مدیر جوانی که تا چندی پیش، دبیرکل فدراسیون والیبال بود و بخش اعظمی از اختیارات در والیبال ایران را داشت، حالا بعد از انتخاب به ریاست این رشته ورزشی، مدعی وجود ایراد در فدراسیون و انجام اصلاحات در والیبال شده است!
به گزارش تابناک ورزشی؛ یکی از شاخصههای تازه مدیریت در ایران، نقد گذشته و دادن وعده برای اصلاح امور است؛ حتی اگر کارنامه گذشته حاصل عملکرد خودشان باشد. مدیران یاد گرفتهاند که طلبکار باشند تا پاسخگو... در جملات مدیران "باید" زیاد شنیده میشود، ولی کسی از دلیل وضع موجود صحبتی به میان نمیآورد.
دلیل وضع موجود والیبال کیست؟ آیا دبیرکل میتواند خود را منتقد و معترض شرایط یک فدراسیون جا بزند؟
پسر جوانی که پس از مسئول دفتری نماینده مجلس مازندران، کانال زده و به ریاست هیات والیبال استان و سپس دبیری فدراسیون رسیده، حالا هنوز مهر حکم ریاستش خشک نشده، مدعی اصلاح والیبالی است که سالها در ید قدرت خودش و مرشدش بوده است.
رای بالای اعضای مجمع فدراسیون والیبال به میلاد تقوی، رئیس جدید فدراسیون والیبال نشان دهنده میزان نفوذ و کار راحت او در جمع رای دهندگان خانواده توپ و تور است، تقریبا مخالفی پیش پای تقوی نبود و او هیچ مقاومتی بر سر اجرای نقشه ریاست خود ندید؛ اما او در نخستین واکنش خود بعد از رسیدن به صندلی ریاست، گفت: اولویت من و تیمم اصلاح امور مربوط به فدراسیون والیبال است!
نگاهی به ترکیب تیمی که تقوی از آن دم میزند هم نشانگر حضور همان نفرات دوره مدیریت محمدرضا داورزنی است! آیا غیر از این است؟ کدام مهره اصلی دوره سابق از چیدمان جدید حذف شده یا خواهد شد؟
مشخص نیست اگر تقوی جوان معتقد به وجود ضعف و نقص در کار فدراسیون والیبال بوده، چرا تا حالا دست نجنبانده و کاری نکرده است؟ آیا حتما باید خودش رئیس میشد و دبیرکلی برای کار کردن کافی نبود؟ آیا این حرفها حمله مستقیم به داورزنی است که او را در والیبال به جایگاهی رسانده؟ آیا تقوی حالا که به منصب بالاتری رسیده، مشغول پشتپا زدن به نردبان پشتسر خود است؟ آیا او میخواست کار کند و داورزنی نگذاشته است؟ او دقیقا به کدام بخش از تصمیمات مدیریتی داورزنی نقد دارد و آنها را قبول نداشته که حالا مدعی اصلاح آن شده است؟
آیا این حرفها مصرف تبلیغاتی دارد و جوانک والیبال ما از همین ابتدا سیاهبازی را خوب یاد گرفته و مشغول بازی با افکار اهالی والیبال شده است؟
نکته دیگر اینکه او کدام مهره و نیروی جدید را وارد هیات رئیسه و دبیرکلی و نایب رییسی کرده که قبلا در تیم داورزنی نبوده اند؟ آیا میتوان با همان مهرههای سابق، رفرم ایجاد کرد و والیبال زمین خورده را زیرورو نمود؟ نفرات سابق، چطور میخواهند رنگ عوض کنند تا خانواده والیبال آنها را نشناسند و کارهای سابقشان، یاد کسی نیاید؟
به نظر میرسد این حرفها، حاصل جوگیر شدن این پسر تازه از راه رسیده در فضای ریاست باشد و او خودش هم نمیداند که چه میگوید، در غیر این صورت ما با یک رئیس کاربلد در فریب اذهان و رسانه ها مواجهیم که کار خودش را با لفاظی شروع کرده و معلوم نیست، پایان این مسیر کجاست.
