به گزارش بورس تابناک به نقل از
نبض بورس، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای شامگاه یکشنبه مورخه ۱۹ فروردین ماه با جمعی از مدیران مسئول رسانههای کشور دیدار و به مدت حدود سه ساعت، سخنان و دغدغههای آنان را شنید. در این جلسه هر چند نوبت به صحبتهای
محمدصادق عرب مدیرمسئول نبض بورس نرسید، اما نامهای پیرامون مشکلات
بورس و البته ماجرای ۱۷ اردیبهشت و آن نامه نرخ خوراک و ریزش بورس به رئیس قوه قضائیه تقدیم شد. متن این نامه را در ادامه میخوانید.
آقای اژه ای به داد ۶۰ میلیون ایرانی برسید
آقای اژهای ریاست محترم قوه قضائیه امروز میخواهیم درباره وضعیت بازاری گله کنیم که شما به درستی در سالهای اخیر درباره آن هشدار دادید!
امروز ما در اینجا سعی میکنیم نماینده ۶۰ میلیون ایرانی باشیم که به صورت مستقیم و غیرمستقیم هر روز از سرمایه گذاری و پولهای آنها اگر نگوییم دزدیده میشود، باید بگوییم کاسته میشود و آب از آب تکان نمیخورد و هیچ یک از مسئولان، تاکید میکنیم هیچ یک، به داد آنها نمیرسند!
آقای اژهای ما از شما میخواهیم که به داد این ۶۰ میلیون ایرانی و البته وضعیت بازار سرمایه برسید!
شما در چند سال اخیر بارها به موضوع
بورس و بازگرداندن اعتماد به آن صحبت کردید، اما
اوضاع بهتر که نشد هیچ بلکه رفته رفته سهامداران با وضعیتی بغرنجتر رو به رو شدند.
شما در سال گذشته حداقل سه بار در صحبتهای خود به مسئله
بورس پرداختید که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
آقای اژه ای بورس رها شد و درباره آن فضاسازی شد | مردم همچنان متضررند
شما در
۲۸ فروردین ماه سال گذشته تاکید داشتید که
بورس رها نشود، اما باید بگوییم که متاسفانه رها شد! شما در آن صحبتها به درستی فرمودید: مسئله
بورس از آن قبیل مسائلی است که تعدادی بسیاری از مردم درگیر آن شدند؛ ما نیز در همین راستا اقدامات و پیگیریهایی به عمل آوردیم که مؤثر، اما ناکافی بود باید به موضوع بورس توجه شود؛ تعداد قابل توجهی از مردم، سرمایه خود را به بورس آوردند و متضرر شدند و ضرر آنها نیز جبران نشده است.
شما در
۲ مرداد ماه سال گذشته فرمودید که
نباید درباره بورس فضا سازی شود، اما متاسفانه باز هم باید بگوییم شد. شما در آن صحبتها فرمودید: یکی از مسائلی که امروز در باب آن فضاسازی میشود و برای مردم نگرانی ایجاد میکند مسئله
بورس است. من الان هیچ قضاوتی نمیکنم، اما به هر ترتیب سازمان بازرسی، شورای عالی بورس و دولت، موضوعات این عرصه را برای مردم توضیح دهند و تبیین کنند تا دشمن نتواند از این مقوله سوءاستفاده کند و خداییناکرده این موضوع به یک مشکل تبدیل شود.
ریاست محترم قوه قضائیه شما
در آبان ماه سال گذشته نیز به درستی به مسئله
بورس اشاره کردید و با اشاره به تبلیغات گسترده در خصوص سرمایه گذاری در بورس که سالهای پیش توسط مسئولین صورت گرفته بود فرمودید: مردم پول خود را در بورس سرمایهگذاری کردند و متاسفانه عده کثیری نتوانستند سودی کسب کنند.
حالا ما به عنوان رسانه نبض بورس و یک رسانه فعال و تخصصی در حوزه بورس به شما میگوییم که در یک سال گذشته بورس رها شد، مشکلات مردم در این بازار بیشتر شد، درباره بورس فضاسازی شد و همان عده کثیری که فرمودید همچنان و بعد از گذشت ۴ سال در ضرر و زیان هستند و روز به روز به ضرر و زیان آنها افزوده میشود.
آقای اژه ای وعده هایی که داده شد عمل نشد و دیگر کسی به بورس اعتماد ندارد
ریاست محترم قوه قضائیه، این بازار جایی است که میتواند به رشد تولید و تحقق شعار امسال کمک کند، اما آن قدر در این زمینه وعده داده شد و عمل نشد که دیگر کسی به آن اعتمادی ندارد. این برای اقتصاد یک کشور بسیار مضر است که هم اکنون بازار ارز و همچنین سکه و طلا قابل اعتمادتر از بازار سرمایه هستند!
به بازار سرمایه توجه نمیشود و هر روز میلیاردها تومان از سرمایه مردم در این بازار از بین میرود و در نتیجه کار به جایی میرسد که همان سرمایهها به بازارهای سوداگرانه نقل مکان میکنند، آن وقت مسئولین باید بسیار بسیار بیشتر از این مبالغ خرج کنند تا آن بازارها را به تعادل بکشانند!
آقای اژهای با متخلفین ۱۷ اردیبهشت پارسال برخورد شود
ریاست محترم قوه قضائیه خواسته ما و اهالی بازار سرمایه از شما این است که با متخلفین در این حوزه برخورد شود. کسانی که وعده دادند و عمل نکردند! کسانی که از رانتهای اطلاعاتی میلیاردها تومان پول و سرمایه مردم را به جیب زدند و هم اکنون پاسخگو هم نیستند و اصلا کسی دست این نفرات را رو نمیکند!
به عنوان نمونه در ۱۷ اردیبهشت ماه سال گذشته
بورس یکی از تلخترین روزهای خود را گذراند. روزی که بورس ریخت، اما مردم عادی متوجه نشدند چرا بورس به این شدت ریزش داشت تا اینکه در اواخر خرداد ماه پای نامهای (نامه نرخ خوراک) به میان آمد که مربوط به همان تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه بود و از دید خیل کثیری از سهامداران دور مانده بود و دلیل اصلی ریزش سنگین بورس در آن روز کذایی همین نامه بود! تعداد اندکی که رانت اطلاعاتی داشتند و در آن تاریخ از این نامه آگاه بودند پول خود را از بورس بیرون کشیدند و، اما سهامداران بسیار زیادی که رانت اطلاعاتی نداشتند با ضررهای سنگینی رو به رو شدند.
بعد از آن وعدهها داده شد که اسامی متخلفان آن روز و کسانی که رانت اطلاعاتی داشتند و فروختند منتشر میشود، اما هرگز این اتفاق رخ نداد و الان این مسئله لکه ننگی بر پیشانی بازار سرمایه است و یکی از مهمترین دلایل بی اعتمادی سهامداران به بورس میباشد.
ریاست محترم قوه قضائیه لطفا شما به عنوان یک نهاد دادخواه به داد بازار سرمایه، تولید این کشور و البته سهامداران برسید...