بازدید 4257

آقای وزیر اقتصاد، از آمار خروج سرمایه هم برایمان بگویید

رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران معتقد است، سرمایه‌گذاران هر روز با بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های جدید مواجه می‌شوند و همواره باید اخبار اقتصادی و داخلی را دنبال کنند تا از تغییرات قوانین همچون تصمیمات ارزی و تجاری مطلع شوند.
کد خبر: ۱۲۴۴۷۵۳
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۷ 29 June 2024

آقای وزیر اقتصاد از آمار خروج سرمایه هم برایمان بگویید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ وزیر اقتصاد به تازگی با دفاع از عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم، از رشد سرمایه‌گذاری گفته و بیان داشته است: سال قبل ۵.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی جذب شد که نشان از شکسته‌شدن جذب سرمایه‌گذاری در این دولت دارد. خاندوزی معتقد است صادرات غیرنفتی از میانگین ۴۲ میلیارد دلار در سال‌های ۹۷ تا ۹۹ به بیش از ۵۰ میلیارد دلار در سه سال گذشته رسیده است.

این در حالی است که در پایان سال گذشته، میزان ناترازی تجارت خارجی کشورمان به حدود منفی ۱۷ میلیارد دلار رسیده بود و نشان از پیشی گرفتن واردات بر صادرات داشت؛ هرچند دولتمردان و تیم اقتصادی دولت سیزدهم، برای توجیه این شاخص، آمار صادرات نفت را به آمار غیرنفتی اضافه کردند تا شاخص مثبت شود و نشان دهند که حال و روز تجارت خارجی خوب است و جای نگرانی نیست.

رویکردی که یک عضو اتاق بازرگانی تهران معتقد است وقتی صادرات نفت را در نظر بگیریم، مسلماً تراز تجاری هم مثبت می‌شود؛ اما این شاخص برای کارآفرینان و تجار ایرانی، جای نقد و تحلیل دارد.

فریال مستوفی رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی تابناک اظهار داشت: صادرات نفت را جزو عملکرد صادراتی قرار داده‌ایم؛ ولی مهم‌تر این است که برای مواد خام صادراتی، ارزش‌افزوده‌ای خلق کنیم.

وی افزود: با کشور‌هایی نظیر چین، تراز تجاری مثبت داشته‌ایم  اما دلیلش در صادرات نفت به این کشور نهفته است. به بیان دیگر؛ اگر صادرات نفت را در نظر نگیریم، تراز تجاری منفی خواهد بود.

مستوفی با اشاره به شرایط اقتصاد بیمار در کشور افزود: به دلیل تحریم‌ها، مشکلات عدیده‌ای داریم. به‌گونه‌ای که از نظر تأمین مالی برای پروژه‌ها و نقل‌ و انتقالات ارزی و روابط بانکی با چالش مواجهیم. از سوی دیگر در فضای تحریمی، با موانعی در سر راه ورود تکنولوژی‌های جدید به کشور روبرو هستیم. تکنولوژی‌هایی که می‌تواند به بهبود تولید و بهینه‌شدن این فرایند، کمک کند؛ بنابراین، تراز تجاری ما همیشه به نفع کشور‌های دیگر بوده و واردات بیش از صادرات است.

در این شرایط، برخی همواره با احتساب صادرات نفت، به دنبال توجیه تراز تجاری هستند و در حقیقت صادرات نفتی و غیرنفتی را در یک سبد دیده‌اند. به‌هرحال وقتی برای عموم چنین صحبت‌هایی می‌شود، تحلیل اقتصادی و عملکردی هم صورت نخواهد گرفت؛ اما وقتی مخاطب صحبت‌ها و آمارهای تجاری، کارآفرینان و اقتصاددانان باشند، امکان تحلیل و راستی‌آزمایی وجود خواهد داشت.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در خصوص صحبت‌های وزیر اقتصاد مبنی بر رکوردشکنی در جذب ۵.۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی در سال گذشته نیز گفت: ممکن است صرفا ۵.۵ میلیارد دلار license امضا شده و مجوز داده اند. مهم این است که از این رقمی که وزیر اقتصاد گفته، چه میزان عملیاتی شده است؟ به هر حال تا زمانی که ارز و تکنولوژی وارد کشور نشود، پروژه مدنظر به مرحله عملیاتی نرسیده است؛ بنابراین خیلی از صحبت‌هایی که مسئولان در خصوص جذب سرمایه می‌کنند، صرفا کاغذ است. یعنی فقط مجوز داده اند و عملیاتی نشده است.

