بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و هشتمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
منابع خبری گزارش دادند که روز چهارشنبه ۲۹ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه شهید شدند.
به گزارش الجزیره، ۶ فلسطینی عصر چهارشنبه در بمباران شهر الزهرا واقع در شمال اردوگاه النصیرات شهید شدند.
بر اساس این گزارش، ۲۳ فلسطینی نیز از صبح چهارشنبه در بمباران مناطق و بخشهای مختلف غزه به شهادت رسیدند.
پیش تر وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده بود که شمار شهدای نوار غزه از هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی تاکنون، به ۳۴ هزار و ۵۶۸ نفر افزایش یافته است.
دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه از خسارت ۳۳ میلیارد دلاری وارد شده به این باریکه در نتیجه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به این باریکه خبر داد.
«اسماعیل الثوابته» مدیر دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه به الجزیره گفت: رژیم اشغالگر بیش از ۱۵ بخش اشتغال در غزه را هدف قرار داده است.
این مقام غزه اعلام کرد: ۹۵ درصد از مؤسسات اقتصادی در غزه به دلیل حملات اسرائیل از کار افتادهاند.
وی همچنین افزود: خسارات مستقیم اولیه جنگ در نوار غزه بالغ بر ۳۳ میلیارد دلار بوده است.
الثوابته ادامه داد: بیش از ۲۰۰ هزار نفر در نوار غزه در طول سه ماه اول جنگ شغل خود را از دست دادند.
وی همچنین گفت: از کشورهای سراسر جهان و سازمانهای بینالمللی میخواهیم که از کارگران نوار غزه حمایت مستقیم کنند.
سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل از کشورهایی که کشور فلسطین را به رسمیت نشناختهاند، خواست این کار را انجام دهند و گفت: اکنون زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین فرا رسیده است.
«ریاض منصور» نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل افزود: از شورای امنیت سازمان ملل متحد میخواهیم که درخواست ما برای دستیابی به عضویت کامل در این سازمان را مورد بررسی مجدد قرار بدهد.
باربادوس و جامائیکا جدیدترین کشورهایی هستند که فلسطین را به رسمیت شناختند و به ۱۴۰ کشور دیگر پیوستند.
منصور در سخنرانی خود در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت: به کسانی که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته اند، می گوییم که هیچ دلیلی برای تاخیر بیشتر وجود ندارد. کسانی که می خواهند یک کشور فلسطینی را نابود کنند و به همراه آن، فرصتی برای صلح را از بین ببرند، منتظر نخواهند نشست.
این دیپلمات فلسطینی تصریح کرد: اگر تعجب میکنید که آیا در سمت درست تاریخ هستید، از خود یک سوال بپرسید: «آیا کاری که من انجام میدهم حامی آزادی و صلح است یا امکان ادامه ظلم و درگیری؟» باید این سؤال را از خود بپرسید.»
نماینده فلسطین در سازمان ملل ادامه داد: پذیرش عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد به این اشاره میکند که موضوع برپایی کشور فلسطین در گرو امیال تندروها در اسرائیل نیست.
منصور اضافه کرد: مجمع عمومی سازمان ملل در روز ۱۰ مه نشستی فوقالعاده دارد و ما مطمئن هستیم که این مجمع از عضویت کامل ما در سازمان ملل متحد حمایت خواهد کرد.
این دیپلمات فلسطینی اضافه کرد: هیچکس نمیتواند از راه حل دو کشوری با تماشا کردن حمایت کند در حالی که اسرائیل تلاش میکند کشور فلسطین را نابود می کند.
سفیر فلسطین با اشاره به جنگ کنونی اسرائیل علیه غزه افزود: جنایتها علیه ملت فلسطین ادامه دارد و گورهایی جمعی در اطراف بیمارستانهایی که با یورش اسرائیل مواجه بودند پیدا شده است.
منصور درباره حمله زمینی اسرائیل به رفح در جنوب نوار غزه برغم هشدارها گفت: باید از عملیات نظامی در رفح جلوگیری شود و به صورت فوری توافق آتشبس حاصل شود.
جنبش حزبالله لبنان اعلام کرد که رزمندگان این جنبش، ساختمانی در منطقه اشغالی «المطله» را هدف قرار دادند که به صورت مستقیم به هدف اصابت کرد.
