تحلیل تابناک/

چرا مخالفان دولت زیر یک خم جواد ظریف را گرفته اند؟

محمدجواد ظریف فعال‌ترین  وزیر دولت حسن روحانی و به نوعی نماد این دولت بود ، ظریف بخاطر مدل خاص سیاست ورزی و تسلط اش به رسانه و افکار عمومی همیشه جزو ۱۰ سیاستمدار محبوب ایران در دهه گذشته بوده است اما به نظر می‌رسد بعد از غیبت سه ساله ظریف در دوره دولت رئیسی، حضور دوباره او در دولت مسعود پزشکیان با چالش‌های جالب و بی سابقه ای روبرو شده است.
کد خبر: ۱۲۶۶۷۹۴
|
۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۴ 20 October 2024
|
15066 بازدید
|

مخالفان دولت زیر یک خم کدام عضو کابینه پزشکیان را گرفته اند؟

به گزارش سرویس سیاسی تابناک، واقعیت این است ظریف برای اصولگرایان تندرو و نوانقلابی ها نماد مذاکره با آمریکا و رویدادهایی مثل برجام است که از دیدگاه آنان مخالف اصول و آرمان های انقلاب اسلامی است به همین خاطر حضور نیم بند ظریف در کابینه پزشکیان بعد از افت و اخیزها و قهر و آشتی ها همچنان نقطه کانونی و تمرکز این طیف است.

تلاش‌های چندساله سوپرانقلابی ها برای حذف محمدجواد ظریف از صحنه سیاسی، از حملات رسانه‌ای و شخصی تا فشارهای قانونی، همچنان ادامه دارد. این گروه اصول‌گرا، با استفاده از استراتژی‌های پیچیده و هدفمند، سعی دارد تا چهره‌ای سازش‌کار و مغایر با منافع ملی از ظریف ارائه دهد و نفوذ او را در دولت چهاردهم به چالش بکشد.

در همه دولت ها شخصی از نزدیکان و همفکران رئیس جمهور معمولا به عنوان یک سبیل و هدف سیاسی مورد حمله شدید مخالفان قرار می گیرد، مثلا در دولت هاشمی رفسنجانی، عطاءالله مهاجرانی چنین بود در دوره خاتمی، عبدالله نوری، دولت احمدی نژاد، مشایی و در دولت روحانی سریع القلم و تا حدی ظریف و در دولت رئیسی، شاید این فرد بیشتر خود رئیس جمهور یا همسرش جمیله علم الهدی بود.

از آغاز دوران وزارت محمدجواد ظریف در وزارت خارجه دولت روحانی، برخی جریان‌های اصول‌گرا، به‌ویژه سوپر انقلابی ها، همواره در تلاش بودند تا او را از صحنه سیاسی حذف کنند. این تلاش‌ها، به‌ویژه در دوران مذاکرات هسته‌ای و اکنون در نقش وی به عنوان رئیس شورای راهبردی دولت چهاردهم، به اوج خود رسیده است.

از یک دهه پیش، سوپرانقلابی های عصبانی با مذاکرات هسته‌ای و توافق برجام مخالفت داشت. این گروه، از جمله شخصیت‌هایی همچون حمید رسایی و امیرحسین ثابتی، تلاش کردند برجام را به‌عنوان توافقی مضر برای منافع ملی ایران جلوه دهند. آن‌ها ظریف را به‌عنوان یک سازش‌کار معرفی کردند که حاضر است امتیازهای بزرگی به غرب بدهد. رسایی و دیگر نمایندگان این طیف، از تریبون‌های مختلف، از جمله صداوسیما، علیه مذاکرات و تیم مذاکره‌کننده سخنرانی کردند و حتی به افشای جزئیات جلسات پرداختند.

اما اینک؛ در ماه‌های نخست فعالیت مجلس دوازدهم، برخی نمایندگان منتسب به جریان نوانقلابی، با هدف کسب قدرت بیشتر و بازگرداندن نفوذ  و قدرت از دست رفته در دولت، تلاش‌هایی انجام دادند. برکناری محمدجواد ظریف یکی از مهم‌ترین اولویت‌های این گروه است.

