به گزارش تابناک، پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳، پانزدهمین اجلاس بینالمللی اقتصادی روسیه و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی موسوم به کازان فروم با حضور مقامات کشورها برگزار شد.
نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت دولت افغانستان، نیز با حضور در این مراسم از پاویون جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه صنعت حلال بازدید کرد و طی نشستی که با سفیر کشورمان در مسکو داشت، به ارتقای سطح مبادلات تجاری دوجانبه اشاره نمود.
در همین اصناف، حمید شهریاری، دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، نیز با حضور در این نشست از آمادگی این مجمع برای سفرهای متقابل هیأتهایی از علمای ایران و افغانستان سخن گفت و اظهار داشت: تبادل هیأتهای فرهنگی میتواند به تقویت مناسبات دوجانبه به نفع دو ملت همسایه منجر شود.
حال باید دید طرح دعوت به مباحثه با روحانیون طالبانی چقدر توجیهپذیر است؟ آیا استفاده از از اندیشمندان دینی مترقی و تحولگرا برای گفتمانهای دینی در داخل و خارج از کشور گزینه بهتری نیست؟ اصلا این طرح قابلیت اجرایی دارد یا خیر؟!
یکی از پژوهشگران در این باره اظهار کرد: طالبان هیچ وجه اشتراک با مذهب شیعه نداشته و هم اکنون طالبان با فرهنگ ایرانی و شیعیان در افغانستان، سختترین برخوردها را دارد. تا جاییکه مناسبتهای بزرگ ایرانی و شیعی را ممنوع کردهاند. در چنین شرایطی، دعوت به مباحثه با روحانیون طالبانی توجیهپذیر نیست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.