بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و نود و چهارمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی به اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس شهادت شماری از فرزندان و نوههایش را تسلیت گفت.
سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی به اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس شهادت شماری از فرزندان و نوههایش در حمله دشمن صهیونیستی به غزه را تسلیت گفت.
سردار قاآانی ادامه داد: «خون پاک این شهیدان و دیگر شهدای خانواده مجاهد هنیه، به همه دنیا مدرسه جهادی رهبران مقاومت و خانوادههای آنان را که در راه خدا و برای دفاع از غزه و عزت و کرامت امت در کنار ملت خود جانفشانی میکنند، ثابت کرد.»
وی افزود: «قاطعیت و اطمینان خاطر شما لحظه دریافت خبر شهادت فرزندانتان و طلب اجر از خداوند و تاکید بر اینکه آنها نیز فرزند این ملت هستند و فرقی با بقیه ندارند و همه شهدا فرزندان و خانواده شما هستند، گوشهای از ایمان عمیق و ثابت قدمی و روحیه رهبری است که همیشه از شما شاهد بودهایم.»
امروز محمد عبدالکریم هنیه برادرزاده اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس هم در بمباران محله شیخ رضوان در شهر غزه توسط جنگندههای اسرائیلی به شهادت رسید.
نخستوزیر و وزیر امور خارجه قطر بهترین راه کاهش تنش و درگیریها در منطقه را پایان دادن به جنگ در غزه دانست.
«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست وزیر و وزیر خارجه قطر در کنفرانس خبری با همتای ترکیهای خود گفت: «با وزیر خارجه ترکیه در مورد آخرین تحولات منطقه و راههای توقف جنگ در غزه رایزنی کردم. ما تاکید کردیم که جامعه بینالملل باید به مسئولیتهای خود عمل کرده و جلوی ادامه جنگ در غزه را بگیرد.»
وی افزود: «قطر به تماسها و رایزنیها با کشورهای دوست برای توقف جنگ در غزه ادامه میدهد. از ابتدا پایبندی خود به تلاش جدی و مثبت برای از میان برداشتن اختلافات در مذاکرات را اعلام کردیم.»
وزیر خارجه قطر تصریح کرد: «برخی سیاستمداران اسرائیلی به خاطر منافع خود قصد دارند نقش وساطت قطر را زیر سوال ببرند. بهترین راه کاهش تنش و درگیریها در منطقه، پایان دادن به جنگ در غزه است.»
وزیر خارجه ترکیه گفت: «امروز با رئیس دفتر سیاسی حماس در مورد آتشبس در غزه گفتوگو کردم. در صورت تشکیل کشور مستقل فلسطین، جنبش حماس به حزبی سیاسی تبدیل خواهد شد.»
وی در ادامه افزود: «به حمایت از تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ ادامه میدهیم. راه حل دو کشور پایه و اساس صلح دائم و عادلانه در منطقه است.
وی تأکید کرد: «جنایات اسرائیل در غزه خطر تبدیل این جنگ به جنگی منطقهای را در پی دارد. نتانیاهو میخواهد منطقه را به سمت جنگ بکشاند تا در قدرت بماند.»
قائم مقام رهبر حماس در کرانه باختری چهارشنبه شب گفت که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی این رژیم را به سمت نابودی میکشاند.
زاهر جبارین گفت که نتانیاهو قصد توقف جنگ را ندارد و رژیم صهیونیستی را به سمت نابودی میکشاند.
وی افزود: همه گزینههای دشمن شکست خورده و در آینده نیز شکست خواهند خورد و مقاومت و مردم ما تسلیم نخواهند شد.
مسئول پرونده اسرا و شهدای این جنبش، تاکید کرد: ما خواستار آزادی ۵۰ اسیر فلسطینی در مقابل هر نظامی زن اسرائیلی شدیم.
جبارین با تاکید براینکه خانوادههای اسرای اسرائیلی باید بدانند که نتانیاهو جدیتی برای آزادی فرزندانشان ندارد و اگر داشت، این کار را میکرد، گفت: اسرا تنها به یک طریق تحویل داده میشوند و آن هم از طریق فرآیند مبادله مانند گذشته است.
مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد امروز با یک حملهٔ ترکیبیِ موشکی - پهپادی به مقر شرکت شناسایی نظامیِ صهیونیستها در العرامشه در شمال فلسطین اشغالی حمله کرده.
منابع صهیونیستی از افزایش مجروحان به ۱۴ تن خبر دادن که حال ۲ نفر از آنها وخیم است.
