پی گیری تابناک؛

کنکاش درباره خبر درمان سرطان در ایران؛ یافته جدید، چقدر جدی است؟ +فیلم

ماجرای دسترسی دانشمندان و متخصصان ایرانی به روزنه‌هایی برای درمان احتمالی بیماری سرطان، دقیقا چیست و چه اتفاقی در این حوزه رخ داده است؟ این سئوال برخی از مخاطبان تابناک و متخصصین ویروس شناسی بود.
کد خبر: ۱۲۷۰۵۸۰
|
۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸ 09 November 2024
|
17206 بازدید
|

پی گیری تابناک/ کنکاش درباره خبر درمان سرطان در ایران؛ یافته جدید، چقدر جدی است؟ +فیلم

خبر علمی-پزشکی مربوط به پژوهشگران و متخصصان جوان کشورمان در دستیابی به روزنه‌های امید بخش برای درمان بیماری سرطان، انعکاس‌های متفاوتی در برخی از محافل و رسانه‌ها داشت که همین بازتاب‌های متنوع و یا برداشت‌های چندگانه، انگیزه سرویس اجتمایی تابناک، برای رسیدن به خبر دقیق در مورد این اتفاق علمی شد.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، دکتر روح الله درستکار متخصص جوان، ویروس شناس و مدیر پروژه‌ای که با همکاری پزشکان و استادان مطرح دانشگاه شهید بهشتی تهران و کسب مجوز از این دانشگاه این طرح را استارت زده است، با استقبال از پی گیری موضوع توسط خبرنگار ما، در دفتر خبرگزاری حضور یافت و توضیحات مبسوطی در باره کمیت و کیفیت این رخداد ارائه کرد.
 روح الله درستکار با مدرک دکترای تخصصی ویروس شناسی پزشکی، اقدام اخیر را، یافتن روزنه‌ای امید بخش در مسیر درمان بیماری سرطان در آینده دانست که همین نتایج حاصله و نیز دیده نشدن عوارض منفی خاص در بیماران، انگیزه کار و ایجاد تحولات جدید در مسیر مبارزه با انواع سرطان‌ها را افزایش داده است.
وی در تبیین این برنامه علمی و پزشکی گفت: ویروس‌ها علاوه بر ایجاد بیماری، می‌توانند کارکرد‌های مثبتی نیز داشته باشند. به ویژه، در مواردی که بیماران سرطانی، دچار عفونت‌های ویروسی شوند، سیستم ایمنی بدن تحریک می‌شود و به سلول‌های سرطانی حمله می‌کند؛ لذا با پی بردن به این کارکرد، استفاده از ویروس‌ها پیش از این نیز،  در کشور‌های متعدد و مخصوصا در امریکا، و در مسیر درمان برخی از بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته اند. 
وی افزود اولین مطالعه بالینی در سال ۱۹۹۷ در آمریکا شروع شد و شاید اوج این اتفاق سال ۲۰۱۴ بود که یک خانمی که در مرحله و استیج آخر سرطان خون پیشرفته بود، توسط ویروس سرخک که در حقیقت مهندسی و بهینه شده بود، درمان شد.
به گفته وی، در ایران، گروه‌های تحقیقاتی در حال کار بر روی ویروس سرخک به عنوان یک واکسن ضد سرطان هستند. این ویروس به دلیل ایمنی بالا و سابقه استفاده شدن به عنوان واکسن، برای این هدف انتخاب شده است. آزمایش‌ها نشان می‌دهد که این ویروس تمایل زیادی به سلول‌های سرطانی دارد و البته هیچ عارضه‌ای برای سلول‌های نرمال ایجاد نمی‌کند. 
تعداد بازدید : 1118
موفقیت در آزمایش حیوانی و امیدبخش برای انسان
وی درباره فعالیت متخصصین ایرانی در این حوزه گفت: با توجه به اینکه سرخک، ویروس مطمئنی بود و همه بچه‌های این کشور عمدتاً آن را دریافت کرده اند و عوارضی هم ندارد، برای ما راحت‌تر بود که از همین ویروس سرخک استفاده کنیم.
دکتر درستکار درباره نتایج حاصله در این باره گفت: الان در مدل آزمایشگاهی این سلول توانسته موفق عمل کند و پایش آزمایشگاهی آن کامل شده است. در مورد آزمایش حیوانی روی موش و خرگوش، اجرایی شده و نتایج خوبی را شاهد بودیم.
دکتر درستکار با اشاره به ضرورت آزمایش‌های انسانی برای بررسی تاثیرات این ویروس بر روی سرطان گفت: بر همین اساس برای آزمایش انسانی نیاز به مجوز‌هایی داشتیم و باید از کارمان دفاع می‌کردیم. لذا از طریق مراکز دانشگاهی معتبر کار را شروع کردیم و دانشگاه شهید بهشتی مسئولیت بررسی موضوع را در اختیار گرفت. طرح خود را به دانشگاه شهید بهشتی که از دانشگاه‌های معتبر و بسیار خوب ایران است ارائه دادیم و آنها نظرات و کامنت‌های خود را در چندین مرحله ارائه کردند.
 