نفی عملکرد مدیریتی والیبال ایران که البته درست هم هست، تایید سهم خود تقوی و رفقایش در وخامت اوضاع در بدنه فدراسیون است و با این حرفهای قشنگ و فریبنده، نمی توان ذهن جامعه والیبال و ورزش ایران را از مشکلات اساسی موجود منحرف کرد و شستشو داد.
میلاد تقوی البته در جملات دیگری از مصاحبه تازهاش، وقتی وارد مصداقها شده است، نقدها یادش رفته و شروع کرده به دفاع از انتخاب سرمربی خارجی برای تیم ملی در دوره سرپرست موقت! همان دوره ای که خودش در فدراسیون اتاق داشت و بدون داشتن سمت، دیدارهایش را مرتب برگزار میکرد: «ساختار انتخاب سرمربی درست بوده است. در مورد گزینهای که انتخاب شده است قصد ندارم صحبت کنم(!) اگر خودم هم رئیس بودم از چنین روشی برای انتخاب سرمربی استفاده میکردم.»
به این ترتیب او تمام قد پشت گزینه عجیب و غریب تیم ملی که سابقه نشستن روی نیمکت ملی را نداشته، میایستد؛ اما همزمان پای خودش را از پذیرش مسئولیت نتایج او پس میکشد!
مربی که قرار است ایران را از کورهراه انتخابی المپیک، به پاریس برساند و رییس جدید هم چندان به وقوع آن باورمند به نظر نمیرسد: زمان زیادی در اختیار نداریم و اردوهای تیم ملی از پایان فروردین ماه آغاز خواهد شد. ما کار سختی برای کسب سهمیه المپیک در پیش داریم، ولی ناامید نیستیم. رسیدن به هدف قسمتی از ماجراست، اما تلاش خود را با تمام توان به کار خواهیم گرفت تا تیم ملی در بهترین شرایط مقابل حریفان قرار بگیرد.
شانس اندک تیم ملی برای حضور در المپیک پاریس هم یکی دیگر از دستاوردهای مدیریتی جناب تقوی و همقطارانش است. او امروز اعتراف میکند که کار سخت است و تلویحا صعود محال را که کارشناسان به آن معتقدند، تأیید میکند اما نکته مهم تدارک ضعیفی است که تیم ملی با کادر فنی عجیب باید به مصاف رقبای آماده و پرانگیزه برود.
تقوی میگوید: اولویت ما اصلاح امور فدراسیون والیبال است. به اعتقاد من، ساختار اداری و اجرایی فدراسیون با وجود موفقیتهایی که تیم ملی کسب کرده است، همگونی ندارد. فضای بسیار خوبی وجود دارد که به سمت یک فدراسیون حرفهای پیش برویم. اولویت ما این است که در اولین فرصت و در چهار سال آینده ساختاری پویا در فدراسیون والیبال جاری کنیم.
گفتوگوی ابتدایی سیدمیلاد تقوی پر از تناقض بود؛ او بهتر است بداند دیگر نفر اول معروفترین رشته تیمی ورزش ایران در دنیاست و با خروج از سایه داورزنی، هر جملهاش زیر ذره بین میرود و حلاجی میشود. پس بهتر است در هر کلامی دقت بیشتری لحاظ کند و خود را یکراست در اختیار روابط عمومی تیم قبلی قرار ندهد، البته اگر او حتی توان تغییر این بخش معمولی فدراسیون والیبال را داشته باشد و بتواند برای خودش مهره جدیدی در این بخش منصوب کند تا از چارچوب روابط خصوصی خارج شده و نقشی معادل نام و جایگاهش ایفا کند.
نویسنده: بهنام شریفی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.