آن‌ها تلاش دارند نه‌تنها مواضع خود را در مجلس تثبیت کنند، بلکه کنترل کامل بر فضای سیاسی و اجرایی کشور را به دست گیرند. به‌عنوان نمونه، رسایی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: « در جلسه دیشب نمایندگان تهران با رئیس‌جمهور از ابقای غیرقانونی ظریف در جایگاه معاونت ریاست‌جمهوری پرسیدم. پزشکیان پاسخ داد، آقای ظریف بیرون مانده بود، اپوزیسیون ما می‌شد. داخل دولت که باشد، کنترل می‌شود.» این پیام و آژیتاسیون رسانه‌ای(برجسته سازی)، نشانگر استفاده جریان سوپر انقلابی از رسانه‌ها و تاکتیک‌های رسانه‌ای برای افزایش فشار بر دولت و نهادهای حاکمیتی بود. با این وجود این، توئیت رسایی تاکنون با پاسخی از سوی دولت مواجه نشد. انتخاب حمید رسایی به‌عنوان رئیس کمیته هنر، رسانه و فضای مجازی و امیرحسین ثابتی به‌عنوان رئیس کمیته دیپلماسی فرهنگی مجلس، بُعد دیگری از تلاش‌های سوپر انقلابی ها برای بازسازی خود و افزایش نفوذ در فضای مجازی و کسب قدرت بیشتر است. 

سوپر انقلابی ها تنها به انتقاد از سیاست‌های ظریف اکتفا نکردند، بلکه شخصیت و سابقه او را نیز مورد حمله قرار دادند. آن‌ها ظریف را به‌عنوان فردی که به منافع ایران پشت کرده و منافع غرب را ارجحیت داده، معرفی کردند. این حملات شخصی بخشی از راهبرد کلان سوپر انقلابی ها برای کاهش حمایت عمومی از ظریف و ایجاد شکاف در بدنه دولت بود.

اخیراً، مخالفت با ظریف به‌دلیل قانون محدودیت حضور افراد دارای تابعیت دوگانه در مشاغل حساس، به یکی از محورهای اصلی انتقادات تبدیل شده است. در این خصوص پایداری‌ها تلاش دارند از این موضوع برای حذف ظریف از دولت استفاده کنند. هرچند ظریف تاکید کرده که تابعیت خودخواسته نبوده است، اما مخالفان او از این موضوع برای فشار بیشتر استفاده می‌کنند. در حالی که در پاسخ به این مسائل، رئیس‌جمهور، لایحه‌ای برای اصلاح قانون نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس به مجلس با قید فوریت ارسال کرد که با اعتراض رسايی روبرو شد و گفت:  «از رئیس‌جمهور می‌خواهم که قانون را اجرا کنند».


در این میان، تضادهای جالبی نیز دیده می‌شود. برخی اعضای این طیف، مانند مرتضی آقاتهرانی که دارای گرین‌کارت آمریکا بود، با توجیهاتی مختلف این موضوع را کمرنگ جلوه می‌دهند. این تضاد نشان می‌دهد که قوانین به‌عنوان ابزاری برای تسویه‌حساب‌های سیاسی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رسانه‌ها و برنامه‌های تلویزیونی نزدیک به جریان نوانقلابی، نقش برجسته‌ای در تقویت فضای ضد ظریف داشتند. این رسانه‌ها با انتشار اخبار منفی و گزارش‌های مغرضانه، سعی در تحریک افکار عمومی علیه ظریف داشتند. آن‌ها نه‌تنها سیاست‌های هسته‌ای ظریف را هدف قرار دادند، بلکه سعی کردند چهره‌ای غیرقابل اعتماد که از فیلترهای نهادهای مختلف نظارتی گذشته است، از او به نمایش بگذارند. رسانه‌ها، نقش مهمی در شکل‌گیری افکار عمومی علیه ظریف ایفا کردند و باعث شدند بسیاری از اقدامات مخالفان سیاسی ظریف نیز از همین رسانه‌ها الهام بگیرد.

جریان سوپر انقلابی نه‌تنها از ابزارهای رسانه‌ای برای حذف ظریف استفاده کرد، بلکه در مجلس نیز بارها تلاش‌هایی برای حذف او انجام دادند. از جمله این تلاش‌ها می‌توان به ارائه طرح‌های عدم کفایت سیاسی و درخواست‌های مکرر برای عزل او در حال و  استیضاح وی در گذشته اشاره کرد. اگرچه هیچ‌یک از این طرح‌ها موفق به برکناری ظریف نشد، اما بخشی از استراتژی بزرگتر آنها برای محدود کردن قدرت اصلاح‌طلبان در دولت بود.

