داوود شیرالی_ می گویند ناصر همتی در صداوسیمای دهه شصت، معاونت سیاسی و اخبار تلویزیون را برعهده داشت و تا پایان جنگ هم در سازمان ماند.در دهه هفتاد شمسی، همتی در حالی که می توانست در صداوسیما بماند و مثل خیلی از مدیران هم طرازش تا ریاست شبکه و پست های مدیریتی بلند مرتبه جام جم پیش برود، ترجیح داد زمین بازی خود را عوض کند.
همتی در دهه هفتاد به اقتصاد روی آورد. همزمان هم درس اقتصاد خواند هم در سمت های مدیریتی اقتصادی قرار گرفت. موقعیت کمیابی که به او کمک کرد تجربه را در کنار تئوری کسب کند و بکار ببندد.
همتی در این زمین جدید هم توانست اعتماد روسای جمهور را کسب کند. پیشنهاد "صندوق ذخیره ارزی " را به خاتمی داد و در دولت روحانی، رئیس کمیسیون اقتصادی شورای عالی امنیت ملی بود. شورایی که وظیفه اصلی اش، دور زدن تحریم ها بود.
اما در 1400 در فرایندی که هنوز چیز زیادی از آن نمی دانیم، در یک حرکت غیرمنتظره و بدون هماهنگی با رئیس جمهور وقت، حسن روحانی ناگهان وارد عرصه سیاست شد و نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد و شگفتی بزرگ، تایید صلاحیت او توسط شورای نگهبان بود. نهادی که به سخت گیری در تایید/احراز صلاحیت ها مشهور است .
عبدالناصر همتی در کارزار انتخاباتی 1400 تنها توانست حمایت رسمی کارگزاران سازندگی را به دست آورد و دو میلیون و چهارهزار رای، هشت درصد آراء را کسب کند.
حالا دوباره در آستانه انتخابات سرنوشت ساز و البته زودهنگام 1403، عبدالناصر همتی دوباره وارد میدان شده است.آیا باز چراغی برایش سبز شده است؟ آیا تجربه 1400 زیر زبان اش مزه کرده است؟ آیا این تصمیم انفرادی است ؟
مدل سیاست ورزی عبدالناصر همتی حتی بعد از انتخابات 1400،مبتنی بر دوری از احزاب و چارچوب های رایج سیاسی و تکیه تخصصی و آکادمیک بر اقتصاد و مشکلات معیشتی بوده است. از او کمتر حرف های داغ سیاسی شنیده شده است. اگر هم مجبور شده باشد در جریان مناظره ها، چیز داغی بگوید؛ آن گفته ها نتوانسته است موج آفرین و شوق آفرین باشد.
همتی بدون آنکه خودش مستقیما وارد تشکیلات سیاسی و حزبی شود، دماسنج سیاست را در جیب خود دارد. می داند چه حرفی را کجا و چقدر باید بزند که برایش دردسر درست نکند و البته حرفش را هم زده باشد.
به نظر می رسد دست فرمان همتی همان دست فرمان 1400 باشد و با همان استراتژی پا به میدان گذاشته است. همچنان تمرکزش بر اقتصاد و تحریم است و تلاشی برای به روز رسانی یا تغییر محتوا و فرم سخنانش نکرده است.
اگر سخنان 1400 همتی را در کنار سخنان او در روز ثبت نام قرار دهیم، تقریبا هیچ تفاوتی وجود ندارد. همان ادبیات، همان کلید واژه ها و خطوط کلی کاملا تکرار شده است، بجز کاهش وزن شدید، همتی در فرم و محتوا همان همتی سابق است!
مدل سیاست ورزی عبدالناصر همتی مدل منحصر به فرد خود اوست، او سراغ احزاب نمی رود، بلکه به دلیل بلیط تایید صلاحیت، این احزاب و گروههای اصلاح طلب هستند که مجبور هستند در نهایت و در روزهای آخر به سمت او بروند.
همتی نمی تواند یا نمی خواهد سیاستمداری با استاندارهای مرسوم باشد،اما ظاهرا برخی سیاسیون پشت پرده به او علاقه خاصی داشته باشند، شاید به دلیل عقبه نداشتن و بی حاشیه بودن و بی خطر بودن همتی؛ همین ویژگی ها در کنار احتمال بالای تایید صلاحیت وی، همتی را به یک گزینه خاص در انتخابات تبدیل کرده است.
ثبت نام همتی در انتخابات، بلافاصله بعد از ثبت نام علی لاریجانی، می تواند معنادار باشد. آیا همتی این بار هم قرار است، در لیست نهایی شورای نگهبان، "اصلاح طلبان/اعتدالیون" را نمایندگی کند و انتخابات 1403 هم آرایشی شبیه 1400 داشته باشد؟