حساسیت و نظارت بالا، تلقیح انسانی و نتایج مثبت
وی افزود هرچند این طرح در مورد بیمارانی انجام می‌شد که در مراحل سخت سرطان قرار داشتند و پزشکان درمان خاصی برای آنها نداشتند، اما با این حال گروه متخصصان و پزشکان دانشگاه، باید نسبت به بی‌خطر بودن این طرح مطمئن می‌شدند. توجه کنید که چنین اقدامی و طی کردن این مسیر در هیچ کدام از کشور‌های منطقه اجرایی نشده است و استارت آن اتفاق مهمی به شمار می‌رود.
این ویروس شناس کشورمان، با بیان این که سرانجام این کار با نظارت و اجرای پزشکان محترم و بر روی ۵ نفر از بیماران سرطانی و بیماران پانکراسی انجام و تلقیح شد، گفت: تاکنون هیچ خطری درباره هیچ کدام از بیماران گزارش نشده است و هیچ عارضه‌ای هم تاکنون ایجاد نکرده است؛ لذا نسبت به روند طی شده، پزشکان احساس رضایت دارند و ما امیدواریم که شرایط به دست آمده بتواند منجر به تحول جدیدی در درمان بیماری سرطان شود.
وی درباره شرایط بودجه‌ای این طرح تاکید کرد: با توجه به اینکه نهاد‌ها و سازمان‌ها بودجه خاصی نمی‌توانند نسبت به موضوع ارائه دهند و ممکن است هزینه‌های زیادی داشته باشد لذا از خیرین کمک گرفتیم و با جمع شدن آنها کمک بسیار بزرگی برای پیشرفت پروژه خودمان ایجاد کردیم؛ امیدواریم به زودی بتوانیم کد اخلاقی را در این باره و نیز نسبت به درمان اساسی مهره‌های مغزی، دقیقاً متناسب با همان مدلی که در آمریکا اجرا شده است بگیریم.
 
تابناک پی گیری کرد؛ کم و کیف داستان درمان سرطان در ایران چیست؟
انتظار معجزه نیست، اما...
دکتر درستکار با بیان اینکه در این مرحله انتظار معجزه نداریم، اما فعالیت و حرکت خود را ادامه خواهیم داد، گفت: این یکی از گزینه‌ها برای درمان بیماران سرطانی می‌تواند باشد؛ لذا از همه متخصصین و منتقدان می‌خواهیم که حتماً نظرات خود را در محافل علمی ارائه دهند تا در این محافل موضوعات به طور تخصصی تری سنجیده شود.
وی همچنین با بیان این که خانواده این بیماران طبیعتاً از جریان کار و طرح مورد نظر مطلعند و برای درمان بیمارشان رضایت داده اند، گفت: با توجه به پیچیده بودن شرایط بیماران،  آنها از هر روزنه علمی و تخصصی که فکر کنند برای درمان احتمالی بیمارشان موثر است استقبال می‌کنند. ما هم با تشکر از اعتماد این خانواده ها، تلاش خود را کردیم و در ادامه هم تلاش خواهیم کرد که بی‌هیچ عارضه‌ای، مسیری به سمت درمان بیماری سرطان، مخصوصا در مراحل پیچیده آن بگشاییم.
 
