آمار طلاق در سال‌های اول و بالای ۳۰ سال ازدواج

آمار ثبت احوال و مرکز ملی آمار ایران نشان می‌دهد که بیشترین طلاق در سال‌های اول تا پنجم ازدواج رخ می‌دهد هرچند آمار جدایی در بین زوجینی که بیش از ۳۰ سال از زندگی مشترک آنها می‌گذرد نیز قابل توجه است.
کد خبر: ۱۲۶۳۷۲۴
|
۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۸ 05 October 2024
|
12045 بازدید
|
۷

افزایش طلاق در سال‌های اول و بالای ۳۰ سال ازدواج

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، طلاق اگرچه تلخ است و پرداختن به آن خوشایند عامه مردم نیست اما موضوع مهمی است که این روزها برخی خانواده ها به آن مبتلا شده‌ و با وجود آگاهی از مشکلات و مسائلی که این حکم به دنبال دارد، به دلایل مختلف نسبت به وقوع آن اقدام می‌کنند.

آنچه در بین افکار عمومی و عامه مردم شنیده می شود اینکه، طلاق در جامعه و کشور افزایش یافته است اما بر اساس آماری که از سوی سازمان ثبت احوال کشور منتشر شده طی سال های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۲ تعداد طلاق کاهش داشته است؛ آمار بر اساس طول مدت ازدواج تهیه شده است و به دوران های کمتر از یک سال، بین ۱ تا ۵ سال، ۵ تا ۱۰ سال، ۱۰ تا ۱۵ سال، ۱۵ تا ۲۰ سال، ۲۰ تا ۲۵ سال، ۲۵ تا ۲۹ سال و طلاق هایی که بیش از ۳۰ سال رخ داده اند، تقسیم بندی می شود.

تعداد طلاق ثبت شده بر حسب طول مدت ازدواج از سال ۹۶ تا ۱۴۰۲ بر اساس آنچه سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرده، رو به کاهش گذاشته است؛ بر اساس این آمار بیشترین طلاق‌ها در ۱ تا ۵ سال اول ازدواج رخ داده‌اند.

از سال های ۹۶ تا ۱۴۰۲، بیشترین آمار طلاق هایی که کمتر از یک سال از زندگی مشترک رخ داده مربوط به سال ۱۴۰۱ با ۲۰۷ هزار و ۸۸۷ طلاق است و این آمار در ۱۴۰۲ به ۲۰۲ هزار و ۱۸۳ کاهش داشته است.

در همین بازه زمانی بیشترین طلاق سال اول تا پنجم ازدواج با ۵۷ هزار و ۷۸۵ طلاق مربوط به سال ۱۳۹۶ بوده و کمترین طلاق در همین بازه زمانی، با رخ داد ۵۰ هزار و ۹۵۶ طلاق مربوط به سال ۱۴۰۲ بوده است.

میزان طلاق بین سال‌های ۵ تا ۱۰ سال طول مدت زندگی مشترک نیز در همین بازه زمانی با ۴۷ هزار و ۳۶۰ مورد مربوط به سال ۱۴۰۰ بوده است؛ همچنین سال ۱۴۰۱ بیشترین طلاق با ۳۶ هزار و ۵۶۵ طلاق بین سال های ۱۰ تا ۱۵ سال زندگی مشترک بوده است.

همچنین تعداد طلاق بین سال های ۱۵ تا ۲۰ سال از زندگی مشترک با تعداد ۲۶ هزار و ۶۶۹ مورد در سال ۱۴۰۲ رخ داده است؛ بر اساس این آمار تعداد طلاق در سال‌های ۲۰ تا ۲۵ سال زندگی مشترک با ۱۶ هزار و ۹۴۵ متعلق به سال ۱۴۰۲ بوده است.

بر اساس این آمار تعداد طلاق در سال‌های ۲۰ تا ۲۵ سال زندگی مشترک با ۱۶ هزار و ۹۴۵ متعلق به سال ۱۴۰۲ بوده است.آمار سازمان ملی آمار ایران نشان می دهد بیشترین تعداد طلاق در بین زوجینی که ۲۵ تا ۲۹ سال با یکدیگر زندگی کرده اند با تعداد ۷ هزار و ۲۷۳ طلاق در سال ۱۴۰۲ رخ داده است.

در ادامه این آمار سازمان ملی آمار، طلاق هایی را به ثبت رسانده است که عمر زندگی مشترک بیش از ۳۰سال بوده است، این آمار نشان می دهد که ۱۰ هزار و ۴۳۶ طلاق بیش از ۳۰ سال در سال ۱۴۰۲ رخ داده است.

