دیگر مجروح شدند.
وزارت بهداشت فلسطین تاکید کرد که همچنان تعدادی از قربانیان زیر آوار و در خیابانها مانده و رژیم اشغالگر اجازه نمیدهد که نیروهای امدادی به کمک آنها بروند.
با احتساب قربانیان جدید، تعداد شهدای غزه از هفتم اکتبر(۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون به ۳۰ هزار و ۹۶۰ نفر و تعداد مجروحان به ۷۲هزار و ۵۲۴ نفر رسید.
همچنین وزارت بهداشت اعلام کرد که ۷۲درصد این قربانیان زن و کودک هستند.
صدور حکم کشتن تمامی زنان و کودکان غزه
یک خاخام تندرو صهیونیست همسو با جنایات ارتش رژیم اشغالگر در نوار غزه، در اظهاراتی وقیحانه خواستار کشتن تمامی زنان و نوزادان فلسطینی در این باریکه شد.
«الیاهو مالی» رئیس یک مؤسسه تندرو مذهبی در شهر «یافا» طی اظهاراتی جنجالی، سربازان دانشجوی خود در ارتش رژیم صهیونیستی را به کشتار فلسطینیها و بهویژه زنان و نوزادان در نوار غزه تحریک کرد.
روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» در این باره گزارش داد زمانی که از خاخام الیاهو مالی به طور خاص درباره افراد مسن و کودکان سؤال شد، او پاسخ داد: «همان اقدام باید انجام شود.»
او گفته است که با همه ساکنان غزه باید بهصورت یکسان برخورد شود؛ چراکه ریختن خون آنها حلال است.
این خاخام صهیونیست با «تروریست» خطابکردن اهالی غزه مدعی شد: «قانون جنگ مذهبی در غزه، اینگونه است که هیچ جانی زنده نخواهد بود. اگر شما آنها را نکشید، آنها شما را خواهند کشت. تروریستهای امروز فرزندان عملیات نظامی قبلی هستند که شما آنها را زنده نگه داشتهاید و درواقع این زنان هستند که تروریستها را متولد میکنند.»
او برای توجیه کشتار غیرنظامیان بیگناه در غزه و فریب شاگردان خود و تحریک آنها به کشتار در این باریکه مدعی شد: «میان غیرنظامیان در غزه و مناطق دیگر تفاوت وجود دارد؛ چراکه طبق گزارشها، ۹۵ تا ۹۸ درصد اهالی غزه خواستار نابودی ما هستند».
بایدن: آتش بس در غزه تا ماه رمضان دشوار است
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا سرانجام برخلاف پیش بینی های قبلی اش مبنی بر برقراری آتش بس در غزه تا ماه رمضان اذعان کرد که برقرای آتش بس تا این ماه دشوار است.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز جمعه به وقت محلی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره برقراری آتش بس در نوار غزه تا روز یکشنبه و قبل از آغاز ماه مبارک رمضان گفت: «به نظر سخت و دشوار می رسد.»
رئیس جمهور آمریکا همچنین مدعی شد بایدن در صورت عدم دستیابی به آتش بس نگران خشونت ها در ماه رمضان است.
این درحالی است که بایدن روز سه شنبه هشدار داده بود که بدون آتش بس تا قبل از ماه رمضان، منطقه ممکن است "بسیار بسیار خطرناک" شود. رئیس جمهور آمریکا هنگام سوار شدن به هواپیمای ریاست جمهوری موسوم به ایر فورس وان در فرودگاه هاگرستون تاکید کرد: ما به آتش بس نیاز داریم.
او توافق روی میز را "پیشنهادی منطقی" خواند و گفت که اسرائیلی ها با آن موافقت کرده اند. بایدن در عین حال، توپ را به زمین حماس انداخت و گفت: باید ببینیم حماس چه می کند.
رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد که اسرائیلی ها همکاری کرده اند و آتش بس ضروری است.
اسرائیل نیز هشدار داده است که اگر «گروگانهای» اسرائیلی که در غزه نگهداری میشوند تا ماه رمضان آزاد نشوند، حمله نظامی به رفح در جنوب غزه را آغاز خواهند کرد؛ جایی که حدود ۱.۵ میلیون فلسطینی در تلاش هستند از جنگ و حملات بی امان این رژیم در امان باشند.
در پی فشارهای جهانی به دولت بایدن برای حمایت از رژیم اسرائیل و استفاده تل آویو از گرسنگی مردم غزه بعنوان اهرم فشار، سرانجام آمریکا برغم حمایت هایش از این رژیم، در نمایشی تبلیغاتی در آستانه انتخابات آمریکا، هواپیماهای باری ارتش خود را برای انتقال هوایی مواد غذایی و سایر تجهیزات به داخل غزه به عنوان راه حلی برای مخالفت های اسرائیل با ورود کمکها به نوار غزه و رسیدن این کمک ها به نیازمندان ارسال کرده است.
شبکه خبری سی ان ان وابسته به حزب دموکرات آمریکا روز جمعه به وقت محلی گزارش داد به گفته یک خبرنگار حاضر در صحنه و یک پزشک که تلفات را تایید کرده است، به خاطر باز نشدن چتر نجات یکی از بستههای ارسالی و سقوط محتویات آن در یک منطقه مسکونی دستکم پنج نفر کشته و ۱۰ نفر دیگر زخمی شدند.
اما ژنرال پاتریک رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز جمعه به وقت محلی در نشست خبری خود مدعی شد که گزارشها درباره کشته شدن غیرنظامیان در عملیات پرتاب کمک های مواد غذایی به مردم غزه درست نیست و همه بستههای غذایی که با چتر نجات برای مردم غزه ارسال شده به سلامت روی زمین در مناطق هدف فرود آمدهاند.