اما دولت پزشکیان  براساس شعار وفاق ملی خود نیز با استفاده از رویکردی جدید تلاش کرد با جلب همکاری‌های مختلف، تنش‌های موجود را کاهش دهد. به‌عنوان مثال، انتخاب استانداری همچون مهدی جمالی‌نژاد، از طیف جریان سوپر انقلابی و با داشتن حامی ویژه چون امیرحسین بانکی پور نماینده موثر لایحه عفاف و حجاب، نشانه‌ای از تلاش برای شنیدن صدای جناح‌های مختلف، از جمله تندروها، به گفته سخنگو دولت  است. ظریف نیز با اعلام حمایت از استاندار جدید، در سفرش به اصفهان گفت: «استاندار جدید را از خودمان بدانیم. این استاندار نماینده دولت پزشکیان است و نماینده یک قشر خاص نیست و من به‌ عنوان کسی که ۲۰ سال است ایشان را می‌شناسم، این را می‌گویم»  بر این تلاش‌ها صحه گذاشت.

تلاش‌های جریان سوپرانقلابی و تندرو برای حذف محمدجواد ظریف، بخشی از یک استراتژی چندلایه و پیچیده است که در سطح سیاسی و رسانه‌ای اجرا شده است. این جریان، با استفاده از تاکتیک‌های مختلف از جمله فشار رسانه‌ای، حملات شخصی و تلاش‌های قانونی، سعی در کاهش نفوذ ظریف و حتی حذف کامل او از معادلات سیاسی دارد.

همانطور که در مقدمه ذکر شد، سیاست‌های ظریف که مبتنی بر تعامل با جهان است، به شدت با دیدگاه‌های انقلابی و ضدغربی جریان سوپر انقلابی در تضاد است. این تضاد ایدئولوژیک، باعث شده است که سوپر انقلابی ها به دنبال حذف ظریف به هر قیمتی باشند. هرچند این تلاش‌ها در نهایت باعث محدودیت‌هایی برای ظریف شد اما با رایزنی‌ها قوا و نهادهای بالادستی برای ایجاد تعادل و مانع از تشدید اختلافات و تندروی‌ها، دوباره به دولت برگشت. در مقابل، نوانقلابی های خشمگین نیز با استفاده از ابزارهای مختلف، همچنان به تلاش خود برای حذف نیروهای اصلاح‌طلب از صحنه سیاسی ادامه می‌دهند.این تحولات نشان می‌دهد که فضای سیاسی کشور در سال‌های اخیر به شدت دوقطبی شده و جناح‌های مختلف با استفاده از قوانین و نفوذ در نهادهای حکومتی، به‌دنبال کسب برتری هستند.

