مقتدایی با اشاره به اینکه دولت باید در عرصه های مختلف تامین منافع ایران مبتکرانه صریح و هوشمندانه عمل کند افزود:سیاست های کلی مشخص است.نیازهای کشور در عرصه های مختلف تجاری، پولی، بازرگانی،مالی و بانکی و نظایر آن کاملا احصا شده است. دولت باید مبتکرانه با تقویت همکاری هایی بین بخشی در درون کشور و ایجاد زمینه ها و بسترهای لازم برای مشارکت سایر کشورها و ملل تامین منافع ملت ایران را سبب شود.
وی افزود:آنچه که تحت عنوان دیپلماسی همسایگان یا ارتباط با دوستان در عرصه های مختلف بین المللی مطرح است و یا چیزی که تحت عنوان به حداکثر رساندن سبد دیپلماسی ایران محسوب می شود زمینه هایی را به ما دیکته می کند که اگر در دستیابی آنها کوتاهی کنیم عملا فرصت های پیش رو را از دست داده ایم.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد:خوشبختانه همکاری مجلس و دولت به ویژه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با دست اندر کاران عرصه های مختلف دولتی این مقدمه را ایجاد کرده که بتوانیم هم وظایف تقنینی و هم رسالت های نظارتی مجلس را با فوریت به انجام برسانیم. اکنون معتقدیم همکاری دولت و مجلس مهیاست و در عمل وجود دارد. زمینه های آن برای تقویت پیش آمده است. دولت می تواند نیازهای خود را در قالب لوایح به مجلس ارائه کند،ما نیز آمادگی لازم را برای سرعت بخشیدن به تامین نیازهای دولت داریم.
مقتدایی در این باره ادامه داد:آقای پزشکیان اکنون در آستانه حضور در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل می تواند به ابتکاراتی دست یابد و می تواند دیدگاه های کشور و دولت ایران را به خوبی بیان کند و زمینه ایجاد ارتباط و مذاکرات دو و چندجانبه و ایجاد ارتباطات وثیق تر با سازمان های بین المللی را در دستور کار قرار دهد.
وی تصریح کرد: فرصت پیش آمده زمینه ای است که می توانیم برای تامین منافع ملت ایران و الهام بخشی کشور در عرصه های مختلف فرهنگی سیاسی و حقوق بشری بهره بگیریم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خاطر نشان کرد:من معتقدم وزیر امور خارجه باید فعال تر شدن نمایندگی های ایران در خارج کشور را به سرعت در دستورکارخود داشته باشد و مجلس نیز از این بعد به دنبال نظارت و به حداکثر رساندن نظارت هوشمندانه برای تقویت بنیان ها و توانمندی های دولت است.