یول از زمان روی کار آمدن در سال ۲۰۲۲ در تلاش برای پیشبرد برنامههای خود علیه پارلمان تحت کنترل مخالفان بوده است.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، «یون سوک یول» رئیس جمهور کره جنوبی روز سهشنبه حکومت نظامی اضطراری اعلام کرد و گفت که این اقدام برای محافظت از این کشور در برابر «نیروهای کمونیست» ضروری است.
او در یک سخنرانی زنده تلویزیونی خطاب به ملت کشورش گفت: «برای محافظت از کره جنوبی لیبرال در برابر تهدیدهای نیروهای کمونیست کره شمالی و از بین بردن عناصر ضد دولتی، من حکومت نظامی اضطراری اعلام میکنم.»
وی این اقدام را برای دفاع از قانون اساسی کشورش حیاتی دانست.
یول از زمان روی کار آمدن در سال ۲۰۲۲ در تلاش برای پیشبرد برنامههای خود علیه پارلمان تحت کنترل مخالفان بوده است.
لازم به ذکر است گروه سیاسی اپوزیسیون دولت فعلی کره جنوبی به رهبری لی جائه میونگ، اکثریت کرسیهای مجلس را در اختیار دارد. طبق برخی گزارشات، مجلس قصد استیضاح رئیس جمهور را داشته که حکومت نظامی اعلام شده است.
بهگزارش منابع غربی در حال حاضر کره جنوبی در خاکش میزبان بیشاز ۲۸۰۰۰ نظامی آمریکایی است. یکی از مقامات وزارت دفاع ایالات متحده اعلام کرده وزارت دفاع به دقت درحال رصد شرایط کره جنوبی و در تعامل با دولت این کشور است.
در واقع اعلام وضعیت فوق العاده در کره جنوبی در پی تلاش حزب اپوزیسیون برای استیضاح رئیس جمهور نتیجه تشدید اختلاف و قطب بندیهای سیاسی بعد از شکست رئیس جمهور یول در انتخابات پارلمانی است.
متعاقب اعلام حکومت نظامی توسط رئیس جمهور کره، نیروهای مسلح وارد پارلمان شدند. با وجود این نمایندگان با برگزاری جلسه پارلمان رای به لغو حکومت نظامی دادند و نیروهای مسلح نیز پارلمان را ترک کردند.
دفتر یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی اعلام کرد که فرمان حکومت نظامی که شامگاه دیروز (سهشنبه) صادر شد، توجیهشده و در چهارچوب قانون اساسی بود.
دفتر یون سوک یول همچنین مداخله نیروهای منصوبشده برای اجرای فرمان حکومت نظامی را با قانونگذاران و ممانعت از ورود آنها به پارلمان کره جنوبی را تکذیب کرده است!
هشدار رهبر مخالفان: رئیسجمهور استعفا نکند، استیضاح میشود
«لی جائیه میونگ» رئیس مخالفان دولت کره جنوبی از «یون سوکیول» رئیسجمهور این کشور خواست که به علت اعلام حکومت نظامی استعفا کند یا پارلمان او را استیضاح خواهد کرد.
وی همچنین ابراز نگرانی کرد که رئیسجمهور کره جنوبی در پی ناکامی و شکست در اعمال حکومت نظامی در این کشور، تنشها با کره شمالی افزایش دهد و با پیونگیانگ اعلام جنگ کند.
لی جائه میونگ افزود که علاوه بر رئیسجمهور، وزرای دفاع، کشور و امنیت را هم استیضاح خواهند شد.
اعتصاب عمومی بزرگترین اتحادیه کارگری
بزرگترین اتحادیه کارگری کره جنوبی خواستار اعتصاب عمومی نامحدود تا استعفای «یون سوکیول» شدند.
شبکه «وایتیان» کره جنوبی دراینباره گزارش داد که «فدراسیون ملی اتحادیههای کارگری دموکراتیک» کره جنوبی خواستار اعتصاب عمومی نامحدود تا زمان استعفای رئیسجمهور شد.»