نوع برخورد مسعود پزشکیان با چالش ظریف و نهایتا صبر و هزینه ای که دولت پزشکیان برای این یار قدیمی! می دهد، نهایتا سرنوشت آتی محمدجواد ظریف را مشخص خواهد کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۴
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۱۲۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
باید قبول کنیم یه عده از مردم به شدت از ظریف متنفرن
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
یک عده شما هستی به اضافه یه چندتا دیگه. جمع نبند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
و عده بیشتری به این شخص اعتماد و علاقه دارند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
معمولا آدم های مثبت تاثیرگذار مخالفان شدیدی هم می‌تونم داشته باشند. نمی‌تونیم توقع داشته باشیم عوامل مخرب و نفرت پراکن دوستشون داشته باشند
ناشناس
| Canada |
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
خوب اشکال ندارد که این ۴ درصدی های اقلیت مطلق با آقای ظریف مخالف باشند. اشکال آنجاست که این اقلیت ، قدرت داردو سنگ اندازی میکنند.
ایمان
| Germany |
۰۰:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
به منفی هایی که دریافت کردی دقت کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
شاید همین ۲۹ نفر در مقابل ۱۱۸ نفر از
طرفداران اقای ظریف
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
من هم جزء اون یه عده هستم.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
خدایان دیپلماسی التماسی
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
قطعا یه عده ای شخصا با ظریف مشکل دارند
یه عده روی باند و باند گرایی ،وجود ایشان را برای باند خود ضرر می بینند
یه عده...
ولی باید گفت همه اینها یا اسلام و یا میهن دوستی و یا را بهانه این رفتار قرار میدهند و نمیخواهند قبول کنند مشکلشون نه با ظریف که با خیلی از سیاستمداران از روی دلسوزی برای کشور نیست
کسی که کشورش را دوست داشته باشه باید سیاستمداری که بدرد کشورش میخوره را دوست داشته باشه
سیاستمدار هم باید قبول کنه که برای مملکتش پوست کلفت باشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
چهارتا پایداریچی را می گویی عده ای از مردم
همه این مخالفتها بدلیل بیسوادی و حسادت است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
اتفاقا یکی از محبوب ترین سیاست مدارها هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
مگر چنتا مثل ظریف داریم که اینطور به او حمله می شود سه سال سیاست خارجی دولت قبل را مرور کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
بحث استاندار اصفهان پیش آمد جهت اطلاع جناب پزشکیان و ظریف عرض می کنم بدترین ضربه را بخودتان و مردم اصفهان زدید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
بله: ساعت 9 صبح دوشنبه 48 نفر در مقابل 223 نفر. به بیان دیگر 17 در صد در مقابل 83 درصد. اخوی قبول کنید در همه موارد در اقلیت هستید.
مهران
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
اصلا بحث تنفر و علاقه نیست. انتساب ایشون بر خلاف قانون هست و ظریف از قانون بالاتر نیست.
من اگر جای دولت و ظریف بودم به قانون احترام می گذاشتم.
ایرانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
این چند دستگی در دول اسلامی همیشه باعث شکست و نابودی شده است.. برای همین کشورهای اروپایی.. آمریکا.. چین و روسیه کمونیست و.. زور سیاسی واقتصادی و.. از کشورهای اسلامی بیشتر است..متاسفانه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
۰۹:۳۱
چطور در دولت قبل خانم خزعلی که فرزندش تابعیت کانادا داشت و معاون رئیسی بود مشکلی نبود حالا ظریف مشکل شد؟
امان از دست شما حذب باد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
اگر اینها عرق وطن پرستی داشتند بجای حمله به ظریف که از خودمان است پاسخ آنها را می دادند که مالکیت
جزایر ایرانی را زیر سوال می برند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
ظریف مایه افتخار ایرانه
مخصوصا صنف بتن ریزهای ایران
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
اغلب پستها را دادند به پایداریها حالا می گویند ظریف را هم کنار بگذار
کجای این وفاق است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
ظریف عددی نیست بیهوده بزرک شده است. ضمنا مخالف ظریف مساوی با مخالف دولت نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
تنها 16 میلیون نفری که به پـزشـکـیان رای دادند ظریف را دوست دارند.
گواه
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۲
حدود 16 درصد به قول شما از ظریف متنفرند و84 درصد موافق او هستند ودوستش دارند .به طریق اولی 84 درصد از رسایی وثابتی بیسواد وتندرو مخالف هستند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
دستش خوب شد؟ پیغام و پسغامش و به امریکا فرستاد؟
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۳:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
مگه دولت رئیسی به امریکا التماس نمیکرد؟ حتی رئیسی هم که سردسته شما بود همش میگفت برجام. بخوای نخوای ابرقدرته و باید به خواسته هاش گوش بدیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
وضعیت مملکت رو نمیبنی؟
در شرایط تحریم و نبود برجام و اف ای تی اف دچار فروپاشی اقتصادی شدیم
بخدا من کاگر دیگه کشش تورم ندارم و هر سال چندین بار قیمتا بالا میره
الان سری به فروشگاه ها برای خرید مواد غذایی و بهداشتی بزن. برای بار سوم از اول سال گرون شدن و نسبت ب پارسال همین موقع 100 درصد تورم داشتن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
معمولا ادبیات شماها از اینگونه است
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
تورم بخاطر چاپ پول بانک هاست نه تحریم و غیره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
تحریم باعث چاپ پول بی پشتوانه هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
قطعا ذلت اگه آدم بود شبیه ظریف میشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
ظریف امیر کبیر ایران است
همه دوستش دارند حتی مخالفانش
فقط نمیخواند در دولت باشد!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۲:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
بیخودی همه را بزرگ نکنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
امیر کبیر ایران یا امریکا؟
خب امیر کبیر به قانون التزام داشته باشه
پارسا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
چطوریه که به محض اینکه گفتن باید قانون رو اجرا کنن و ظریف نباید به دلیل دو تابعیتی بودن فرزندانش تو این پست باشه تابی جون بهش بر خورده !!!
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
تو و امثالت به قانون اعتقاد داشتید وضعمون این نبود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
البته امیرکبیری که میخواست برجام رو امضا کنه یه بار از روش نخونده بود ببینه داره چیو امضا میکنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
به ۱۱۲۱

