به گزارش تابناک به نقل از مهر، اگر فردی به شدت به حریم خصوصی اهمیت میدهد احتمالا باید موبایل و دستگاههای هوشمند دیگر را دور بیندازد و در کلبهای جنگلی زندگی کند. زیرا در حال حاضر هیچ نوع حریم خصوصی واقعی وجود ندارد و شرکتهای بزرگ فناوری مانند گوگل همه چیز را درباره کاربران میدانند.
البته اگر تصور شود این شرکتها اطلاعات کاربران با کسی از جمله دولت (به استثنای مواردی خاص) به اشتراک نمیگذارند، کاربران احساس بهتری خواهند داشت. اما طبق گزارشهایی جدید مشخص شده دولت آمریکا میتواند به گوگل دستور دهد تمام اطلاعات یک کاربر را فقط به خاطر تماشای ویدئویی در یوتیوب درخواست کند.
گزارشهای جدید حاکی ازآن است که اخیرا دولت آمریکا از گوگل خواسته اطلاعات خصوصی درباره برخی ازکاربرانش را فاش کند. شاید تصور شود منظور کاربرانی است که در جنایت یا مشکلی قانونی درگیر بوده اند. اما نمیتوان از دلیل درخواست اطلاعات کاربران توسط دولت به طور حتم اطمینان حاصل کرد، زیرا مقامات نمیدانستند افراد مورد هدف خود را نمیشناختند.
بلکه مقامات خواستار اطلاعات شخصی کاربرانی شده اند که برخی ویدئوهای خاص را بین تاریخ یک تا ۸ ژانویه ۲۰۲۳ میلادی تماشا کرده اند. اطلاعات درخواستی دولت شامل نام، آدرس، شماره تلفن، فعالیتهای کاربر در گوگل و حتی IP آدرس آنها بوده است. دلیل چنین درخواستی نیز دستگیری فردی در فضای آنلاین با نام کاربری elonmuskwhm بوده است.
این فرد به دلیل پولشویی و اداره کردن یک کسب و کار غیرقانونی انتقال پول تحت تعقیب است. مقامات برای یافتن وی به ماموران مخفی دستور داده اند آموزشهای نقشه برداری از طریق پهپادها و نرم افزارهای واقعیت افزوده را در یوتیوب ارسال کنند. ممکن است فکر کنید این اقدام برای دستگیری مجرمان فرایندی عادی است. اما، ویدئوهای مذکور به طور عمومی منتشر شده بودند و به عنوان مثال، بیش از ۳۰ هزار نفر آنها را تماشا کردند.
این بدان معنا است که احتمالا اطلاعات دهها هزار کاربر از طریق ویدئوهایی فاش شده که هر کاربری به آنها دسترسی داشته است. این تاکتیک سوالات زیادی درباره توازن بین تحقیقات آنلاین و حریم خصوصی را به وجود آورده است. متاسفانه گوگل مجبور بوده این اطلاعات را فاش کند.