حال فرض کنیم که در بهترین سناریوی اقتصادی، رقم ذکر شده در صحبت‌های وزیر اقتصاد، عملیاتی شده باشد؛ بنابراین سؤال مهم این است ۵.۵ میلیار دلار جذب سرمایه خارجی برای کشور ایران با این همه پتانسیلی که دارد، قابل قبول است؟ هرچند این رقم اعلامی هم جای سوال و ابهام دارد؛ این در شرایطی است که سایر کشور‌ها در سطوح بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار جذب سرمایه گذار دارند.

رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران یادآور شد: اصولاً سرمایه‌گذار خارجی جایی می‌رود که امنیت سرمایه‌گذاری داشته باشد؛ اما در ایران، چه سرمایه‌گذار داخلی و چه خارجی، امنیت سرمایه‌گذاری ندارد؛ چراکه هر روز با بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های جدید مواجه می‌شود و همواره باید اخبار اقتصادی و داخلی را دنبال کند تا از تغییرات قوانین همچون تصمیمات ارزی و تجاری مطلع شود. از سوی دیگر؛ هنوز زیرساخت‌های مناسب برای جذب سرمایه‌گذار را نداریم. مسلماً اولین اقدام در مسیر جذب سرمایه و تکنولوژی، ایجاد بستر مناسب است.

مستوفی در بخش پایانی صحبت‌هایش با اشاره به صحبت وزیر اقتصاد در خصوص ورود سرمایه‌گذار به کشور اظهار داشت: بهتر بود تا آقای خاندوزی از میزان خروج سرمایه از کشورمان هم آمار ارائه می‌داد! در مجموع معتقدم باید ضمن قبول fatf، به فکر بهبود روابط تجاری و بین‌المللی و ارتباط مؤثر با دنیا باشیم تا در نهایت به جذب سرمایه‌گذاری و ورود تکنولوژی منجر شود.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲۷
تورم ۶۰درصدی در سه سال پیاپی نابومون کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
من موندم پس چرا باز به جلیلی رای میدن؟ میخوان سیستم قبلی ادامه پیدا کنه؟!!!!!!!!!!!!!!!!
اصلاً توي اين كشور انگار همه كمر بستن كه هيچ كاري انجام نشود . اينقدر براي سرمايه گذاري و كسبه سنگ اندازي مي كنند كه همه ترجيح مي دهند از اين مملكت فرار كنند

