چرا حوزه علمیه در نمایشگاه الکامپ حضور دارد؟

مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه گفت: برخی معتقدند فضای مجازی تهدیدی برای ارزش‌های دینی و اخلاقی است، اما این نگاه یک‌جانبه است و اگر حوزه‌های علمیه در این فضا حضور فعالی داشته باشند، می‌توانند از این ابزار برای تقویت ایمان، آگاهی‌بخشی و ترویج اخلاق و معارف اسلامی بهره‌برداری کنند.
کد خبر: ۱۲۷۷۴۰۳
|
۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶ 12 December 2024
|
5297 بازدید

به گزارش تابناک، حجت الاسلام والمسلمین طیب حسینی مدیر روابط عمومی حوزه‌های علمیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، به تبیین اهداف و برنامه‌های غرفه مرکز مدیریت حوزه در بیست و چهارمین نمایشگاه الکامپ قم پرداخت و گفت: نمایشگاه الکامپ از جمله رویداد‌های مهم ملی در حوزه فناوری است که حوزه علمیه نیز با مشارکت در این رویداد مهم ملی در عرصه فناوری همه دستاورد‌ها و آثار خود در این عرصه را در معرض دید مخاطبان ارجمند قرار می‌دهد و این اتفاق بسیار خوبی است.

 

وی افزود: حوزه به عنوان مهمترین متولی دینداری مردم مسلمان باید در عرصه استفاده از فناوری و هوش مصنوعی پیشرو باشد و خوشبختانه نیز قدم‌های بسیار بزرگ و روشنی در این عرصه برداشته است، برخی از دستاورد‌ها و نرم افزار‌هایی که در مرکز فناوری حوزه تولید شده شاید در کشور بی نظیر باشد و از جمله رسالت‌های خبرگزاری حوزه می‌تواند این باشد که در طول برگزاری نمایشگاه، این دستاورد‌ها را به مخاطبین خود معرفی کند.

قدم‌های مهم حوزه در عرصه جهاد فرهنگی

حجت الاسلام والمسلمین طیب حسینی خاطرنشان ساخت: مردم بدانند که ما در عرصه جهاد فرهنگی قدم‌های مهمی را برداشته‌ایم و این قدم‌ها تاثیر بسزایی در فرهنگ اسلامی و معرفت افزایی ملت ما خواهد داشت.

مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور ابراز داشت: برنامه‌های متنوعی برای غرفه حوزه در نمایشگاه الکامپ پیش بینی شده و دستاورد‌های خوب حوزه در عرصه فناوری و هوش مصنوعی عرضه خواهد شد.

وی گفت: برگزاری نشست‌های علمی از جمله برنامه‌هایی است که برای غرفه مرکز مدیریت حوزه تدارک دیده شده است تا بتواند در این عرصه اهل گفت‌و‌گو باشد و با مخاطبان و عموم علاقه‌مندان این عرصه اصطلاحا دیالوگ داشته باشد.

حضور حوزه‌های علمیه در عرصه فناوری

حجت الاسلام والمسلمین طیب حسینی گفت: جهان امروز به سرعت در حال تحول است و فناوری به بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی انسان‌ها تبدیل شده است؛ فضای مجازی و ابزار‌های فناوری اطلاعات نه‌تنها در بستر علمی و پژوهشی، بلکه در عرصه تبلیغ دین، فرهنگ‌سازی و حتی مدیریت جوامع نقش‌آفرین شده‌اند.

وی افزود: حوزه‌های علمیه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین متولیان دین و اخلاق، باید از این ظرفیت عظیم برای تبلیغ و نشر معارف الهی استفاده کنند امام علی (ع) می‌فرمایند: العِلمُ سُلطانٌ؛ دانش قدرت است و در جهان امروز، فناوری تجلی این قدرت است.

