تابناک بررسی می کند؛

دریابست ضرورتی برای مدیریت صید/ ذخایر آبزی هرمزگان در معرض خطر است

گروه استان ها - در سال های اخیر با شکل گیری پدیده شوم صید ترال توسط شناورهای چینی تخریب زیستگاه ها و ذخایر آبزی هرمزگان را در معرض خطر جدی قرار داد. از سوی دیگر آلودگی ها هم مزیت بر علت شد، طرح "دریابست" با هدف جلوگیری از عوامل تنش زا در دریا مورد توجه جدی قرار گرفت.
کد خبر: ۱۲۷۱۱۶۶
|
۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۱ 11 November 2024
|
1975 بازدید

به گزارش خبرنگار تابناک از هرمزگان، با افزایش بی رویه صید ترال در خلیج فارس، آلودگی های زیست محیطی و صید غیرمجاز صیادان بومی، ذخایر و زیستگاه آبزیان خلیج فارس در محدود آبهای هرمزگان با خطر جدی نابودی قرار گرفت.

ورود نیروی دریایی سپاه، دریابانی، دستگاه قضایی و سایر نهادهای متولی از صید ترال توسط کشتی های موسوم به شناورهای چینی جلوگیری شد. از این رو احیا و بازسازی ذخایر و زیستگاههای دریایی مورد توجه کارشناسان و پژوهشگران دریایی قرار گرفت.

طرح "دریابست" با هدف مدیریت صید در دریا در دستور کار جدی سازمان شیلات کشور قرار گرفت. هرمزگان با توجه به وضعیت صید آن محور اصلی اجرای این طرح بود. 

استان هرمزگان با صید سالانه بیش از ۳۶۰ هزار تن انواع آبزی رتبه نخست صید کشور را در اختیار دارد.

ضرورت انکار ناپذیر طرح "دریابست" در هرمزگان

معاون سیاسی امنیتی استانداری هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار تابناک دریابست را رویکردی اثر گذار، تخصصی، لازم و موفق در مدیریت بهتر ذخایر آبزیان خواند و بر اهمیت اجرای صحیح و به موقع آن تاکید کرد.

احسان کامرانی دریابست را ضرورتی برای احیای همه ذخایر آبزیان خلیج فارس خواند و گفت: کاهش منابع آبزیان خلیج فارس در دهه‌های اخیر به دلیل افزایش آلودگی‌های دریا، تخریب زیستگاه‌ها و بویژه برداشت و صید بی رویه باعث می‌شود تا برای احیای این منابع طرح‌های مانند "دریابست" در دستور کار قرار گیرد.

وی دریابست را ضرورتی برای مدیریت صید خواند ضمن تاکید براجری قانون‌مند آن به عنوان یکی از اساسی‌ترین محور‌های حفظ ذخایر آبزیان گفت: بدون شک هماهنگی و همراهی همه دستگاه‌های اجرایی و مسئولین ذی ربط در کنار بهره برداران اصلی این طرح یعنی صیادان لازمه اجرای این طرح است.

مدیرکل امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران در گفت و گو با خبرنگار تابناک گفت: کاهش فشار صید و جلوگیری از فعالیت صید غیرمجاز، اجرای عدالت برای سهم‌دهی به صیادان قانونی، ایجاد شرایط آرامش در صیدگاه‌ها، افزایش راندمان صید بعد از اجرای طرح، ترمیم ذخایر و فرصتی برای احیای نسل انواع آبزیان از مهمترین مزایا و اهداف اجرای این طرح است.

رضا عباسپور نادری دریابست به روش ممنوعیت‌های موقت، دریابست به روش منطقه و ناحیه و دریابست بر اساس گونه آبزی را از انواع دریابست‌های اجرا شده خواند و تصریح کرد: خوشبختانه استان هرمزگان همواره در این مسیر موفق عمل کرده است.

مدیرکل شیلات هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار تابناک با اشاره به اهمیت اجرای دریابست و همچنین تجارب موفق شیلات هرمزگان در اجرای این طرح به ویژه در سال‌های اخیر گفت: در سال جاری نیز با توجه به کمیته صید شیلات استان دریابست در آب‌های هرمزگان از دوم تا نهم مهرماه اجرا شد.

مسعود بارانی با تاکید بر اینکه اجرای این طرح نقش بسزایی در کاهش فشار بر ذخایر آبزیان را دارد، معتقد است: دریابست در آب‌های هرمزگان بی‌شک می‌تواند فرصتی مغتنم برای مدیریت صید مسئولانه و کاهش فشار بر ذخایر آبزیان باشد و شیلات هرمزگان همه ساله با توجه به فصل تخم ریزی آبزیان به ویژه گونه‌های ارزشمند، بر اساس اعلام نظر تعاونی ها‌ی صیادی و پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان ممنوعیت صید اعمال می‌کند.

رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان با اشاره به اهمیت اجرای دریابست از آن به عنوان یک راهبرد مدیریتی موثر برای حفاظت و بازسازی ذخایر ماهیان دریایی یاد کرد.

محمد صدیق مرتضوی در گفت و گو با تابناک با بیان اینکه موضوع افزایش تلاش صیادی غیرمجاز در آب‌های جنوب ایران مختص به استان هرمزگان نبوده بلکه پدیده‌ای عمومی در چهار استان جنوبی محسوب می‌شود گفت: این طرح در استان‌های جنوبی و همینطور در سرتاسر دنیا در راستای اهداف دریابست به مرحله اجرا در می‌آورند.

وی با بیان اینکه دریابست را می‌توان ممنوعیت زمانی_ مکانی، بخشی یا همه فعالیت‌های صید و صیادی به عنوان یک راهبرد مدیریتی برای حفاظت و بازسازی ذخایر ماهیان دریایی تعریف کرد افزود: هدف از اجرای دریابست در واقع کنترل تلاش صیادی، حفاظت از ماهیان بالغ در فصل تخمریزی و نسل جوان ماهیان است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