باتوجه به معرفی کابینه به مجلس شورای اسلامی از سوی دکتر مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور، نگاه و مروری به انتصابات وی در دوره تصدی وزارت بهداشت، بخصوص انتصاب چهرههایی که علاوه بر حوزههای تخصص مربوط به بهداشت و درمان، چهرههای سیاسی و فرهنگی نیز بودهاند میتواند جالب توجه باشد و به نوعی نشان دهنده مسیر و خط مشی آتی پزشکیان در مقام ریاست جمهوری.
تابناک "همه مردان پزشکیان" را مرور می کند:
سیاسیترین معاون پزشکیان بی شک قربان بهزادیان نژاد پزشک مشهدی و معاون فرهنگی دانشجویی آن وزارتخانه بوده است، بهزادیان نژاد در سال ۸۸ رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی بود که در دیماه ۸۸ بازداشت و ۵ سال در زندان بوده است، او سابقه بازداشت در سال ۹۹ و ۱۴۰۲ را نیز داشته است.
قربان بهزادیان نژاد
دیگر چهره سیاسی کابینه پزشکیان در وزارت بهداشت مرحوم محمدرضا راه چمنی رئیس سازمان بهزیستی آن وزارتخانه بوده است، او که از مبارزان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در مشهد بوده و در سالهای جنگ از طرف جهادسازندگی در جبههها حضور داشته است، دبیرکل حزب اصلاح طلب وحدت و همکاری ملی و صاحب امتیاز روزنامه اسرار بود و سابقه چند دوره نمایندگی سبزوار را داشت، ایشان در سال ۱۳۹۸ بر اثر کرونا مرحوم شدند.
محمدرضا راه چمنی
چهره سیاسی بعدی وزارتخانه بهداشت آقای پزشکیان، خانم فاطمه رمضان زاده پزشک یزدی و قائم مقام در امور مجلس با سابقه نمایندگی دوره چهارم و پنچم مجلس و عضویت در حزب کارگزاران سازندگی بوده است، آقای پزشکیان در وزارتخانه خود خانم زرین تاج کیهانی را به عنوان مشاور زنان انتخاب کرده بودند که ایشان از مبارزان قبل از انقلاب بوده اند که حضور فعالی هم به عنوان امدادگر در جبهه داشته اند.
آقای پزشکیان در آن سالها سردار حسن عراقی زاده را به عنوان مسئول بسیج جامعه پزشکی کشور در کنار خود داشتند که ایشان بعد از وزارت بهداشت معاون بهداشت بنیاد شهید و سپس معاون بهداشت سپاه و درحال حاضر معاون بهداشت ستادکل نیروهای مسلح است.
حسن عراقی زاده
آقای محمد اسماعیل اکبری به عنوان معاون سلامت وزارت بهداشت در کنار آقای پزشکیان حضور داشت، ایشان نیز از مبارزین قبل از انقلاب بوده و موسس انجمن علمی و دینی جوانان تویسرکان به عنوان یکی از کانونهای اصلی انقلابیون در پیش از انقلاب در این شهر فعالیت داشته اند، لازم به ذکر است معاونت سلامت که خود آقای پزشکیان نیز مدت کوتاهی پیش از تصدی وزارت بهداشت عهده دار آن بود مهمترین معاونت بود و در سالهای بعد به دو معاونت بهداشت و درمان تفکیک شد.
اسماعیل اکبری
دیگر معاون آقای پزشکیان علی اکبر سیاری معاون امور هماهنگی وزارت بهداشت بوده اند که ایشان نیز از زندانیهای سیاسی در قبل از انقلاب در مشهد بوده و حضور داوطلبانه طولانی مدت در جبهههای جنگ را داشته اند، ایشان از سال ۶۴ تا ۷۴ معاون وزارت علوم، از ۷۶ تا ۸۰ معاون بهداشت وزارت بهداشت و از سال ۹۲ مجددا معاون بهداشتی وزارت بهداشت در وزارت تحت امر آقای قاضی زاده هاشمی بوده اند.