او ادعا کرد: « گزارشهای مطبوعاتی مبنی بر اینکه پرتابهای هوایی ایالات متحده منجر به تلفات غیرنظامی در زمین شد، نادرست است، زیرا ما تأیید کردهایم که همه بستههای کمکی ما به سلامت بر روی زمین فرود آمدند».
بایدن همچنین در سخنانی در کنگره آمریکا و در ادامه اقدامات تبلیغاتی خود در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در این کشور و در حالیکه از سوی افکار عمومی داخل و خارج آمریکا برای توقف جنگ اسرائیل در غزه تحت فشار است، همزمان با مانع تراشی های اسرائیل در ارسال کمک های بشردوستانه به غزه، اعلام کرد: به ارتش دستور دادهام مسئولیت رهبری یک مأموریت اضطراری برای احداث یک اسکله (بندر) موقت در دریای مدیترانه و در ساحل غزه را بر عهده بگیرد که این اسکله میتواند محمولههای بزرگی از غذا، آب، دارو و پناهگاههای موقت را تحویل بگیرد اما هیچ نیروی نظامی آمریکایی وارد غزه نخواهد شد.
دو مقام آمریکایی روز جمعه به وقت محلی در گفتگو با رسانه های آمریکایی درباره طرح بایدن مبنی بر ساخت اسکله موقت در سواحل نوار غزه برای تسهیل کمکهای بشردوستانه گفتند: این طرح ممکن است ۶۰ روز طول بکشد تا به طور کامل عملیاتی شود.
مقامات آمریکایی افزودند: امیدوار هستند این پروژه ظرف ۳۰ روز عملیاتی شود اما تکمیل آن بین ۴۵ تا ۶۰ واقع بینانه تر است.
به گفته آنها، این کریدور دریایی شامل یک بندر و اسکله موقت و شناور خواهد بود که میتوان کمک های بشردوستانه را به آنجا ارسال و سپس از آنجا با کشتی با غزه منتقل کرد.
شمار قربانیان سوء تغذیه و کم آبی در غزه به ۲۳ نفر رسید
وزارت بهداشت فلسطین در غزه بامداد شنبه اعلام کرد که شمار قربانیان سوء تغذیه و کم آبی در غزه به ۲۳ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که تعداد قربانیان سوء تغذیه و کم آبی به ۲۳ شهید رسید.
وزارت بهداشت غزه افزود: تلفات بر اثر کم آبی و سوء تغذیه پس از شهادت ۳ کودک در مجتمع پزشکی الشفاء به ۲۳ شهید رسیده است.
حماس: اسرائیل در مذاکرات جدیت نداشته است
یکی از اعضای جنبش حماس گفت که رژیم صهیونیستی در مذاکرات برای دستیابی به آتش بس در نوار غزه و تبادل اسیران تاکنون جدیت نداشته است و برقراری هرگونه آتش بسی باید کامل و فراگیر بوده و خواسته های مقاومت فلسطین را تامین کند.
غازی حمد، عضو دفتر سیاسی حماس گفت که با توجه به افزایش گرسنگی در نوار غزه فشارهایی از سوی طرفهای بین المللی علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شده است.
وی تاکید کرد: ما خواستار فشارهای بیشتر علیه رژیم صهیونیستی در راستای افزایش کمک رسانی زمینی و دریایی به غزه هستیم.
غازی حمد همچنین افزود: ما به مذاکرات خود برای رسیدن به توافقی شرافتمندانه که توقف جنگ، خروج نیروهای اشغالگر، بازسازی غزه و بازگشت آوارگان را تضمین کند، ادامه می دهیم.
این مقام حماس با اشاره به اینکه کابینه اشغالگر خواهان تداوم جنگ وکشتار در غزه است خاطرنشان کرد: اشغالگران به اسرا و خانوادههای آنها اهمیتی نمیدهند و بر روی تداوم کشتار در غزه پافشاری دارند.
وی تاکید کرد که رژیم اسرائیل در مذاکرات شروط غیرقابل انجام قرار میدهد و در مذاکرات جدی نیست.
غازی حمد گفت: باید آتش بس کامل و فراگیر وضع شود سپس اشغالگران از غزه خارج شوند؛ حتی اگر این کار را مرحلهای انجام دهند. مقاومت افسانهای ملتفلسطین در غزه قویترین برگ برنده ما است.
پیش از این حسام بدران عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پیش از این احتمال هرگونه آتشبس در نوار غزه پیش از ماه مبارک رمضان را منتفی دانست.
بدران علت عدم توافق برای اجرای آتشبس را مواضع و مخالفت رژیم صهیونیستی در جریان مذاکرات قاهره دانست.
وی گفت: حماس، رایزنیهای فشردهای در سطح داخلی انجام خواهد داد تا درباره آینده این توافق به اتفاق نظر برسد.
بدران با اعلام خبر بازگشت هیأت حماس از مذاکرات قاهره، خطاب به رژیم صهیونیستی و حامیانش گفت که هیچ امتیازی نخواهیم داد.
شبکه الجزیره روز پنجشنبه از پایان بینتیجه مذاکرات قاهره برای دستیابی به توافق آتشبس در غزه خبر داد.
این شبکه خبری به نقل از منابع مطلع اعلام کرد: مذاکرات آتشبس در قاهره بدون دستیابی به توافق پایان یافت و اسرائیل درخواست حماس برای آتشبس دائمی، خروج از نوار غزه و بازگشت بی قید و شرط آوارگان فلسطینی به خانههایشان را نپذیرفت.
منابع الجزیره گفتند: میانجیگران در قاهره تلاش کردند که اختلافات میان حماس و اسرائیل را رفع کنند، اما تلاشهای آنها بینتیجه بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.