شما در حال قدم زدن در کنار استخر بودید که لیز خوردید و تلفن همراهتان به داخل آب افتاد. یا شاید تلفنتان زمانی که کنار جوی آب بودید، از دستتان رها شد.
به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ به هر دلیلی که تلفن هوشمندتان خیس شده است، حالا باید آن را خشک کنید. اما چه باید کرد؟ در اینترنت مشاورههای زیادی برای این مشکل وجود دارد که برخی از آنها با هم تناقض دارند. اخیراً شرکت اپل وارد این بحث شد و توصیهای منتشر کرد که شامل هشداری علیه استفاده از برنج برای خشک کردن تلفن است.
در اینجا نکاتی آورده شده که باید دفعه بعد که تلفن شما به طور ناخواسته با مایعی تماس پیدا کرد، به یاد داشته باشید.
کارهایی که باید انجام دهید
ابتدا سطح بیرونی گوشی را با حوله، دستمال تمیز یا حتی آستین پیراهن خشک کنید — هر چیزی که جاذب باشد. سیمکارت و نگهدارنده آن را خارج کنید. اگر امکان دارد، قاب پشتی و باتری را بیرون آورده و خشک کنید. همچنین، در صورت امکان، گوشی را خاموش کنید.
آیفونها قابل باز شدن نیستند، بنابراین اپل توصیه میکند که گوشی را به آرامی طوری به دستتان بزنید که پورتهای اتصال رو به پایین باشند تا مایع خارج شود.
سامسونگ پیشنهاد میکند از گوشپاککن برای جذب رطوبت از جک هدفون و پورت شارژ استفاده کنید. اما اپل میگوید نباید از گوشپاککن در منافذ آیفون استفاده کرد.
اگر مایع وارد شده آب نیست و نوشیدنی، آب دریا یا آب کلردار است، سامسونگ پیشنهاد میکند که گوشی را چند دقیقه در آب تمیز بگذارید و سپس آن را آبکشی کنید تا هرگونه آلودگی یا نمکی که ممکن است باعث خوردگی سریع مدارهای داخلی شود، از بین برود.
هر دو شرکت میگویند بهتر است گوشی را در یک محل دارای تهویه مناسب (احتمالاً با یک فن) قرار دهید تا خشک شود. گوگل توصیه میکند که دستگاه را در دمای اتاق بگذارید تا خشک شود.
کارهایی که نباید انجام دهید
از سشوار یا هوای فشرده برای خشک کردن گوشی خود استفاده نکنید. گوشی را در فریزر قرار ندهید - شاید این کار موقتاً از اتصال کوتاه دستگاه جلوگیری کند، اما مشکل دوباره با یخزدایی آن باز خواهد گشت. همچنین، هرچند که شاید واضح باشد، گوشی خود را داخل خشککن لباس یا روی رادیاتور قرار ندهید.
گوشی را روشن نکنید و سعی نکنید آن را با کابل شارژ کنید — هرچند اگر شارژ بیسیم دارید و در شرایط اضطراری نیاز به روشن کردن دستگاه است، این روش مشکلی ندارد.
در مورد استفاده از برنج برای خشک کردن گوشی چطور؟ ممکن است شنیده باشید که قرار دادن گوشی در ظرفی از برنج به جذب رطوبت کمک میکند. این راهکار از سالها پیش مطرح بوده است.
اما اپل میگوید که این کار اشتباه است. این شرکت در اطلاعیهای که اوایل ژانویه منتشر کرد، نسبت به این روش هشدار داد. در آن زمان توجه زیادی به این موضوع نشد، اما بعداً مردم متوجه خطی از این هشدار شدند که میگفت: «آیفون خود را در کیسه برنج قرار ندهید. این کار میتواند باعث ورود ذرات کوچک برنج به داخل گوشی و آسیبرساندن به آن شود.»
آیا گزینه دیگری به جز برنج وجود دارد؟
بهترین گزینه ژل سیلیکا است، مادهای خشککننده که میتواند مقدار زیادی رطوبت را جذب کند. دانههای ژل سیلیکا معمولاً در بستهبندی محصولاتی مانند گوشت خشکشده، ورقههای جلبک دریایی یا کفشهای ورزشی قرار دارند تا خشک بمانند. همچنین میتوانید آنها را به صورت عمده از اینترنت خریداری کنید. بهترین نتیجه زمانی حاصل میشود که ژل سیلیکا را همراه با گوشی خود در یک جعبهی دربسته قرار دهید.
چطور بفهمم گوشی کاملاً خشک شده است؟
تشخیص این موضوع دشوار است، اما بهتر است تا حد ممکن صبر کنید؛ حداقل چند روز. سامسونگ پیشنهاد میکند حتی پس از خشک شدن گوشی در هوای آزاد، آن را به مرکز خدمات برای بررسی ببرید.
آیا تلفنها امروزه ضد آب نیستند؟
بیشتر گوشیهای امروزی به گونهای طراحی شدهاند که در برابر نفوذ آب مقاوم باشند؛ یعنی میتوانند برای مدت معینی مانع ورود آب به بخشهای حساس شوند. اما توجه داشته باشید که این به معنای ضد آب بودن نیست.
اپل میگوید آیفون ۷ و مدلهای جدیدتر مقاوم در برابر پاشش و آب هستند. دستگاههای آیفون XS و بالاتر دارای استاندارد IP68 هستند که به این معناست که میتوانند تا ۳۰ دقیقه و بسته به مدل تا عمق ۶ متر (۲۰ فوت) در آب غوطهور باشند. این مدلها همچنین هنگام تشخیص مایع در پورتهای کلیدی، هشداری نمایش میدهند و از شارژ شدن دستگاه جلوگیری میکنند. سامسونگ نیز میگوید بیشتر گوشیهای گلکسی اندرویدش دارای همان استاندارد هستند، اگرچه عمق حداکثر حدود ۵ متر (۱۶ فوت) است.
گوشیهای جدیدتر پیکسل گوگل نیز دارای همین درجه مقاومت در برابر آب هستند، اما گوگل هشدار میدهد که این دستگاهها ضد آب نیستند و مقاومت در برابر آب با گذر زمان به دلیل «فرسودگی طبیعی، تعمیرات، باز شدن قطعات یا آسیب» کاهش مییابد.