حالا خوبه دولت سیزدهم التماس میکدد که برجام را زنده کند و نتوانستند و الان هم فقط برجام و اف ای تی اف شاید بتواند سقوط و فروپاشی حتمی و کامل را به تاخیر اندازد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
چون با منطق مخالفند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
منطق ظریف: امضای جان کری تضمین برجام است
ناشناس
| - |
۱۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
منطق ؟ خخخخخخخ
ناشناس
| - |
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
ظریف خیلی منطقی است ؟ خساراتی که با این برچام نیم بند متوجه مملکت کرده لااقل قبول کند
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
ظاهرا شما باید سمت مردم رک و پوست کنده علیه تحجر و فساد جبهه بگیرید ... تا زمانی که توسط صاحبان زر و زور شهید شوید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
امضای کری تضمین است
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
شما بگو دولت سیزدهم که البته اونا هم دنبال اجرای برجام بودن چیکار کرد. غیر اینه که نصف مردمو برد زیر خط فقر؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
تو متن برجام مکانیزم ماشه (اجازه حمله نظامی به ایران در صورت عدم پابنده به تعهدات ) قرار دارد که متاسفانه آقای ظریف بعنوان نماینده ایران پای این توافق نامه ننگین را امضا کرده و اگر ایران به آن پایبند نباشد خطر حمله نظامی به ایران وجود دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
۰۷:۵۰
اگر برجام ننگین بود پس چرا دارید واسش التماس میکنید؟
آقای رئیسی خودش پیگیر برجام بود البته بعد از اینکه پل هارو خراب کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
از نظر اینها باقری کنی و مرندی و دوستان مورد اعتماد هستند که سه سال دنبال احیاء برجام دویدند و نشد بعد گفتند ارزش ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
مردم به عملکرد نگاه میکنن ، خب ظریف مقصره ، چرا تضمین کافی از آمریکا نگرفت؟ چرا ترامپ باید به همین راحتی بیاد برجام رو نابود کنه و دلار از 3 تومن بشه 30 تومن ؟ چرا همون موقع مذاکرات تضمینی نگرفتن که اگر دولت آمریکا عوض شد نتونه از برجام خارج بشه ؟

همون زمان مذاکرات چندین سناتور جمهوری خواه مثل مارک روبیو مخالف بودن و دقیقا همون روز برجام اعلام کردن اگر ما رئیس جمهور بشیم برجام رو ابطال میکنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
تضمین!!! واقعا به نظر شما چیزی تحت عنوان تضمین در رابطه بین کشور ها وجود داره؟ هر که زورش بیشتره بهرش بیشتره، هنر اینه که بازی برد برد ایجاد کنی که طرف قوی منافعش همراستا با منافعت باشه.
وقتی هنوز جوهر قرارداد خشک نشده، طرفین دارن برای هم شاخ و شونه می کشن مشخصه نتیجه قرارداد چی میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
خودتون رو میزنید به اون راه! اولا تضمین از آمریکا یعنی چی ؟ وقتی که قدرت وتو در سازمان ملل داره؟ ثانیا ما هسته ایمون الان 10 پله جلوتر از روزیه که برجام امضا شد پس چیزی از دست ندادیم فقط فقط ده ها میلیارد پول وارد کشور شد که هنوز هم داریم ازش میخوریم + تحریم های بین المللی کنار رفت که داریم 3 میلیون بشکه
نفت میفروشیم و میخوریم دیگه چی میخواستی؟ اون هم وقتی جلیلی جونت تحریم های بین المللی برامون آورده بود که بدون موافقت آمریکا برداشته نمیشد تا ابد
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
واقعا فکر کردی ظریف سر خود مذاکره کرده یا کاری کرده؟ با امثال تو شدیم ۸۰ میلیون
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
اگر به عملکرد است تمام سوپر انقلابی ها برای وضع فعلی باید در سیاست و اجنتماع حضور نداشته باشند
(خیلی خیلی خودسانسوری کردم وگرنه کار این عده باید مجازرات به مراتب بیشتری داشته باشد
ولی خوب این عزیزان سنگ پای قزوین را همیشه قورت داده دارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
اگر بخوایم به عملکرد نگاه کنیم که دولت مطبوع شما در دوره آقای احمدی نژاد و رئیسی چنان عمبکرد درخشانی نداشتن ک دعای خیر ملت همیشه پشت سرشون خواهد بود!!!!!!!!!!!!ب
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
مگه بقالی رفته نتونسته جنس بخره بیاره!!! خب اون طرف هم داره چانه زنی می کنه دیگه
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
جامعه برای سوپر انقلابی ها جایگاهی قایل نیست
از تندروها به شدت خسته شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
خسته خیلی مودبانه است. جامعه از تندورها متنفر شد ه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
خود گویی و خود خندی
hossein
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
رفتارهای مشکوکی از خودش بروز میده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۹
ظریف غرب زده هست
فرزندانش در آمریکا زندگی میکنن
ایشان خنده هایش با حاکمان متکبر آمریکاست
اخم هایش هم واسه ما
پاسخ ها
ناشناس
| Canada |
۰۵:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
سالها بعد مشخص خواهد شد این اقا کی بوده !
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
نه که فرزندان بقیه تو محله شما می شینن!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