همچنین خبرگزاری رسمی «یونهاپ» کره جنوبی دقایقی پیش اعلام کرد که پس از اعلام اینکه رئیسجمهور حکومت نظامی اضطراری را لغو کرده، شماری از کارمندان و مشاوران ارشد در دفتر ریاستجمهوری از دبیر اول و بالاتر به صورت جمعی استعفای خود را اعلام کردند.
بنابر گزارش یونهاپ کارکنان و مشاوران ارشد «صبح امروز جلسهای با دستیاران ارشد به ریاست چونگ جینسوک، رئیس دفتر ریاستجمهوری برگزار کردند و با استعفای دستهجمعی آنها موافقت شد.»
مردم کره جنوبی: رئیسجمهور باید فوراً استعفا کند
شمار زیادی از مردم کره جنوبی با حضور در خیابانهای پایتخت این کشور خواستار استعفای فوری رئیسجمهور شدند.
رسانههای کره جنوبی با انتشار تصاویری اعلام کردند که مردم این کشور هماکنون با حضور گسترده در خیابانهای سئول، خواستار استعفای فوری «یون سوکیول» رئیسجمهور این کشور شدند.
«یون استعفا بده»، «دموکراسی را برگردانید» از جمله شعارها و پارچهنوشتههای معترضان است.
قانونگذاران و مخالفان دولت کره جنوبی در پارلمان نیز مقابل ساختمان مجلس ملی تجمع کردند.
«اسعفا بده رئیسجمهور یون سوکیول» و «درباره شورش رئیسجمهور فوراً تحقیقات را آغاز کنیند» از جمله شعارهای دیگر معترضان در خیابانهای سئول است.
رای گیری استیضاح رئیسجمهور در پارلمان
رسانههای کره جنوبی اعلام کردند که نمایندگان ۶ حزب کره جنوبی در پارلمان این کشور از جمله «حزب دموکراتیک» مهترین حزب مخالف دولت پیشنویس استیضاح «یون سوکیول» رئیسجمهور را آماده کردند.
طبق برنامه قرار است رأیگیری درباره استیضاح رئیسجمهور کره جنوبی روزهای جمعه و شنبه در پارلمان برگزار شود.
احتمال استعفای کابینه
همزمان با بحران سیاسی غافلگیرکننده در کره جنوبی، کابینه این کشور تمایل خود را به منظور استعفای دسته جمعی به هان دوکسو، نخست وزیر کره جنوبی اعلام کرده است.
این تصمیم در بحبوحه تلاش بیوقفه دولت کره جنوبی برای اتخاذ اقدامات مقتضی در واکنش به تحولات و بحران سیاسی یکشبه این کشور اتخاذ شده است.
به نوشته خبرگزاری یونهاپ، نخست وزیر کره جنوبی تمایل خود را برای «ادامه خدمت تا آخرین لحظه» ابراز کرده است.
Chosun Ilbo نوشته است که نخست وزیر کره جنوبی قصد دارد تا عصر امروز (چهارشنبه) با رهبران حزب حاکم «قدرت مردم» و مشاوران ارشد یون سوک یول، رئیس جمهور این کشور دیدار کند.
در این بین، مقامات طرحهایی را برای کنترل تبعات بحران سیاسی بر بازارهای مالی ارائه کردهاند.
استقبال آمریکا از لغو حکومت نظامی
وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای با استقبال از لغو حکومت نظامی در کره جنوبی بر اهمیت حل و فصل مناقشات سیاسی از طریق صلحآمیز تاکید کرد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا همچنین بر تعهد این کشور در حمایت از مردم کره جنوبی و اتحاد دیرینه بین واشنگتن و سئول تاکید کرد.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: ایالات متحده تحولات جمهوری کره در ۲۴ ساعت گذشته را به دقت رصد کرده است. ما از بیانیه یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی که اعلام کرد براساس قانون اساسی کره جنوبی و پس اجماع مجمع ملی، از دستور برقراری حکومت نظامی اضطراری عقبنشینی میکند، استقبال میکنیم. همچنان انتظار داریم که مناقشات سیاسی از طریق راهکار صلحآمیز و مطابق حکم قانون حل و فصل شود. بار دیگر بر حمایت خود از مردم کره و اتحاد آمریکا-جمهوری کره براساس اصول مشترک دموکراسی و حاکمیت قانون، تاکید میکنیم.