لیلا برزین کارشناس خانواده درباره طلاق هایی که در یک سال اول زندگی مشترک و معمولا در دوران عقد رخ می دهد، می گوید: بسیاری از افراد برای جاری کردن صیغه عقد به دلایل مختلف عجله می‌کنند و اجازه نمی‌دهند شناخت کامل صورت بگیرد و بعد از اینکه آشنایی نسبی صورت گرفت نسبت به عقد اقدام می کنند، در حالی که این عجله ممکن است به دختر و پسر آسیب برساند.

او می گوید: بهتر است خانواده‌ها اجازه بدهند تا دوره‌ای سه ماهه بعد از آشنایی افراد با حضور خانواده ها با هم رفت و آمد داشته باشند تا بتوانند با شناخت بیشتر نسبت به عقد اقدام کنند.

این کارشناس خانواده معتقد است که وقتی دختر و پسر مهارت‌های لازم برای در کنار یکدیگر بودن را نیاموخته اند و خانواده ها از این امر آگاهی دارند، نباید اجازه بدهند با عجله خطبه عقد خوانده شود.
وقتی دختر و پسر مهارت‌های لازم برای در کنار یکدیگر بودن را نیاموخته اند و خانواده ها از این امر آگاهی دارند، نباید اجازه بدهند با عجله خطبه عقد خوانده شود.
او درباره ازدواج هایی که بعد از ۳۰ سال زندگی مشترک به طلاق منجر می شود نیز می گوید: در بیشتر موارد این افراد نیازهای جنسی همسو ندارند و این امر موجب می شود نارضایتی هایی برای زوجین وجود داشته باشد که ترجیح بدهند جدا از یکدیگر زندگی کنند.

او می گوید: در برخی موارد نیز خانم یا آقا تحت تاثیر زندگی فرزندان خود و یا جوان ترها قرار می گیرند و می خواهند از نظر مالی و یا از نظر عاطفی مانند دختران و یا پسرانشان با آنها رفتار شود که این امر نیز زندگی شان را مختل می کند و به فکر طلاق می افتند.

برزین با بیان نمونه ای، اظهار داشت: در یکی از موارد مراجعان ما اعلام می کنند که با گذشت ۲۵ سال از زندگی مشترک، همسرش هیچ حمایت مالی از آنها نمی کند و با جدایی و حتی ازدواج مجدد قصد دریافت حمایت های مالی و عاطفی دارند.

افزایش طلاق در سال‌های اول و بالای ۳۰ سال ازدواج

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۷
س
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
فرایند طلاق سخت و فرسایشی هست من 2 ساله میخام طلاق بدم اما نتونستم مهریه رو بردارید تا امار طلاق واقعی بشه بعدش زندگی های پایدار شروع خاهند شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
متاسفانه وقتي ازدواج ها بيش از 90 درصد از روي هوس واحساسي وناداني طرفين صورت مي گيره بعد از چند سال همه اين هوس ها واحساسات فروكش مي كنه اختلافات فرهنگي وخانوادگي وتربيت جامعه بروز مي ده تازه طرفين مي فهمن به درد هم نمي خورن متاسفانه بنيان خانوادهها ديگه سست شده مثل قديم نيست قداست وصداقت وهمدلي وزندگي براي جوان ها معني نداره مهريه ها براي خانم ها شده كاسبي ديگه طلاق ها غادي شده
شاهرخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
اگر میزان طلاف ثبت شده از سال 96 تا 1402 کاهش داشته به این علت است که میزان ازدواج های ثبت شده هم در این دوره کاهشی بوده است وگرنه میزان طلاف بیشتر از قبل می باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
در بیشتر موارد این افراد نیازهای جنسی همسو ندارند و این امر موجب می شود نارضایتی هایی برای زوجین وجود داشته باشد که ترجیح بدهند جدا از یکدیگر زندگی کنند.
موضوع مهمی را مطرح کرده اند جا دارد رسانه ها به این موضوع کارشناسانه ورود کنند و از سطحی نگری پرهیزکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
ازدواجی نیست که طلاق ‌کم شده چون هر چه ازدواج بیشتر باشد هم ازواجهای دوام دار زیاد میشود هم طلاق .وبیشتر طلاقها مسیله اقتصاد است طلاق ریشش در بضاعت مالی و اقتصاد خانواده است که روز بروز مشکل ساز تر میشود . جوانان ‌بیکارند کسی به ادم بیکار زن نمیده.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
بیشترین علت طلاق مسائل اقتصادی و معیشتی است. و این البته از آثار تحریم هاست که کاسبان تحریم می گویند تحریم نعمت است.
ببینید این نعمتها را ای کاسبان تحریم.
ناشناس
|
Germany
|
۱۵:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۴
بیشتر طلاق های بالای ۲۰ سال صوری است ابن گروه دنبال حقوق ارثی پدر هستند و با همسر هم زندگی می کنند من چند مورد سراغ دارم نیاز مالی هم نداشتند الان دو حقوقه شدند و وضعیت زندگیشان هم عالی شده
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