به گزارش تابناک، انتصابات دولت چهاردهم در حال تکمیل و به نظر میرسد در این دولت شاهد رکوردزنی در تشکیل معاونتها هستیم.
این معاونت بر مبنای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شدهاست
در سال ۱۳۸۵ و همزمان با دومین سال ریاست جمهوری محمود احمدینژاد رئیسجمهور دولت نهم و دولت دهم معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری آغاز به کار کرد.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در دولت چهاردهم می باشد.
معاونت امور توسعه روستایی و مناطق محروم پیش از این از جمله معاونتهای زیرمجموعه معاون اول رئیسجمهور بود که در دولت چهاردهم به معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ارتقا یافت. عبدالکریم حسینزاده اصالتا کُرد و اهل سنت است که در تاریخ از ۵ شهریور ۱۴۰۳ توسط رئیس جمهوربه این سمت منتصب گردید.
گفتنی است وی نخستین عضو سنی مذهب هیئت دولت پس از انقلاب اسلامی است.
این سازمان از سال ۱۳۶۸، زیر نظر رئیسجمهور قرار گرفت و رئیس سازمان، سمت معاون رئیسجمهوری را دارد.
دلیل اصلی تأسیس این سازمان، استفاده از انرژی اتمی در صنایع، کشاورزی و خدمات و ایجاد نیروگاههای اتمی و کارخانههای آبشیرینکن، تولید مواد اولیه مورد نیاز صنایع اتمی، ایجاد زیربنای علمی و فنی لازم برای اجرای طرحهای مزبور و همچنین برقراری هماهنگی و نظارت بر کلیه امور مربوط به انرژی اتمی در کشورمی باشد
اسلامی در تاریخ ۷ شهریور ۱۴۰۰ از سوی سید ابراهیم رئیسی به سمت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در دولت سیزدهم منصوب شد و در تاریخ ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ از سوی مسعود پزشکیان به سمت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در دولت چهاردهم ابقا شد.
معاون اجرایی رئیسجمهور، مسئول پیگیری مصوبات دولت و سازماندهی سفرهای استانی رئیسجمهور و همچنین نماینده یا جانشین رئیسجمهور در برخی از شوراها میباشد. این معاونت در دولتهای هشتم و دوازدهم حذف شد. در دولت هفتم (۱۳۸۰–۱۳۷۶)، دولت نهم (۱۳۸۸–۱۳۸۴)، نیمه دوم دولت دهم (۱۳۹۲–۱۳۹۰)، دولت سیزدهم (۱۴۰۳–۱۴۰۰) و دولت چهاردهم (از ۱۴۰۳ تاکنون)، معاون اجرایی رئیسجمهور، سرپرست نهاد ریاستجمهوری نیز بودهاست. محمدجعفر قائمپناه ادر تاریخ ۱۱ مرداد 1403 به این سمت منصوب شد.
سازمان حفاظت محیط زیست بر نگهداری محیط زیست ایران نظارت دارد. این سازمان زیرنظر ریاستجمهوری است که شینا انصاری ریاست آن را در دولت چهاردهم بر عهده دارد.
این سازمان شامل پنج معاونت با نامهای زیر میباشد:
معاونت محیط زیست انسانی
معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی
معاونت محیط زیست دریایی و تالابها
معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی
معاونت توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس
این معاونت برای اولین بار در دولت چهاردهم ایجاد شد. مسعود پزشکیان، در ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ در حکمی محمدجواد ظریف، وزیر خارجه دولتهای یازدهم و دوازدهم را به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور منصوب کرد. او طی این حکم مسئولیت مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری را نیز به ظریف سپرد. معاون راهبردی رئیس جمهور وظیفه دارد با بهرهگیری از تجربه مدیران ارشد ادوار گذشته، نخبگان، اندیشکدهها و نهادهای جامعه مدنی تحولات کلان داخلی و خارجی و میزان توفیق در دستیابی به اهداف قانون اساسی، سند چشمانداز و سیاستهای کلی نظام را رصد کرده و به رئیس جمهور گزارش کند.
بنیاد شهید انقلاب اسلامی در ۲۲ اسفند ۱۳۵۸ بر اساس فرمان امام خمینی که شامل ۱۰ بند بود و به ریاست مهدی کروبی، برای رسیدگی به وضعیت خانوادههای جانباختگان و نیز رسیدگی به امور معلولین و آسیبدیدگان در خلال درگیریهای پراکنده در سال ۱۳۵۷ تا زمان وقوع انقلاب، تشکیل شد.
در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۳ بر اساس فرمان رهبر جمهوری اسلامی و نیز مصوبه شورای عالی اداری، طرح تجمیع نهادهای ایثارگران در ساختاری یکپارچه توسط دولت وقت تصویب شد و بدین ترتیب بنیاد شهید انقلاب اسلامی به بنیاد شهید و امور ایثارگران تغییر نام داد.
در سال ۱۳۹۵، سازمان «سازمان مدیریت و برنامهریزی» بمنحل شده و سازمانهای «برنامه و بودجه» و «اداری و استخدامی کشور» برای بار دوم تفکیک شدند و به وضعیت سابق خود در پیش از سال ۱۳۷۹ بازگشتند. فلسفه وجودی این سازمان و سازمان برنامه و بودجه بهلحاظ ماهوی از مشابهت زیادی برخوردار است بطوریکه امکان تفکیک این دو سازمان در واحدهای استانی وجود ندارد و همچنان با وضعیت سابق تحت عنوان سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها فعالیت مینمایند.
این سازمان در ۱۷ تیر ۱۳۷۹ با سازمان اداری و استخدامی کشور ادغام و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور را تشکیل دادند. این سازمان نیز در ۱۸ تیر ۱۳۸۶ با ادغام با چند معاونت ریاستجمهوری، دو معاونت رئیسجمهور که عبارتند از: معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی را تشکیل دادند.
در ۴ مرداد ۱۳۹۵ و در دولت حسن روحانی، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور مجدداً به دو سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری واستخدامی کشور تجزیه گردید و محمدباقر نوبخت به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه منصوب گردید. رئیس کنونی این سازمان سید حمید پورمحمدی است.
مطابق ماده ۳۳ «قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد»، ارکان سازمان شامل «شورایعالی استاندارد» و رئیس سازمان میباشد و مطابق ماده ۳۶ همین قانون، رئیس سازمان با پیشنهاد رئیسجمهور یا معاون اول وی و تأیید شورایعالی استاندارد و با حکم رئیسجمهور برای مدت چهار سال انتخاب میشود. مهدی اسلامپناه از۱۹ آبان1400 ریاست این سازمان را برعهده داشته است.
سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور با نام پیشین سازمان سنجش آموزش کشور،تحت نظارت نهاد ریاستجمهوری است و وظیفه نظارت، ارزشیابی، اعتبارسنجی و تضمین کیفیت نظام آموزش کشور را برعهده دارد. عبدالرسول پورعباس از تاریخ 19 اردیبهشت 1403 سرپرست این سازمان بوده است.
سازمان تربیت بدنی و سازمان دو معاونت که درسال های اخیر منحل شده یعنی سازمان ایرانگردی و گردشگری به ترتیب در سال 89 و 98 با تصویب مجلس شورای اسلامی به وزارت ورزش و جوانان و وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی تبدیل شد احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان و سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی می باشند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.