با این خوراکی ها سلامت روده خود را تضمین کنید

«پری‌بیوتیک‌ها» با تقویت عملکرد میکروبیوم روده، به سلامت این عضو و تنظیم دستگاه گوارش کمک می‌کنند.
کد خبر: ۱۲۵۶۰۸۰
|
۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۵ 27 August 2024
|
1565 بازدید

شاید «پروبیوتیک» اصطلاح آشنایی برایتان باشد؛ باکتری‌های مفیدی که در روده عملکرد‌های متعددی، از تسهیل هضم تا مدیریت وزن، دارند. اما نکته قابل توجه این است که برای تنظیم و تولید این باکتری‌های مفید در روده، بدن به غذا‌های حاوی پری‌بیوتیک به عنوان منبع سوخت نیاز دارد. پری‌بیوتیک را می‌توانید هم از طریق مصرف مکمل‌ها دریافت کنید و هم بسیاری از مواد غذایی به طور طبیعی این شکل خاص از فیبر را دارا هستند.

با این خوراکی ها سلامت روده خود را تضمین کنید



۱. پیاز

پیاز حاوی اینولین و نوعی کربوهیدرات به نام فروکتولیگوساکارید یا FOS است. این شکل از کربوهیدرات می‌تواند به عنوان یک جایگزین کم‌کالری برای دریافت قند از مواد غذایی باشد و هم‌چنین به عنوان یک پری‌بیوتیک عمل کند. افزودن پیاز خام یا پخته به وعده‌های غذایی، راهی مناسب برای تقویت میکروبیوم روده است.

۲. سیر

مطالعات نشان می‌دهد که سیر در رشد باکتری‌های مفید روده نقش چشمگیری دارد و به عنوان یک پری‌بیوتیک عمل می‌کند. هم‌چنین سیر می‌تواند از رشد باکتری‌های مضر در روده جلوگیری کند. بر اساس این دو مکانیسم، سیر یک ماده غذایی پرفایده برای ارتقای سلامت روده است.

۳. موز

اگر به دنبال میان‌وعده‌های سبک هستید که به عنوان یک پری‌بیوتیک هم عمل کند، موز را دست‌کم نگیرید. این میوه علاوه بر فیبر، ویتامین و مواد معدنی، حاوی نشاسته مقاوم نیز هست. بر اساس تحقیقات، بیشترین نشاسته مقاوم را در موز‌هایی خواهید یافت که هنوز سبز هستند و به نظر می‌رسد این ترکیب دارای اثرات پری‌بیوتیکی است.

۴. لوبیا

انواع لوبیا‌ها منبع عالی فیبر و پری‌بیوتیک هستند. نتایج یک نشان داد که مصرف منظم لوبیا منجر به بهبود میکروبیوم روده می‌شود. هم‌چنین گفته می‌شود مصرف لوبیا از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند و ممکن است برای سایر ابعاد سلامت گوارش نیز مفید باشد.

۵. بلغور جو دوسر

جو دوسر منبع عالی فیبر و حاوی مقداری نشاسته مقاوم است. اثرات پری‌بیوتیکی بلغور جو دوسر و به ویژه فیبر بتاگلوکان موجود در آن، برای تولید باکتری‌های سالم روده و بهبود سطح کلسترول خون مفید است.

۶. سیب

سیب حاوی پکتین (نوعی فیبر محلول) است که به عنوان یک پری‌بیوتیک عمل می‌کند. پکتین می‌تواند پروبیوتیک‌های مفید را تغذیه کند و تعداد باکتری‌های مضر در روده را کاهش دهد.

۷. دانه کتان

دانه کتان، چربی‌های مفید امگا ۳ و آنتی اکسیدان‌های ضروری برای بدن را تأمین می‌کند و هم‌چنین منبعی از پری‌بیوتیک‌هاست. بذر کتان به دلیل محتوای فیبر خود می‌تواند با افزایش سطح باکتری‌های مفید در روده، به تنظیم دستگاه گوارش کمک کند.

۸. مارچوبه

این ماده غذایی حاوی اینولین (نوعی فیبر محلول) است که در بدن به عنوان پری‌بیوتیک عمل می‌کند. این فیبر باکتری‌های مفید روده را تقویت می‌کند و احتمال ابتلا به بیماری‌های روده را کاهش می‌دهد.

۹. گندم سبوس‌دار

غلات و به طور کل محصولاتی که با سبوس گندم تهیه می‌شوند، عملکرد‌های پری‌بیوتیکی دارند. فرم خاص فیبر موجود در سبوس گندم، عملکرد باکتری‌های مفید در روده را بهبود می‌بخشد و از این طریق سلامت کلی گوارش را تقویت می‌کند. هم‌چنین برخی از مشکلات گوارشی را نیز کاهش می‌دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