این جنبش تأکید کرد که این حمله در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به روستاهای جنوب لبنان و حمایت از مقاومت غزه صورت گرفت.
حزبالله همچنین اعلام کرد که رزمندگان این جنبش، ۲ ساختمان در «شتولا» را با موشکهای هدایت شونده هدف قرار دادند که به صورت دقیق به هدف اصابت کرد.
در همین ارتباط رسانههای رژیم صهیونیستی گزارش دادند که یک موشک ضد زره به یک خانه در شهرک صهیونیستی شتولا واقع در بخش غربی مرز شمال فلسطین اشغالی با لبنان اصابت کرده است.
مدیر دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه اعلام کرد که تاکنون حدود ۱۴۰ گور دسته جمعی در نوار غزه کشف شده است.
«محمد المغبط» در این باره اعلام کرد: اسرائیل با هیچ کدام از طرفهای بینالمللی برای کشف گورهای دسته جمعی همکاری نمیکند. از این رو لازم است یک کمیته تحقیق برای مستندسازی جنایات اشغالگران و مجازات عوامل ارتکاب آنها تشکیل شود.
المغبط افزود: اسرائیل، مرتکب جنایت جنگی و عملیات نسل کشی در نوار غزه شده و نگران حضور تیمهای تحقیق در نوار غزه است تا مبادا جنایاتش در این منطقه ثبت و افشا شود.
دیده بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه همچنین خواستار تشکیل کمیته تحقیق بینالمللی با عضویت کارشناسان تسلیحات در زمینه استفاده رژیم صهیونیستی از بمبهای خلأ در جنگ غزه شد که با ایجاد حرارت بسیار زیاد به بخار شدن پیکرهای قربانیان منجر میشوند.
دیده بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در گزارشی که در پایگاهش منتشر کرده است، اعلام کرد: شهادتهای مستندسازی شده و اطلاعات اولیه از مناطق مسکونی غزه، زوایای پنهان جنایات هولناک و کشتار بیرحمانه رژیم اسرائیل در زمینه سوزاندن پیکرهای قربانیان با استفاده از بمبهای خلأ را افشا میکند.
براساس گزارش این نهاد حقوق بشری، در بسیاری از موارد، افراد غیر نظامی بر اثر حمله هواپیماهای اسرائیلی به ساختمان های مسکونی جان خود را از دست دادهاند و در هنگام تلاش برای خارج کردن پیکرهای قربانیان از زیر آوار، مشخص شده است که پیکرهای برخی از آنها ناپدید و احتمالا به خاکستر تبدیل شده است که این امر، سؤالاتی را درباره ماهیت بمب های مورد استفاده در این حملات به وجود آورده است.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دیدار با وزیر امور خارجه آمریکا به رایزنی درباره حمله احتمالی به «رفح» در جنوب نوار غزه پرداخت و تاکید کرد که هرگونه توافقی که شامل پایان جنگ در غزه باشد را نخواهد پذیرفت.
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا که به منظور رایزنی با مقامات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی به سر میبرد، امروز با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم دیدار و گفتوگو کرد.
پایگاه خبری صهیونیستی «واللا» در این باره اعلام کرد: نتانیاهو به بلینکن گفت هرگونه توافقی را که شامل پایان جنگ باشد، نمیپذیرد.
طبق گزارش این رسانه صهیونیستی، نتانیاهو به بلینکن گفته است که اگر حماس شرط پایان جنگ را رها نکند، توافقی حاصل نمیشود و ارتش رژیم صهیونیستی به رفح حمله خواهد کرد.
واللا همچنین به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد: بلینکن به نتانیاهو اطلاع داد که واشنگتن با عملیات زمینی در رفح بدون برنامهای برای حفاظت از غیرنظامیان مخالف است.
این مقام آمریکایی گفت: بلینکن معتقد است که گزینههای بهتری برای مقابله با تیپ های حماس در رفح بدون عملیات گسترده وجود دارد.
بلینکن پیش از این نیز با «یائیر لاپید» رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات آتشبس و توافق مبادله اسیران میان این رژیم و مقاومت فلسطین دیدار و گفتوگو کرده بود.
جنبش حزبالله لبنان امروز (چهارشنبه) از شهادت یک رزمنده این جنبش در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان خبر داد.
جنبش حزبالله لبنان اعلام کرد که یک رزمنده دیگر این جنبش در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان به شهادت رسید.
