مرتضی آقاتهرانی متولد ۱۳۳۶، سیاستمدار، مجتهد و دبیرکل رئیس شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی است. آقاتهرانی از سخنرانی های مذهبی تلویزیون در ماه رمضان دهه هشتاد شمسی، وارد عرصه سیاست شد.
گفتنی است؛ او علاوه بر نمایندگی در دوره هشتم، نهم و یازدهم که رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی دراین دوره بود؛ امامت جمعه مسجد امام علی نیویورک را نیز بر عهده داشتهاست. وی از افراد نزدیک به جریان آیت الله مصباح یزدی است و در بیشتر سخنان و مصاحبههای خود از این شخصیت یاد میکند.
آقا تهرانی در مقام رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم شورای اسلامی بیان کرده که در تصویب طرح امر به معروف و نهی از منکر و بررسی لایحه عفاف و حجاب و لایحه موسوم به صیانت فضای مجازی نقش محوری داشته است و از اینکه توانسته این فعالیتها را انجام دهد، افتخار می کند و از عدم همکاری سایر طیف های اصولگرا در این زمینه انتقاد کرده است.
این بار با نزدیک شدن به مجلس دوازدهم و تپیدن نبض قدرت به هوای صندلیهای مجلس و مهمترین صندلی آن که شامل کرسی ریاست مجلس است؛ منتظر حضور آقاتهرانی بودیم اما دراین روزها فعالیتی را در مورد موضوع کاندیدا شدن او مطلع نشدیم.
آقاتهرانی پیشتر با ارائه پیشنهادی خطاب به رئیس مجلس یازدهم در خصوص تشکیل جلسه درباره موضوع نقد و بررسی عملکرد هیئت رئیسه و نمایندگان مجلس گفته بود: بنده اگر به جای رئیس مجلس بودم اول از هر چه، چنین همایش و نشستی را برای ارزیابی هیئت رئیسه زنده و ریاستش میگذاشتم تا که بتوانم کار را بهتر از تصور خویش جلو ببرم؛ روشن است که دیگران از بیرون بهتر نقاط ضعف و قوتمان را میبینند. از درگاه الهی برای همه مسؤلین این نظام مقدس برترین را خواهانم.
حال جای این پاسخ برای پرسش ما خالی مانده اکنون که شرایط ایفای نقش شد چرا شانه خالی کرده است و در عرصه فعال نیست.
خبرنگار تابناک در مورد این مهم با افراد مختلفی تماس گرفت از جمله دفتر خود آقاتهرانی که گفته شد حاجآقا به شدت در عرصههای سیاسی فعال هستند و جلسات را شرکت میکنند اما بنابر نظر شخصی خود از حضور برای فعالیت ریاست مجلس و فراکسیون خودداری کردند.
همچنین موسی غضنفرآبادی نماینده منتخب دوازدهم مجلس شورای اسلامی و رییس فراکسیون اکثریت مجلس در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص حضور آقاتهرانی برای ریاست مجلس، گفت: در مورد این موضوع بنده با آقا تهرانی صحبتی نداشتم و کاملا بیاطلاع هستم.
پیش از این آقاتهرانی تاکید داشت که نقد، پژوهش گذاشتن مجلس و جوانب مختلف آن، نقد پذیری مسئولین، رئیس، هیئت رئیسه، نمایندگان و... بسنده نکردن به وضع موجود میتواند موجب کارآمدی بیشتر و بهتر مجلس شود؛ اینجاست که می توان این سئوال را مطرح کرد؛ چرا آقا تهرانی که همواره در پشت پرده تصمیمات جبهه پایداری قرار دارد و به نوعی قطب معنوی این گروه محسوب میشود هیچ گاه خود را در معرض رای نمایندگان ملت در صحن مجلس قرار نمیدهد؟