توصیه وزارت خارجه به ایرانیان مقیم در کره جنوبی
وزارت امور خارجه در واکنش به تحولات سیاسی در جمهوری کره جنوبی اعلام کرد ایران تحولات کره جنوبی را با دقت دنبال میکند. ایرانیان مقیم در کره جنوبی ضمن رعایت احتیاطهای لازم از حضور در اماکنی که احتمال بروز خشونت وجود دارد، خودداری بنمایند. در صورت بروز هر گونه حادثهای، سریعا با سفارت جمهوری اسلامی ایران در سئول تماس بگیرند.
پارلمان کره جنوبی خواستار استیضاح رئیسجمهور شد
در پی اعلام حکومت نظامی توسط رئیسجمهور کرهجنوبی، پارلمان این کشور چهارشنبه خواستار استیضاح رئیسجمهور شد.
با وجود لغو حکومت نظامی توسط یون سوک یول، رئیسجمهور کره جنوبی، قانونگذاران این کشور خواستار استیضاح وی شدند.
یول بعد از ظهر سهشنبه به وقت تهران مخالفان دولت در پارلمان را به همراهی با کره شمالی و فعالیتهای ضد دولتی متهم کرده و اعلام حکومت نظامی کرد.
وی در حالی که مخالفان کنترل پارلمان را به دست دارند، آنها را به سمپاتی برای دولت کمونیست کره شمالی و «رفتارهای آشکار ضد دولتی با هدف تحریک به شورش» متهم کرد.
نمایندگان پارلمان نیز در واکنش به این اقدام به لغو دستور حکومت نظامی رأی دادند که منجر به پذیرش آن توسط رئیسجمهور شد.
ائتلافی از قانونگذاران از احزاب مخالف دولت اعلام کردند که قصد دارند طرح استیضاح رئیسجمهور را چهارشنبه ارائه دهند که تا 72 ساعت به رأی گذاشته خواهد شد.
یکی از نمایندگان پارلمان در این باره گفت: «پارلمان باید به سرعت بهروی تعلیق کار رئیسجمهور تمرکز کند تا طرح استیضاح هر چه سریعتر تصویب شود.»
پارلمان کره میتواند با کسب دو سوم آرا نمایندگان رئیسجمهور را استیضاح کنند. علاوه بر این احتمال برگزار دادگاه برای رئیسجمهور به اتهام خیانت وجود دارد.
در صورت استعفا یا برکناری رئیسجمهور، هان داک سو، نخستوزیر کره تا برگزاری انتخابات در جایگاه ریاستجمهوری قرار خواهد گرفت. انتخابات نیز باید طی 60 روز برگزار گردد.
وزیر دفاع کره جنوبی استعفا کرد
«کیم یونگهیون» وزیر دفاع کره جنوبی به دلیل مشارکت در تنظیم «اعلامیه حکومت نظامی اضطراری» در این کشور ضمن عذرخواهی از مردم استعفای خود را اعلام کرد.
«رحمان قهرمانپور» کارشناس مسائل بین الملل در زمینه تحولات کره جنوبی می گوید: دموکراسی کره جنوبی از چند مشکل رنج می برد: ۱-شکاف توسعه میان شرق و غرب کشور؛ ۲-شکاف نسلی و بی تفاوتی سیاسی نسل جوان؛ ۳- رواج خشونت سیاسی؛ ۴-قطبی شدن فضای سیاسی؛ ۵- معضل تهدیدات کره شمالی و نحوه برخورد با آن ( با وحدت، تقویت قدرت نظامی یا اتحاد با آمریکا)؛ ۶- ضعف رسانه های آزاد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.