به گزارش تابناک، امید محدث فعال فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار سیاسی تابناک در خصوص فضای حاکم بر انتخابات و عملکرد شورای نگهبان، گفت: در همان روزهای ابتدایی تایید صلاحیت نامزدها توسط شورای نگهبان جنب و جوشی در جامعه ایجاد شد.
وی افزود: اما همچنان آن موج جدی که باید برای بالا بردن مشارکت اتفاق بیفتد هنوز شکل نگرفته و امیدوار هستم در فرایند مناظرهها و منازعه کاندیدا با همدیگر شکل بگیرد.
وی در خصوص عملکرد شورای نگهبان در این دوره بیان داشت نگهبان بر اساس شاخصهایی که دارد رفتار میکند و جریانها ممکن است نسبت به تایید گزینهها و شاخصها اعتراض داشته باشند.
شورای نگهبان باید نسبت به اقناع افکار عمومی تلاش کند. برای این کار دلایل احراز یا عدم احراز هر کدام از کاندیداها به صورت شفاف حداقل به خود افراد به صورت شفاف اعلام شود. اگر شورای نگهبان بر اساس شاخصهای شفاف حرکت کند و آن شاخصها را برای مردم نیز بیان کند اقناع و رضایت افکار عمومی نیز حاصل میشود.اما به صورت کلی عملکرد شورای نگهبان نسبت به دوره قبل منعطفتر بوده.
این فعال فضای مجازی در خصوص میزان مشارکت در انتخابات عنوان کرد: قطعا بالای ۵۰ درصد در انتخابات شرکت میکنند. این فعال اصلاح طلب با اشاره به اینکه در این دوره شاهد پدیده ارای خجالتی هستیم ، گفت: یکی از چالشهای جدی این دوره از انتخابات آرای خجالتی است. به این دلیل میگویم آرای خجالتی که به دلیل عملکرد بد و نامطلوب جریانهای سیاسی و ناامیدی که در جامعه ایجاد کردهاند، در جامعه با افرادی روبرو هستیم که میخواهند رای بدهند اما به دلیل فشارهای اجتماعی دوست ندارند کنش سیاسی علنی برای مشارکت در انتخابات داشته باشند.
محدث ادامه داد: این افراد در تبلیغات شرکت نمیکنند، توصیه نمیکنند، در عرصه عمومی تبلیغات انتخاباتی انجام نمیدهند و در نظرسنجیها شرکت نمیکنند اما در روز انتخابات پای صندوق رای میآیند. این افراد هستند که کاندیدای ریاست جمهوری را تعیین تکلیف میکنند. این افراد در محاسبات نیز دیده نمیشوند یعنی نه کاندیدا درباره این افراد در جامعه صحبت میکنند ، نه با آنها گفتگو میکنند و نه در آمار نظرسنجی ها نشان داده می شوند. آرای خجالتی و آرای شهروندی در انتخابات شگفتی میآفرینند.
وی در خصوص نتیجه انتخابات گفت در این انتخابات با دوگانه اصلاح طلب و اصولگرا روبرو نیستیم بلکه با دوگانه جریان توسعه طلب و عاقل و جریان متحجر و واپسگرا روبرو هستیم. جریانهایی که در پوشش و ظاهر به دنبال برنامه هستند اما آنچه شما در برنامههایشان مشاهده میکنید کمکی به پیشرفت برنامهها نمیکند.
این فعال مجازی اذعان کرد: امیدوار هستم افراد با دقتی که در برنامهها و کارنامههای افراد برای رسیدن به اهداف، در برنامههای تبلیغی و مناظرات دارند فرد مناسب را انتخاب کنند. و همچنین امیدوار هستم که جریان توسعه طلب و عاقل در این انتخابات پیروز شود و ما شاهد این باشیم که در سالهای آینده جریانهای اقتصادی و اجتماعی با نگاه به حقوق شهروندی و آزادی اجتماعی وظیفه خود را انجام دهند.