بحث رشوه و فساد اداري هم كه مزيد بر علت هست . جايي را پيدا نمي كني كه اهل رشوه و زيرميزي نباشند
اگر نابغه ترین افراد رو سر کار بیارین و تمام ایرانی های خارج برگردن و وام 10 تریلیون دلاری از بانک جهانی بگیرید و تمام ابرشرکتهای دنیا اپل و تویوتا وتسلا وسونی و شیامی و مک دونالد و وال مارت وغیره باهم بسیج بشن وکشور های همسایه هرکدام 5 6 میلیون نیروی کار بفرستن و کارخانه ها وادارات و شرکتها 3 شیفت کار کنن بازهم 10 15سال طول می کشه دوران طلائی خاتمی برگرده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
دوران طلایی خاتمی پشتوانه ش سازندگی درخشان دوران رفسنجانی بود. که مملکتی نابود شده از جنگ با بدهی های سنگین خارجی رو تحولی گرفت آباد کرد و تحویل خاتمی داد و خاتمی هم مملکت دو خوب اداره کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
و اگر اختلاص و کم کاری نباشه
چه بلایی سر اقتصاد آوردی
از پشت عینک وزیر اقتصاد ،اینجا سوییس دوم است.اما حقیقت اینه ک پول ملی ما سومین پول بی ارزش دنیاست.یکی از بالاترین تورمهای دنیا برای ایرانست،رکورد تورمی اقتصاد کشور را در حال ویرانی است،اما ب زعم وزیر اقتصاد ۶ میلیارد دلار ما سرمایه گذاری خارجی داشته ایم،!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
ریال ایران برای سومین سال پیاپی بی ارزش ترین پول دنیاست
حرفای جدید میشنویم
نزدیک قله بودیم که
اصلا میگیم همه آمارسازیهای خاندوزی درست، پول این همه سرمایه گذاری و فروش نفت کو؟ نباید زندگی مردم یه سر سوزن تغییر کنه و بهتر بشه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
اقای خاندوزی لطفا به عنوان یک مسئول پاسخ بده. دولت اقای روحانی که به زعم شما مملکت رو نابود کرده چرا با فروش 200000 بشکه نفت قیمت تمامی اجناس و مایحتاج مردم ارزانتر از دولت شماست که 2000000 بشکه نفت میفروشید حالا اقلام غیر نفتی و قیمت فروش نفت و گاز بماند
بازار سرمایه را نابود کردی.
ما که سرمایه اندک مان را سال هاست در بازار سرمایه گذاشتیم عملا به خاکستر تبدیل شده است.
چون حداقل ۸۰ تا ۹۰ درصد از سال ۹۹ به اینور کاهش داشته و تورم وحشتناک هم از زمان سر کار آمدن این دانشمند گرانبها به عنوان وزیر اقتصاد و جناب عشقی که با بازار سرمایه عشقی رفتار کردن چند صد درصد افزایش داشته است.
ما که هیچی از دستمان بر نمیاد .
ولی خدایی هست و به اون خدای بزرگ واگذرتان می کنیم.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۸:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۹
حالا کجاش دیدی دکتر جلیلی باید بیاید تا صدای شنیدن استخوانهای را نتخواران بلند شود
جناب وزیر
آماری بدهید که با واقعیت جامعه همخوانی داشته باشد.
وضیت تورم، گرانی هر روزه اجناس ضروری، مسکن، اجاره و ....
علی رغم ارادات ویژه به شخص شهید رئیسی اینها نتیجه دولت ناکارآمد شما و تیم اقتصادیتان بود.
نام وزارت اقتصاد و دارایی باید به وزارت مالیات و عوارض تغییر نام دهد.
بدون شک یکی بزرگترین ضرباتی که بر دولت رییسی وارد شد از ناحیه وزیر اقتصاد ، فرزین ، عشقی و منظور بود جالب‌تر اینکه هر ۴نفر نوچه جلیلی هستند
متاسفانه وزیر اقتصاد و دارایی، یک کارشناس جوان مرکز پژوهشهای مجلس با مدرکی نامربوط به اقتصاد از دانشگاه امام صادق است که به پست وزارت نهاده شد.
بدترین وبی برنامه ترین وزیر اقتصاد تا حالا ایشان بوده با این وضعیت اقتصادی مردم وعدم سرمایه گذاری خارجی در کشور
جوری که این فرد اقتصاد را نابود کرد چنگیز مغول نتونست
خبرنگار شما تشریف ببرند وزارت اقتصاد نزدیک 200 تا 300 جوان بین 20 تا 30 ساله را به عنوان مشاور وارد وزارت اقتصاد کرده اند بدون تجربه و بدون دانش که داستان غم انگیزی هست
وزیر اقتصاد یک کلام ازت راضی نیستیم که نیستیم.
رای به جلیلی یعنی ادامه همین وضعیت اگر ایران برایشان ذره ای مهم بود همین حالا کنار می رفتند
بدترین وضعیت اقتصادی تاریخ بعد از انقلاب به نام شما رقم خورده ، به قول پزشکیان اینا کارشناس و کار بلد نیستند.. تا یک هفته فرصت داری وسایل شخصیتو از دفتر وزارت جمع کنی بری در در!!!!
مطمِنید عمدی نیست ؟
چرا اف ای تی اف را امصا نمیکنید؟
چرا همه کشورها حتی روسیه و چین عضوند؟
شما نه مدرسه میسازید نه دانشگاه دارید
نه تجارت خارجی نه یه سرمایه گذاری درستی تو صنعت میکنید!!! بابا چند تا کالا را رنجیره تامینش را ببندید تو ایران که کلا تو ایران باشه .... والله بالله عمدیه
جلیلی تکلیفش را با بورس روشن نکند خبری از رای نیست.
لطفا محلی برای تکدی گری سهامداران بورس دولت انقلابی بعدی مشخص کند
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # مسعود پزشکیان # سعید جلیلی # دور دوم انتخابات