به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به نام مصوبه سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) (مصوبه جلسه ۸۴۳) آزمون سراسری از سال ۱۴۰۲ با تغییراتی برگزار شد که شاید مهمترین آن تاثیر قطعی معدل پایه دوازدهم متوسطه دوم (به شکل تدریجی در هر سال و با روند افزایشی تا پایه دهم در سال ۱۴۰۴) در آزمون سراسری باشد.
همچنین برگزاری دو نوبت کنکور در سال از دیگر تغییرات بر اساس این مصوبه بود و داوطلبان میتوانستند در مجموع چهار بار در آزمون سراسری طی دو سال شرکت کنند و نمرات هر دوره از آزمون برای آنها معتبر میماند و در نهایت با بیشترین نمره انتخاب رشته کنند.
همچنین بر اساس این مصوبه آزمون سراسری فقط از دروس اختصاصی برگزار شده و نمرههای دروس عمومی یعنی (آموزش ادبیات فارسی و نگارش، آموزش زبان انگلیسی، آموزش زبان عربی و بینش اسلامی متوسطه) از روی نمرات آزمونهای امتحان نهایی مدارس و سوابق تحصیلی با تاثیر قطعی در نمره کل حساب میشود.
البته این مصوبه بعد از این، بار دیگر در جلسات ۸۵۵ و ۸۶۳ مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۰۵ و ۱۴۰۱/۰۳/۱۷ اصلاح و در تاریخ ۲۵ تیر ۱۴۰۱ توسط شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رییسجمهور با نام ماده واحده تکمیل و اصلاح موادی از سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) ابلاغ شد.
بر همین اساس پنجم مهر گذشته بود که سرپرست فعلی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور (که آن زمان رییس سازمان سنجش آموزش کشور بود) اعلام کرد: آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دو نوبت برگزار میشود که نوبت اول روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ و نوبت دوم روزهای پنجشنبه و جمعه ۷ و ۸ تیر ماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
عبدالرسول پورعباس افزود: در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳، سهم نمره کل سابقه تحصیلی پایه دوازدهم نظام ۳-۳-۶ در گروههای آزمایشی اصلی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ به میزان ۵۰ درصد با تأثیر قطعی است و میزان تأثیر نمره کل سابقه تحصیلی دیپلم نظام سالی - واحدی/ ترمی - واحدی در این گروهها، ۳۷/۵ درصد با تأثیر قطعی و میزان تأثیر سوابق تحصیلی پیشدانشگاهی نظام سالی - واحدی/ترمی - واحدی ۱۲/۵ درصد با تأثیر قطعی در نمره کل سابقه تحصیلی در مجموع دیپلم و پیشدانشگاهی ۵۰ درصد بوده و همچنین سهم نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) ۵۰ درصد است.
وی درباره داوطلبانی که سابقه تحصیلی کامل گروه آزمایشی مورد نظر خود را ندارند، عنوان کرد: این دسته از داوطلبان اعم از دانشآموزان و فارغالتحصیلان شاخههای نظری، فنیوحرفهای و کارودانش در تمام نظامهای آموزش و پرورش و طلاب حوزههای علمیه باید نسبت به ایجاد سابقه تحصیلی دروس عمومی و اختصاصی بر اساس برنامه اعلامی وزارت آموزش و پرورش اقدام کنند. دروس عمومی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ همچون آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ صرفاً از طریق سوابق تحصیلی اعمال میشود.