به گزارش تابناک به نقل از فارس، در تولید مخدری مانند کروکودیل از گازوئیل و بنزین بهعنوان حلال استفاده میشود، اما در تبلیغات فروش این ماده روانگردان در فضای مجازی گفته میشود که کروکودیل ترکیبات گیاهی دارد و بیخطر است. این بخشی از گزارش هشداردهنده یکی از مسئولان سازمان پزشکی قانونی کشور است.
رییس کنترل کیفی آزمایشگاههای سازمان پزشکی قانونی کشور مریم اخگری دیروز در خصوص وجود مخدرهای جدید از جمله کروکودیل با ترکیبات بسیار خطرناک و توهمزا در بازار سیاه کشور هشدار داد. مصرف مقدار بسیار کم این مخدر با ایجاد حالتهای توهمزایی شدید زندگی مصرفکننده را تهدید میکند.
سال ۹۴ که بحث فروش مخدر کروکودیل در ایران مطرح شد، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر وجود این ماده را تکذیب کرد، اما حالا گزارشهای غیررسمی خریدوفروش این مخدر روانگردان در کشور را تأیید میکند و بخشی از این خریدوفروش در فضای مجازی انجام میشود.
مخدر کروکودیل از ترکیب قرص کدئین با بنزین، تینر، ید، اسیدکلریدریک یا همان جوهرنمک و فسفر قرمز تولید میشود. ارزانتر از هروئین است، اما به دلیل محتویات خطرناکش کشندهتر از هروئین است و دلیل نامگذاریاش این است که پوست مصرفکنندگان این مخدر بعد از مدتی مثل پوست کروکودیل سفت میشود.
با گسترش استفاده از فضای مجازی، شبکههای اجتماعی به ابزاری برای فروش مواد مخدر و عادیسازی مصرف آن تبدیل شده است.
کارشناس حوزه فضای مجازی و آیتی زهرا کریمی میگوید فضای مجازی، هم محتوای خوب دارد هم محتوای بد. افراد باید یاد بگیرند چطور از تأثیرات منفی رسانههای اجتماعی بر زندگیشان جلوگیری کنند.
اما در مقابل مسئول سازمان فضای مجازی چهارمحالوبختیاری یزدان یگانگی معتقد است مراقبت کافی نیست. محتواهای بصری و تبلیغات منفی کنترل نشده آنقدر تأثیر منفی دارد که باعث میشود افراد ناآگاهانه غفلت کنند و به سمت اعتیاد گرایش پیدا کنند.
مشاور سازمان بهزیستی مهشید سلیمانی میگوید به دلیل نبود ضوابط و مقررات، هیچ تضمینی برای نظارت بر فضای مجازی وجود ندارد، بنابراین از نظر قانونی، باید استفاده از بستر فضای مجازی با برنامه مشخص و مدون و باتکیهبر سیاست حاکمیتی باشد تا بتوان در زمینه پیشگیری و مقابله با مصرف مواد مخدر گامهای مؤثری برداشت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.