وزارت نفت دولت چهاردهم یکی از پرحاشیه ترین وزارتخانه هایی بود که طی روزهای گذشته، تقریبا به طور ساعتی گزینه های مطرح شده برای تصدی گری آن تغییر می کرد، حال با ارائه فهرست نهایی، جزئیات بیشتری از پشت پرده این انتخاب پرحاشیه و دقیقه ۹۰ ای، به دست آمده است. جزئیاتی که به نظر می رسد بازیگر نقش اول آن، مردی برای تمام فصول صنعت نفت است!
به گزارش خبرنگار «تابناک»، فهرست کابینه دولت چهاردهم در حالی تقدیم مجلس شورای اسلامی شد که با حواشی بسیاری درباره معرفی گزینه پیشنهادی وزارت نفت همراه بود. بلافاصله پس از معرفی گزینه مورد نظر دولت چهاردهم برای وزارت نفت؛ «بهروز نعمتی» از گزینه های مطرح برای تصدی این کرسی در توئیتی نوشت: «تشکر از عنایات ویژه امپراطور!!! بابت تلاش های فراوان و گسترده برای برداشتن بار سنگین مسئولیت صنعت نفت از روی شانه های ناتوان حقیر!» این موضوع اخباری که درباره لحظات آخر معرفی وزیر پیشنهادی نفت به گوش می رسید و لابی های پشت پرده در این خصوص را تائید می کرد.
هرچند طبق اطلاعات موثق یک منبع آگاه تا شب گذشته، «بهروز نعمتی» و «محمود امین نژاد» دو گزینه اصلی برای تجمیع و معرفی به صحن علنی مجلس شورای اسلامی بودند و این روند تا ۹ صبح امروز نیز ادامه داشت، اما در لحظات آخر گویا «پدرخوانده باشگاه نفت و نیرو» که به نظر می رسد با هدف خارج کردن نعمتی از رینگ کابینه دولت چهاردهم و در حالی که گزینههای وی مانند علیرضا صادق آبادی و اسحاق جهانگیری مورد مخالفت قرار گرفتند، با تمام قوا به میدان آمد و از قرار معلوم همین موضوع باعث باعث دلخوری مشاور وزیر نفت و درج توئیت یاد شده بوده است.
پاس گلی که به ثمر نشست
گفته می شود که مرد تمام فصول صنعت نفت در انجام لابی به نفع لابی یزدی ها در دولت سنگ تمام گذاشته و این موضوع در نهایت باعث سنگین شدن ترازو به نفع «پاک نژاد» گزینه پیشنهادی وزارت نفت شده است. از طرفی آنچه از گعدههای خصوصی شبانه به گوش میرسد، موید همین مساله است؛ بنابراین میتوان گفت با وجود پاسکاریهای متعدد بین گزینههای مختلف برای وزارت نفت، پاک نژاد پاس گل لابی یزد را ربوده و با یک نرمش قهرمانانه این پاس گل را در دروازه دولت چهاردهم به گل نشاند و روانه بهارستان شد.
جالب اینجاست که «محسن پاک نژاد» در شرایطی برای در اختیار گرفتن سکان وزارت نفت دولت پزشکیان به مجلس معرفی شده که در کمیته انتخاب وزیر نفت نمره بالایی کسب نکرده است! و تقریبا وی از هیچ شانسی برای تصدی کرسی عالی وزارت مهم نفت برخوردار نبوده است. چهره دیگر نظیر «مسعود کرباسیان، اسحاق جهانگیری، محمود امین نژاد، بهروز نعمتی و غلامحسین نوذری» شانس بالاتری نسبت به وی حتی تا صبح امروز هم داشتند، اما در نهایت مشخص شد بدون دیدار با تصمیم گیرنده نهایی کابینه و صرفا به حمایت آقای «ز» می توان بر کرسی وزارت نفت این دولت تکیه زد!
با این تفاسیر باید از رئیس جمهور پرسید فلسفه تشکیل، وقت کشی و اتلاف هزینه و انرژی در کمیتههای تخصصی مانند نفت چه بود؟ اگر قرار بود امپراطورها تصمیم نهایی را برای دولت بگیرند، پس چرا حرف از تصمیم کارشناسی و انتخاب کارشناسان شد! بنا به همین ملاحظات احتمالا گزینه وزارت نفت پزشکیان کار سختی برای عبور از سد مجلس شورای اسلامی و کسب رأی اعتماد نمایندگان خواهد داشت.