ایران برد موشکهای خود را بالاتر از ۲ هزار کیلومتر نبرده بود. این رویکرد بیشتر برای عدم تحریک کشورهای اروپایی و اعتمادسازی بود.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، اگرچه طرح تغییر در دکترین دفاعی از جمله تغییر در دکترین هستهای موضوع جدید نبود و قبلا نیز از سوی مقامات سابق و وقت مطرح میشد، طرح آن از سوی مقامات نظامی امری جدید بود.
برای نمونه پس از تهدید رژیم صهیونیستی به حمله به تاسیسات هستهای ایران، سردار احمد حق طلب فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هستهای ایران با تاکید بر امنیت کامل مراکز هستهای کشور در واکنش به تهدید رژیم صهیونیستی گفت: تجدید نظر در دکترین و سیاستهای هستهای جمهوری اسلامی ایران و عدول از ملاحظات گذشته محتمل است.
همچنین اخیرا نیز ۳۹ نماینده مجلس در نامهای به شورای عالی امنیت ملی خواستار تغییر در دکترین دفاعی شده اند.
حجتالاسلام حسنعلی اخلاقی امیری در این خصوص اظهار داشته است: امروز دیگر هیچ سازمان بینالمللی و حتی کشورهای مدعی اروپایی و آمریکایی نمیتوانند رژیم صهیونیستی را کنترل کنند چراکه این رژیم جعلی به هر جنایتی دست میزند؛ بر همین اساس حدود ۳۹ نفر از نمایندگان مجلس نامهای را خطاب به شورای عالی امنیت ملی نوشتیم و آن را امضا کردیم و در آن از این شورا درخواست کردیم تا در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران تجدید نظر کنند.
تغییر در دکترین دفاعی بعد از تهدیدات رژیم صهیونیستی، بیشتر ناظر بر تغییر در دکترین هستهای بود. اما رهبر انقلاب در سخنرانی خود در دیدار خانودههای شهدای امنیت فرمان تغییر در دکترین دفاعی ناظر بر موضوع موشکی را مطرح کردند. حضرت آیت الله خامنهای در این دیدار تاکید کردند: بعضیها در تحلیلهای گوناگون تصور میکنند اگر بخواهیم کشور در امنیّت باشد، بایستی سراغ ابزارهای حساسکنندهی قدرتها نرویم؛ مثلاً چه لزومی دارد حالا ما موشک با فلان برد را داشته باشیم که حساس بشوند، خیال میکنند اینجوری، این شکلی میتوانند امنیّت کشور را تأمین کنند یعنی درواقع اگر میخواهید کشور امن باشد، ضعیف باشید، ابزارهای قدرت را برای خودتان فراهم نکنید، بعضی اینجور فکر میکنند، اینجور قضاوت میکنند، این غلط است.
پس از این فرمان بود که «کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در مصاحبه با المیادین گفت: اگر تهدیدی وجودی بشود، ایران دکترین هستهایِ خود را تغییر خواهد داد؛ ما توانایی لازم را برای ساخت سلاح را داریم و مشکلی از این بابت نداریم؛ تنها فتوای رهبری این موضوع را فعلاً ممنوع کرده است.
وی افزود بود: همه به قدرت موشکی ایران اذعان کردهاند. تنها مسئله بُرد موشکهاست که تابهحال حساسیت غربیها و اروپاییها لحاظ میشد، اما وقتی آنها حساسیتهای ما را لحاظ نمیکنند، دیگر دلیلی ندارد که ما حساسیت آنها را در نظر بگیریم و لذا احتمال اینکه بُرد موشکی ایران بیشتر بشود، هست.
پیش از این ایران برد موشکهای خود را بالاتر از ۲ هزار کیلومتر نبرده بود. این رویکرد بیشتر برای عدم تحریک کشورهای اروپایی و در راستای اعتمادسازی بود.
سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی جانشین وقت فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۶ در این زمینه گفته بود: اگر ما تا امروز برد موشکهایمان را تا ۲۰۰۰ کیلومتر حفظ کردهایم و بالاتر نرفتیم به خاطر محدودیت فنآوری نیست، چون ما یک منطق راهبردی بر برد موشکهایمان داریم؛ بنابراین اروپاییها بدانند اگر بخواهند وارد حریم ما شوند ما برد موشکهایمان را افزایش میدهیم.
با توجه به شرایط کنونی و باز گذاشتن دست رژیم صهیونیستی برای تهدید وجودی ایران، تهران دیگر خود را مازم به رعایت حساسیت اروپا نمیبیند.
پیش از این نیز سردار سرلشکر سیدیحی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا تاکید کرد: ما چارهای جز عمق بخشی به دفاع و امنیت کشور نداریم. عمق دفاع استراتژیک ما دریای مدیترانه است و ما باید عمق استراتژیک خودمان را ۵ هزار کیلومتر افزایش دهیم.
سرلشکر صفوی گفته بود: دریای سرخ و دریای مدیترانه نقطه استراتژیک است و نیروهای دریایی و هوافضای سپاه باید بر این نقاط متمرکز شوند چراکه جنگهای آتی دریاپایه و هواپایه است.
حال به نظر میرسد تهدید وجودی ایران از سوی رژیم صهیونیستی و عدم تحرک کشورهای غربی باعث بازبینی در دکترین دفاعی ایران شده است. این موضوع احتمالا از برد موشکها شروع می شود و میتواند به سایر حوزههای نیز کشیده شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.