هوش مصنوعی فرصتی برای تبلیغ معارف دینی

مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور ادامه داد: هوش مصنوعی می‌تواند در زمینه‌های مختلف برای حوزه‌های علمیه مؤثر باشد، تولید محتوا، ایجاد نرم‌افزار‌ها و ابزار‌هایی برای تحلیل متون دینی، پاسخگویی به سؤالات شرعی و تولید محتوای دیجیتال تحلیل داده‌ها: بررسی و تحلیل داده‌های دینی، فرهنگی و اجتماعی برای تصمیم‌گیری بهتر و ارتباط با نسل جوان: نسل جدید با فناوری بزرگ شده است و باید پیام دین را به زبان و ابزار‌های آنان منتقل کرد.

وی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در بیانات خود تأکید کرده‌اند که «مسئله هوش مصنوعی، یک مسئله مهم آینده‌ساز است و از قله‌های فناوری در جهان به شمار می‌آید کشور‌های پیشرفته دنیا دارند بر روی هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری می‌کنند و ما نباید از این قافله عقب بمانیم.»

فضای مجازی تهدید یا فرصت؟

حجت الاسلام والمسلمین طیب حسینی گفت: برخی معتقدند فضای مجازی تهدیدی برای ارزش‌های دینی و اخلاقی است، اما این نگاه یک‌جانبه است اگر حوزه‌های علمیه در این فضا حضور فعالی داشته باشند، می‌توانند از این ابزار برای تقویت ایمان، آگاهی‌بخشی و ترویج اخلاق و معارف اسلامی بهره‌برداری کنند فضای مجازی میدان جهاد فرهنگی است و حضور در این میدان یک ضرورت است.

الزامات حضور حوزه در عرصه فناوری

وی گفت: برای موفقیت در این مسیر، باید تربیت نیروی متخصص صورت پذیرد و آموزش طلاب برای کار با فناوری‌های نوین در دستور کار قرار گیرد، با نخبگان آی‌تی توسعه ابزار‌های پیشرفته در همکاری با متخصصان تعامل صورت پذیرد و مراکز تحقیقاتی برای ایجاد مراکز پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات تاسیس شود.


نقش حوزه‌های علمیه در پیشگامی استفاده از فناوری

مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور در ادامه گفت: حوزه باید پیشگام در استفاده از فناوری باشند تا بتوانند در مسیر تبلیغ دین و پاسخ به نیاز‌های مردم به‌روز و کارآمد باقی بمانند همان‌گونه که علمای گذشته از ابزار‌های زمان خود، نظیر چاپ و کتابت، برای نشر معارف استفاده کردند، امروز نیز فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی ابزار‌های زمانه ما هستند.

حجت الاسلام والمسلمین طیب حسینی اظهار کرد: امسال اولین گام‌های جدی حضور حوزه در نمایشگاه فناوری و اطلاعات الکامپ بوده است. باید بدانیم که رشد فناوری و اطلاعات در دنیا شاید از روز گذشته و به ساعت رسیده باشد و طبعا هرچه ما سریعتر قدم برداریم مطلوب‌تر است.

وی افزود: شناسایی نیاز‌ها و اصطلاحاً نیازسنجی واقعی از سوی حوزه بسیار مهم است و به خاطر این موضوع حرکت ما قدری با تامل بیشتری جلو خواهد رفت، اما باید دانست که با این وجود حوزه گام‌های بلند و ارزشمندی را برداشته است.

تشکر از نگاه بلند آیت الله اعرافی و حمایت هایشان

حجت الاسلام والمسلمین طیب حسینی سخنان خود ابراز داشت: حوزه در عرصه هوش مصنوعی نیز کار‌های مطالعاتی فراوان، زیربنایی و زیرساختی خوبی انجام داده و جا دارد که از آیت الله اعرافی مدیرحوزه‌های علمیه به خاطر تدابیر و حمایت‌هایی که در بحث هوش مصنوعی و برپایی غرفه مرکز مدیریت حوزه در نمایشگاه الکامپ داشته‌اند تشکر ویژه داشته باشیم.

وی گفت: در پایان، از همه اساتید، طلاب، حوزویان و مسئولین دعوت می‌کنم تا با بازدید از این نمایشگاه مهم، با نگاهی آینده‌نگر و همکاری‌های مستمر، زمینه بهره‌مندی حداکثری از فناوری و هوش مصنوعی را فراهم آورند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