در حال حاضر هیچ کشوری حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت نمی شناسد. این گروه قدرت را در اوت ۲۰۲۱ به دست گرفت، در زمانی که نیروهای تحت رهبری ایالات متحده پس از ۲۰ سال جنگ، عقبنشینی آشفتهای را انجام دادند.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، اما روسیه به تدریج در حال ایجاد روابط با این جنبش است و «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در ماه ژوئیه گفت این گروه اکنون متحدی در مبارزه با «تروریسم» است.
به گزارش رویترز، در همین حال «رمضان قدیروف» رهبر منطقه مسلماننشین چچن روسیه، روز دوشنبه خواستار حذف گروه سوری «هیات تحریر الشام» از فهرست گروههای تروریستی ممنوعه روسیه شد.
در همین حال پارلمان روسیه قانونی را تصویب کرد که به دادگاهها اجازه میدهد ممنوعیتهای گروههایی را که از سوی مسکو به عنوان سازمانهای تروریستی معرفی شدهاند، تعلیق کنند. قانون جدید که توسط مجلس دومای دولتی تصویب شد، راه را برای مسکو برای عادیسازی روابط با طالبان افغانستان و احتمالا با حاکمان جدید سوریه که به تازگی قدرت را بعد از سقوط حکومت بشار اسد به دست گرفتند، هموار میکند.
این یک مکانیسم قانونی را برای گروهها مشخص میکند که در صورت توقف فعالیتهای مرتبط با تروریستها، با دستور دادگاه از فهرست ممنوعه رسمی سازمانهای «تروریستی» غیرقانونی این کشور حذف میشوند.
بر اساس این قانون، دادستان کل روسیه میتواند درخواستی را به دادگاه ارائه کند که در آن مشخص شود یک گروه ممنوعه فعالیت خود را «در حمایت از تروریسم» متوقف کرده است. پس از آن یک قاضی میتواند حکم به حذف نام این گروه از فهرست مربوطه دهد.
طالبان در فوریه ۲۰۰۳ در اولین دسته از گروههایی بودند که به لیست ممنوعه روسیه اضافه شدند و هیات تحریر الشام سوریه هم در سال ۲۰۲۰ به این فهرست روسیه اضافه شد. با این حال، حذف مورد انتظار طالبان از فهرست تروریستی روسیه به منزله به رسمیت شناختن رسمی دولت این کشور نخواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.