علی اکبر سیاری
حسین ملک افضلی اردکانی معاون تحقیقات و فناوری آقای پزشکیان در وزارت بهداشت، چهره سرشناسی است که مسئول گسترش شبکههای بهداشتی در کشور از ۶۴ تا ۷۴ و معاون تحقیقات از ۷۸ تا ۸۶ و برنده جایزه جمعیت سازمان ملل در سال ۸۶ بخاطر طراحی سیاست تنظیم خانواده بوده، ایشان دایی آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور میباشد و خود نیز از خانواده عالمخیزی در یزد است.
حسین ملک افضلی
محمدجعفر قائم پناه که حالا معاون اجرایی پزشکیان در ریاست جمهوری شده است، در زمان وزارت بهداشت معاون توسعه مدیریت این وزارتخانه بوده است.
محمدجعفر قائم پناه
محمدحسین نیکنام در دوران پزشکیان مسئولیت روابط بین الملل این وزارتخانه را بر عهده داشته، او استاد قرآنی معروف و از ۷۲ تا ۹۲ همین سمت را برعهده داشته و مجددا در سال ۱۴۰۰ در دولت مرحوم رئیسی عهده دار این مسئولیت شده است.
محمدحسین نیکنام
عبدالله کریمی معاون آموزشی این وزارتخانه بوده است که قبل از معرفی کابینه رئیس جمهور پزشکیان نام او به عنوان یکی از گزینهها برای تصدی وزارت بهداشت مطرح شد.
عبدالله کریمی
محمد نوری معاون اشتغال و سرپرست دفتر وزیر در دروه تصدی وزارت بهداشت آقای پزشکیان بوده است، نوری جایگزین پزشکیان در ریاست دانشگاه تبریز شد پس از انتخاب پزشکیان به عنوان معاون سلامت وزارت خانه در سال ۱۳۷۹، در مدت اخیر در رسانهها از او به عنوان مسئول دفتر رئیس جمهور صحبت به میان آمد.
رسول دیناروند مشاور امور انتقال دانش فناوریهای نوین آقای پزشکیان در وزارت بهداشت بود که بعدها در دولت آقای احمدی نژاد و روحانی به عنوان معاون غذا و داروی وزارت بهداشت انتخاب و پس از بروز حاشیههایی از کار کنار گذاشته شد.
رسول دیناروند
پزشکیان نفرات دیگری را در ستاد وزارتخانه خود به عنوان مدیران ارشد به کار گرفته بود که بجز سوابق پزشکی سابقه دیگری از آنها یافت نشد؛ نفراتی همچون: ابوالحسن احمدیانی به عنوان معاون دارو، رضا خانی جزنی به عنوان قائم مقام وزیر در امور اقتصادی، فرشاد روشن ضمیر به عنوان دبیر شورای آموزش داروسازی، مرحوم محمدتقی خانی به عنوان رئیس موسسه پاستور، علی اکبر پور فتح الله به عنوان رئیس سازمان انتقال خون، محمدمهدی گویا به عنوان مدیر مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار، سید ابوالقاسم موسوی به عنوان رئیس سازمان بیمه خدمات درمانی کشور، محمد قره تپه به عنوان معاون دفتر فرهنگی وزارت بهداشت، جلیل حسینی به عنوان دبیر شورای آموزشی پزشکی و تخصصی، محمدتقی جغتایی به عنوان رئیس دانشگاه بهزیستی، عبدالله بهرامی به عنوان رئیس ستاد طب جایگزین، محمدحسین اسدی به عنوان رئیس صندوق رفاه دانشجویان و آقایان ابوالفتح لامعی به عنوان مشاور ارتقای کیفیت و علی اصغر فشاد به عنوان مشاور امور اجرایی و خانم فرشته بقایی به عنوان مشاور دندانپزشکی.
رامین ستوده
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.