یک عضو ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تاکید کرد که مواضع آمریکا باعث ایجاد بحران در مذاکرات تبادل اسرا شده است.
یک منبع ارشد در جنبش حماس در گفتوگو با شبکه الجزیره تاکید کرد: عقب نشینی مداوم آمریکا از طرحهایش و طرفداری از رژیم صهیونیستی باعث ایجاد بحران در مذاکرات تبادل اسرا شده است.
وی گفت: ما رویکرد خود را نسبت به پیشنهادات میانجی گرها از جمله واشنگتن بنابر طرح پاریس ۲ اعلام کردیم .
این منبع اضافه کرد: رژیم صهیونیستی این طرح را نپذیرفت بنابراین آمریکا از طرح عقبنشینی و پیشنهادی مطرح کرد که کاملا در راستای موضع این رژیم است.
وی افزود: رفتار آمریکا توافقی به دنبال نخواهد داشت، بلکه منجر به افزایش تنش و خونریزی ها خواهد شد.
آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد پس از خروج نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی از شهر خانیونس واقع درجنوب غزه، در برخی از مدارس این منطقه بمبهای منفجر نشده به وزن ۴۵۰ کیلوگرم پیدا کرده است.
آنروا در بیانیهای اعلام کرد پس از اینکه نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی هفتم آوریل از شهر خانیونس واقع درجنوب غزه عقبنشینی کردند اقدام به ارزیابی کرد و با موانع بزرگ مهمات منفجر نشده مخصوصا بمبهایی به وزن ۴۵۰ کیلوگرم در داخل مدارس و در مسیرها روبرو شد که از مانع از انجام فعالیت ایمن این سازمان میشد.
به گزارش الجزیره، آنروا همچنین اعلام کرد هزاران آواره به طیف گستردهای از کمکهای حیاتی بهویژه از نظر بهداشت، آب، بهداشت شخصی و غذا نیاز دارند.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنان پس از گذشت ۶ ماه به بمباران نوار غزه ادامه میدهد و تاکنون بیش از ۳۴ هزار شهید بر جای گذاشته است که بیشتر آنها زن و کودک هستند.
سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود پاکسازی نوار غزه از مهمات و بمبهای انفجاری منفجر نشده به میلیونها دلار هزینه و چندین سال زمان نیاز دارد.
در همین زمینه، یک مقام بینالمللی مرتبط با مینزدایی اعلام کرد طبق قانون کلی که میگوید ۱۰ درصد مهمات آنطور که طراحی شدهاند عمل نمیکنند، ارزیابیها بر این است که برای شروع پاکسازی غزه حدود ۴۵ میلیون دلار سرمایه نیاز است.
مقاومت اسلامی لبنان از حمله موشکی به مقر فرماندهی لشکر ۹۱ ارتش رژیم صهیونیستی در پادگان «برانیت» با موشک برکان خبر داد.
به گزارش الجزیره، حزب الله لبنان حملات جدیدی را علیه مواضع نظامیان صهیونیست انجام داد.
حزب الله لبنان در بیانیه ای اعلام کرد: در راستای حمایت از ملت استوار فلسطین در غزه و یاری مقاومت شجاع و شریف آن، رزمندگان مقاومت اسلامی در ساعت هفت و نیم صبح امروز چهارشنبه ۱۷ آوریل ۲۰۲۴ مقر فرماندهی لشکر ۹۱ ارتش دشمن صهیونیست را در پادگان برانیت با موشک برکان هدف قرار داده و خسارات قطعی به آن وارد کردند.
همزمان خبرنگار الجزیره از شنیده شدن صدای آژیر خطر در شهرک های صهیونیست نشین در الجلیل غربی خبر داد.
رئیس سازمان جهانی بهداشت میزان خسارات وارد آمده به بیمارستانهای نوار غزه را فاجعهبار دانست و بر لزوم حمایت از آنها و جلوگیری از حمله به آنها تاکید کرد.
«تدروس ادهانوم گبریسوس» رئیس سازمان جهانی بهداشت در حساب شخصی خود در پلتفرم «ایکس» چند عکس از شرکای این سازمان را در حال انجام ماموریت دیگری در شمال نوار غزه به اشتراک گذاشت که برای ارزیابی ظرفیتهای موجود، وارد مرکز پزشکی جمعیت امداد پزشکی فلسطین و بیمارستان الشفا و بیمارستان اندونزی شدند.