شرکت دانش بنیان با یک هدف ویژه
 این متخصص ویروس شناسی انجام این طرح را از ایده‌های موسسه دانش بنیان خود و دوستانش عنوان کرده است که کار اصلی شان همین موضوع است که با گرفتن مجوز‌های لازم و برخورداری از حمایت‌های دانشگاه شهید بهشتی همراه است.
 وی در پایان با اشاره به گرفتن همه مجوز‌ها و کد‌های اخلاق لازم تاکید کرد: امیدواریم اتفاق خوبی را در زمینه شاهد باشیم و اگر این طرح بتواند تا ۳۰ درصد اهدافش را محقق کند، انگیزه و موفقیت بزرگی برای رسیدن به درمان کامل بیماری سرطان، مخصوصاً در مراحل سخت آن خواهد بود و من در این زمینه به همکاران متخصص خودم و پزشکانی که طرح را مورد سنجش و حمایت قرار می‌دهند اعتماد دارم و بسیار امیدوارم. از همه این بزرگواران نیز تشکر می کنم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴۷
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
اگر فرد واکسن سرخک دریافت کرده باشد باید ویروس سرخک را بگونه ای تغییر دهید که سیستم ایمنی را تحریک کند. آنهم علیه سلولهای سرطانی. چرا از nRNA استفاده نمی کنید!؟
اگر علاقه به استفاده از ویروس سرخک دارید بهتان می گویم چکار کنید بشرطی که من هم در پروژه باشم. باور کن دوست داری بشنوی.
پاسخ ها
راست
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
چرا پیامت رو اینجا گذاشتی از طریق رسمی و قانونی پیگیری کن تا به نتیجه برسه
ZORRO
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
تو اصلاً متوجه روش درمان نشدی بعد میخوای تو پروژه باشی!؟
این روش درمان اصلاً نیازی به سیستم ایمنی بدن ندارد
ویروس وارد سلول های سرطانی میشه و موجب ترکیدن و مرگ سلول های سرطانی میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
خیلی عجیبه که مقاله چند ماه قبل بی بی سی فارسی هم همین موضوع بود که دانشمندان اروپایی و انگلیسی معتقد هستند با تغییراتی در ویروس سرخک میتوانند روی بعضی و نه همه سرطانها به اثربخشی امیدوار باشند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
واردات مواد اولیه آزمایشگاهی، واردات تجهیرات نوین مورد نیاز، همکاری های بین المللی با مراکز علمی جهان، حتی استفاده از پایگاههای مقالات علمی در سالهای اخیر به شدت رو به افول بوده است. با این حساب این جور ادعاها غیر قابل باور بوده و تنها جنبه شعاری دارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
زمانی هم ادعای ساخت دستگاه کرونایاب را داشتند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
این یکی خبر تقریبا قبلا در بی بی سی فارسی هم منتشر شده بود و اختراع این گروه ایرانی نیست بلکه این گروه دارند روی همان روش پیشنهادی دانشمندان غربی کار میکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
تنها مراکز تحقیقاتی معتبر دنیا با بودجه های سرسام آور تحقیقاتی در کمپانی های بایوتک، دانشگاهها و مراکزی چون NIH و لاس آلاموس در آمریکا هستند که در لبه علم در حال حرکت هستند.
متاسفانه دانشگاههای ما در سالهای اخیر به شدت افول کرده اند و حتی جایگاه خود در میان دانشگاههای معتبر آسیا را از دست داده اند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
این را فقط مایی که در بطن دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی هستیم میفهمیم. و حرف شما کاملا درست و خود حضرت آقا هم از این افول ناراحت هستن.
کاری که کلی مراکز اصی دنیا سالها پیش انجام داده اند اینها در ایران روی بیماران استیج نهایی انجام میدن و خوب معلوم تا حدودی هم جواب داده ولی ساید افکتهایی داره که نمیکن و خوب یک بیمار یک روز عمر بیشتر را ترجیح میده به ساید افکتی که ممکنه چند سال اینده سراغش بیاد
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
باز هم خود تحقیرها بسیج شدند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
با طب سنتی ایرانی و چینی بخش عظیمی از بیماری ها از جمله سرطانها قابل درمان است منتها باید صبر داشت درست عمل کرد و درمان را به طور کامل ادامه داد و سبک زندگی را اصلاح کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
کیتهای آزمایشگاهی که با دلار 4000 تومانی وارد میشده قرار است با دلار 28000 تومانی وارد شود و در نتیجه افزایش هزینه های آزمایشگاهی برای مردم عادی تا هفت برابر در راه است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
حرفای درشت!!! این داستان جدیدی نیست که واکسن های ویروسی،همچون ب س ژ بر درمان سرطلان پروستات بی تاثیر نیست و سالها در خارج از واکسن های ویروسی بر سرطانها ازمایشاتی شده .اینم یک پروژه بی اثری ست که بیخودی شلوغش کردن حتما بودجه ی نجومی توش داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
دوستانی که میگن این موضوع قبلا بوده، اصلا خبر رو خوندید. ایشون که خودش همه سوابق این کار رو گفته که کجاها کار کردند و یه جاهایی هم نتیجه گرفتند. دمشون گروم. چرا بهتون برخورده حالا. اونم بدون خوندن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات