سرمایه‌گذاری مشترک در مرز ایران و عراق

به گفته کارشناسان، بهترین روش ایجاد امنیت در مرز دو کشور ایران و عراق،‌ سرمایه‌گذاری مشترک در مرزها است. نخستین سفر رسمی خارجی مسعود پزشکیان به عراق کشور همسایه و دارایی طولانی‌ترین مرز مشترک با جمهوری اسلامی انجام شد، عراق یکی از شرکای مهم تجاری ایران کشور است.
کد خبر: ۱۲۵۹۳۰۱
|
۲۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰ 13 September 2024
|
3275 بازدید

سرمایه‌گذاری مشترک در مرز ایران و عراق

به گزارش تابناک به نقل از ایران جیب؛ حجم تجارت ایران و عراق در سال گذشته حدود 10 میلیارد دلار و در سال 1401 حدود 10.5 میلیارد دلار بوده است.

با وجود عبور رودخانه‌های دجله و فرات از عراق‌، اما به واسطه اینکه مساحت عراق زمین صاف و هموار است کمتر امکان سدسازی وجو دارد و در حال حاضر یکی از نیازهای این کشور پهناور،‌سد سازی و تولید برق با احداث نیروگاه است،‌با توجه به تجربه مهندسان ایرانی در سدسازی و احداث نیروگاه‌، امکان صدور این خدمات فنی و مهندسی به عراق فراهم است،‌ کافی است در مذاکرات تجاری بر آن تاکید شود.

خط مرزی ایران و عراق، به طول ۱۶۱۰ کیلومتری بین دو کشور ایران و عراق قرار دارد که در جنوب از خط تالوگ اروند رود خوزستان (در عراق به اسم شط‌العرب نامیده می‌شود) شروع می‌شود و در نقطه سه‌گانه مرز ایران، عراق، و ترکیه در کوه دالمپر در شمال ختم می‌شود. 

استان‌های ایرانی خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی قسمتی از این مرز را در بر می‌گیرند. ایران در بین همسایگانش، طولانی‌ترین مرز را با عراق دارد.

یکی دیگر از زمینه‌های همکاری ایران و عراق کمک در تولید گندم و احیای نخلستانهای عراق توسط مهندسان ایرانی است، بسیاری از نخلستانهای عراق که زمانی رتبه اول دنیا در تولید خرما را داشت،‌خشک شدن تالابها و بریدن نخلها در زمان جنگ تحمیلی برای عبور ادوات نظامی است. اکنون زمینه احیای نخلستانها با کمک همکاری مشترک وجود دارد.

در عراق مواد بازیافتی اعم از خودروهای از رده خارج و تصادفی، انواع پلاستیک و لاستیک و سایر مواد قابل بازیافت در سطح شهرهای عراق رها شده که باعث زحمت برای زندگی شهروندانش شده است که زمینه همکاری شرکتهای بازیافت ایرانی با عراق و تبدیل آن به ثروت فراهم است.

از طرفی بازار عراق نیازمند محصولات ایرانی به ویژه مواد کشاورزی و غذایی است که با توسعه روابط امکان افزایش حجم مبادلات وجود دارد.

با توجه به خرابیهای بازمانده از جنگ داعش در عراق و ساختمانهای نیمه خراب و یا ویران،‌ امکان بازسازی ساختمانها و نیز اصلاح راهها و احداث بزرگراه و احداث پل در عراق وجود دارد و این فرصت در دسترس مهندسان و شرکتهای ایرانی است.

در زمینه شرایط روابط تجاری ایران و عراق ، محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران گفت: صادرات غیرنفتی به عراق در ۵ ماه سال جاری با ۲۷.۵ درصد افزایش به رقم ۴.۶ میلیارد دلار رسید.

رئیس کل گمرک ایران افزود: میزان وزنی صادرات غیر‌نفتی به عراق در این مدت ۱۳.۱ میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

به گفته وی در ۵ ماهه امسال ۴۳ هزار تن کالا به ارزش ۲۴۶ میلیون دلار از عراق وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۷.۵ درصد کاهش و از حیث ارزش ۵۶ درصد افزایش داشته است.

رضوانی‌فر در مورد اقلام عمده کالاهای صادراتی به عراق در ۵ ماهه امسال اظهار داشت: اقلام عمده صادراتی در این مدت شامل گاز طبیعی مایع شده، انواع مقاطع فولادی، شمش آهن، انواع میلگرد، انواع مصالح ساختمانی، انواع محصولات کشاورزی و انواع محصولات لبنی بوده است.

به گفته وی میزان صادرات به عراق در سال ۱۴۰۲ به میزان ۲۶.۷ میلیون تن به ارزش ۹.۴ میلیارد دلار و واردات از عراق به کشور ۱۴۳ هزار تن به ارزش ۵۸۵ میلیون دلار بوده است.

رضوانی‌فر در باره میزان مبادلات تجاری بین ایران و عراق در سال ۱۴۰۱ اظهار داشت: در این مدت ۲۷.۱ میلیون تن کالا به ارزش ۱۰.۳ میلیارد دلار به عراق صادر و ۱۷۸ هزار تن کالا به ارزش ۲۵۷ میلیون دلار وارد کشور شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