گبریسوس در ادامه نیز تاکید کرد که عملیات بیرون آوردن اجساد در بیمارستان الشفا هنوز ادامه دارد و کادر پزشکی در حال پاکسازی بخش اورژانس هستند، همچنین تختهای سوخته جمعآوری شدند اما ایمنی سازه باقی مانده به ارزیابی مهندسی جامع نیاز دارد.
او ادامه داد: اما بیمارستان اندونزی خالی است و کار بازسازی جهت راهاندازی دوباره آن ادامه دارد.
رئیس سازمان جهانی بهداشت همچنین تاکید کرد: حجم خسارات وارده به بیمارستانهای غزه فاجعهبار است، ما بار دیگر حفاظت از بیمارستانها و خودداری از هدف قرار دادن آنها را خواستار میشویم.
گبریسوس بار دیگر برقراری آتشبس را خواستار شد و تاکید کرد اصلیترین دارویی که مردم در غزه به آن نیاز دارند، صلح است.
وزارت بهداشت فلسطین امروز چهارشنبه جدیدترین آمار شهدا و مجروحان تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه را اعلام کرد.
به گزارش شبکه الجزیره، وزارت بهداشت فلسطین از افزایش شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۳۳ هزار و ۸۹۹ نفر و شمار زخمی ها به ۷۶ هزار و ۶۶۴ نفر خبر داد.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در طول ۲۴ ساعت گذشته، در شش مورد جنایت، ۵۶ شهروند فلسطینی را شهید و ۸۹ نفر دیگر را زخمی کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین امروز تجمع فلسطینیها در منطقه شیخ رضوان در شمال غزه را بمباران کرد که در آن ۶ نفر به شهادت رسیدند.
محافل امنیتی رژیم صهیونیستی به شدت نگران ورود تمام عیار حزب الله به جنگ در صورت ارتکاب هرگونه حماقت دیگر تل آویو علیه ایران هستند.
به گزارش روزنامه رای الیوم، منابع امنیتی ارشد رژیم صهیونیستی به نگرانی شدید سردمداران این رژیم از ورود تمام عیار حزب الله به جنگ در صورت تعدی تل آویو به ایران اشاره کردند.
این منابع با ادعای اینکه اجماع امنیتی،سیاسی و نظامی درباره واکنش به ایران وجود دارد، در عین حال اذعان کردند که سران تل آویو نگرانی شدیدی در زمینه ورود حزب الله به دنبال تعدی رژیم اسرائیل به ایران وجود دارد.
«رونین برگمن» تحلیلگر رژیم صهیونیستی اذعان کرد: ایران دوبار موفق شد که اسرائیلی ها را در وحشت فرو ببرد؛ نخست زمانی که بدون شلیک یک گلوله جو روانی ایجاد کرد و دوم زمانی که انتقام ترور فرماندهان خود در سوریه را گرفت.
این تحلیلگر معروف نزدیک به محافل نظامی، امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی بیان کرد: اسرائیل در پیش بینی تبعات عملیات ترور در دمشق ناکام عمل کرد و نففهمید که ایران خطری بزرگ نه تنها در زمینه هسته ای بلکه در نبردی است که چشمه ای از آن را در اواخر شنبه و بامداد یکشنبه مشاهده کردیم.
«امیر بوحبوط» تحلیلگر رسانه رژیم صهیونیستی «واللا» نیز گزارش داد که منابع امنیتی رژیم صهیونیستی به شدت به ارتش این رژیم و به ویژه هرتزی هالیوی رئیس ستاد ارتش آن تاخته که چرا اقدامات لازم را پس از ترور سردار زاهدی در دمشق به عمل نیاورده است.
وی نوشت: محافل امنیتی اسرائیلی براین باورند که باید رئیس ستاد پیش بینی می کرد که ایران حمله سنگینی به داخل اسرائیل (سرزمین های اشغالی) خواهد کرد و خود را برای آن مهیا می کرد. از نظر آنها، رئیس ستاد ارتش کوتاهی کرده است.
حمله موشکی حزب الله به پایگاه نظامی مرون
منابع خبری از وقوع انفجار در پایگاه هوایی راهبردی میرون رژیم صهیونیستی خبر دادند.
رسانه های صهیونیستی امروز چهارشنبه اعلام کردند که پایگاه هوایی راهبردی میرون رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی شاهد وقوع انفجار بوده است؛ این پایگاه رژیم صهیونیستی پیش از این هدف حملات موشکی و پهپادی حزب الله لبنان قرار گرفته بود.
