به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، بنا بر اعلام سرویس بهداشت ملی انگلیس، تخمین زده میشود که از هر سه زن دو نفر در مقطعی از زندگیشان به مشکل فیبرومها یا همان رشدهای غیرسرطانی در داخل یا اطراف رحم دچار شوند.
آندومتریوز نیز حدود ۱۰ درصد از زنان را در سنین باروری تحت تاثیر قرار میدهد و زمانی روی میدهد که بافتی مشابه پوشش رحم در خارج از آن رشد کند.
آندومتریوز در زنان معمولا پس از یک تاخیر طولانی تشخیص داده میشود.
در این مطالعه، دادههای بیش از ۱۱۰ هزار زن ۲۵ تا ۴۲ ساله که پیشتر در جریان تحقیقی درباره بیماریهای مزمن در زنان، طی سه دهه از سال ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۹ میلادی جمعآوری شده بود، تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج این بررسیها (پس از تعدیل عواملی مانند سن، وزن، فعالیت بدنی و سیگار کشیدن) نشان داد که آندومتریوز با ۳۱ درصد خطر بالای مرگ زودرس مرتبط بوده و عمدتا نیز در افرادی دیده شده که دچار سرطانهای زنانه بودند.
فیبرومها نیز اگرچه بطور کلی با مرگ و میر زودرس مرتبط نبودند، اما نتایج این بررسیها نشان داد که با افزایش خطر مرگ ناشی از سرطانهای زنان مرتبط هستند.
به گزارش یورونیوز، نویسندگان این تحقیق در نتیجهگیری خود گفتند: بر اساس یافتههای ما، خطر مرگ و میر زودهنگام در زنانی که سابقه آندومتریوز و فیبروم رحم داشتند، ممکن است بیشتر باشد که البته فراتر از طول عمر باروری آنها است.
متخصصان همچنین به شواهدی دست یافتند که نشان میداد هم آندومتریوز و هم فیبرومها با بیماریهای مزمنی مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و برخی سرطانها مرتبط هستند.
«فرانسیسکو کارمونا»، متخصص آندومتریوز در زنان در توضیحی درباره این تحقیق میگوید: این مطالعه یک کار قوی و مستدل است که بر ضرورت در نظر گرفتن بیماریهای زنان در یک زمینه گستردهتر از سلامت جامع زنان تاکید میکند. این تحقیق همچنین اهمیت مدیریت زودهنگام و فرد به فرد این بیماری را برجسته میکند.
او افزود ضروری است در آینده درباره تأثیر تشخیصها و جراحیها برای برداشتن تخمدان نیز تحقیق مستقلی انجام شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.