بر اساس اعلام حزبالله، «وحید طفیلی» ملقب به «ابوحیدر» اهل دیرالزهرانی در جنوب لبنان در حین انجام مأموریت جهادی خود در راه قدس به شهادت رسید.
رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی امروز (چهارشنبه) در سخنانی تاکید کرد که نخستوزیر این رژیم دیگر هیچ عذر و بهانه ای برای نپذیرفتن توافق مبادله اسیران ندارد.
«یائیر لاپید» رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در این باره اظهار داشت: به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا اعلام کردم که «بنیامین نتانیاهو» دیگر هیچ عذر و بهانه سیاسی برای امضا نکردن توافق مبادله افراد ربوده شده (اسرای صهیونیست در نوار غزه) ندارد.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه نسبت به هرگونه حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر «رفح» واقع در جنوب نوار غزه هشدار داد.
مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه اعلام کرد حقیقت این است که انجام عملیات زمینی در رفح به سادگی یک تراژدی غیرقابل وصف خواهد بود.
براساس گزارش روسیا الیوم، گریفیث در ادامه افزود هیچ طرح بشردوستانهای نمیتواند جوابگوی این واقعیت باشد.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگکننده کمکهای اضطراری، روز سهشنبه گفت که علیرغم درخواستهای جهانی از اسرائیل برای حمله نکردن به رفح «عملیات زمینی در افق نزدیک در حال انجام است.
وی در بیانیهای افزود: اقدامات اسرائیل برای بهبود کمکرسانی به غزه «نمیتواند برای آمادهسازی یا توجیه حمله نظامی جامع به رفح استفاده شود»."
وزرای کشورهای عربی و اروپایی در نشست اخیر خود در ریاض بر لزوم توقف جنگ در نوار غزه و در پیش گرفتن اقدامات لازم برای اجرای راه حل 2 دولتی تاکید کردند.
وزارت خارجه عربستان در بیانیهای ضمن پرداختن به جزئیات نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض درباره اجرای راه حل ۲ دولتی شامل به رسمیت شناختن کشور فلسطین، اعلام کرد که وزرای خارجه کشورهای عربی و اروپایی درباره لزوم توقف جنگ در نوار غزه و گرفتن اقدامات لازم برای اجرای راه حل ۲ دولتی توافق کردند.
ریاض، پایتخت عربستان روز دوشنبه میزبان نشستی با حضور وزرای خارجه کشورهای عربی و نمایندگان تعدادی از کشورهای اروپایی و نیز کمیته وزارتی مکلف از سوی سران کشورهای عربی اسلامی برای بررسی تحولات موجود در نوار غزه بود.
شرکت کنندگان در این نشست ضمن اعلام حمایت خود از تلاشها برای رسیدن به یک آتشبس فوری در غزه، آزادسازی اسرا و گروگانها، توقف جنگ و تمام اقدامات غیرقانونی یک جانبه در اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی، حل بحران انسانی موجود در این منطقه را خواستار شده و بر اهمیت انتقال به یک روند سیاسی شامل راهحلی برای اختلافات 2 طرف فلسطینی و اسرائیلی تاکید کردند.
در این نشست موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی کشورهایی که تاکنون این کار را انجام ندادهاند و زمان و چگونگی این اقدام مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین شرکت کنندگان درباره آینده کشور فلسطین تاکید کردند لازم است حمایتها از تلاشها برای تشکیل کشور فلسطین افزایش یافته و از دولت جدید فلسطین حمایت شود و وجود دولتی یکپارچه در کرانه باختری از جمله قدس شرقی و غزه اهمیت دارد.
در همین رابطه شرکتکنندگان در این نشست بر اهمیت در پیش گرفتن رویکردی فراگیر، قابل اعتماد و بیبازگشت برای راهحل ۲دولتی طبق قوانین بینالمللی و استانداردهای توافق شده از جمله قطعنامههای شورای امنیت در این رابطه و طرح صلح عربی تاکید کردند.
آنها ظهار کردند: این روند میتواند در منطقه صلح عادلانهای که حقوق ملت فلسطین را تامین کند، برقرار کند.