پایگاه میرون با دارا بودن شمار زیادی از نیروهای زبده ارتش رژیم صهیونیستی، مرکز کنترل و مدیریت عملیات هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در ناحیه لبنان، سوریه، قبرس و منطقه شمالی بخش شرق دریای مدیترانه است و مرکز اصلی عملیات ارسال پارازیت در این مناطق به شمار می رود.
ان. بی. سی نیوز: مذاکرات آتشبس در غزه تقریبا متوقف شده است
بامداد چهارشنبه، شبکه ان.بی.سی نیوز، گزارش داد که گفتوگوهای آتشبس میان حماس و رژیم صهیونیستی «تقریبا متوقف شده است.»
این شبکه آمریکایی این خبر را به نقل از یک دیپلمات ارشد که نامش فاش نشده است، منتشر کرد، در حالی که حماس پیشنهادهای اخیر در مورد مبادله اسرا را رد کرد. «بسّام خلف» عضو دفتر سیاسی حماس در لبنان در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: حماس پیشنهادهای رژیم صهیونیستی در خصوص تبادل اسرا را رد کرد، چون شامل برقراری آتشبس دائمی در غزه، بازگشت آوارگان به شمال غزه و آزادسازی اسرا در مرحله نخست نبود.
خلف درباره درخواست حماس نیز گفت که این جنبش خواستار آزادی ۳۰ فلسطینی دارای حبس ابد در ازای آزادی هر یک نظامی زن و آزادی ۵۰ اسیر در ازای آزادی هر یک نظامی دیگر است.
مخالفت مصر با پیشنهاد رئیس سیا برای اداره غزه
ژنرال سابق و کارشناس مسائل راهبردی مصر، از جزئیات مخالفت رئیسجمهور این کشور با پیشنهاد مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای مدیریت غزه توسط قاهره به مدت ۶ ماه پرده برداشت.
سمیر فرج، ژنرال سابق و کارشناس مسائل راهبردی مصر خاطرنشان کرد که استدلال آمریکا برای اداره نوار غزه توسط مصر این است که انتخابات شفافی جهت تشکیل یک دولت تکنوکرات برای کنترل غزه برگزار شود و سپس اداره این باریکه به همراه کرانه باختری زیر نظر تشکیلات خودگردان فلسطین در رامالله درآید.
بر اساس گزارش روسیا الیوم، سمیر فرج همچنین تصریح کرد که عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر با این امر مخالفت دارد. یکی از بهترین تصمیماتی که رئیسجمهور گرفت و خداوند در آن تصمیم به او الهام کرد و علیرغم وسوسههای مالی و نظامی و سایر نیازها تصمیم عاقلانهای بود؛ السیسی این پیشنهاد را نپذیرفت و گفت که غزه توسط ساکنان خودش اداره میشود.
وی در ادامه افزود، پس از مخالفت مصر با پیشنهاد آمریکا، پیشنهادهای دیگری از جمله تشکیل نیروی نظامی اروپایی یا تشکیل نیروی نظامی عربی مطرح شد.
پیشتر یک منبع مصری به العربی الجدید گفته بود: قاهره به طور قاطع با مشارکت در نیروی عربی مشترک برای اداره نوار غزه مخالفت کرده است. قاهره همچنین مخالف این است که یک طرف غیر فلسطینی مسئولیت اداره نوار غزه را بر عهده بگیرد.
به گفته این منبع، مسالهای که کشورهای عربی روی آن توافق دارند این است که هیچگونه آمادگی برای مشارکت در بازسازی غزه جز در چارچوب یک راهحل سیاسی فراگیر برای نزاع فلسطین و رژیم صهیونیستی و به رسمیت شناختن کشور فلسطین قبل از مذاکره و عقبنشینی کامل نیروهای صهیونیست از غزه ندارند.
یک منبع مصری پیشتر اعلام کرده بود، تمام صحبتی که درباره امکان اداره نوار غزه توسط مصر مثل سال ۱۹۶۷ میشود، سناریوها و افکار غربی است که نمیتوان آن را اجرا کرد. موضع رسمی مصر در این راستا واضح است و قاطعانه با مداخله در نوار غزه مخالف است چرا که این مساله به معنای تجاوز به اراضی بیگانه است و امکان تشکیل کشور مستقل دارای حاکمیت فلسطین را تهدید میکند. مصر میتواند نقشهای دیگری برای کمک به پایان جنگ غزه و آغاز مرحله جدید بازسازی و مشارکت در آموزش کادر فلسطینی برای اداره امنیت در غزه بعد از مشورت با گروههای سیاسی فلسطینی داشته باشد.