در این نشست مشترک به ریاست «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان، علاوه بر همتای نروژی او، نمایندگان کشورهای بحرین، پرتغال، فرانسه، الجزایر، اردن، آلمان، امارات، اسپانیا، ایرلند، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، اسلوونی، فلسطین، قطر، مصر و انگلیس و همچنین نمایندگانی از اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب حضور داشتند.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، دشمن صهیونیستی پنج مورد جنایت علیه ساکنان این منطقه انجام داد که بر اثر آن ۳۳ نفر شهید و ۵۷ نفر نیز مجروح شدند.
وزارت بهداشت فلسطین همچنین افزود: در نتیجه حملات مستمر ارتش رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه، از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی ( ۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون ۳۴ هزار و ۵۶۸ فلسطینی شهید و ۷۷ هزار و ۷۶۵ نفر نیز مجروح شدند.
نتایج نظرسنجیهای جدید نشان داد که اکثریت توده صهیونیستها خواهان استعفای «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و برقراری آتشبس در نوار غزه هستند.
شبکه تلویزیونی «کان» رژیم صهیونیستی با انتشار نتایج یک نظرسنجی جدید اعلام کرد که ۴۷ درصد صهیونیست ها از دستیابی به توافقی که شامل آزادی همه اسرا در ازای توقف کامل جنگ و آزادی هزاران فلسطینی باشد، حمایت میکنند.
به گزارش این منبع، ۵۴ درصد صهیونیست ها از توافقی که قرار است براساس آن، در قبال آزادی ۳۰ اسیر صهیونیست، صدها فلسطینی آزاد و آتش بس ۴۰ روزه برقرار شود، حمایت می کنند.
نظرسنجی منتشر شده توسط شبکه تلویزیونی کان همچنین نشان داد که ۵۳ درصد صهیونیست ها، تلاش نتانیاهو برای آزادی اسرای صهیونیست را ناکافی ارزیابی می کنند.
نظرسنجی دیگری که توسط کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی منتشر شد، نیز نشان می دهد که ۵۸ درصد صهیونیست ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند.
براساس این نظرسنجی، ۴۸ درصد صهیونیست ها خواهای استعفای یوآف گالانت (وزیر جنگ)، ۵۰ درصد خواهان استعفای هرتزی هالیوی (رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی) و ۵۶ درصد نیز خواهان استعفای رونن بار رئیس سازمان جاسوسی داخلی رژیم صهیونیستی (شینبت) هستند.
متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات
روزنامه الاخبار لبنان امروز-چهارشنبه- متن پیشنهاد رژیم صهیونیستی به جنبش حماس برای تبادل اسرا و آتشبس را منتشر کرد.
طبق گزارش الاخبار لبنان این پیشنهاد شامل اصول اساسی برای توافق بین طرف اسرائیلی و فلسطینی و بازگشت آرامش پایدار است. این توافق چارچوبی با هدف آزادی تمام اسرای صهیونیست در نوار غزه چه غیرنظامیان و چه سربازانی که مرده یا زنده هستند و برقراری آرامش پایدار در نوار غزه است.
این توافق شامل سه مرحله به شرح زیر است:
مرحله اول (۴۰ روز با امکان تمدید آتشبس):
■ توقف موقت عملیات نظامی متقابل بین ۲ طرف و عقب نشینی نیروهای اسرائیلی به سمت شرق و دور از مناطق پرجمعیت به منطقهای نزدیک به مرزها در همه مناطق نوار غزه (به جز دره غزه).
■ توقف پروازهای نظامی و شناسایی در نوار غزه به مدت هشت ساعت در روز و به مدت ۱۰ ساعت در روزهای آزادی بازداشت شدگان و اسرا.
■ بازگشت غیرنظامیان آواره به مناطق سکونت خود:
■ در روز هفتم (پس از آزادی همه زنان)، نیروهای اسرائیلی از خیابان الرشید به سمت شرق در امتداد خیابان صلاح الدین عقب نشینی میکنند، به نحوی که این کار شرایط را برای ورود کمکهای بشردوستانه و آغاز بازگشت غیرنظامیان آواره غیرمسلح به مناطق زندگیشان و حرکت آزادانه غیرنظامیان در تمام مناطق نوار غزه تسهیل میکند.
■ در روز بیست و دوم (پس از آزادی دو سوم بازداشت شدگان)، نیروهای اسرائیلی از مرکز نوار غزه (به ویژه محور نتزاریم و محور میدان کویت) در شرق جاده صلاح الدین به منطقهای نزدیک به مرز عقب نشینی میکنند و این مساله به غیرنظامیان آواره اجازه بازگشت به محل زندگی خود در شمال نوار غزه را میدهد.
■ تسهیل ورود مقادیر فشرده و مناسب کمکهای بشردوستانه، مواد امدادی و سوخت (۵۰۰ کامیون، از جمله ۵۰ کامیون سوخت، از جمله ۲۵۰ کامیون برای شمال غزه) که شامل سوخت مورد نیاز برای راهاندازی نیروگاه برق و تجارت و تجهیزات مورد نیاز برای آواربرداری و بازسازی و راه اندازی بیمارستانها، مراکز بهداشتی و نانواییها در هر منطقهای از نوار غزه است و این امر در تمام مراحل توافق ادامه خواهد داشت.
مبادله زندانیان و اسرا بین ۲ طرف:
-حماس حداقل ۳۳ زندانی مرد و زن را آزاد میکند، تمامی بازماندگان اسرائیلی از جمله زنان (غیر نظامی و سرباز)، کودکان (زیر ۱۹ سال)، سالمندان (بالای ۵۰ سال) و بیماران و مجروحان.
-حماس تمامی زندانیان زنده اسرائیلی، از جمله زنان و کودکان غیرنظامی (زیر ۱۹ سال) را آزاد میکند. در مقابل، رژیم صهیونیستی به ازای هر زندانی اسرائیلی که آزاد میشود، ۲۰ کودک و زن را بر اساس لیستهای ارائه شده توسط حماس بر اساس قدیمیترین بازداشتشدگان آزاد میکند.
-حماس تمام اسرای زنده اسرائیلی اعم از افراد مسن (بالای ۵۰ سال)، بیماران و مجروحان را آزاد میکند. در مقابل، رژیم صهیونیستی ۲۰ زندانی مسن (بالای ۵۰ سال، بیماران و مجروحان) را آزاد میکند (بر این اساس که باقیمانده مدت محکومیت آنها از ۱۰ سال بیشتر نباشد).
-حماس تمام سربازان زن اسرائیلی را آزاد میکند. رژیم صهیونیستی ۴۰ زندانی را از زندانهای خود به ازای هر سرباز زن اسرائیلی آزاد میکند.(۲۰ محکوم ابد و ۲۰ نفر که باقیمانده مدت محکومیت آنها از ۱۰ سال بیشتر نباشد.) همچنین این مساله همراه با حق رژیم صهیونیستی برای امتناع از آزادی برخی اسرا است.
- هر کدام از زندانیان محکوم به حبس ابد که قرار است آزاد شوند میتوانند در غزه یا خارج از آن آزاد شوند.
برنامه تبادل زندانیان و اسرا بین ۲ طرف در مرحله اول:
حماس سه زندانی اسرائیلی را در روز اول توافق آزاد میکند و پس از آن حماس هر سه روز یک بار سه زندانی دیگر را آزاد میکند که از همه زنان (غیر نظامی و سرباز) شروع میشود. رژیم صهیونیستی تا روز سی و سوم، همان تعداد اسیران فلسطینی را که بر اساس فهرستی که مورد توافق قرار خواهد گرفت، آزاد میکند.
تا روز هفتم (حداکثر)، حماس فهرستی از تمامی بازداشت شدگان باقیمانده (علاوه بر ۳۳ نفر ذکر شده) از دستههای فوق الذکر را ارائه میکند، مشروط بر اینکه در سی و چهارمین روز، یعنی زمان توافق برای توقف عملیات نظامی، آزاد شوند. بسته به تعداد اسیران صهیونیست باقیمانده، توقف عملیات نظامی برای چند روز تمدید خواهد شد (یک روز اضافی در ازای هر اسیر اضافی که آزاد میشود.) در عوض، طرف اسرائیلی تعداد توافق شده اسیران فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی را آزاد خواهد کرد.
عملیات تبادل به میزان تعهد مرتبط است، از جمله توقف عملیات تهاجمی، استقرار مجدد نیروها، بازگشت افراد آواره و ورود کمکهای بشردوستانه، دستگیر نشدن اسرای آزاد شده فلسطینی بر اساس همان اتهاماتی که قبلا به خاطر آنها دستگیر شده بودند.
در مرحله اول (پس از آزادی نیمی از بازداشت شدگان) گفتوگوهای غیرمستقیم بین ۲ طرف در خصوص توافق بر سر مقدمات لازم برای بازگشت آرامش پایدار آغاز خواهد شد.
سازمان ملل متحد، آژانسهای مربوطه آن و سایر سازمانهای بینالمللی کار خود را در ارائه خدمات بشردوستانه در تمام مناطق نوار غزه انجام میدهند و این امر در تمام مراحل توافق ادامه دارد.
آغاز بازسازی زیرساختها (برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جادهها) در تمام مناطق نوار غزه و ورود تجهیزات لازم برای دفاع مدنی و آواربرداری و این امر در تمام مراحل توافقنامه ادامه خواهد داشت.
تسهیل تدارکات و ملزومات لازم برای ایجاد اردوگاهها به منظور اسکان آوارگانی که در طول جنگ خانههای خود را از دست دادهاند.
از روز چهاردهم، تعداد توافق شدهای از نیروهای نظامی مجروح اجازه عبور از گذرگاه رفح برای دریافت خدمات درمانی را خواهند داشت.
مرحله دوم (۴۲ روز):
تکمیل توافقنامه در مورد مقدمات لازم برای بازگشت آرامش پایدار و اعلام لازم الاجرا شدن آن قبل از آغاز تبادل اسرا بین دو طرف - تمامی مردان اسرائیلی باقیمانده (غیر نظامی و سرباز) - در ازای تعداد توافق شده زندانیان فلسطینی در زندانهای اسرائیل و خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه.
آغاز تمهیدات لازم برای بازسازی همه جانبه منازل، تاسیسات غیرنظامی و زیرساختهای غیرنظامی که در اثر جنگ ویران شدهاند.
مرحله سوم (۴۲ روز):
تبادل کلیه اجساد ۲ طرف پس از شناسایی.
اجرای طرح بازسازی پنج ساله نوار غزه شامل خانهها، تأسیسات غیرنظامی و زیرساختها.
طرف فلسطینی از بازسازی زیرساختها و تأسیسات نظامی خودداری میکند و هیچ گونه تجهیزات، مواد خام یا سایر اجزای مورد استفاده برای مقاصد نظامی را وارد غزه نمیکند.
آمریکا: برنامه ای از اسرائیل برای رفع نگرانی ها درباره رفح ندیده ایم
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشگتنه هنوز برنامه ای برای حفظ امنیت غیرنظامیان در طول تهاجم به رفح ندیده است.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که اسرائیل برنامه معتبری ارائه نکرده است که نگرانی های آمریکا را برطرف کند.
دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا مدتهاست که به رغم ارسال تجهیزات نظامی و امنیتی به اسرائیل در جنگ با غزه، مدعی است از تهاجم به رفح، جایی که تقریباً 1.5 میلیون آواره فلسطینی در حال حاضر در آن پناه گرفتهاند، بدون برنامهای معتبر برای حفاظت از غیرنظامیان حمایت نمیکند.
پیش ازاین، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه به وقت محلی با اشاره به آوارگان فلسطینی که در رفح پناه گرفته اند، به خبرنگاران گفت: "ما نمی خواهیم شاهد یک عملیات زمینی بزرگ در رفح باشیم. قطعاً، ما نمی خواهیم شاهد عملیاتی باشیم که امنیت این ۱.۵ میلیون نفر را که به رفح پناه برده اند، نادیده بگیرد."
کربی افزود که دولت آمریکا "مطمئنا" طرحی از سوی اسرائیل ندیده است که " امنیت یک و نیم میلیون نفری که در این منطقه پناه گرفته اند را تامین کند و این امر هر گونه عملیات زمینی بزرگ را پیچیده می کند."
حملات سنگین حزبالله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل
حزب الله لبنان و گردانهای سرایاالقدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین امروز چهارشنبه بار دیگر مواضع ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادند.
حزب الله لبنان امروز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد که تجمع نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در محوطه پادگان «برانیت» در شمال فلسطین اشغالی را هدف حملات موشکی و راکت قرار داده است.
سرایاالقدس نیز به نوبه خود اعلام کرد که نظامیان و تجهیزات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را در منطقه شیخ عجلین در جنوب غرب شهر غزه هدف حملات خمپارهای قرار داده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.